Inspiratie

De beste zorgen voor de heggen in je tuin

pexels min an 785336

We zien heel veel tuinen die omringd zijn met heggen, deze heggen vormen een natuurlijke afscheiding van de tuinen of de ruimtes om je tuin heen. Waar we vroeger zagen dat vooral de houten schutting enorm populair was en een tuin omringde zien we nu dat de populariteit hiervan toch wat daalt en dat juist de heg weer enorm in opkomst is.

Op zich niet zo verwonderlijk want het is een ware trend om weer veel groen in je tuin te plaatsen en veel mensen zijn hier dan ook druk mee bezig. Zij kiezen er weer voor om veel beplanting een plekje in hun tuin te geven en een heg hoort hier dan ook zeker weten bij.

Een heg is dan ook een prima manier om  je tuin af te scheiden van alles eromheen. Daarnaast is het ook sowieso een mooi beeld om ergens in je tuin een heg te plaatsen het ziet er namelijk altijd sfeervol en gezellig uit. Ook kan het prima dienst doen als verdeler tussen verschillende ruimtes in je tuin en ook dat is natuurlijk mooi meegenomen! Kortom meer dan genoeg reden dus om een heg in je tuin te plaatsen en hier optimaal van te profiteren.

Maar wat zijn dan precies de voordelen van een heg? En hoe houdt je een heg vervolgens netjes? Welke zorg heeft een heg nodig? We laten het je in deze blog graag allemaal zien zodat jij ook precies weet hoe je het beste voor de heg in je tuin moet zorgen. Lees je met ons mee?

Een heg in de tuin

Het ziet er vaak heel sfeervol en gezellig uit en geeft ook meteen een heel natuurlijke sfeer aan je tuin, namelijk een heg in de tuin. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen voor een heg in de tuin in plaats van een houten schutting. Ze kiezen ervoor om op deze wijze meer beplanting aan de tuin toe te voegen en om ook te genieten van de natuurlijke uitstraling die dit geeft.

Een heg in de tuin is dan ook zeker weten een goed idee waar je veel aan kunt hebben en veel mensen profiteren hier dan ook van. Het is daarnaast ook een prima manier om bepaalde delen van je tuin van elkaar af te scheiden en ook weer op een hele natuurlijke manier.

Het leuke aan een heg is dat er ook nog eens heel erg veel verschillende soorten heggen zijn. Dit zorgt ervoor dat je veel keuzes kunt maken en de heg op deze wijze ook helemaal aan je eigen wensen kunt toepassen. Ook dit is dus weer een fijne bijkomstigheid van een heg in de tuin. Zo wordt het wel heel aanlokkelijk om zelf ook een heg in de tuin te plaatsen toch.

De voordelen van een heg in de tuin

En dan heeft een heg in de tuin ook nog eens heel erg veel fijne voordelen en juist die gaan we nu eerst eens even op een rijtje voor je zetten. Een bekend voordeel van een heg in je tuin is dat je dus meteen veel groen in je tuin te pakken hebt en dat is natuurlijk heel erg fijn omdat je tuin er dan ook op deze manier heel erg sfeervol uit komt te zien. Veel mensen voelen veel voor de natuurlijke uitstraling in een tuin en hebben hier dan ook veel plezier van.

Een ander voordeel van een heg is dat het helemaal geen dure oplossing is. Een heg kost dan ook zeker niet de hoofdprijs en als je het vergelijkt met een houten schutting ben je werkelijk waar een stuk goedkoper uit. Wel is het zo dat je natuurlijk moet kiezen voor kleine planten die nog wel tijd nodig hebben om uit te groeien tot een grote hoge heg. Wil je meteen volgroeide planten plaatsen dan betaal je daar wel een stuk meer voor en dat ontloopt elkaar dan ook niet veel meer. Maar als je voor jonge planten kiest kun je zeker weten de kosten een stuk drukken.

En wat dacht je van het feit dat je met een heg ook heel gemakkelijk een stuk kunt afscheiden in je tuin. vaak zien we dat een tuin verschillende delen heeft. Zo heb je bijvoorbeeld een terras, een gazon een stuk met beplanting en ga zo maar door. Het kan soms prettig zijn om deze delen ook een beetje van elkaar af te scheiden en gelukkig zijn er dan ook veel verschillende manieren om dit te doen.

Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om dit te doen doormiddel van een heg. Dit is dan ook meteen een hele natuurlijke manier. Dus je hebt en wat groen in je tuin te pakken maar daarnaast dus ook meteen een fijn middel om de verschillende delen in je  tuin mee van elkaar af te scheiden en dat alles bij elkaar geeft een heel fijn resultaat.

Er zijn dus zeker weten flink wat voordelen te bekennen voor het gebruik van een heg in je tuin. Het is dus een makkelijke, goedkope maar ook natuurlijke manier om je tuin wat meer groen en kleur te geven! En daarnaast heeft het dus ook nog eens een hele handige functie.

 

De beste zorgen voor de heg in je tuin

En als we het dan hebben over die heggen in de tuin dan is het natuurlijk ook belangrijk om goed voor deze heggen te zorgen. En ook dat kun je dus weer op verschillende manieren doen. Ten eerste is het dus heel belangrijk om ervoor te zorgen dat je de heggen goed snoeit. Dit hebben de heggen dan ook zeker nodig. Ze kunnen namelijk al vrij snel heel vol groeien en dit heeft het dan nodig dat er tijdig gesnoeid wordt.

Ook zorgt het snoeien ervoor dat de heggen er wel een beetje netjes uit blijven zien en ook dat is natuurlijk van belang. Maar hoe pak je dat dan allemaal precies aan? En op welke manieren kun je dus het beste de heggen in  je tuin snoeien en op welk moment? Hierbij zijn een aantal dingen handig om te onthouden. Ten eerste is het zo dat je de heg het beste in het voorjaar en het najaar kunt snoeien. Het is beter om te vermijden dit in hoogzomer te doen. Als de zon namelijk fel schijnt loop je de kans dat de uiteinden gaan verbranden van de gesnoeide delen en dat geeft enorm veel schade aan de heg.

Het is dan ook veel beter om dit op het juiste moment te doen en om er dus voor te zorgen dat je dit snoeien doet wanneer het niet zonnig is en dus ook bij voorkeur aan het begin of het einde van de dag. Op deze manier bereik je het beste resultaat en gaat je heg zo lang mogelijk mee.

Ook is het belangrijk om te kijken of je heg voldoende voeding heeft. Dit gaat met name over de bodem waar de heg in staat. Het is belangrijk dat deze bodem vol voeding zit en dit dus ook aan de heg kan bieden. Als dit namelijk niet het geval is dan krijgt de heg niet wat hij nodig heeft en dat zorgt toch wel voor problemen.

En tot slot is het ook heel belangrijk om je heg regelmatig te controleren op ziektes. Een heg is helaas heel gevoelig voor allerlei verschillende soorten ziektes. Denk dan bijvoorbeeld aan bladluis of allerlei andere soorten bladziektes die de bladeren van de heg enorm aantasten en zo dus voor problemen kunnen zorgen. Het is dus belangrijk om hier goed op te letten zodat je zo goed mogelijk voor je heg kunt zorgen en er dus ook zo lang mogelijk profijt van kunt hebben.

De beste zorgen voor de heggen in je tuin

Het is dus wel duidelijk dat een heg in je tuin zeker weten een hele fijne toevoeging is waar je dan ook zeker enorm veel plezier van kunt hebben, het is dan ook een hele fijne manier om wat groen je tuin in te brengen. Daarnaast is het natuurlijk ook erg fijn dat er veel verschillende soorten heggen zijn waardoor je ook altijd wel een heg kunt vinden die perfect bij jouw tuin past.

Wel is het natuurlijk zo dat een heg wel aardig wat zorg nodig heeft en het is dan ook erg belangrijk om die ook aan je heg te geven en gelukkig kun je dat ook op verschillende manieren doen. Het begint natuurlijk allemaal met voldoende vocht en voeding en daarvoor is de bodem weer erg van belang. Zorg er dus voor dat deze voldoende te bieden heeft aan de heg zodat deze hier optimaal van kan profiteren. Daarnaast is ook het snoeien natuurlijk iets dat je zeker niet mag vergeten. Ook dit kun je maar beter op tijd doen zodat je heg hier veel profijt van heeft.

En wat dacht je van het controleren op eventuele bladziektes. Ook dit kun je maar beter regelmatig doen zodat je heg er helemaal netjes bij blijft staan. Geef je heg dus de juiste zorgen en profiteer zolang mogelijk van een prachtige stralende heg in je tuin!