Inspiratie

Zo maak je van je tuin een verlengstuk van je woning in 4 stappen

pexels anna shvets 5230918

Een tuin kan veel meer zijn dan alleen een plek om te genieten van de natuur. Door je tuin slim in te richten en te decoreren, kun je er een verlengstuk van je woning van maken en een extra leefruimte creëren. Dit heeft natuurlijk heel erg veel fijne voordelen. In de eerste plaats omdat je op die manier er dus voor zorgt dat je veel meer leefruimte hebt maar daarnaast ook nog eens omdat je zo veel meer profijt van je tuin hebt.

Het is dan ook niet zo vreemd dat steeds meer mensen dit ontdekken en hier dan ook hun voordeel mee doen. Als je ook van plan bent om je tuin als verlengstuk van je woning te gaan gebruiken dan komen er natuurlijk wel eerst een paar vragen op je af. Zo moet je bijvoorbeeld aan de slag met hoe je het allemaal in gaat richten, maar nog belangrijker hoe je er dus voor gaat zorgen dat je woning en tuin samen een eenheid gaan vormen.

In deze blog gaan wij jou dan ook een stapje op weg helpen. We laten je zien hoe jij er dus gemakkelijk voor kunt zorgen dat jouw tuin ook dienst gaat doen als verlengstuk van je woning en we vertellen je graag wat hier allemaal voor nodig is. Dat doen we aan de hand van vier stappen die je dus kunt volgen om dit te realiseren. Lees je met ons mee?

Bepaal de functie van je tuin

Als je dus hebt besloten om van je tuin een verlengstuk van je woning te maken dan zijn er een aantal stappen die je hiervoor moet ondernemen. Om te beginnen is het erg belangrijk om de functie van je tuin vooraf te bepalen. Dit speelt dan ook een grote rol bij de verdere inrichting van je tuin. Maar hoe bepaal je nu eigenlijk welke functie jouw tuin gaat krijgen? Ook hiermee helpen wij jou graag op weg aan de hand van een paar simpele vragen die dit daarna snel voor jou duidelijk maken.

Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om eerst te bedenken hoe jij graag de tijd in je tuin doorbrengt, is dat bijvoorbeeld om lekker te relaxen of ga je juist veel liever lekker koken en eten met vrienden en familie? Of is je tuin  juist voor jou een plek om heerlijk te genieten van de rust om je heen.

Als je antwoord hebt gegeven op deze vragen en als je dus weet waar jij je tuin graag voor gebruikt dan maakt dit het natuurlijk ook meteen een stuk makkelijker om de functie van je tuin te bepalen. En juist dat bepalen van die functie is zo had nodig omdat je hierdoor er hierna de inrichting en decoratie op aan kunt passen.

Stel jezelf dus al deze vragen en bepaal vervolgens de functie van jouw tuin. Als dit eenmaal gebeurd is kun je daarna dus aan de slag om je tuin een geheel te maken samen met je woning!

Creëer verschillende zones

De eerste stap die je het beste kunt zetten als je graag wil dat je tuin een verlengstuk van je woning gaat worden is het realiseren van verschillende zones. Denk bijvoorbeeld aan het realiseren van een zithoek, een eethoek of een lekkere speelhoek. Door al deze verschillende zones in je tuin te realiseren maak je dus optimaal gebruik van de beschikbare ruimte en kun je daarnaast je tuin ook nog eens een stuk efficiënter inrichten en dat heeft natuurlijk ook zo zijn voordelen.

Daarnaast vinden veel mensen het ook fijn dat een tuin met verschillende zones heel overzichtelijk is. Je weet dan ook meteen waar je aan toe bent en waar in de tuin je wat kunt doen en dat is dan ook zeker weten een heel groot voordeel.

Wat ons betreft is het realiseren van verschillende zones dus echt een onmisbare stap als jij van jouw tuin een verlengstuk van je woning wil maken en als je graag zou willen dat alles bij elkaar gaat passen.

Maak gebruik van decoratie

En dan komen we uit bij de volgende stap. In deze stap gaan we je laten zien wat decoratie in dit hele proces kan betekenen. Decoratie kan dan ook een grote rol spelen bij het realiseren van een bepaalde sfeer en stijl in je tuin. Denk bijvoorbeeld aan verlichting of aan plantenbakken en wat dacht je van sierkussens en buitenkleden. Dit alles kan zeker weten een grote rol spelen bij het realiseren van je tuin als een fijn verlengstuk van je woning!

Daarnaast geef je met decoratie een persoonlijke touch aan een ruimte en dit gebeurd dus ook als je ervoor kiest om decoratie aan je tuin toe te voegen. Op deze manier geef je dan ook de stijl en sfeer goed weer en kun je ook heel makkelijk de sfeer van binnen naar buiten doorvoeren. Als je bijvoorbeeld binnen in je woning bepaalde decoratie hebt staan die een bepaalde stijl neerzet dan kan het zeker weten een goed idee zijn om deze decoratie ook buiten een plekje te geven of om in ieder geval decoratie in dezelfde stijl te zoeken zodat je deze stijl door kunt zetten.

En je raad het natuurlijk al dit zorgt er dan ook voor dat je tuin aan gaat voelen als een verlengstuk van je woning. Door alles op deze manier met elkaar te verbinden en in elkaar over te laten lopen ontstaat er uiteindelijk een bepaalde eenheid precies zoals het de bedoeling was!

Zorg voor privacy

Een andere belangrijke stap om te zetten als je graag wil dat jouw tuin een verlengstuk van je woning gaat vormen is het zorgen voor meer dan voldoende privacy. Gelukkig kan dit op verschillende manieren. Het liefste wil je natuurlijk ongestoord genieten van je buitenruimte, dit kan dan ook het beste als je buitenruimte voldoende privacy heeft.

Maar hoe pak je dat dan eigenlijk precies aan? En wat zijn dan ook de handigste manieren om voor meer privacy te zorgen. Ten eerste is het heel belangrijk om bijvoorbeeld te zorgen voor een haag of een schutting. Op deze manier maak je ook echt een afscheiding in je tuin en zorg je meteen voor heel erg veel privacy. Het is ook nog eens erg prettig om dit met beplanting te doen omdat je zo ook meteen een natuurlijke uitstraling in je tuin krijgt.

Maar ook een pergola kan een meer dan prima optie zijn en zorgen voor heel veel sfeer en gezelligheid in je tuin maar vooral ook voor privacy. Er zijn dus meer dan voldoende manieren om dit te realiseren en dat is dan ook wel zo prettig. Privacy is dan ook zeker weten een heel belangrijk onderdeel van het proces. Als jij graag wil dat je tuin een verlengstuk van je woning gaat zorgen dan heb je dus ook echt privacy nodig en kun je dit ook niet vergeten!

Kijk dus goed welke mogelijkheden er in jouw tuin zijn om voor voldoende privacy te zorgen en maak er dan ook op die manier een feestje van! Zeker weten dat jij zo optimaal genieten kunt en er een prachtige tuin van kunt maken die helemaal bij je woning past.

Je tuin als verlengstuk van je woning

Het heeft natuurlijk heel erg veel fijne voordelen als jij van je tuin een verlengstuk van je woning maakt. Door dit te doen zorg je er namelijk voor dat je tuin helemaal bij je woning gaat passen en omgekeerd. Op deze wijze maak je optimaal gebruik van de ruimte in je tuin en zorg je er daarnaast ook nog eens voor dat je hier echt van kan genieten. Het is dan ook zeker weten een heel fijn plan om ervoor te zorgen dat je tuin dus helemaal bij je woning gaat horen en dat je tuin dus met je woning een eenheid vormt.

Dit kun je gelukkig ook vrij makkelijk realiseren, het is daarbij vooral van belang dat de tuin en de woning goed op elkaar afgestemd raken zodat alles met elkaar een heel mooi geheel gaat vormen. Op die manier past het dan ook helemaal bij elkaar en loopt het eigenlijk naadloos in elkaar door. Dit kun je bijvoorbeeld realiseren door ervoor te zorgen dat je dezelfde stijl in zowel de woning als de tuin toepast. Door dit te doen zorg je er dan ook voor dat ze hetzelfde gevoel uitstralen en daardoor voel je al meteen dat ze bij elkaar horen.

Maar ook is het erg belangrijk om naar de verschillende functies in je tuin te kijken. Je wil graag dat er veel verschillende functies zijn en het is dan ook slim om te kijken welke functies in je woning thuishoren en welke in je tuin. Op deze manier zorg je ervoor dat alle functies die jij belangrijk vindt aan bod komen en daar kun je natuurlijk goed je voordeel mee doen!

Het toevoegen van decoratie vormt ook nog een hele fijne manier om je tuin en woning samen tot een geheel te maken waarbij je tuin dus een verlengstuk van je woning vormt. Als je beide ruimtes namelijk voorziet van decoratie in dezelfde stijl dan lijken ze al snel bij elkaar te horen.

Alles bij elkaar zijn er dus zeker manieren om je tuin als verlengstuk van je woning te laten fungeren. Je kunt hier dan ook veel profijt van hebben en wij zouden het je dan ook zeker weten aanraden. Met de vier stappen uit deze blog kom je dan ook al een heel eind en kun je dus ook handig en snel jouw dromen realiseren.