Tuinmeubelen

Je tuin in Scandinavische sferen

pexels renda eko riyadi 1416572

Even leek deze stijl een beetje op zijn retour maar niets is minder waar. Het afgelopen seizoen is deze sfeer dan ook nieuw leven ingeblazen en zien we weer overal woningen en tuinen in Scandinavische sferen voorbij komen. Iets waar wij persoonlijk wel heel erg blij van worden aangezien dit dan ook een zeer mooie een stijl is om in je tuin door te voeren.

Maar wat maakt deze stijl nou eigenlijk zo uniek? En wat zorgt er nu voor dat zoveel mensen fan zijn van deze stijl en hem maar wat graag in hun huis en tuin doorvoeren? En natuurlijk de grote vraag hoe voeg je deze stijl toe aan je tuin en hoe zorg je ervoor dat alles een mooi en sfeervol geheel gaat vormen.

Geen paniek want wij schieten je te hulp. Wij laten je graag zien hoe je nu die echte Scandinavische stijl toevoegt aan je tuin. We vertellen je welke elementen hierbij een rol spelen en waar je dus allemaal goed op moet letten. Ook laten we je zien dat je altijd dichtbij jezelf moet blijven en dat je ook deze stijl prima kunt personaliseren door enkele items toe te voegen die helemaal bij jouw passen. Zo maak je er een spannende mix van met een heel mooi en persoonlijk geheel als resultaat.

Lees dus snel met ons mee en leer hoe jij ook jouw tuin om kunt toveren in Scandinavische sferen en heerlijk kunt genieten van de rust en warmte die deze sfeer met zich meebrengt!

Wat verstaan we onder de Scandinavische sfeer

Voor heel veel mensen is het een sfeer die ze helemaal op hun duimpje kennen maar toch is dit lang niet voor iedereen het geval en zijn er dus ook mensen die nog flink aan deze stijl moeten wennen en nog niet zo goed weten wat het nu precies allemaal inhoudt. Vandaar dat het ons handig leek om eerst eens wat dieper op deze stijl in te gaan en te beschrijven wat deze stijl nu eigenlijk precies allemaal inhoudt zodat het straks ook een stuk makkelijker zal worden om hem toe te voegen!

De Scandinavische stijl is een stijl die zijn herkomst vindt in de Scandinavische landen. Daar doen ze namelijk een heleboel dingen anders dan bij ons en een van de meest vooraan staande dingen is dat ze veel meer rust en ontspanning ervaren. Iets waar het hier bij ons natuurlijk wel eens aan schort. Deze rust zie je dus ook terug in de stijl die ze hanteren voor de inrichting van hun huizen en tuinen. En vandaar dat deze stijl nu ook hier zo populair is doordat je er dus echt rust in vindt, de stijl straalt een en al rust en ontspanning uit en dat willen wij natuurlijk ook maar wat graag in onze buurt.

De Scandinavische stijl is dan ook geen stijl met allerlei poespas. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het een vrij sobere stijl is, ook felle kleuren komen niet voorbij bij deze stijl maar het kenmerkt zich juist door het gebruik van zwart en wit. De materialen die we verder vooral vaak voorbij zien komen zijn hout, steen en metaal. Wel vinden we opvallend veel groen terug in de Scandinavische stijl maar dat draagt natuurlijk juist bij aan de rust!

De Scandinavische sfeer in je tuin

Dat de Scandinavische stijl een heel fijn stijltje is dat is inmiddels natuurlijk wel duidelijk. Maar naast dat we deze stijl dus heel vaak binnenshuis zien is hij buitenshuis dus net zo leuk. Juist hier kun je deze stijl dan ook prima toepassen en genieten van de heerlijke rust die deze stijl met zich meebrengt. En de natuur vormt hierbij dan ook echt de kers op de taart en maakt het hele plaatje compleet!

Ook is het gelukkig heel makkelijk om deze fijne stijl aan je tuin toe te voegen. Juist doordat het een vrij simpele stijl is en ook een stijl waarbij de natuur een grote rol speelt zit je buiten natuurlijk al snel goed en dat is natuurlijk wel heel erg prettig.

Er zijn een aantal manieren waarop je deze sfeer goed aan je tuin toe kunt voegen en dat gaan we je dan ook stap voor stap laten zien in deze blog.

De keuze voor de juiste materialen

Als jij graag de Scandinavische stijl aan je tuin toe wil voegen dan is het ten eerste belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste materialen. Deze spelen namelijk een enorm grote rol in het neerzetten van een sfeer. Materialen kunnen een sfeer dan ook echt maken of breken en we durven zelfs wel te zeggen dat ze de belangrijkste rol in dit geheel vormen!

Bij de Scandinavische stijl zijn er een aantal materialen die echt kenmerkend zijn voor deze stijl en deze stijl dan ook heel erg goed overbrengen. Ten eerste zijn dat dus verschillende soorten hout en dan moeten we er wel bij vermelden dat eikenhout echt op nummer een staat gevolgd door steigerhout maar dan in grijs of zwart. Deze hout soorten brengen een bepaalde sfeer met zich mee maar ook een bepaalde warmte en juist dat is waar we in een Scandinavische stijl naar zoeken en welke balans we dus ook graag mee willen nemen!

Het hout kun je vervolgens natuurlijk op een aantal verschillende manieren verwerken waardoor deze warmte overal in de tuin terug komt!

Naast hout zien we ook het gebruik van metaal opvallend veel voorbij komen bij deze stijl. Juist doordat de Scandinavische stijl ook wel wat op de industriële stijl lijkt komt dat metaal goed van pas. Het zorgt ook voor een bepaalde sfeer en vooral voor rechte lijnen en die zien we bij deze stijl heel erg veel voorbij komen!

En vergeet tot slot ook vooral steen niet of in dit geval beton. Ook dit is eigenlijk echt onmisbaar bij deze stijl en zien we dan ook veel terug in tuinen in deze stijl. We zien het beton bijvoorbeeld verwerkt in accessoires maar ook als basis op een terras bijvoorbeeld. Op deze manier krijgt de tuin ook echt een hele fijn en robuuste basis waar je weer verder mee kunt gaan!

De juiste accessoires

Ondanks dat een Scandinavische stijl zichzelf kenmerkt door niet teveel poespas zijn een aantal accessoires natuurlijk altijd een goed idee. Zeker als je deze ook in dezelfde stijl doorvoert kunnen ze natuurlijk een fijne aanvulling maken op de rest. Wel is het zo dat je moet oppassen dat je niet teveel toe gaat voegen want dan kan het alsnog een te druk geheel worden en dit doet natuurlijk de sfeer flink teniet.

Als je accessoires toe wil voegen bij deze stijl dan kun je bijvoorbeeld denken aan enkele grote kaarsen of windlichten. Maar ook vazen met bloemen of potten doen het enorm goed. Let hierbij wel op dat je kiest voor grote en grove accessoires. Blijf dus weg bij het kleinere spul want dit kan alleen maar rommelig worden.

Met enkele grote blikvangers kom je dan ook een heel eind en maak je de Scandinavische stijl dan ook echt helemaal compleet! Op deze manier kun je op en top genieten in je tuin en ook echt helemaal tot rust komen. Wil je nu echt ultiem ontspannen voeg dan ook eens een paar mooie plaids en rustige kussens in lichte tinten neer. Dit maakt het plaatje vaak helemaal af!

Ook een vlaggetjeslijn met witte vlaggetjes van stof doet vaak heel veel voor de sfeer in je tuin! Op deze manier breng je ook gemakkelijk wat extra warmte in de tuin en dat is vaak ook echt prettig. Daarnaast voelt het al snel erg feestelijk aan en geeft het net dat beetje extra aan je tuin. Meer dan genoeg reden dus om deze toe te voegen aan je tuin in Scandinavische sferen.

Een tuin in Scandinavische sferen

Er valt heel veel te vertellen over deze fijne sfeer maar een ding is zeker we genieten er enorm van. Het is dan ook een heerlijke sfeer om aan je woning of tuin toe te voegen, en doordat je buiten bent in de natuur heb je meteen gratis en voor niets al een groot deel van deze stijl te pakken en dat maakt het natuurlijk allemaal wel extra speciaal!

Daarnaast is het ook erg fijn om te kijken naar hoe deze stijl vormgegeven wordt. Welke items gebruik je, welke materialen, welke kleuren maar ook welke accessoires spelen een rol. Enkel door het hele plaatje goed te laten kloppen kan er een totaal plaatje ontstaan waar jij je voordeel mee kunt doen!

Uiteindelijk is het eindresultaat natuurlijk een prachtige tuin in Scandinavische sferen die rust en ruimte uitstraalt en waar jij dus zelf ook helemaal tot rust kan komen! Blijf ook gerust sleutelen aan deze sfeer tot hij helemaal naar wens is en aan al je wensen voldoet. Werk met materialen als eikenhout en steigerhout maar vergeet ook beton en metaal niet. Al deze materialen bij elkaar vormen een prachtige mix en geven dan ook de echte Scandinavische stijl weer!