Tuinmeubelen

Verschillende soorten fruit in je tuin

pexels tim mossholder 3804878

Een tuin waar je naar hartenlust van alles kunt laten groeien en waar je dus ook kunt kiezen voor eetbare planten. Een wens van heel veel mensen. Het is dan ook steeds populairder om te kiezen voor eetbare planten in de tuin.

En dat is natuurlijk ook heel logisch want het is ongelofelijk lekker en gezond om te genieten van de meest heerlijke gewassen die je zo zelf in je eigen tuin verbouwd. Er komen geen stoffen aan de pas die de houdbaarheid verlengen, de kleur verbeteren of de smaak veranderen. Maar gewoon zo puur natuur de meest heerlijke soorten kruiden, groente en fruit die je zo in je eigen tuin kunt verbouwen.

Steeds meer mensen zien hier dan ook de voordelen en het plezier van in en wagen zich zelf ook aan een eetbare tuin. Vaak zien we echter wel dat het even zoeken kan zijn bij waar je nu moet beginnen. En meestal zien we dan ook dat mensen beginnen met wat verschillende soorten fruit te verbouwen in de tuin en dat is dan ook een hele logische keuze. Dit is namelijk vaak het makkelijkste om te doen en dat maakt het dan ook tot een hele fijne keuze.

Het is namelijk heel leuk en ook vrij makkelijk om fruit te verbouwen in je eigen tuin. Je kunt natuurlijk kiezen uit heel erg veel soorten en ook met de manier die het beste bij je past. De ene soort vraagt heel veel werk en bij de ander valt dit juist enorm mee. Zo kun je dus prima het soort fruit kiezen wat het beste bij je past.

In deze blog gaan wij je alles vertellen wat je wil weten over het verbouwen van fruit in je eigen tuin zodat jij dit ook met veel plezier en succes kunt doen!

Waarom fruit verbouwen in de tuin

Veel mensen die ervoor kiezen om fruit te verbouwen in de tuin doen dit met een goede reden. Ten eerste is het natuurlijk heel erg lekker om vers fruit uit je eigen tuin te eten. Maar daarnaast is het ook nog eens onwijs gezond. Dit fruit is namelijk helemaal vers en niet bewerkt met allerlei middelen. Dit maakt het dan ook tot een hele goede en gezonde keuze!

Maar ook is het zo dat fruit een vrij makkelijk iets is om te verbouwen in je tuin. Groentes en kruiden zijn bijvoorbeeld weer een stuk lastiger en hebben iets meer zorg en aandacht nodig. Als je dus gewassen wil verbouwen dan is fruit het makkelijkst om mee te beginnen en dat is dan ook meteen de reden dat veel mensen hiervoor kiezen.

Maar het is daarnaast ook nog eens een fijn gezicht in je tuin, veel fruitplanten, struiken en bomen zien er enorm groen en sfeervol uit en vormen dus een hele fijne invulling van je tuin. Daarnaast ruiken ze vaak ook nog eens heerlijk en brengen ze een zoete geur met zich mee. Dat maakt het plaatje natuurlijk helemaal compleet!

Fruit verbouwen in je eigen tuin is dus een heel erg goed idee waar je onwijs veel plezier aan kunt beleven. Het is dan zeker weten de moeite waard om dit te doen en om op deze manier je tuin wat extra invulling te geven.

De voordelen van fruit uit eigen tuin

Er zijn natuurlijk veel verschillende redenen te bedenken die het voor mensen aantrekkelijke maken om fruit te verbouwen in hun eigen tuin. De meest gehoorde reden is toch wel dat het fruit dat je in je eigen tuin verbouwd een stuk lekkerder smaakt en ook nog eens veel verser is. Dit is natuurlijk logisch want het fruit uit eigen tuin wordt niet bewerkt met allerlei conserveringsmiddelen om het langer goed te houden of om het van een mooie kleur  te voorzien maar is dus heerlijk puur. En dat proef je dus echt heel erg terug in de smaak van het fruit!

Dit is dan ook echt een groot voordeel van fruit uit eigen tuin. Maar er zijn meer fijne voordelen. Zo is het bijvoorbeeld ook zo dat fruit uit eigen tuin een stuk goedkoper is dan fruit uit de supermarkt. We kunnen natuurlijk allemaal wel zien dat de prijzen in heel veel supermarkten enorm oplopen en zeker zaken als verse groenten en fruit worden dan ook steeds duurder. Dit is natuurlijk heel erg jammer maar door zelf  je eigen fruit te verbouwen kun je hier natuurlijk wel iets aan doen!

En eigenlijk is dat dan ook meteen een hele fijne situatie want je bent er en minder geld aan kwijt en daarnaast is het ook nog eens een stuk goedkoper! Wat wil je nog meer zouden wij zeggen!

Verschillende soorten fruit in de tuin

Als je fruit in je tuin gaat verbouwen dan is het heel erg leuk om voor verschillende soorten te kiezen. op deze manier kun je dus profiteren van heel veel verschillende smaken fruit en ook nog eens van veel verschillende soorten groen in de tuin.

Doordat al het fruit zo zijn eigen soort plant, boom of struik heeft zie je dus een heel gevarieerd beeld in je tuin ontstaan en juist dat maakt het zo onwijs leuk om voor meerdere soorten fruit in je tuin te kiezen.

Uiteraard is dit wel een keuze die een ieder voor zich maakt en het kan ook zeker weten fijn zijn om voor een soort fruit te kiezen. denk je eens in als je tuin voor een groot deel bestaat uit schitterende druivenstruiken. Niet alleen levert dit de meest heerlijke druiven op het ziet er ook nog eens onwijs mooi uit!

Maar ook bramenstruiken en aardbeien planten zijn schitterend om te zien en bevatten vaak ook nog eens bloesem in het voorjaar en dan is het natuurlijk helemaal een mooi plaatje om naar te kijken! Kortom het gaat niet enkel en alleen om de soorten fruit en de uiteindelijke oogst maar de beplanting zelf in je tuin speelt zeker weten ook een rol!

Je hebt niet veel ruimte nodig

Als je kiest voor fruit plantjes in de tuin dan heb je eigenlijk helemaal niet zoveel ruimte nodig terwijl je dat dus wel zou denken. Je denkt vaak dat je veel ruimte op de grond nodig hebt om hier fruitbomen en struiken een plekje te geven maar niets is minder waar.

Met heel veel soorten fruit kun je namelijk  ook prima in de hoogte werken. Zo kun je aardbeien plantjes bijvoorbeeld prima een plekje in potjes geven die je vervolgens ergens in de tuin ophangt, op deze manier ziet het er al snel heel sfeervol en gezellig uit en dat is natuurlijk ook precies de bedoeling.

Maar er zijn nog veel meer soorten fruit plantjes die je dus prima in een potje kan planten en vervolgens ergens een hangend plekje kunt geven en dat is een hele slimme oplossing en zorgt ook voor een hele fijne invulling van je  tuin.

Hoe zorg je voor een goede oogst

Als de plantjes dan in je tuin staan is het natuurlijk ook nog zaak om ze goed te verzorgen zodat de oogst meer kans van slagen heeft. Er zijn echter gelukkig wel enkele simpele trucjes die je kunt uitvoeren om ervoor te zorgen dat je oogst nog meer kans van slagen heeft.

Ten eerste kan het slim zijn om wat extra voeding aan je bodem toe te voegen zodat je planten hier extra voeding vandaan kunnen halen. Op deze manier hebben ze het een stuk makkelijker om goed te groeien en om ook een fijne oogst te leveren.

Ook kan het soms slim zijn om je planten, bomen en struiken goed te controleren op ziektes. Zo kan er bijvoorbeeld al snel bladluis of schimmel ontstaan en deze ziektes nemen veel voeding weg bij je plant, boom of struik. Voeding die ze juist hard nodig hebben om een goede oogst te kunnen leveren.

Zorg dus voor een goede oogst en pas een aantal handige en slimme trucs toe zodat jij straks zeker weet dat je heerlijk kunt genieten van een super goede oogst!

Verschillende soorten fruit in je tuin

Zoals je dus wel kunt lezen is het ontzettend fijn  om voor verschillende soorten fruit in je tuin te zorgen. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je ook verschillende soorten fruit kunt oogsten en hier heerlijk van kunt genieten.

Al deze verschillende soorten fruit hebben dan ook verschillende soorten planten, bomen en struiken en dat oogt ook nog eens heel erg fijn in je tuin. Zo krijg je een heel gevarieerd beeld in je tuin en dat is enorm leuk. Daarnaast scheelt het je ook nog eens enorm in kosten om je eigen fruit te verbouwen en is het ook nog eens veel verser. Tot slot smaakt het ook nog eens een stuk lekkerder dus wat wil je nog meer zou je denken! Geniet dus optimaal van fruitbomen in je eigen tuin en maak er zo een feestje van!