Inspiratie

Je tuinhuis in de metamorphose

pexels mieke boogert 9778302

Als je een tuinhuis in je tuin hebt staan dan kan deze er soms best wel wat saai uitzien. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen er over nadenken om hun tuinhuis eens even een flinke opknapbeurt te geven en om er zo voor te zorgen dat het tuinhuis er weer helemaal up to date uit komt te zien. Dit doen ze door hun tuinhuis een ware metamorfose te geven en dat is natuurlijk ook wel heel erg leuk.

In deze blog gaan wij je dan ook een aantal heel handige tips geven die je zeker weten wel heel erg goed gebruiken kunt als je tuinhuis dus in de metamorfose gaat! Op deze manier laten we je allemaal zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en hoe jij er dus voor kunt zorgen dat je tuinhuis er zo sfeervol en gezellig mogelijk uit komt te zien. En natuurlijk geef je zo ook meteen een heel andere uitstraling en sfeer aan je tuinhuis mee en juist dat is vaak heel erg leuk!

Het zal je verbazen hoe deze verandering je hele tuin een andere uitstraling kan geven en hoe sfeervol en gezellig alles er dan uit komt te zien. En dat vaak ook echt maar met enkele kleine aanpassingen. Vaak hebben we de neiging om het heel groots op te zoeken maar al met enkele kleine aanpassingen komen we vaak ook al een heel eind.

Lees dus snel met ons mee en leer de  meest handige tips om ook jouw tuinhuis aan een complete metamorfose te onderwerpen zodat je er een totaal andere look en sfeer voor terug krijgt. Lees je met ons mee?

Je tuinhuis is aan verandering toe

Een tuinhuis in de tuin neemt best veel ruimte in beslag en is dan ook prominent aanwezig. Het is vaak een opvallend onderdeel van je tuin en het is dan ook nodig om hier voldoende aandacht aan te besteden en om er ook voor te zorgen dat het volledig naar wens is. Op deze manier kun je dus ook voor een groot deel de uitstraling van je tuin bepalen en dat is natuurlijk wel heel erg prettig. Meer dan genoeg reden dus om eens te kijken of jouw tuinhuis ook al aan verandering toe is.

Vaak zien de meeste tuinhuizen er aardig hetzelfde uit, dit komt ook doordat er een bepaald type tuinhuis bestaat wat vaak in een bepaalde stijl en sfeer is uitgevoerd en dat is het typt tuinhuis waar veel mensen vaak voor kiezen. In principe niets mis mee maar het ziet er vaak niet heel sfeervol en gezellig uit en veel mensen vinden het dan ook prettig om dit even helemaal anders aan te pakken en om ervoor te zorgen dat het tuinhuis aan alle wensen voldoet en net even wat meer uitstraling krijgt. Gelukkig zijn hier ook heel veel mogelijkheden voor.

Als we dus kunnen stellen dat je tuinhuis aan verandering toe is dan is het nu het juiste moment om hier eens goed naar te kijken en om eens te bekijken hoe we dit dan ook precies gaan doen! Op deze manier kun jij straks ook genieten van een tuinhuis dat aan al je wensen voldoet en dat een bepaalde stijl en uitstraling weergeeft die je eigenlijk niet zou willen missen in je tuin.

Je tuinhuis in de metamorfose

Als je tuinhuis dus daadwerkelijk aan verandering toe is dan kan het de hoogste tijd zijn om je tuin huis een ware metamorfose aan te bieden. Dit heeft heel erg veel voordelen. Op deze manier behoudt je ten eerste het huidige tuinhuis, hierdoor hoef je dus niet iets compleet nieuws neer te zetten en kun je de kosten dus ook enigszins beperken en dat is natuurlijk wel heel erg prettig.

Daarnaast is het ook nog eens zo dat je tuinhuis op deze manier volledig naar wens vorm te geven is. Je kunt je tuinhuis dus de uitstraling geven die je zelf wenst en hier is natuurlijk best wel wat in mogelijk en ook dat is natuurlijk wel heel erg prettig.

Ook kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen hoe je het aanpakt. Je kunt er voor kiezen om je tuinhuis echt volledig te veranderen en om dus ook een volledige metamorfose uit te voeren die je heel groots aanpakt maar je kunt het ook allemaal wat kleiner houden en beperkter doen en er dus voor zorgen dat je hier en daar wat kleine dingen aanpast met een groots effect. Het is natuurlijk een beetje afhankelijk van je tijd en budget voor welke variant je kiest. Beide leveren in ieder geval een sfeervol en gezellig beeld op en het is dan ook zeker belangrijk om hier aandacht aan te besteden.

Een andere kleur doet wonderen

Maar hoe pak je een metamorfose van je tuinhuis nu eigenlijk precies aan? Hier zijn dan ook een aantal verschillende oplossingen voor. Ten eerste kun je natuurlijk aan de slag gaan met verf. Een andere kleur doet namelijk vaak echt wonderen en ziet er dan ook altijd al zoveel anders uit. Als je namelijk een andere kleur op de buitenwanden van je tuinhuis gebruikt dan kan dit er al voor zorgen dat het hele tuinhuis totaal anders oogt. Hetzelfde geldt voor de kozijnen van je tuinhuis. Als je deze een andere tint geeft dan heb je ook meteen een heel ander beeld.

Met kleur kun je dus echt heel veel bereiken en het is dan ook een vrij kleine ingreep met een heel groots effect, het kan dus zeker weten de moeite waard zijn om je tuinhuis deels een ander kleurtje te geven en zo te zorgen voor een verrassend effect.

Werken met accessoires

Een andere manier om je tuinhuis een andere uitstraling te geven zonder direct alles te veranderen is door te werken met accessoires. Ook hier heb je dus weer aardig wat mogelijkheden in en ook hierbij is het weer zo dat de investering zowel in tijd als in kosten klein is maar het resultaat groots en dat is natuurlijk precies de bedoeling, het is dan ook zeker weten een goed idee om te kijken of je de uitstraling van je tuinhuis veranderen kan met deze kleine aanpassing.

Het is bijvoorbeeld heel erg leuk om een leuke lamp aan het tuinhuis te hangen, dit kan echt al een heel ander beeld geven . Of hang bijvoorbeeld gordijntjes voor de ramen of vervang de eventuele huidige gordijntjes voor andere. Zo kun je hier dus heel veel kanten mee op en zorg je voor veel sfeer en gezelligheid en een andere uitstraling van je tuinhuis.

En tot slot kun je ook denken aan een leuke bloempot voor het tuinhuis of een leuke bloembak. Dit zorgt ook meteen voor lekker wat kleur en kan dus de totale stijl van je tuinhuis veranderen en dat is natuurlijk wel heel erg prettig. Dit zijn dus relatief kleine aanpassingen met een groots resultaat en dat is precies wat we zoeken natuurlijk.

Pak het groots aan

En dan kun je het natuurlijk ook wat extremer aanpakken. Zo kun je bijvoorbeeld ook ervoor kiezen om een veranda aan je tuinhuis te bouwen, zo verander je meteen het hele uiterlijk van je tuinhuis maar ook het doel en de sfeer. En dat is natuurlijk wel heel leuk. Daarnaast heb je er dan ook meteen een hele fijne relaxplek bij en dat is ook mooi meegenomen. Meer dan genoeg reden dus om het groots aan te pakken en op deze manier je tuinhuis in de metamorfose te doen.

Ook kun je bijvoorbeeld het hout aan de voorkant van je tuinhuis veranderen door er steigerhouten delen op te timmeren of rabatplanken in potdeksel verband. Zo krijgt je huidige tuinhuis dus ook meteen een totaal andere uitstraling en juist dat is natuurlijk vaak waar je naar op zoek bent!

Dit geeft dus zeker weten een totaal andere uitstraling aan je tuinhuis en het is dan ook absoluut de moeite waard om het op deze wijze aan te pakken en zo dus te zorgen voor een totaal andere sfeer.

Je tuinhuis in de metamorfose

Je tuinhuis een complete metamorfose geven. Dat kan natuurlijk heel erg leuk zijn en voor een totaal ander beeld van je tuinhuis en totale tuin zorgen. Een metamorfose klinkt heel extreem maar dit kun je zo gek maken als je zelf wil. Je kan er voor kiezen om het heel groots aan te pakken maar je kunt er ook voor kiezen om wat kleine aanpassingen te maken die uiteindelijk een groots resultaat hebben. Het is natuurlijk maar net wat je zelf prettig vindt en waar je voor kiest.

In ieder geval zijn er een aantal elementen die sowieso voor een totaal andere look en feel van je tuinhuis zorgen. Denk dan aan kleur gebruik, materiaal gebruik maar ook het eventueel toevoegen van accessoires. Daar kun je dus al veel mee bereiken en dat is maar goed ook! Het is dus zeker weten heel belangrijk om het goed aan te pakken en om er zo dus voor te zorgen dat je tuin er sfeervol en gezellig uit komt te zien en dat je tuinhuis een totaal andere look krijgt!