Tuinmeubelen

Wat is de ideale hoogte van een eettafel voor in de tuin?

tuintafel kopen

Heb je enig idee welk meubelstuk eigenlijk in geen enkele tuin kan ontbreken? Als we naar de gemiddelde Nederlandse tuin kijken, zien we dat in een dergelijke tuin eigenlijk altijd wel een eettafel staat. Een eettafel vormt in veel tuinen zelfs het centrale punt: aan de eettafel wordt ontbeten, worden spelletjes gedaan, wordt de krant gelezen, wordt geborreld met vrienden/familie, wordt gedineerd en wordt ’s avonds ook nog veel tijd aan doorgebracht.

Mede doordat je relatief veel tijd aan de eettafel doorbrengt, is het van belang dat deze eettafel voor 100% naar jouw wens is. Om dat voor elkaar te krijgen, is het zaak om een goed vergelijk te maken tussen de verschillende eettafels. Bij het maken van dit vergelijk zijn er verschillende zaken waar je goed op moet letten, waaronder de afmetingen van de eettafel.

Als we het over de afmetingen van een eettafel hebben, denk je mogelijk direct aan de breedte en lengte van de tafel. Dat zijn absoluut belangrijke afmetingen, maar de hoogte is minstens net zo belangrijk. Als de eettafel de ideale hoogte heeft, kun je immers op een aangename manier aan de eettafel plaatsnemen.

Is de eettafel net te hoog of net te laag? Dan kun je al een stuk minder prettig aan de eettafel plaatsnemen. Het lastige is echter dat iedereen een andere lichaamslengte heeft, waardoor er niet ‘’een ideale maat voor een eettafel bestaat. Wel zijn er bepaalde zaken waar je goed op moet letten; daarover lees je alles in dit informatie blogartikel.

Na het lezen van dit blogartikel weet je precies welke eettafel voor jou op het lijf geschreven is. Vervolgens kun je via onze webshop ook direct op zoek naar een geschikte eettafel voor in jouw achtertuin. Wij bieden namelijk de beste tuintafels aan, waarvoor je alles behalve de hoofdprijs hoeft te betalen. Wij houden de prijzen juist bewust zo laag mogelijk, waardoor het voor jou nóg interessanter is om via onze webshop een nieuwe tuintafel te kopen.

eettafel in de tuin

eettafel in de tuin

Hoe hoog moet een eettafel zijn?

Als je op zoek naar een nieuwe eettafel voor in de tuin gaat, moet je op meerdere facetten letten. Zo moet je goed naar jouw eigen lengte kijken, de lengte van jouw huisgenoten, de beschikbare ruimte en de hoeveelheid personen die aan de tafel plaats moeten gaan nemen. Over het algemeen kan, op basis van deze gegevens, het volgende gesteld worden;

  • De ideale hoogte van een eettafel ligt tussen de 74 en 76 centimeter.

Waarom precies deze hoogte? Omdat onderzoek uitgewezen heeft dat de meeste mensen op een aangename manier aan een dergelijke tafel plaats kunnen nemen. Daarbij maakt het niet al te veel uit of je nou 1,80 meter bent of 1,60 meter.

Wil je nou met veel mensen plaats kunnen nemen aan de tafel? Dan is het goed om te kijken naar de leeftijd en lengtes van deze mensen. Wil je bijvoorbeeld met zes kinderen dagelijks aan de eettafel plaatsnemen? Dan kun je mogelijk beter voor een iets lagere eettafel kiezen. Kinderen kunnen immers aan een lagere eettafel net iets aangenamer zitten.

Uiteindelijk is het vooral een kwestie van logisch nadenken, je eigen wensen in de gaten houden en een goed vergelijk treffen. Als je dit vergelijk op de juiste manier weet te treffen, vind je uiteindelijk de eettafel die volledig aan jouw wensen voldoet. Daarbij is het uiteraard zaak om ook op andere facetten te letten, waarover je hieronder meer kunt lezen.

Kies voor bijpassende tuinstoelen

Wil je op een optimale manier gebruik gaan maken van jouw nieuwe tuintafel? Dan is het belangrijk dat je ook voor de juiste tuinstoelen weet te kiezen. Wat de juiste tuinstoelen zijn? Dat zijn tuinstoelen die qua hoogte perfect passen bij de tuintafel.

Over het algemeen is het wenselijk dat je de stoelen onder de tafel kunt schuiven. Waarom dit wenselijk is? Omdat je op die manier de nodige ruimte in jouw tuin kunt besparen. Zeker als je de tafel niet gebruikt, weet je op deze manier te voorkomen dat jouw tuinstoelen veel ruimte in beslag nemen.

Daarnaast is het ook wenselijk dat je zittend op de tuinstoel jouw ellebogen op tafel neer kunt leggen. Is de tafel veel te hoog voor je? Dan lukt het niet om je ellebogen op tafel neer te leggen. Is de tafel veel te laag voor je? Dan kun je je ellebogen wel op tafel neerleggen, maar dan zit je met een gebogen nek.

Kortom: de keuze voor de juiste tuinstoelen is echt een hele belangrijke keuze. Heb je enig idee hoe je uiteindelijk tot deze beste keuze kunt komen? In onze ogen kun je het beste voor een complete tuinset kiezen. Een tuinset bestaat uit een tuintafel met een ideale hoogte en uit bijbehorende tuinstoelen. Deze tuinstoelen zijn qua hoogte en vormgeving perfect op de tafel afgestemd, waardoor je van een fraai geheel weet te genieten. Dit brengt niet alleen veel gemak met zich mee, maar zorgt ook nog voor een algehele fraaie uitstraling.

Kijk goed naar het totaalplaatje

Ben je op zoek naar een nieuwe eettafel voor in jouw tuin? Dan is het aan te raden om voor een tafel te kiezen met een hoogte van ongeveer 75 centimeter. Ben je zelf nou heel lang of is jouw partner bijvoorbeeld heel klein? Dan kun je hier mogelijk de hoogte van de tuintafel op aanpassen. Als hier sprake van is, is het echter verstandiger om in een woonwinkel de verschillende tafelhoogtes uit te proberen. Op die manier kun je achterhalen wat voor jou/jullie de meest ideale hoogte van de eettafel is.

Hierbij is het advies ook om goed naar de andere facetten van de eettafel te kijken. Kijk goed naar het materiaal waarvan de tafel gemaakt is, kijk goed naar de kleur van de tafel en kijk goed naar de algehele vormgeving. Deze facetten zijn bepalend voor de uitstraling van de tuintafel én daarmee ook voor de uitstraling van jouw tuin. Aangezien een eettafel behoorlijk groot is, valt deze eigenlijk direct in jouw tuin op. Koop daarom altijd een tuintafel die qua uitstraling volledig aan jouw wensen voldoet.

Ondertussen moet je ook nog goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding kijken. Je wilt uiteraard voor een tuintafel met een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding kiezen; nou, daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden namelijk de beste tuintafels tegen de meest scherpe prijzen aan. Juist door ons interessante aanbod kun je bij ons altijd wel een tuintafel vinden die 100% op jouw wensen én budget aansluit.

Wil je een nieuwe tuintafel aanschaffen? Kies dan bij voorkeur voor een tuintafel van 75 centimeter hoog, check direct ons assortiment en bestel veilig, snel en goedkoop jouw nieuwe tuintafel via onze webshop!