Tips

Een persoonlijk tintje voor je tuin

pexels arthouse studio 4353688

Er zijn veel verschillende stijlen te vinden waarin jij je tuin in kan richten. Allemaal hebben ze flink wat fans en aanhangers en vaak zien we dan ook aardig wat overeenkomsten in de tuinen om ons heen. Maar wat vaak zien we dat een bepaalde stijl helemaal hip is en dat heel veel mensen deze stijl dan in hun eigen tuin tot leven laten komen.

Dit is natuurlijk onwijs leuk maar het risico is dat alle tuinen dan wel erg veel op elkaar gaan lijken. De laatste tijd horen we dan ook steeds vaker een tegengeluid en gaan mensen op zoek naar een manier om toch een persoonlijk tintje in een tuin aan te brengen. Maar hoe doe je dat precies? Hoe zorg je ervoor dat alle tuinen niet op elkaar gaan lijken en dat jij tijdens het volgen van een stijl toch je eigen persoonlijkheid terug laat komen in je tuin?

In deze blog zijn wij dan ook voor je gaan kijken hoe je nu precies een persoonlijk tintje aan je tuin toe kunt voegen. Het resultaat is dat we een hele fijne manier hebben gevonden waarop je dit kunt doen en waarmee je er dus voor kunt zorgen dat jouw tuin een heel persoonlijk tintje krijgt en zich dus kan onderscheiden van de rest. Hoe we dat precies aanpakken lees je in deze blog.

Het volgen van een stijl

Laten we beginnen met te zeggen dat het volgen van een bepaalde stijl natuurlijk onwijs leuk en fijn kan zijn. Soms zijn er bepaalde stijlen die je dan ook enorm aanspreken en wat is er nu leuker en fijner dan deze stijl te vertalen naar je eigen tuin.

Het volgen van een bepaalde stijl is dan ook helemaal geen probleem en kan juist voor veel sfeer en gezelligheid in een tuin zorgen. Dit is dan ook niet het probleem. Wel is het zo dat je hierdoor het risico loopt dat jouw tuin op alle andere tuinen gaat lijken en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het kan dan ook een heel goed plan zijn om ervoor te zorgen dat je ondanks het volgen van deze stijl toch ook je eigen persoonlijke tintje aanbrengt in je tuin.

Op deze manier onderscheid jij jouw tuin van de rest maar voelt je tuin ook nog eens heel prettig en persoonlijk aan omdat hij aan al je eisen voldoet. En meer kun je  dan ook niet wensen natuurlijk. Het volgen van een bepaalde stijl is dus een prima plan zolang je daarnaast maar voldoende ruimte overlaat om je eigen persoonlijke touch eraan te geven. Alleen dan ontstaat er een perfecte combinatie!

De wens om jezelf te onderscheiden

Het is eigenlijk een beetje mens eigen om vaak de drang te hebben om je te onderscheiden van de rest. En ergens is dat natuurlijk ook wel heel erg begrijpelijk. Het kan soms best lastig zijn om je eigen stijl te ontdekken maar als je dat eenmaal ontdekt hebt dan wil je deze ook naar voren laten komen en persoonlijk maken. Soms is je eigen stijl enorm populair en juist dan merken we dat mensen naar een manier gaan zoeken om er toch hun eigen draai aan te gaan geven en dat is natuurlijk heel erg begrijpelijk.

De wens om jezelf te onderscheiden is dus een hele normale en begrijpelijke wens al is het natuurlijk vaak wel makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker als je fan bent van een hele populaire stijl loop je natuurlijk ook al snel de kans dat jouw tuin op al die andere tuinen gaat lijken en probeer dan maar eens om daar bovenuit te steken en op te vallen met je geheel eigen stijl. Dat is toch echt wel heel erg lastig maar zeker niet onmogelijk.

De wens om jezelf te onderscheiden is dan ook zeker mogelijk en met een aantal handige tips en aanpassingen kun je dit dan ook prima doen. Voeg daarvoor wel je eigen persoonlijke tintje toe!

Kies beplanting die voor jouw werkt

De eerste handige manier om toch je eigen draai aan je tuin te geven ondanks dat je verder een bekende stijl aanhangt is door te kijken naar de beplanting in je tuin. vaak zien we bij een bepaalde stijl dat er ook een bepaald soort beplanting hoort en dat mensen dit advies op gaan volgen maar dat is natuurlijk helemaal niet zo handig.

Je kunt juist jezelf heel erg goed onderscheiden door je eigen persoonlijke smaak toe te voegen als het om beplanting gaat. Probeer daarom de beplanting die typisch bij de stijl van je tuin hoort los te laten en kies in plaats daarvan voor beplanting waar jij zelf heel vrolijk van wordt en die dus ook helemaal bij je past.

Op deze wijze voeg je dus ook meteen een heel persoonlijk tintje aan je tuin toe. De beplanting is volledig naar je eigen keuze en dat is natuurlijk wel heel erg fijn. Hierdoor heb je steeds zicht op iets wat helemaal bij jouw past en aangezien beplanting ook best bepalend is in een tuin zeker voor de sfeer heb je zo al meteen een flinke stap gezet natuurlijk!

Welke kleuren laten jouw hart sneller kloppen

Een andere manier om handig en snel je eigen touch aan je tuin te geven is door kleuren te kiezen die jouw hart sneller laten kloppen en dus ook helemaal bij jouw persoonlijke wensen passen. We hebben allemaal wel een bepaalde voorkeur voor bepaalde kleuren waar we erg vrolijk van worden. Deze kleuren zien we dan ook graag terug in de ruimtes om ons heen vaak omdat deze kleuren ons een warm gevoel geven.

Het is dus heel erg fijn om deze kleuren in je tuin terug te laten komen en zo je eigen draai aan de inrichting van je tuin te geven. Het leuke hierbij is dat je vaak ziet dat mensen denken dat deze kleuren dan heel prominent aanwezig moeten zijn. Maar niets is dus minder waar. Juist door deze kleuren subtiel aanwezig te laten zijn krijg je een groots resultaat en kunnen ze ook echt wat aan je tuin toevoegen.

Laat de kleuren bijvoorbeeld terug komen doormiddel van accessoires, of kies voor bloemen en planten in deze tinten. Op deze wijze komen deze kleuren natuurlijk heel mooi naar voren en dat zorgt er dan weer voor dat er een schitterend beeld in je tuin ontstaat waar jij je vast en zeker heel erg bij thuis gaat voelen.

Het is dus zeker weten heel zinvol om eens goed te kijken naar welke kleuren nu eigenlijk jouw hart sneller laten kloppen zodat je deze kleuren vervolgens ook heel fijn een plekje in je tuin kunt geven zodat ze hier ook echt jouw persoonlijke smaak toe kunnen voegen!

Kleed je tuin aan met accessoires

Een andere hele fijne manier om je eigen persoonlijke draai aan de inrichting van je tuin te geven is door je eigen persoonlijke accessoires toe te voegen. Op deze manier heb je al vrij snel een heel prettig resultaat en dat is natuurlijk meer dan de moeite waard.

Sowieso is het natuurlijk een heel goed idee om accessoires aan je tuin toe te voegen zodat je tuin hier optimaal van kan profiteren. Het is altijd net dat beetje extra wat je tuin wat sfeer en gezelligheid geeft. Uiteraard kun je deze accessoires volledig aanpassen op de stijl van je tuin maar het is dus ook wel heel erg leuk om hiermee net dat stapje extra te zetten en om de accessoires dus volledig persoonlijk te maken en op die manier dus een persoonlijk tintje aan je tuin toe te voegen. Dit zorgt vaak ook meteen voor een prachtig resultaat waar je echt optimaal van kunt genieten!

Het leuke is dus dat je hiermee meteen twee vliegen in een klap slaat. Door accessoires toe te voegen zorg je dus voor een persoonlijk tintje in je tuin maar ook meteen voor sfeer en gezelligheid en maak je jouw tuin dus echt helemaal af. En dat is natuurlijk wel heel erg fijn!

Zoek dus accessoires op die echt jouw sfeer en stijl naar boven brengen zodat dit de boventoon kan voeren. Op die manier weet je zeker dat de accessoires hun werk doen en dat jouw tuin heel persoonlijk aan zal voelen.

Laat je naam ergens terug komen

Dan hebben we tot slot nog een hele leuke tip die eigenlijk heel logisch is maar toch niet zo bekend bij de meeste mensen. Het is namelijk heel erg leuk om je eigen naam ergens terug te laten komen in je tuin. dit maakt het werkelijk waar meteen heel persoonlijk.

Denk bijvoorbeeld aan een leuk houten bordje met jullie familie naam erop. Of wat dacht je van een tuinposter met persoonlijke foto of namen. Of een bloempot waarop jullie naam geverfd staat. Je zal versteld staan van het grootse resultaat deze relatief kleine aanpassing teweeg zal brengen.

Dat maakt het dan ook meer dan de moeite waard om ergens in de tuin je naam toe te voegen. Als je vervolgens je naam ziet staan zal jij jezelf altijd direct thuis voelen en dat is natuurlijk wel een heel erg prettig gevoel. Meer dan genoeg reden dus om eens goed te kijken hoe jij je naam toe kunt voegen en zo dus voor meer sfeer en gezelligheid in de tuin kunt zorgen!

Laat vooral ook kinderen hierover meedenken. Het zal je verbazen wat voor goede ideetjes zij vaak hebben op dit gebied waar wij als volwassenen vaak niet eens zo snel aan denken. Kinderen laten hun fantasie dan ook graag de vrije loop en daar profiteren wij als volwassenen zeker van!

Een persoonlijk tintje voor je tuin

Over het algemeen kunnen we wel stellen dat een persoonlijk tintje voor je tuin echt een heel fijn gegeven is. Het is dan ook zeker weten de moeite waard om eens goed te kijken naar hoe jij jouw tuin wat persoonlijker kan maken en hoe jouw persoonlijke stijl de boventoon in je tuin kan gaan voeren dit is dan ook zeer zeker de moeite waard.

Ook is het heel erg leuk om eens te kijken hoe je ervoor kunt zorgen dat je naam ergens terug komt in de tuin aangezien dit dus een heel groots effect heeft en een vaak kleine moeite is. Al deze manieren bij elkaar zorgen ervoor dat jij je heel snel thuis voelt in je tuin omdat je tuin ook zo persoonlijk oogt. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren die je gebruikt, de materialen die je terug laat komen en ook de beplanting die je kiest. Allemaal factoren die uiteindelijk invloed hebben op het eindresultaat en die ervoor zorgen dat jij je dus helemaal thuis voelt in je tuin en dat je persoonlijkheid dus ook echt naar voren komt in je tuin en juist dat is zo onwijs belangrijk.

Zorg dus zelf voor een persoonlijk tintje in je tuin zodat je hier optimaal van profiteren kunt en ook echt de vele voordelen van kunt ervaren. Op die manier voelt je tuin helemaal prettig aan en breng je er ook met heel veel liefde en plezier de nodige tijd door