Inspiratie

Alles over bloembakken in je tuin

pexels anna shvets 5230918

Het staat vaak heel erg sfeervol en gezellig in je tuin. Een grote bloembak gevuld met allerlei verschillende soorten bloemen en planten, het vormt vaak een vrolijk geheel. Je komt ze dan ook bijna in iedere tuin wel tegen en ze zijn er ook nog eens in veel verschillende uitvoeringen. Dat maakt ook dat bijna iedereen altijd wel een exemplaar kan vinden wat aan de verwachtingen voldoet.

Het leuke aan een bloembak is dat je op een hele speelse manier groen aan je tuin toe kunt voegen. Daarnaast is het ook nog eens zo dat je de meeste exemplaren prima kunt verplaatsen en dat ziet er ook nog eens sfeervol en gezellig uit en biedt veel mogelijkheden. Ook is het erg prettig dat je een bloembak met verschillende soorten bloemen en planten kunt vullen en hier ook gemakkelijk weer mee kunt wisselen. Zo blijft je tuin heel vrolijk en speels en als je van afwisseling houdt is dat dus zeker weten een heel goed idee.

Je hebt bloembakken van hout, steen, kunststof en rotan, zo is er dus altijd wel wat te kiezen en kun je dus ook vaak prima een bloembak vinden die helemaal past bij de stijl van je tuin. En dat is natuurlijk wel een heel erg groot voordeel. In deze blog gaan wij je alles vertellen over bloembakken in je tuin. We vertellen je hoe je ze het beste kunt vullen, waar je allemaal rekening mee moet houden en welke verschillende soorten er allemaal zijn. Kortom alles wat je maar wil weten over bloembakken komt in deze blog naar voren. Lees je met ons mee?

Een bloembak in de tuin

We zien ze natuurlijk in heel erg veel tuinen staan. De bloembakken. En dat is ook nog eens niet zonder reden. Met een bloembak kun je namelijk heel veel kanten op en er kleven dan ook nog eens heel erg veel voordelen aan. Dat maakt het dus onwijs leuk en makkelijk om een bloembak aan je tuin toe te voegen. Zeker als je graag wat groen in je tuin wil zien en dit op een simpele manier wil realiseren komt een bloembak dus prima van pas!

Een bloembak in de tuin is dus een hele fijne manier om je tuin wat meer aan te kleden en wat sfeer en gezelligheid mee te geven maar vooral veel groen. Vaak maken mensen de keuze voor een bloembak en laten ze een border links liggen. Een border is dan ook flink aangrijpend en zorgt ervoor dat je tuin vaak al aardig vol is. Daarnaast is een border natuurlijk echt een vast gegeven in je tuin en we zien toch zeker wel dat veel mensen het fijn vinden om nog eens te kunnen wisselen en dat kan natuurlijk veel beter met een bloembak in de tuin. Vandaar dat veel mensen uiteindelijk hiervoor kiezen.

De voordelen van een bloembak in de tuin

Het hebben van een bloembak in de tuin biedt dus zeker weten veel fijne voordelen. Ten eerste is het zo dat het enorm handig is om een bloembak in de tuin  te hebben omdat je hem vaak ook vrij simpel kunt verplaatsen. Nu willen we hier wel een kanttekening bij maken dat dit dus zeker niet altijd het geval is. Er zijn natuurlijk ook hele grote en zware bloembakken te bekennen die juist helemaal niet verplaatst kunnen worden. Maar over het algemeen kun je de wat kleinere bloembakken ook prima zo nu en dan een ander plekje in de tuin geven.

En daarnaast is het ook nog eens zo dat een bloembak vaak wat minder groot oogt dan een border. Hierdoor blijft er een ruimtelijk gevoel in de tuin ontstaan en dat is iets waar heel veel mensen naar op zoek zijn of wat ze graag vast willen houden. Ook kun je een bloembak natuurlijk geheel op je eigen manier vullen. Dit kun je doen door allerlei verschillende soorten bloemen en planten door elkaar maar ook kun je ervoor kiezen om een soort bloemen te nemen of een bepaalde plant en hier je bloembak mee te vullen. Hier zijn dus veel verschillende mogelijkheden in! Dat maakt een bloembak dus enorm wisselend en speels!

Maar ook zijn er enorm veel keuzes te maken in het soort bloembak en ook dat is natuurlijk al heel erg prettig. Hierdoor kun je op zoek gaan naar een bloembak die volledig aan je wensen voldoet en die dus ook bij de stijl van je tuin past en dat is natuurlijk wel heel erg leuk. Op deze manier kun je er makkelijk en snel een passend geheel van maken en dat zorgt voor veel sfeer en gezelligheid in de tuin.

Kortom een bloembak heeft dus ongelofelijk veel voordelen en dat maakt hem dan ook zeker weten tot een erg fijne toevoeging voor je tuin! Ga dus gerust ook zelf op zoek naar een bloembak die helemaal bij je wensen past en maak zo het plaatje compleet.

Het vullen van een bloembak

Toch gaat er soms ook wel het een en ander mis met een bloembak in de tuin. En juist daarom is het belangrijk om goed te weten hoe je nu precies een bloembak moet vullen zodat je zeker weet dat je bloemen en planten het goed gaan doen in de bak. En dat pak je dus op de volgende manier aan.

Ten eerste is het belangrijk dat er onder in de bloembak wat gaatjes zitten. Deze mag dus nooit volledig gesloten zijn. Het water uit de bloembak moet namelijk weg kunnen lopen. Als dit niet het geval is en het water blijft dus staan dan kan dit allerlei nadelige gevolgen hebben. Dan kunnen de wortels van de planten en bloemen gaan rotten en schimmelen met alle nare gevolgen van dien. Genoeg reden dus om dat te voorkomen en om er dus voor te zorgen dat het overtollige water van de planten weg kan lopen en je er zo dus geen last meer van hebt.

Als je dit gedaan hebt dan is het tijd voor de volgende stap. Het is namelijk handig om eerst een laag absorberende bolletjes in de bloembak te storten. Deze absorberen water en houden dat dus vast zodat de aarde altijd nog een beetje vochtig blijft. Hier kunnen je planten vervolgens heel goed van profiteren en dat is natuurlijk erg prettig. Daarnaast is het ook nog eens zo dat dit laagje wat versteviging biedt en ook dat kunnen je planten goed gebruiken.

Daarna is het tijd voor de eerste laag grond. Gebruik hier geschikte grond voor die ook voeding bevat zodat je planten hier optimaal van kunnen profiteren. Als dit niet het geval is kun je er altijd wat voeding of verrijkingskorrels doorheen mengen zodat de grond alle voedingsstoffen bevat die je planten nodig hebben.

Ook is het belangrijk om de grond goed te mengen zodat er voldoende zuurstof in de grond komt. Want ook dit heeft de bodem nodig om vervolgens goed voor de planten te kunnen zorgen. Zoals je dus ziet zijn er best nog wel wat aspecten waar je rekening mee moet houden en dat zorgt ervoor dat je goed moet kijken hoe jij de bloembak vult zodat je beplanting er uiteindelijk optimaal van kan profiteren!

Welke soorten bloemen en planten kies je

En dan moet je natuurlijk ook nog gaan kiezen met welke soorten bloemen en planten je de bakken wil gaan vullen, ook hier heb je natuurlijk ongelofelijk veel keuze in en dat kan soms best wel even lastig zijn. Ten eerste is het vooral erg belangrijk om goed te kijken naar de afmetingen van de bloemen en planten. Deze moeten natuurlijk wel in verhouding staan tot je bloembak. Ook is het hierbij verstandig om goed op de wortels van de planten te letten. Als je planten met hele lange en grote wortels hebt dan kan het zo zijn dat deze niet passen in een bloembak en dat ze meer ruimte nodig hebben. Deze planten zijn dan soms meer geschikt om in een border te plaatsen. Hier heb je dus gelukkig wel  keuzes in en kan je zelf in sturen. Gelukkig blijven er dan ook nog meer dan genoeg bloemen en planten over die wel de juiste afmetingen hebben en die dus prima in een bloembak geplaatst kunnen worden.

Bij het kiezen van het soort bloemen en planten is het verder dan ook vooral erg belangrijk om goed te kijken naar het uiterlijk van de bloemen en planten en welke je dus mooi in je tuin zou vinden staan. Maak hier een goede keuze in en profiteer daarna van een bloembak vol bloemen en planten die helemaal aan je wensen voldoen!

Welke soort bloembak kies je

En dan heb je natuurlijk ook nog heel erg veel keuze op het gebied van de bloembak zelf. Want ook hier valt dus aardig wat in te kiezen. Er zijn namelijk erg veel verschillende soorten bloembakken, van groot tot klein en in verschillende vormen. Maar er worden ook verschillende soorten materialen gebruikt om bloembakken te vervaardigen. Zo zien we bijvoorbeeld dat er bloembakken van steen, kunststof en hout zijn.

Als je op zoek gaat naar een bloembak die helemaal bij je wensen past dan is het natuurlijk leuk om eerst eens goed naar de rest van je tuin te kijken. Welk materiaal zou hier het beste bij passen en komt hier dus ook het beste tot zijn recht? Hier heb je onwijs veel mogelijkheden in en het is dan ook zeker slim om te kijken welke bloembak het beste bij je tuin past!

Een bloembak in de tuin

Een bloembak in de tuin is dus zeer zeker een hele fijne toevoeging in je tuin en kan ook voor veel sfeer en gezelligheid zorgen. Daarnaast is het een hele handige manier om wat groen aan je tuin toe te voegen waar je optimaal van kunt profiteren!

Doordat er zo ontzettend veel verschillende soorten bloembakken zijn valt er ook nog eens heel erg veel te kiezen en dat is natuurlijk ook wel heel erg leuk! Meer dan genoeg reden dus om een bloembak aan te schaffen en deze een mooi plekje in je tuin te geven.