Tuinmeubelen

Tover je achtertuin om in een waar speelparadijs

pexels orione conceição 8236381

We kunnen er boeken vol over schrijven, de inrichtingen van tuinen. Een ontzettend leuk onderwerp waar dan ook veel over te vertellen valt. Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten stijlen en dus ook inrichtingen te bedenken. En het is ontzettend leuk om je daarin te verdiepen en te kijken welke inrichting nu eigenlijk het beste bij je past.

Als je kinderen hebt dan leer ja al snel dat het niet enkel maar mooi hoeft te zijn maar dat ook de praktische kant onwijs gaat tellen. En dat geld dus zeker ook bij de inrichting van je tuin. Je wil namelijk graag op en top genieten van je tuin en zelf ook af en toe een rust momentje pakken en als ouder zijnde leer je al snel dat dit enkel goed lukt als je kinderen het ook naar hun zin hebben.

Ze zeggen niet voor niets dat ouders pas echt vakantie hebben als hun kinderen zich vermaken. En dat is natuurlijk ook wel zo. Vandaar dat het dus een ontzettend goed idee is om jouw tuin of in ieder geval een deel ervan om te toveren tot een waar speelparadijs voor je kinderen. Op deze manier weet jij zeker dat zij zich prima vermaken in de tuin en kun je dus zelf ook je momentje meepakken! Wat ons betreft een echte win win situatie.

Maar hoe pak je het dan vervolgens precies aan? Hoe zorg jij er nu voor dat jouw tuin veranderd in een waar speelparadijs? Daar zijn gelukkig een aantal handige tips voor die wij graag met je delen! Lees dus gerust met ons mee en wie weet heb jij binnenkort ook een waar speelparadijs in je eigen achtertuin.

Als kinderen zich vermaken doen ouders dan ook

Heel veel ouders weten dit goed bewaarde geheim al maar het is toch echt waar. Als je kinderen zich vermaken doe jij dit als ouder zijnde vaak ook. Er is namelijk niets zo lastig als vervelende, en huilende kinderen die hangerig zijn en zichzelf duidelijk in de weg zitten.

Veel ouders zijn dan ook blij als het goed weer is en de kinderen lekker buiten kunnen spelen. Dit doet veel kinderen vaak heel erg goed en dat is natuurlijk ook wel heel logisch. Het is dan ook heerlijk om lekker buiten in de frisse buitenlucht te zijn en naast dat kinderen het heel leuk vinden is het ook nog eens onwijs gezond voor ze. En hoe fijn zou het dan wel niet zijn als je voor een speelveldje niet ver op weg hoefde maar dit  gewoon zo in je eigen achtertuin kunt vinden en als je kinderen zich dus gewoon lekker thuis prima kunnen vermaken.

Dat is voor jou als ouder zijnde natuurlijk ook meteen een stuk prettiger. Op deze manier kun je zelf ook thuis nog lekker je gang gaan en daarnaast heb je ook nog eens van alles bij de hand aan eten en drinken en speelgoed. En tot slot is het zelfs mogelijk dat je dan zelf ook even kunt ontspannen in de tuin! Een ideale situatie dus en hoog tijd om ervoor te zorgen dat die speelplek in de tuin er komt!

Stap voor stap aan de slag

Als je er dus voor kiest om je tuin om te toveren tot een waar speelparadijs voor kinderen dan kom je eerst voor een paar keuzes te staan. Ten eerste is het de vraag of je heel je tuin wil omtoveren of dat je er voor kiest om dit met een deel van je tuin te doen. En zo ja welk deel van je tuin kies je daar van voor?

Vervolgens weet je dus hoeveel ruimte je tot je beschikking hebt en kun je een plan gaan maken. Hierbij is het vooral erg belangrijk dat je goed kijkt naar welke leeftijd je kinderen hebben en naar wat ze leuk vinden om te doen? En natuurlijk moet het ook wel goed in verhouding met de ruimte staan.

Ook is het hierbij handig om wel een beetje vooruit te denken. Als je namelijk een speelplek inricht die precies past bij de leeftijd van je kinderen op dit moment dan heb je een hele grote kans dat ze dit over een half jaar niet meer leuk vinden. Denk dus wel alvast een beetje vooruit en zorg ervoor dat je speelplek jarenlang mee kan. Uiteraard geld dit vooral voor de basis van de speelplek de indeling en inrichting kun je vaak later makkelijk aanpassen!

Als je vervolgens ook de indeling bepaald hebt dan is het natuurlijk tijd om ook echt aan de slag te gaan en om een hele fijne speelplek in je tuin te realiseren.

Speelplezier voor alle leeftijden

Bij een speelparadijs in je tuin is het heel handig om ervoor te zorgen dat het een speelplek is die voor meerdere leeftijden geschikt is. Op deze manier kunnen je kinderen er dan ook zo lang mogelijk plezier van hebben en dat is ook voor ouders natuurlijk enorm prettig.

Je kunt er op een aantal handige manieren voor zorgen dat de speelplek voor alle leeftijden geschikt is. Ten eerste is het slim om te zorgen voor zand, het klinkt misschien gek maar bijna op iedere leeftijd vinden ze het wel leuk om met zand te spelen en dat is voor ouders natuurlijk ook wel heel erg fijn en prettig.

Daarnaast is een gazon ook helemaal niet verkeerd. De meiden kunnen er turnen of trucjes doen en de jongens gebruiken het om lekker te voetballen. Ook kunnen kleinere kinderen lekker over het gras kruipen zonder zich te bezeren. En zo is dus ook het gras zeer geschikt voor alle leeftijden!

Uiteraard kiezen veel mensen er ook voor om speeltoestellen te plaatsen in de tuin. Let hierbij dan vooral op dat het eventueel aan te passen is van groot naar klein. Veel speeltoestellen groeien als het ware mee en dat is natuurlijk wel heel erg fijn. Op deze wijze heb je er dan ook zeker weten lang plezier van.

Andere handige tips zijn nog een modderkeuken en een trampoline. Ook dit vinden kinderen van verschillende leeftijden vaak enorm leuk en ze kunnen er ook op verschillende leeftijden goed mee uit de voeten en dat is natuurlijk wel heel erg prettig.

Uiteraard kan het alsnog zo zijn dat je na een tijdje weer besluit om de indeling van je speelplek te veranderen en dat is natuurlijk helemaal geen probleem. Op deze wijze groeit je speelplek dan ook met je tuin en je kinderen mee.

Zorg voor voldoende veiligheid

Een belangrijke factor bij spelende kinderen in de tuin is natuurlijk veiligheid. Het is dan ook enorm belangrijk dat je kinderen veilig kunnen spelen zonder gevaar te lopen. Om dit te realiseren moet je met een aantal zaken rekening houden. Ten eerste is het zo dat je ervoor moet zorgen dat je goed zicht kunt houden op de speelplek. Het is natuurlijk niet fijn als je kinderen aan het spelen zijn en je kunt er totaal geen zicht op houden. Zorg er dan ook altijd voor dat je er goed zicht op hebt zodat je kunt zien wat ze aan het doen zijn en eventueel in kunt grijpen mochten ze wel gevaar lopen.

Daarnaast is het ook handig om het risico op vallen te verkleinen. Dus geen stenen randen of grote hoogteverschillen waarover gestruikeld kan worden. Uiteraard kun je het val gevaar natuurlijk nooit helemaal voorkomen maar je kan er in ieder geval genoeg aan doen om het te verkleinen.

En dan is het natuurlijk ook nog van belang dat kleinere kinderen bijvoorbeeld niet zomaar op een groter toestel kunnen klimmen. Ook hier moet je dus ervoor zorgen dat je en voldoende toezicht hebt en dat je daarnaast ook ervoor kunt zorgen dat je zeker weet dat je de entree voor kleintjes wat lastiger maakt.

Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat je heerlijk kunt genieten terwijl je kinderen lekker aan het spelen zijn en zo heb je er als ouders zijnde ook enorm veel plezier van.

Spelende kinderen in de tuin

Je tuin omtoveren tot een waar speelparadijs is dus een stuk makkelijker dan gedacht. Al met enkele simpele aanpassingen zorg je er dan ook voor dat je kinderen heerlijk ongestoord kunnen spelen en dat jij als ouder zijnde hier natuurlijk enorm van kan genieten.

Het is dan ook zeker weten enorm prettig als je weet dat je kinderen veilig aan het spelen zijn op een plek waar je toezicht kunt houden maar waarbij je er ook niet voor van huis hoeft. Zo heerlijk vanuit je woning de tuin in stappen en de kinderen maken plezier. Vaak zie je op deze manier ook dat kinderen er veel sneller voor kiezen om lekker naar buiten te gaan omdat ze het binnen handbereik hebben. Op deze manier wordt spelen natuurlijk wel erg leuk en ook goed gemotiveerd. Het is dan ook zeker fijn om te investeren in een speelplek in je eigen achtertuin!

Richt de speelplek dusdanig in zodat zowel jong als oud er plezier van kunnen hebben en jij zit in ieder geval de komende jaren helemaal goed!