planten

Creëer sfeer en stijl met deze trendy tuinplanten

pexels suzy hazelwood 4096955

Tuinplanten zijn niet alleen mooi om naar te kijken, ze kunnen ook een belangrijke rol spelen bij het creëren van sfeer en stijl in je tuin. Hieronder hebben we 6 trendy tuinplanten op een rijtje gezet die je tuin kunnen transformeren tot een prachtige en stijlvolle buitenruimte. Het is ontzettend bijzonder dat juist planten deze rol spelen en dus voor zoveel stijl en sfeer kunnen zorgen.

Vaak zien we dan ook dat mensen graag tuinplanten toevoegen aan hun tuin om zo voor een bepaalde sfeer te zorgen of om op deze wijze wat gezelligheid toe te voegen en dat is dan ook zeker weten een heel goed idee. Wel kan het soms zo zijn dat alles niet goed op elkaar is afgestemd of dat de tuinplanten niet helemaal passen bij de sfeer die je voor ogen hebt. Dit kan dan best jammer zijn want zo gaat het hele plaatje waar je zo naar op zoek bent verloren.

Maar een ding staat in ieder geval vast als jij graag wat sfeer in je tuin terug wil zien dan ben je bij de tuinplanten aan het goede adres. Ze voegen dan ook zeker weten heel handig en snel wat sfeer toe aan je tuin waar je dan ook enorm van genieten kan. In deze blog laten wij je dan ook heel graag wat trendy tuinplanten zien die voor heel erg veel sfeer en stijl in je tuin kunnen zorgen. Lees je met ons mee?

Hortensia’s

We beginnen het rijtje met een echte favoriet die ook bijna iedereen wel kent. Namelijk de hortensia. Deze is er in heel erg veel soorten en maten en er zijn maar weinig tuinen in ons land waar je deze geweldige planten niet terug kunt vinden. Het leuke aan de hortensia is dat hij ook nog eens in veel verschillende kleuren verkrijgbaar is. Dat maakt het tot een prachtige bloem die je dan ook altijd heel makkelijk aan kunt passen op de sfeer in jouw tuin door simpelweg voor de kleur te kiezen die bij je past en die de stijl in je tuin afmaakt!

De hortensia bloeit in de zomer en daardoor zie je dus vooral ook in de zomermaanden dat je tuin er onwijs sfeervol uit komt te zien. Het lijkt soms wel een sprookje als je al die gekleurde bloemen bij elkaar ziet staan. Ze doen dan ook zeker heel erg veel voor de sfeer en de uitstraling van je tuin! Het beste kun je ze echter wel in de schaduw of de halfschaduw plaatsen. Ze houden er namelijk niet zo van om in de volle zon te staan.

En als je graag een hele romantische sfeer in je tuin wil realiseren dan ben je bij de hortensia helemaal aan het goede adres. Ze zorgen dan ook zeker weten voor een onwijs romantische sfeer en dat maakt ze dan ook echt populair. Niet voor niets dan ook dat deze bloem zeker weten in dit rijtje thuishoort en ook in jouw tuin niet zou misstaan!

Lavendel

En dan komen we aan bij de lavendel. Natuurlijk totaal niet te vergelijken met de hortensia maar toch ook zeker weten uniek in zijn soort en niet te vergeten enorm populair! Ook lavendel zien we dan ook al in heel erg veel tuinen terug en ook dit is zeker weten niet zonder reden. Ten eerste heeft de lavendelplant natuurlijk een heerlijke geur en dat is heel erg prettig. Het is ook nog eens een rustgevende geur en dat zorg helemaal voor een hele fijne sfeer in je tuin. Maar naast de geur is lavendel ook nog eens een plant die er prachtig uitziet. Het is dus echt heel mooi om lavendel planten in je tuin te zien staan met hun diep paarse kleur.

En om het plaatje helemaal compleet te maken en je er echt van te overtuigen dat lavendel in de tuin een heel erg goed idee is laten we je ook nog eens weten dat het een plant is die heel erg weinig verzorging nodig heeft. Dus ook als je niet bepaald groene vingers hebt kun je dus met lavendel heel erg goed uit de voeten en hier optimaal van genieten in je tuin. Ook lavendel is dus zeker weten een echte sfeermaker!

Zonnehoed

De volgende in de rij is de zonnehoed. Een hele leuke naam voor ook een hele leuke plant. Naast de naam zonnehoed wordt deze plant ook wel de Echinacea genoemd. Het is dan ook een vaste plant met werkelijk waar schitterende bloemen. Het leuke aan de bloemen van deze plant is dat ze allemaal verschillende kleuren hebben iets wat zorgt voor een heel sfeervol en bont maar vooral vrolijk geheel. Denk bijvoorbeeld aan roze, paars en wit. En om het je helemaal gemakkelijk te maken is ook de zonnehoed weer een tuinplant die erg weinig verzorging nodig heeft en ook dat is natuurlijk wel heel erg fijn. Alles bij elkaar dus voldoende redenen om voor de zonnehoed in je tuin te kiezen en om zo dus aardig wat sfeer en gezelligheid aan je tuin toe te voegen!

Siergrassen

Maar ook siergrassen zijn een geweldige manier om textuur en hoogte aan je tuin toe te voegen en dus automatisch ook sfeer. Het fijne aan siergrassen is dat je deze wat minder vaak voorbij ziet komen en dat zorgt dan ook voor een sfeervol en verrassend effect. Juist door siergrassen in je tuin te plaatsen maak je er dus ook nog eens echt iets bijzonders van!

Het leuke aan siergrassen is dat ook deze planten weer in erg veel soorten en maten te verkrijgen zijn en dat je ook hierbij dus erg veel keuze hebt, dat is natuurlijk wel zo prettig want op die manier kun je dan ook goed kijken welk soort siergrassen jij dan ook een plaatsje in je tuin gaat geven.

En ben je op zoek naar een hele natuurlijke uitstraling voor je tuin dan ben je bij siergrassen helemaal aan het goede adres. Siergrassen zorgen er dan ook voor dat je tuin heel natuurlijk gaat ogen en dit brengt weer heel erg veel sfeer en gezelligheid naar je tuin toe!

Ook siergrassen passen dus prima in dit rijtje thuis en zorgen ervoor dat je dus meer sfeer en gezelligheid kunt ervaren en dat daarnaast je tuin ook nog eens lekker veel groen bevat!

Vlinderstruik

Je hebt natuurlijk ook vast weleens van de vlinderstruik gehoord. Een hele fijne struik die vlinders en bijen naar je tuin toetrekt en waar je dus ook echt veel plezier van kunt hebben in je tuin! Vlinderstruiken trekken heel veel vlinders en bijen aan en dat ziet er natuurlijk heel gezellig uit in je tuin. Daarnaast werkt dit dus ook heel goed mee aan de biodiversiteit in je tuin en dit is natuurlijk een heel belangrijk punt!

De vlinderstruik bevat veel prachtige bloemen die samen voor een heel fijn plaatje zorgen. Het leuke is dat deze bloemen allemaal verschillende kleuren hebben en daardoor voor een heel sfeervol beeld in je tuin zorgen. Denk bijvoorbeeld aan paars, roze en wit. Het leuke daarnaast aan vlinderstruiken is dat ze heel makkelijk te verzorgen zijn en ook nog eens  erg goed groeien en bloeien in de volle zon. Qua plek in de tuin waar je ze gaat plaatsen heb je dus echt heel erg veel mogelijkheden en dat is natuurlijk wel zo fijn. Op die manier is ook de vlinderstruik een hele fijne toevoeging voor je tuin waar je veel plezier aan kunt beleven.

Klimop

En we sluiten het rijtje af met de klimop plant. Ook dit is weer een meer dan perfecte plant om aan je tuin toe te voegen om zo te zorgen voor lekker veel sfeer in de tuin. Het fijne aan een klimop plant is dat het ook een hele snelgroeiende plant is dus je hebt in een handomdraai meteen aardig wat groen in je tuin te pakken. Daarnaast is de klimop er ook nog eens in veel verschillende soorten, denk daarbij ook aan groenblijvende en juist bladverliezende varianten. Op deze manier valt er dus altijd wel wat te kiezen om het plaatje in jouw tuin ook helemaal compleet te maken.

De klimop plant is dan ook zeer zeker een hele fijne toevoeging van je tuin waar je dan ook echt plezier aan kunt hebben. Deze plant zorgt ook heel simpel en vooral snel voor lekker veel groen in je tuin en een natuurlijke uitstraling van je tuin. En je raad het natuurlijk al juist dat zorgt dan weer voor veel sfeer!

Ook zal het je natuurlijk niet verbazen dat ook klimop weer een erg makkelijk te onderhouden plant is. Dus ook dit keer hoef je zeker weten geen groene vingers te hebben om de klimop plant goed te laten groeien in je tuin. Het is dan ook een uitstekende keuze voor een ieder die graag wat groen in de tuin terug ziet komen!

Trendy tuinplanten voor flink wat meer sfeer in de tuin

In deze blog hebben we je een aantal hele trendy tuinplanten laten zien die bij elkaar voor flink wat sfeer in je tuin kunnen zorgen op deze wijze zie je dan ook al snel dat je tuin er heel sfeervol en gezellig uit komt te zien. Daarnaast zijn het ook nog eens planten die over veel sfeer beschikken. En om het helemaal compleet te maken hebben deze planten allemaal ook nog eens vrij weinig onderhoud nodig. Dat zorgt er dus voor dat je ze heel gemakkelijk kunt onderhouden en dat je hier dus zeker weten geen groene vingers voor nodig hebt.

In deze blog hebben wij dan ook vooral laten zien dat het gaat om planten die je soms juist heel erg veel voorbij ziet komen en soms juist ook helemaal niet. Hier hebben wij dan ook een fijne mix tussen gemaakt. We hopen je een paar fijne tips te hebben kunnen geven voor planten die wellicht ook bij jou in de tuin helemaal niet misstaan en daar dan ook flink wat sfeer en gezelligheid toe kunnen voegen.

Kies dan ook voor de planten die het beste bij jouw tuin passen om het plaatje compleet te maken om zo te zorgen voor een hele fijne buitenruimte passend bij jouw eigen smaak!