Tuinmeubelen

Tuinmeubelen voor het hele gezin

tuinmeubelen

Als je met een gezin woont maakt je vaak heel veel gebruik van je tuin. Aangezien er in Nederland heel veel tuinen zijn is het ook aannemelijk dat heel veel gezinnen een tuin hebben. Vaak is het zo dat je binnen een gezin te maken hebt met kinderen van verschillende leeftijden en natuurlijk volwassenen. Het kan dan soms best een uitdaging zijn om er dan toch voor te zorgen dat er voor iedereen geschikte tuinmeubelen in de tuin staan.

Je wil natuurlijk erg graag dat iedereen zijn of haar eigen plekje in de tuin heeft waar je heerlijk kunt genieten en wat ook helemaal bij je past. Maar hoe pak je dat nu precies aan als je te maken hebt met al die verschillende leeftijden en dus ook wensen en behoeftes. Wij laten je graag zien hoe je slim met je tuinmeubelen omgaat en er op deze manier voor zorgt dat iedereen zijn of haar plekje in de tuin kan vinden.

In deze blog vertellen we je alles over tuinmeubelen voor het hele gezin, waar moet je allemaal op letten? Hoe geef je een tuinmeubel meerdere functies en hoe zorg je ervoor dat het ook nog eens veilig blijft voor iedereen. Van peuters tot pubers het kan allemaal en wij laten je zien welke tuinmeubelen ze nodig hebben! Lees je met ons mee?

loungebank

loungebank

Van peuter tot puber

Vaak zien we in een gezin dat er veel verschillende leeftijden voorbij komen. Dit is natuurlijk ontzettend leuk en gezellig maar bij deze verschillende leeftijden horen ook verschillende wensen. En aangezien je niet je volledige tuin vol kunt zetten met allemaal tuinmeubelen zal je hier toch slim mee om moeten gaan en slimme keuzes moeten maken zodat iedereen zoveel mogelijk kan genieten en daarnaast dat iedereen ook zijn of haar eigen plekje heeft!

Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat er bijvoorbeeld tussen een peuter en een puber een heel groot verschil zit, zij hebben dan ook verschillende soorten tuinmeubelen nodig. Zo kan een peuter bijvoorbeeld niet zomaar los op een loungebank zitten en maak je een puber niet blij met een klein peuter tuinbankje. Dus we gaan op zoek naar slimme oplossingen zodat zowel de peuter als de puber zich prima kunnen uitleven in de tuin!

 

Een heerlijke loungeplek

We gaven het net al even aan een loungeplek is voor jong en oud ontzettend fijn. Wel is het zo dat een puber hier natuurlijk meer aan heeft dan een peuter en dat het voor een peuter zelfs onveilig kan zijn als hij onbeheerd op de bank kan zitten. Maar waarom zou je dan toch voor een loungebank kiezen? En hoe zorg je ervoor dat de loungebank veilig is voor jong en oud?

Ten eerste is het wel duidelijk dat je puber dol zal zijn op een loungebank en ook ouders kunnen hier prima mee uit de voeten, lekker relaxen na een dag hard werken en je puber zal het ook heel leuk vinden om vrienden en vriendinnen uit te nodigen en lekker met ze op de loungebank te gaan hangen met wat drinken en een bak chips.

Maar voor je kleine peuter is dat natuurlijk een wat minder slim idee. Toch kun je ervoor zorgen dat jullie allemaal plezier van jullie loungebank hebben! Een slimme tip die wij namelijk voorbij zagen komen is om de tafel die vaak bij je loungebank hoort naast de zitting te zetten zodat je een wat groter oppervlakte hebt, en dan op de loungebank een wasmand met een dekentje te zetten waar je kleintje dan heerlijk in kan zitten. Het tafeltje ervoor zorgt er dan namelijk voor dat ze niet van de bank af kunnen vallen en het kleedje maakt dat ze heerlijk zacht zitten. Leg vervolgens wat speeltjes in de wasmand en ze kunnen zich prima vermaken! Wel moet je er natuurlijk altijd bij blijven zitten want ze zijn er natuurlijk zo uitgeklommen om op avontuur te gaan als je even niet goed oplet! Daarnaast is het ook handig om wel een parasol boven de loungebank te plaatsen aangezien kleine kinderen nog niet goed tegen de felle zon kunnen!

 

Lekker met zijn allen aan tafel

Het is natuurlijk heerlijk om in de zomer lekker met het hele gezin buiten te eten! Zodra het weer kan genieten we natuurlijk graag van een heerlijke barbecue en een maaltijd in het zonnetje! Ook de kinderen schuiven natuurlijk graag aan tafel aan en dan kan het wel heel handig zijn om voldoende plek te hebben. Zeker omdat kinderen natuurlijk ook nog wel eens vriendjes en vriendinnetjes mee naar huis nemen. Het is dan natuurlijk super leuk als ze gezellig kunnen blijven mee eten en allemaal een plekje aan tafel kunnen vinden.

Om dan met allemaal stoelen te werken kan soms best wat onhandig zijn, veel slimmer is het dan ook om een grote houten bank aan te schuiven waar alle kinderen op kunnen plaats nemen. Zo weet je zeker dat er voldoende plek is en de kinderen vinden het vaak ook enorm leuk om op een bankje te zitten! Leg er lekkere kussentjes op en er is plek genoeg voor iedereen! Zeker weten dat jouw kinderen nu nog meer vriendjes en vriendinnetjes mee naar huis nemen.

Ook de allerkleinsten kunnen natuurlijk prima mee tafelen, zorg hiervoor dat de uiteindes van de tafel vrij blijven zodat hier gemakkelijk een kinderstoel aangeschoven kan worden of twee natuurlijk. Zo zorg je ervoor dat ook de aller jongste generatie gezellig mee kan genieten!

 

Een lekkere hangstoel in de tuin

Kinderen zijn er dol op, maar ook volwassenen genieten ervan! Een heerlijke hangstoel in de tuin waar je heerlijk in kunt wegdromen! Dit is dan ook echt een succes voor jong en oud! Deze hangstoelen zijn er in heel veel verschillende varianten, maar er is ook een hangstoel waar je met 3 personen in kunt. Deze variant is natuurlijk ideaal als je kinderen hebt! Zowel voor jonge kinderen als voor oudere kinderen. Ze vinden het allemaal heerlijk om lekker te relaxen in de hangstoel!

Jonge kinderen kun je er natuurlijk niet alleen in laten, maar daarom is de variant voor meerdere personen ook zo fijn! Dan kun je er dus ook meerdere personen in relaxen en lekker je kleintje op schoot houden!  Wel is het altijd zaak om ook goed op te letten dat je kinderen er niet zonder jouw inklimmen en er alsnog uitvallen want dit soort stoelen werken altijd als een magneet op de kleinere kinderen!

 

Tafeltjes voor allerlei doeleinden

Voor zowel jong als oud kan het heel fijn zijn om ook lekker iets te doen in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan knutselen of kleuren, het maken van huiswerk of het spelen met barbies. Het is dan natuurlijk wel handig als je hier ook ruimte voor hebt. Daarom kan het heel fijn zijn om wat tafeltjes in de tuin te hebben die je voor allerlei verschillende doeleinden kunt gebruiken! Zo kan er bijvoorbeeld aan gekleurd worden maar er kan ook huiswerk aan gemaakt worden. En als alle kinderen op bed liggen kan het ook prima dienst doen als bijzet tafeltje voor een glaasje wijn om mee uit te rusten van de drukke dag!

Het investeren in allerlei tafeltjes in de tuin is dus zeker niet verkeerd en je kunt er dan ook allemaal kanten meer op. Zorg bijvoorbeeld dat je tafeltjes in verschillende maten en hoogtes koopt zo weet je zeker dat iedereen een plekje zal kunnen vinden!

 

Stoelen, stoelen, stoelen

Het is natuurlijk ook enorm fijn als iedereen lekker kan zitten in de tuin. Zorg daarom voor verschillende stoelen in verschillende formaten zodat iedereen een lekker plekje kan vinden.  Als het dan tijd is om gezellig met elkaar in de tuin een theetje te doen of te genieten van een momentje met elkaar dan schuif je gezellig alle stoelen bij elkaar en klaar ben je. Groot en klein allemaal  kunnen ze zo hun eigen plekje vinden en heerlijk met elkaar genieten!

 

Een tuin voor iedereen

Je ziet het, door te spelen met meubelen en slim met de ruimte om te gaan kun je ervoor zorgen dat iedereen een fijn plekje in de tuin vindt! Heerlijk met elkaar en toch veilig genieten staat natuurlijk voorop! Over het algemeen geldt natuurlijk wel altijd dat je kleinere kinderen nooit onbeheerd achter kan laten. Je weet natuurlijk nooit wat ze doen en wat er gebeurd, ze klimmen vaak overal op en kunnen op deze manier vaak lelijk vallen. Daarom is het altijd zaak dat je ze goed in de gaten houdt en dat je goed oplet dat ze nooit alleen in de tuin zijn.

Kies voor meubelen die je voor meerdere doeleinden kunt gebruiken, een loungebank waar je als ouders kunt genieten van een wijntje en waar je pubers met vrienden en vriendinnen kunnen chillen of een tafel waaraan je gezellig kunt eten maar waaraan de kinderen ook kunnen knutselen en kleuren of waar ze huiswerk aan kunnen maken. Op deze manier zet je de meubelen optimaal in en zorg je ervoor dat iedereen zijn plekje kan vinden! Met het hele gezin genieten in de tuin is dan ook het aller leukste wat er is!