Inspiratie

Altijd een opgeruimde tuin in deze simpele stappen

pexels gary barnes 6231818

Je tuin op orde houden, het kan soms flink wat werk verzorgen. Zeker omdat je in je tuin nu eenmaal ook te maken hebt met de natuur die vaak zijn gang wil gaan, dit zorgt ervoor dat je nu eenmaal niet altijd in de hand kunt houden hoe alles groeit en bloeit in je tuin en dat je daar dus soms zelf wat werk aan hebt om alles weer bij te sturen en in goede banen te leiden.

Een opgeruimde tuin is echter wel vaak van heel veel mensen een wens en wij begrijpen dan ook volledig waarom. Een opgeruimde tuin oogt dan ook heel gezellig en sfeervol en netjes en het is natuurlijk een stuk fijner thuiskomen wanneer je voortuin en achtertuin er helemaal tip top bijliggen.

De wens is er dus bij veel mensen maar toch lijkt het in de praktijk lang niet altijd te lukken en worstelen veel mensen ermee om hun tuin echt helemaal op orde te houden. En dat is dan ook helemaal niet zo vreemd want daar gaat ook zeker best wat werk in zitten. Gelukkig kun je met een goed plan en een aantal simpele stappen die elkaar opvolgen al snel zorgen voor wat ritme in het opruimen van je tuin en dat werpt zeer zeker weer zijn vruchten af.

Maar welke stappen zijn dit dan precies? En is het op deze manier dan echt mogelijk om je tuin opgeruimd en netjes te houden, ook op de langere termijn? Op deze vraag en meer vragen gaan wij je dan ook in deze blog antwoord geven zodat ook jij precies weet hoe jij je tuin netjes kunt houden. Lees je met ons mee?

Waarom willen we zo graag een opgeruimde tuin

Ten eerste gaan we eens kijken wat het nu zo belangrijk en gewild maakt om een hele opgeruimde tuin te hebben. Eigenlijk heeft dat een aantal verschillende redenen. Ten eerste is het zo dat een opgeruimde tuin een heel fris en opgeruimd gevoel geeft. Ten tweede is het vaak vooral bij je voortuin zo dat dit het eerste is wat je ziet als je naar je woning toe loopt. Dit heeft dus een grote impact op hoe je de rest van de woning ervaart. Het is als het ware je visitekaartje. En het is natuurlijk niet meer dan logisch dat je dit visitekaartje graag op orde hebt.

Dit is dan ook een belangrijke reden om een opgeruimde tuin te hebben. En daar komt dan ook de wens voor een opgeruimde tuin vandaan. Daarnaast is het ook nog eens zo dat als je tuin opgeruimd is en je deze vervolgens ook opgeruimd houdt je hier dus veel voordelen van hebt. Je hebt dan uiteindelijk minder werk om alles in een keer aan te pakken. Het is dus echt belangrijk om dit stapsgewijs bij te houden en gelukkig kunnen wij je vertellen hoe je dit doet.

Het effect van stap voor stap aan de slag gaan

Je tuin opgeruimd houden kost dus flink wat werk. Vaak zien we helaas dat mensen het langere tijd op de lange baan schuiven tot het zo rommelig is dat het bijna niet meer te overzien is. Daarna is het dan ineens zaak om alles aan te pakken maar komt er zoveel werk bij kijken dat dit ook best wel lastig is.

Het is dus echt een enorme aanrader om stap voor stap aan de slag te gaan en alles zo goed bij te houden zodat je uiteindelijk niet ineens heel erg veel werk hebt. Beter kun je dus iedere keer een beetje doen zodat je het bij kunt houden en er niet ineen keer een heleboel werk op je afkomt.

Dit is dan ook het effect van stap voor stap aan de slag gaan. Wel is het dan belangrijk dat je goed gaat kijken welke stappen je nu eigenlijk het beste kunt zetten. Waar begin je en welke stappen moet je dus nemen. Vervolgens moet je deze stappen ook voor jezelf op papier zetten. Zo maak je als het ware je eigen persoonlijke planning voor het opgeruimd houden van je tuin. doordat iedere tuin weer anders is zal ook iedere planning er weer anders uitzien. Vandaar dat het handig is om deze ook volledig af te stemmen op je tuin.

De basis is van belang

Als je altijd een opgeruimde tuin wil hebben dan is een goede basis van groot belang. De basis van je tuin moet dus altijd opgeruimd en aan kant zijn zodat je de rest ook goed bij kunt houden. Dit houdt in dat je ervoor moet zorgen dat er bijvoorbeeld geen rommel op de grond ligt in je tuin en dat spullen altijd goed opgeborgen zijn. Op deze manier draag je dus onder andere bij aan een opgeruimde basis voor je tuin.

Maar er is meer wat hier aan bij kan dragen. We beginnen even bij het begin. Ten eerste de ondergrond van je tuin, de tegels, het gras, grind of de houtsnippers. Zorg dat het hier netjes is. Ruim eventuele spullen goed op die hier liggen en zorg dus voor een nette en vooral opgeruimde ondergrond van je tuin.

Daarnaast is het ook aan te raden om het naast opgeruimd schoon te houden. Op deze manier zie het er al snel een stuk netter uit en het oog wil immers ook wat. Het is dan ook handig om ook hier de nodige aandacht aan te besteden.

Naast de ondergrond van je tuin vormt de beplanting ook een grote rol. De natuur heeft natuurlijk de neiging om volledig zijn eigen gang te gaan. Dit kan vervolgens resulteren in beplanting die erg rommelig oogt. Dat is natuurlijk niet zo prettig. Maar gelukkig is hier een goede oplossing voor. Het kan dan ook zeker heel goed werken om de natuur in je tuin een beetje in toom te houden en om de beplanting goed bij te  houden. Door alles goed te verzorgen en wildgroei tegen te gaan zorg je er ook voor dat je tuin er netjes uit blijft zien. Dit oogt namelijk ook al snel heel opgeruimd en verzorgd. Het zal je verbazen welke invloed het heeft als je dit niet doet namelijk.

Maar ook de rest van je tuin moet je goed opgeruimd en schoon houden om het totaal plaatje tot een succes te maken. Zorg dus dat er geen spullen blijven slingeren en dat alles aan kant is voor het beste resultaat.

Stap voor stap aan de slag

Als jij dus graag je kamer goed opgeruimd wil houden dan is het dus het beste om stap voor stap aan de slag te gaan. Op deze manier kun je er dus voor zorgen dat alles goed verloopt en dat ook alles er netjes bij ligt en netjes uit komt te zien. Deze stappen kun je dan ook het beste inplannen.

Het begint dus allemaal met opruimen, haal simpelweg alles weg wat in de weg ligt en wat er niet hoort. Een tip hierbij is om alles ook meteen op te ruimen op de plek waar het hoort. Als je dit namelijk niet doet heb je de kans dat je het ergens legt waar het moeilijk gevonden kan worden of waar het niet thuishoort en dit levert uiteindelijk dus alleen maar meer troep op en dat wilde je nu juist voorkomen toch?

Na het opruimen is het de beurt aan het groen in je tuin. Ook dit heeft natuurlijk de nodige zorg nodig en ook dat zorgt weer voor een opgeruimde tuin. Het is dus van belang om het groen in je tuin regelmatig te snoeien en bij te houden, op deze manier blijft het netjes en verzorgd en dat resulteert weer in een nette en opgeruimde tuin!

Als ook al het groen verzorgd is dan is het tijd voor de schoonmaakwerkzaamheden. Deze horen er zeker weten ook bij maar kunnen het beste pas plaatsvinden na het verzorgen van het groen in de tuin omdat er anders best wel weer wat rommel bij komt kijken. Na het verzorgen van het groen ga je dus met het schoonmaken aan de slag en zorg je ervoor dat alles er weer netjes bij komt liggen. Op deze manier verzorg je je tuin heel goed.

Als alles dan ook nog eens schoon is heb je eigenlijk alle stappen wel doorlopen en kun je dus ook optimaal genieten van een heerlijk opgeruimde en verzorgde tuin!

Nog wat handige tips

Naast dat het dus heel handig is om deze stappen te doorlopen voor een opgeruimde tuin zijn er ook nog wat handige tips waar je zeer zeker iets aan kunt hebben. Deze tips zijn dan ook belangrijk om op te volgen en kunnen echt een groot verschil maken.

Ten eerste is het van belang om alles een vaste plek in je tuin te geven. Op deze manier kun je alles ook makkelijker opbergen en scheelt dit je nu eenmaal heel veel werk. Het is duidelijk waar alles hoort en alles heeft een vaste plek dit is natuurlijk wel heel erg prettig.

Daarnaast kan het enorm helpen als je alles meteen weer opbergt als je het gebruikt hebt en niet meer nodig hebt. Zo blijft er zo weinig mogelijk rommel liggen en kun je  alles dus ook zo goed mogelijk bijhouden. Daarnaast bewaar je zo ook een stuk makkelijker het overzicht en juist dat is ook heel erg prettig. Genoeg reden dus om alles goed aan kant  te houden en ervoor te zorgen dat alles opgeruimd blijft.

Ook kan het erg helpen om voor planten en accessoires in je tuin te kiezen die juist weinig onderhoud nodig hebben. Op deze manier hoef je hier ook weinig tijd aan te besteden en dat zorgt er weer voor dat je hier dus al vooraf mee zorgt voor een opgeruimde tuin. slimme tip natuurlijk soms is voorkomen beter dan genezen.

Een opgeruimde tuin in enkele simpele stappen

Je tuin opruimen hoort er nu eenmaal bij en is natuurlijk ook zeer nuttig. Toch kan het enorm helpen om ervoor te zorgen dat je dit zo handig en slim mogelijk doet zodat je er ook zo weinig mogelijk tijd aan kwijt bent. Op die manier zorg je er namelijk voor dat je alles in goede banen kunt leiden en dat je jouw tuin dus ook zo netjes mogelijk houdt.

Een opgeruimde tuin heeft dan ook veel fijne voordelen. Zo oogt het ten eerste een stuk netter en geeft dit ook meteen een bepaalde rust. Zo kun je dus veel fijner lekker van je tuin genieten zonder dat je steeds de onrust hebt om van alles te moeten doen. Want dat is natuurlijk wat rommel met zich meebrengt een heleboel onrust. Door je tuin goed aan kan te houden kun je dat dus zeer zeker goed voorkomen.

Verder is het vooral handig om je tuin opgeruimd te houden aan de hand van de stappen die we je in deze blog uitgelegd hebben. Door deze stappen goed te volgen zorg je ervoor dat je tuin in goede conditie blijft en dat je er dus veel aan kunt doen om alles opgeruimd en netjes te houden. Ook bespaard dit je op de langere termijn uiteindelijk wel heel erg veel werk en dat is natuurlijk onwijs prettig. Meer dan genoeg reden dus om met ons stappen plan aan de slag te gaan en om ook zelf te zorgen voor een opgeruimde tuin!