Tuinmeubelen

Waterpret in de tuin

pexels tirachard kumtanom 887821

De komende tijd wordt het heel erg warm in ons land. De temperaturen kunnen aardig oplopen en dat betekend dat we dus met zijn allen hard op zoek gaan naar de nodige verkoeling, ook voor kinderen kan het erg fijn zijn om lekker met water te spelen en om op deze manier zo veel mogelijk verkoeling te vinden. Gelukkig hebben we hier dan ook een hele fijne oplossing voor namelijk waterpret in de tuin!

Er zijn namelijk een heleboel leuke en makkelijke manieren te verzinnen om ervoor te zorgen dat kinderen lekker in de tuin kunnen genieten van waterpret op warme dagen en zichzelf zo helemaal uit kunnen leven! Maar hoe pak je dat dan precies aan? En hoe zorg je dan voor waterpret in je eigen tuin? Dat hebben wij voor je uitgezocht en in deze blog voor je op een rijtje gezet. Zo weet jij precies hoe jij jouw kinderen kunt vermaken en blij kunt maken op warme dagen. Lees je met ons mee?

Kinderen en water een gouden combinatie

Heel veel ouders weten het, kinderen en water is echt een gouden combinatie. Kinderen genieten er onwijs van om lekker met water bezig te zijn en halen hier dan ook erg veel plezier uit, het is natuurlijk ook heel erg leuk om lekker nat te mogen worden en met water te mogen spetteren dus wat dat betreft is het niet zo verwonderlijk dat veel kinderen hier onwijs veel plezier uit halen.

Nu kun je de waterpret natuurlijk altijd wel ergens opzoeken maar het is nog fijner als je deze waterpret gewoon in je eigen achtertuin ter beschikking hebt. Ook voor ouders is dit enorm prettig omdat je zo niet de deur uit hoeft om je kinderen te vermaken. Je kunt op deze manier heerlijk genieten van waterpret zo bij je eigen woning zonder ervoor op reis te hoeven.

Op deze manier geniet je ook als volwassenen heerlijk van een ontspannen tijd in de tuin doordat je  kinderen lekker zoet zijn! En dat is natuurlijk wel zo prettig.

Het ouderwetse zwembadje

De meest bekende manier van waterpret is natuurlijk het ouderwetse zwembadje. Deze manier van waterpret zien we dan ook het meeste terug. Heel veel mensen genieten hier dan ook enorm van en stiekem vinden ouders het zelf ook nog wel prettig en leuk om in het badje te zitten en zo even af te koelen op een hete dag!

Deze badjes zijn er dan ook in allerlei soorten en maten en het is onwijs leuk om ze in je tuin  neer te zetten, we durven dan ook haast wel te beweren dat bijna ieder gezin met kinderen er wel eentje heeft!

Wel is het belangrijk om er op te letten dat je het badje in de avond en nacht goed afdekt. Er kunnen dan namelijk allerlei beestjes in terecht komen en dat zwemt de volgende dag toch een stuk minder lekker. Gelukkig zijn er allerlei handige manieren om ervoor te zorgen dat deze beestjes uit je badje blijven. De meest handige is om in de avond een zeil over het badje te spannen zodat het mooi afgedekt is.

Ook is het slim om een anti slip matje in het badje te leggen. De bodem kan namelijk flink glad worden en dat heeft meer dan eens voor flinke glij partijen gezorgd! Maar met de juiste voorzorgsmaatregelen is het ouderwetse zwembadje in de tuin een prima keuze voor waterpret. Wil je het feestje nu helemaal compleet maken denk er dan eens over om een glijbaan in het water te laten zakken! Op deze manier kunnen kinderen hier lekker vanaf roetsjen zo het badje in! Gegarandeerd heel erg veel plezier!

Zet gezellig de tuinsproeier aan

Wie herkend het nog van vroeger, je vader of moeder zette de tuinsproeier aan om de plantjes water te gaan geven en je mocht er zo onderdoor rennen! Ontzettend leuk natuurlijk en dit zorgde dan ook vaak voor de nodige lol! Ook vandaag de dag is dit natuurlijk een hele fijne en vooral leuke manier om voor waterpret te zorgen.

Het enige wat je hoeft te doen is de tuinsproeier neer te zetten en de kinderen kunnen er lekker onderdoor rennen. Wat een feest! Daarnaast is het ook meteen erg fijn voor je gazon of de plantjes in de tuin want deze krijgen zo ook meteen voldoende water. Zo is het naast heel erg leuk dus ook nog eens heel erg nuttig!

Hetzelfde geldt natuurlijk voor tuin sproeiers in de tuin. Als je deze hebt kan het ook een erg goed idee zijn om hiermee de tuin te sproeien en om ze dus aan te zetten zodat de  kinderen er plezier aan kunnen beleven! Zorg dus voor voldoende waterpret in de tuin terwijl je tegelijkertijd de plantjes water geeft!

Waterballonnen zorgen voor veel plezier

Een andere leuke manier om waterpret in de tuin te beleven is doormiddel van waterballonnen. Deze kun je natuurlijk heel makkelijk vullen met water en dan kan het plezier beginnen. Waterballonnen zijn dan ook op heel veel punten te koop en je kunt er onwijs veel plezier mee beleven!

Het leukste aan waterballonnen is dat je er ook nog een spelletje aan vast kunt knopen waardoor kinderen er echt uren zoet mee kunnen zijn. Zo kun je een toren van blikjes neerzetten en de kinderen de blikjes met waterballonnen om laten gooien. Maar ook kun je bijvoorbeeld een plek zoeken in de tuin waar ze zo ver mogelijk mogen proberen te gooien.

En uiteindelijk is het ouderwetse tikkertje spelen met een waterballon natuurlijk altijd een grote hit die je nog uit de kast kunt trekken. En zo zie je dus maar weer, er valt meer dan genoeg plezier te beleven met waterballonnen en het is dan ook zeker weten een leuke bezigheid.

een watertafel in de tuin

tegenwoordig zie je ze heel erg veel voorbij komen, namelijk de watertafel. Een speeltafel met allerlei speeltjes erbij waar je dus ook water in doet en waar kinderen uren zoet mee kunnen zijn. Veel kinderen vinden dit enorm leuk en genieten op deze manier ook enorm van het lekker buiten spelen.

Door met de watertafel te spelen slaan ze twee vliegen in een klap. Ze zijn en lekker aan het spelen en je betrekt er dus ook nog eens het water bij. Daarnaast zijn ze zo lekker buiten zoet dus wat wil je nog meer. Watertafels zijn dan ook in allerlei verschillende variaties te koop en dat is natuurlijk heel erg prettig. Op deze manier kun je altijd wel een water tafel vinden die voor jouw kinderen geschikt is en waar ze dan ook veel plezier aan kunnen beleven.

Ook qua prijs zit er veel verschil in de watertafels en het is dan ook slim om even goed te zoeken zodat je de beste prijs en kwaliteitsverhouding kunt vinden. Uiteindelijk geeft dit onwijs veel plezier en kun je zo dus optimaal genieten van een watertafel in je eigen tuin!

Waterpret in de tuin

Als de temperaturen oplopen is het natuurlijk enorm prettig om te kunnen genieten van waterpret in je eigen tuin. Je hoeft er ten eerste de deur niet voor uit en ten tweede vinden kinderen het zelf vaak ook erg prettig doordat het zo vertrouwd is. Op deze manier genieten ze dan ook vaak optimaal van het lekker buiten zijn en spelen met water.

Zeker op een warme dag is wat verkoeling vaak enorm welkom. Daarnaast vinden kinderen het ook gewoon altijd heel erg fijn om te spelen en bezig te kunnen zijn. Door voor speelse waterpret in je tuin  te zorgen voldoe je aan deze behoefte en kunnen je kinderen naast lekker spelen ook meteen verkoeling zoeken. Op deze wijze zijn ze vaak urenlang zoet en dat is voor jullie als ouders natuurlijk vaak ook wel heel erg fijn!

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om waterpret te beleven. Zo kun je genieten van een zwembadje in de tuin maar ook kan het fijn zijn om een watertafel neer te zetten. Of maak het helemaal actief en ga lekker met waterballonnen aan de slag. En wat dacht je van de ouderwetse tuinsproeier ook hier beleven heel veel kinderen onwijs veel plezier aan. Het bijkomend voordeel is dat op deze wijze ook meteen de plantjes lekker veel water krijgen en de kinderen beleven er ontzettend veel plezier aan! Wat wil je nog meer zou je zo denken!

Waterpret in je eigen tuin is dan ook eigenlijk echt ideaal. Je hoeft niet af te reizen naar een plek waar je kinderen met water kunnen spelen maar je hebt zo heel gemakkelijk alles bij de hand. Hierdoor kunnen je kinderen optimaal genieten en heb je zelf ook meteen veel ontspanning in de tuin en dat is natuurlijk als ouders zijnde wel zo prettig!

Bekijk dus goed hoe jij voor waterpret in jou tuin kunt zorgen en hoe je er dus makkelijk voor zorgt dat je kinderen zich heerlijk kunnen vermaken op de warmere dagen in de tuin! Zo hoef je er niet op uit en hebben jullie toch heel veel plezier.