Inspiratie

Welk type tuinhuis kies jij

pexels seyfi durmaz 5321360

Heel veel tuinen hebben een tuinhuis staan. En dat is natuurlijk ook helemaal niet vreemd want een tuinhuis in de tuin biedt natuurlijk wel heel veel fijne voordelen. Zo heb je een plek om van alles in op te bergen, staan je fietsen lekker droog en profiteer je dus enorm van een tuinhuis in de tuin. daarnaast staat het ook nog eens heel gezellig en sfeervol.

Naast dat een tuinhuis dus heel praktisch is, ziet het er ook nog eens erg sfeervol uit. En dan is het maar goed dat er dus ook zoveel keuze is op het gebied van een tuinhuis. Je kunt ze tegenwoordig bijna in allerlei soorten en maten bestellen en allemaal met hun eigen uitstraling en stijl en kenmerken. Zo kun je er dus voor zorgen dat je een tuinhuis kiest dat helemaal bij je tuin en je wensen past en dat het plaatje dus ook helemaal compleet maakte en dat is natuurlijk wel heel erg prettig.

Zo kunnen we dus wel stellen dat er verschillende type tuinhuizen zijn. Maar welke type zijn dat dan eigenlijk precies? En wat zijn dan de kenmerken van al deze verschillende soorten tuinhuizen? Dat gaan we je in deze blog eens even laten zien. We vertellen je dan ook precies welke type tuinhuizen er zijn en welke voordelen deze met zich meebrengen. Dit maakt het uiteindelijk veel makkelijker om zelf een keuze te maken voor een type tuinhuis dat goed bij jou past. Lees je met ons mee?

De voordelen van een tuinhuis in de tuin

Maar voordat we naar de verschillende typen gaan kijken gaan we eerst eens even beter kijken naar de voordelen van een tuinhuis in de tuin want dat zijn er dus nogal wat. Ten eerste is het natuurlijk een hele handige en fijne plek om spullen in op te bergen. We hebben zeker in de tuin vaak heel veel spullen staan waar er ons eigenlijk geen raad mee weten en waarvan we dus eigenlijk ook niet goed weten waar we het moeten laten. Dit kan best onhandig zijn en daardoor staan er vaak veel spullen in de tuin die daar eigenlijk beter niet kunnen staan en die dus ook rommelig ogen. Een tuinhuis biedt dan ook echt uitkomst. Hier kunnen al deze spullen  heel fijn opgeborgen worden zodat ze niet meer in de weg staan en het dus ook weer netjes en geordend oogt in je tuin. En dat is natuurlijk wel heel wat waard!

Een groot voordeel van een tuinhuis is dus zeker weten dat je er meteen flink wat opbergruimte bij hebt. Maar dat is dan ook zeker niet het enige voordeel. Een ander  voordeel is dat het ook vaak een prima plek is om je fietsen te stallen. We kennen het vaak allemaal wel. Er is weinig plek voor de fietsen in de tuin en waar moet je deze nu toch gaan stallen. Een tuinhuis kan dan echt uitkomst bieden. Op deze wijze kun jij namelijk je fietsen heerlijk droog zetten zonder dat je er verder last van hebt. Ook blijven je fietsen zo natuurlijk veel langer netjes en mooi.

Een ander voordeel is dat een tuinhuis in de tuin er ook nog eens heel sfeervol en gezellig uitziet en ook dat is natuurlijk mooi meegenomen. Het is natuurlijk zeker weten heel erg fijn om een tuinhuis in de tuin te hebben wat je tuin net even af maakt. Het brengt vaak veel sfeer met zich mee en kan je tuin dus echt af maken! Ook geeft het vaak veel sfeer en een bepaalde stijl aan je tuin. Dit is ook mooi meegenomen. Kortom er kleven best nog wel wat voordelen aan een tuinhuis in de tuin.

Het type houten tuinhuis

Ten eerste gaan we kijken naar het standaard type houten tuinhuis. Dit zijn eigenlijk de tuinhuizen die we dus ook het meest voorbij zien komen. Tuinhuizen in een duidelijke stijl die je eigenlijk overal wel herkend. Ze zijn vaak degelijk van vorm en inrichting en bieden vaak ruimte aan het opruimen van wat spullen en eventueel stallen van de fietsen. Ze hebben vaak een deur en een raam en een puntdak.

Deze tuinhuizen zijn volledig van hout en hebben ook een hele degelijke uitstraling. Ze zijn vaak wit of in houtkleur en de kozijnen vaak donkerblauw of donkergroen. We kennen eigenlijk allemaal wel iemand die zo een soort tuinhuis in de tuin heeft staan. Ze komen dan ook het meeste voor.

De realisatie van deze tuinhuizen is vaak ook niet al te ingewikkeld omdat ze vrij goedkoop zijn in de aanschaf en het is als het ware een bouwpakket wat je dus ook nog eens vrij makkelijk zelf in elkaar kunt zetten. Dit maakt deze tuinhuizen dan ook vrij populair en wij snappen wel waarom. Uiteraard kun je er zelf best nog wel het een en ander aan doen om ze een beetje op te leuken en om ze iets meer je eigen sfeer mee te geven maar dat is natuurlijk heel persoonlijk.

Het type tuinhuis met veranda

En dan hebben we ook nog de tuinhuizen met een veranda eraan vast. Ook deze zien we steeds vaker voorbij komen omdat mensen er toch echt wel de voordelen van inzien. Het is dan ook zeker weten erg leuk en fijn om een tuinhuis te hebben staan met een veranda eraan vast waar je heerlijk op kunt zitten terwijl je geniet van het uitzicht over je tuin.

Dit brengt dan ook meteen heel veel gezelligheid naar je tuin toe en is dan ook echt een ware aanwinst. Daarnaast neemt het wel wat meer plek van je tuin in beslag dus daar moet je natuurlijk wel goed rekening mee houden. Ook is het zo dat je dan wat lastiger fietsen kunt plaatsen omdat de veranda voor het tuinhuis ligt. Maar naast deze praktische punten is een tuinhuis met een veranda vooral heel sfeervol en gezellig.

Het type tuinhuis wat dienst doet als tuinkamer

En dan hebben we nog een hele leuke recente ontwikkeling van een type tuinhuis dat eigenlijk veel meer dienst doet als tuinkamer. Deze tuinhuizen lenen zich dus niet om spullen in op te bergen maar zijn echt een extra gebruiksruimte. Zo kun je hier heerlijk zitten met een goed boek of vormen ze ook de perfecte werkplek. Het is op deze manier dan ook een soort verlengde van je huis en vormt ook een prima overgang tussen binnen en buiten en dat is natuurlijk wel heel erg prettig.

Dit type tuinhuis is dan ook zeker weten echt een aanwinst voor je tuin en ziet er ook heel sfeervol uit. Op het oog denk ja vaak met een gewoon tuinhuis te maken te hebben enkel zie je hier vaak een schuifdeur op openslaande deuren inzitten. Op deze manier heb je dus eigenlijk een pui en komt er meteen veel licht naar binnen. Aan de binnen zijde zijn deze tuinkamers ingericht zoals je bij een woonkamer zou zien enkel hebben ze dan vooral een bepaald doel. Zo kunnen ze dienstdoen als speelkamer, maar ook als extra studeerkamer of een externe werkplek. Het kan allemaal en het biedt vooral veel sfeer en gezelligheid in je tuin en daarnaast is het natuurlijk ook enorm praktisch.

De grote klus schuur

En dan hebben we ook nog de schuren, deze zijn vaak een stuk groter dan de tuinhuizen en zijn vaak ook echt gebouwd met een fundering. Dit maakt ze dan naast groter ook meteen een stuk steviger en dat is dan ook precies de bedoeling. Wat we hierbij vaak zien is dat deze schuren dienst doen als ruimte om lekker veel in op te bergen maar bijvoorbeeld ook om lekker in te klussen. Dit is dan ook meteen een fijn voorbeeld van deze schuren. Ze bieden hier alle ruimte en gelegenheid voor en het is dan ook vaak erg fijn om zo dus een lekker klusplek te hebben.

Een grote klus schuur kan dus zeker weten ook een aanwinst zijn voor je tuin en hier heb je dan ook vaak veel plezier van. Wel is het zo dat je natuurlijk wel een beetje handig moet zijn en daadwerkelijk veel moet klussen.

Welk type tuinhuis kies jij

Zoals je wel kunt zien zijn er dus echt wel een aantal verschillende types tuin huizen te bekennen. Waar de meeste mensen enkel bekend zijn  met het traditionele tuinhuis zijn er dus veel meer soorten waar je flink wat plezier aan kan beleven. Het leuke aan deze tuinhuizen is dat ze er vaak heel sfeervol en gezellig uit zien in je tuin maar ook zeker weten heel praktisch zijn. Dit zorgt er dus voor dat ze veel voordelen hebben en dat is natuurlijk wel heel erg fijn.

Naast een gewoon tuinhuis heb je dus ook nog de tuinkamer, de schuur of het tuinhuis met de veranda, allemaal hebben ze zo hun eigen uiterlijk en eigenschappen en allemaal voegen ze zo op hun eigen manier iets aan je tuin toe. Het is dus zeker weten een goed idee om zelf ook te kijken welk tuinhuis het beste bij jouw wensen en je tuin past, de mogelijkheden zijn er in ieder geval.