Tuinmeubelen

Zo realiseer jij de ultieme buitenkeuken in je tuin

pexels enric cruz lópez 6642501

Het is een ware trend aan het worden en we zien hem dan ook in heel veel tuinen voorbij komen tegenwoordig namelijk de buitenkeuken. Een heerlijke plek waar jij lekker kunt genieten van het koken in je eigen tuin en waar jij dan ook alle mogelijkheden hebt om heerlijk te genieten van het koken buiten.

Niet zo verwonderlijk ook dat deze buitenkeukens als paddenstoelen uit de grond schieten en dat steeds meer mensen er eentje in hun tuin willen realiseren. Gelukkig kan dit ook op heel erg veel manieren. Zo kun je er natuurlijk kant en klaar eentje kopen of laten samenstellen maar je kunt ook zelf aan de slag gaan en je buitenkeuken helemaal zelf maken. Op deze wijze kun je hem volledig naar eigen wens maken en dat heeft natuurlijk best wel wat voordelen.

Denk je eens in een buitenkeuken die volledig op jouw eigen wensen is afgestemd en die dus ook helemaal past bij wat jij graag terug wil zien in een buitenkeuken. Op deze manier heb jij dan ook al je wensen bij de hand en weten wij zeker dat er de meest heerlijke gerechten uit deze keuken zullen komen rollen.

Vandaar dat wij je in deze blog dan ook gaan laten zien hoe jij nu eigenlijk de ultieme buitenkeuken kunt realiseren zodat jij hier heerlijk van genieten kunt. Lees je met ons mee?

Al je wensen op een rijtje

Als jij ervoor kiest om een buiten keuken  te realiseren in je tuin dan is dat natuurlijk echt een feestje. Maar buiten dat het heel erg leuk is komt er natuurlijk ook wel het een en ander bij kijken. Omdat jij natuurlijk graag wil dat deze keuken op al jouw wensen is ingesteld is het handig om dit hele proces goed voor te bereiden zodat jij op deze manier een keuken kunt realiseren die bij al jouw wensen past.

Hier gaat dus wel het een en ander aan voorbereiding aan vooraf en dat begint ermee dat je eerst goed moet kijken welke elementen je eigenlijk allemaal in deze heerlijke buiten keuken terug zou willen zien.  Het is dan ook heel handig om eerst eens een lijstje te maken met wat jij nu eigenlijk allemaal in deze buitenkeuken terug wil zien.

Daarna kun je dan gaan kijken of al deze wensen haalbaar zijn en hoe je deze dan ook het beste kunt realiseren. Op deze manier zorg je dan ook voor een heerlijke buitenkeuken waar je ook echt optimaal van genieten kunt!

Waar moet je allemaal rekening mee houden

Als je gaat beginnen met het maken van een wensenlijstje voor jouw buitenkeuken dan zijn er een aantal factoren waar je natuurlijk rekening mee moet houden. Ten eerste is het heel slim om te kijken naar de ruimte die je tot je beschikking hebt. Hoe groot is deze ruimte en wat kun je er eigenlijk allemaal in kwijt? Maar ook is het heel slim om goed te kijken naar de indeling van je buitenkeuken.

Waar zitten bijvoorbeeld de stroompunten? En op welke plekken kun je bijvoorbeeld het beste zorgen voor werkruimte. Het is natuurlijk wel wenselijk om deze indeling zo slim mogelijk te maken zodat je er ook echt van kunt profiteren.

Als de indeling van je buitenkeuken namelijk klopt dan merk je dat ook echt terug als je in de buitenkeuken aan het werk bent. Alles klopt dan met elkaar en het werkt ook nog eens onwijs handig en prettig.

Ook de prijs speelt natuurlijk vaak een rol en ook dat is dan natuurlijk iets waar je op moet letten. Zo is het heel slim om goed te kijken naar de materialen die je kiest. Sommige materialen zijn bijvoorbeeld beduidend duurder dan andere en het is wel zo slim om hier een goede keuze in te maken.

Zo kies je uiteindelijk voor materialen die binnen jouw budget passen maar die toch ook passen bij jouw smaak! Ook is het natuurlijk slim om te kijken welke items je echt in de keuken terug wil vinden. Soms kun je hier ook keuzes in de maken om te proberen de prijs op deze manier een beetje onder controle te krijgen. Ook hier bepaal je uiteindelijk natuurlijk zelf weer waar je het meeste waarde aan hecht!

Welke keuzes kun je maken

Als we het dan hebben over de keuzes die je voor een buitenkeuken kunt maken dan zijn dat er natuurlijk een heleboel. Ten eerste maak je natuurlijk keuzes op het gebied van apparatuur. Welke apparatuur wil je in de buitenkeuken? Bouw je een barbecue in of ga je voor een gas of inductie plaat? Kies je voor een gril en een oven? Laat je een koelkast en vriezer installeren of houdt je het enkel bij een koelkast? Ook zien we soms dat mensen het plaatje helemaal compleet maken en zien we ook een heuse frituur en een wijnkoelkast verschijnen.

Op deze manier wordt de buiten keuken natuurlijk wel heel luxe uitgevoerd maar dat hoeft zeker niet altijd het geval te zijn om voor een waar succes te zorgen! Het ligt er natuurlijk maar net aan wat jij belangrijk vindt. Vaak is hierin voor veel mensen ook een graadmeter hoe vaak ze de keuken gaan gebruiken. Sommige mensen maken hier waarschijnlijk veel gebruik van en bij andere is dit juist niet het geval. Daar hangt dus uiteindelijk ook de keuze vanaf die je maakt.

Wel is het gelukkig zo dat je heel veel kanten op kunt en ook heel veel verschillende keuzes kunt maken om uiteindelijk een buiten keuken te realiseren die helemaal aan je wensen zal voldoen.

De locatie in je tuin

Als je besluit om een buiten keuken in je tuin te realiseren dan is het natuurlijk wel heel erg belangrijk om goed te kijken naar op welke plek in je tuin je dit gaat doen. Je wil hier natuurlijk graag een zo logisch mogelijke plek voor vinden zodat je ook echt goed kunt profiteren van je buiten keuken.

Zorg dan ook voor een plek waar je de ruimte hebt om aan het werk te gaan. Maar kijk ook vooral naar de stand van de zon in je tuin. Als jij boven de pannen staat te zwoegen in de volle zon is dit natuurlijk niet perse een pretje. Het kan dan ook fijn zijn om ervoor te zorgen dat je voldoende schaduw hebt in de buitenkeuken. Dit kun je doen door de locatie zo te bepalen dat er schaduw in de buitenkeuken zal zijn maar je kunt deze schaduw natuurlijk ook nog zelf realiseren.

Daarnaast is het ook handig om te kijken hoe de buiten keuken gepositioneerd is in de tuin ten opzichte van bijvoorbeeld je eettafel en stoelen of je loungeplek. Het kan natuurlijk heel handig zijn om de tafel vlak bij de keuken te hebben zodat je zo aan kan schuiven. Maar het kan natuurlijk ook fijn zijn om ervoor te zorgen dat je de lounge set een plek geeft waar je juist niet in de kookluchtjes zit.

En denk ook eens aan de speelplek van je kinderen. Deze wil je waarschijnlijk het liefste ook niet in de buurt van je buiten keuken hebben. Dit is voor kinderen natuurlijk niet zo handig en ze kunnen zich er dan ook lelijk aan bezeren. Houdt dus ook hier rekening mee als jij je buiten keuken gaat realiseren en houdt met al deze factoren rekening.

Alleen zo realiseer je een hele fijne plek waar je met het hele gezin vooral veel plezier aan kunt beleven!

 

Kies materialen die wel tegen een stootje kunnen

 

Als je kiest voor een buiten keuken dan komen er natuurlijk onwijs veel mogelijkheden op je af. Hierdoor kan het soms zo zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet en soms keuzes maakt waar je achteraf spijt van krijgt. Wij willen je sowieso graag een advies geven.

 

Probeer altijd te kiezen voor hoogwaardige materialen in je buitenkeuken. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat de buitenkeuken echt een plek zal zijn die wel tegen een stootje kan. Vergeet dan ook niet dat de buitenkeuken altijd buiten staat en daarom flink wat te voorduren krijgt, ook zien we vaak dat hij intensief gebruikt wordt. Dit alles kan zo zijn sporen afwerpen en vandaar dat het erg slim is om te zorgen voor een buitenkeuken die wel tegen een stootje kan.

 

Gebruik dan ook sterke en hoogwaardige materialen waar je echt langere tijd plezier van kunt hebben. Op deze manier gaat jouw buitenkeuken zo lang mogelijk mee en laat dat nu precies de bedoeling zijn!

 

Een buitenkeuken in je tuin

 

De keuze voor een buitenkeuken in je tuin is een hele fijne keuze waar je dan ook onwijs veel plezier aan kunt beleven. Door een buitenkeuken in je tuin te plaatsen verzeker jij jezelf ervan dat je heerlijk kunt genieten van de meest heerlijke maaltijden zo rechtstreeks uit je eigen tuin!

 

Het is dan ook zeker weten een feestje om lekker aan de slag te gaan en hier de meest heerlijke maaltijden te bereiden zo heerlijk in de buitenlucht. Dit zorgt dan ook meteen voor een heerlijk vakantie gevoel en dat gewoon zo in je eigen tuin! Een waar feestje dus waar je optimaal van kunt genieten.

 

Geniet dus gerust mee en zorg ook voor een eigen buiten keuken in je tuin! Een feestje voor jong en oud en echt een aanwinst voor je tuin!