Inspiratie, Tips

De leukste barbecue tips op een rijtje

pexels min an 1482803

Nu het weer mooi weer is en de zomer van start is gegaan zien we ook weer steeds vaker de barbecue aan gaan. Heel veel mensen genieten dan ook enorm van een lekkere maaltijd van de barbecue op een heerlijke zomeravond en beleven hier dan ook heel erg veel plezier aan.

Het is dan ook werkelijk waar heel lekker en gezellig om de barbecue aan te steken en te genieten van een heerlijke maaltijd vers van de gril! Sommige mensen zijn een ware barbecue meester en andere mensen hebben nog iets meer ervaring nodig.

Wel is het zo dat iedereen wel wat fijne barbecue tips kan gebruiken en vandaar dat we er dan ook een aantal voor je op een rijtje hebben gezet. Op deze manier kun je namelijk zien wat voor leuks er allemaal te verzinnen is voor een heerlijke zomerse barbecue met vrienden of familie of gewoon gezellig met het gezin.

Laat je dan ook verrassen door deze leuke tips en recepten en maak van jouw barbecue avond een waar feestje! Lees je met ons mee?

Steeds vaker de barbecue aan

Nu het zomer is zien we overal om ons heen dat steeds vaker de barbecue aan gaat en dat is ook niet zo vreemd natuurlijk. Er is dan ook niets fijners en lekkerder dan na een heerlijke zomerse dag op een fijne zomeravond nog even lekker de barbecue aan te steken en te genieten van allerlei lekkers. Op deze manier kun je dan ook genieten van de meest heerlijke maaltijden en dat is dan ook echt een waar feestje!

Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat we steeds vaker de barbecue aansteken en genieten van al dit lekkers! Ook is het een hele fijne manier om gezellig samen te komen met vrienden en familie en om zo met elkaar heerlijk te genieten van al dat lekkers en veel sfeer en gezelligheid natuurlijk.

Een barbecue avond doet ons dan ook altijd direct denken aan die heerlijke zomers van vroeger waar we vaak met zijn allen genoten van veel sfeer en gezelligheid met elkaar! Steek dan ook gerust de barbecue aan en laat tijden van vroeger herleven!

Veiligheid staat bovenaan

Als je gaat barbecueën dan is het ten eerste wel zaak om dit echt veilig te doen. Dit is enorm belangrijk omdat je op deze manier heerlijk van een barbecue kunt genieten en dus ook geen zorgen hoeft te maken om veiligheid.

Uiteraard kun je een ongelukje nooit helemaal voorkomen maar gelukkig kun je er wel alles aan doen om de kans hierop zo klein mogelijk te maken en dat is natuurlijk wel heel erg prettig. Zo kun je ten eerste de juiste voorzorgsmaatregelen nemen om ervoor te zorgen dat je eventueel kunt ingrijpen mocht er toch onverhoopt iets mis gaan.

Zo is het bijvoorbeeld heel slim om een emmer met water bij de hand te hebben. Hoe je het ook went of keert je bent toch met vuur in de weer en daarom is het altijd slim om te zorgen dat je water bij de hand hebt om het vuur eventueel te blussen.

Ook kan het erg handig zijn om ervoor te zorgen dat je een eventuele branddeken bij de hand hebt. Ook dit is erg prettig mocht er eventueel iets mis gaan. Op deze manier kun je ook hier goed mee uit de voeten en jezelf goed beschermen!

Veiligheid is dus zeker weten enorm belangrijk. Ook is het dus zinvol om ervoor te zorgen dat je hygienisch met het voedsel omgaat zodat je ervoor kunt zorgen dat de kans klein is dat je met een voedselvergiftiging te maken krijgt! Want ook hier zit je natuurlijk totaal niet op te wachten!

Iets zoets van de barbecue

Naast dat we vooral gewend zijn om vlees van de barbecue te eten is het ook erg lekker om iets zoets van de barbecue te eten. Veel mensen weten dit helaas niet maar je kunt dus ook heel erg makkelijk de meest heerlijke zoete gerechten van de barbecue af toveren!

Zo is het bijvoorbeeld super lekker om ervoor te zorgen dat je een banaan open snijdt en deze vervolgens vult met rolo’s of andere soort chocolade. Als je vervolgens de banaan in zilverfolie wikkelt en deze op de barbecue legt krijg je werkelijk waar een verrukkelijk toetje om van te smullen!

Het is dan ook waanzinnig leuk en lekker om op deze manier iets van de barbecue te bereiden en je kunt hier dan ook echt onwijs van genieten! Maar naast dit heerlijke bananen dessert zijn er nog meer leuke zoete tips van de barbecue.

Zo kun je ook heerlijke smores maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn marshmallows, chocolade, en biscuits. Vervolgens prik je de marshmallow aan een stokje en  laat je deze warm worden boven de barbecue. Als hij warm is pak je een biscuitje wat je belegd met een stukje chocolade pak nu een ander biscuitje en pers de marshmallow hier als het ware tussen. Zo heb je dus meteen een heerlijk toetje te pakken! Lekker genieten van al dat lekker is dan ook zeker weten een heel goed idee! Vooral kinderen vinden dit een heerlijk toetje en genieten er ook onwijs van om zelf aan de slag te gaan op deze manier.

En dan hebben we tot slot ook nog heerlijk vers fruit wat je dus aan een spiesje kunt rijgen en vervolgens heerlijk kunt grillen op de barbecue. Of vul eens een bakje met fruit met wat crumble erbovenop en bak dit kort af, je zal werkelijk waar versteld staan van de heerlijke smaken!

Zo zie je dus maar dat iets zoets van de barbecue ook een heel erg goed idee kan zijn en dat je zo de maaltijd dus helemaal in stijl af kunt sluiten! Op deze manier kun je dus heerlijk genieten van al dat lekkers en dat is natuurlijk ook wel echt heel erg fijn!

Een echte pizza van de barbecue

Het is tegenwoordig helemaal hip, een pizza bereiden op de barbecue en gelukkig kun je dat ook nog eens heel erg makkelijk en snel doen! De smaak van een pizza van de barbecue is werkelijk waar verrukkelijk en een waar feestje! Niet zo vreemd dan  ook dat veel mensen hier onwijs van genieten!

Maar hoe gaat dit dan precies in zijn werk? Wat je hiervoor nodig hebt is een pizza steen! Wat je vervolgens gaat doen is als volgt. Eerst steek je de barbecue aan. Vervolgens pak je de pizza steen en leg je deze op het ijzer van de barbecue. Nu is het zaak om deze even goed te laten verwarmen.

Vervolgens maak je een pizza klaar van vers deeg en beleg je deze met allerlei lekkers naar keuze. Pak nu een spatel en schep de pizza over op de warme pizza steen. Zorg nu dat je barbecue een temperatuur heeft van 180 graden. Nu is het enkel zaak om de pizza lekker warm te laten worden en om na een tijdje even te spieken hoe het bakken gaat. Als het goed is wordt de pizza nu al mooi goudbruin.

Na verloop van tijd is het tijd om de pizza eruit te halen en kun je dan ook genieten van een heerlijke verse pizza zo van de barbecue! Wat een feestje om te zien en proeven. Een hele lekker tip is trouwens om de rand van je pizza een beetje om te vouwen en in te smeren met knoflookboter. Zo krijgt je pizza een nog lekkerdere smaak en proef je deze heerlijke knoflookboter overal terugkomen!

Een pizza steen is tegenwoordig bijna overal wel te koop en dit maakt het dan ook gemakkelijk om er eentje te verkrijgen en om zelf ook van verse pizza te genieten!

Maak je eigen barbecue hot spot in de tuin

Wat ook heel erg leuk is en helemaal bij het thema past is om je eigen barbecue hot spot in de tuin te maken! Op deze manier kun je optimaal genieten van al dat lekkers en ga je lekker aan de slag in je eigen buitenkeuken. We zien tegenwoordig steeds vaker dat de barbecue als het ware wordt ingebouwd in een keukenblok in de tuin. Op deze manier heb je  dus ook meteen wat extra werk ruimte te pakken en dat is natuurlijk wel heel erg fijn als je lekker aan het werk bent! Door op deze wijze  je barbecue een plekje in je tuin te geven zorg jij er namelijk voor dat je barbecue van alle gemakken voorzien is en dat het barbecueën op zichzelf dus nog leuker zal zijn!

Doordat je nu echt een fijne werkruimte hebt zal je merken dat je veel beter uit de voeten kunt en het barbecueën dus echt tot een feestje kunt maken! Het leuke is ook nog eens dat je deze barbecue hot spot helemaal naar eigen wens kunt maken en ook kunt aankleden op de manier die helemaal bij jou past! Een eigen barbecue hot spot in de tuin maakt het plaatje dus zeker weten helemaal compleet!