Inspiratie

Bloempotten en bloembakken als sfeermakers in de tuin

pexels pixabay 87452

Sfeer in je tuin brengen, het kan op heel erg veel manieren en ziet er altijd al snel heel gezellig uit. Een sfeervolle tuin is wat we dan ook graag willen en niet zo vreemd ook natuurlijk. Een tuin vol sfeer oogt dan ook een stuk gezelliger dan een tuin zonder sfeer. Ook zitten we graag gezellig in onze tuin of brengen we er tijd met vrienden of familie door en dan is een sfeervolle omgeving toch wel echt enorm prettig.

Die sfeer in je tuin is dus van groot belang. Gelukkig zijn er dan ook verschillende manieren om je tuin sfeervol te maken. Het leuke is dat je dit op veel verschillende manieren aan kan pakken en zo dus ook makkelijk een manier kan vinden die helemaal bij je past en dat is dan ook echt een feestje!

In deze blog leggen we de nadruk op twee hele fijne sfeermakers die ook nog eens wat natuur naar je tuin toe brengen. We hebben het dan ook over bloempotten en bloembakken. Twee elementen die beide vaak enorm veel sfeer en gezelligheid naar je tuin toe brengen. Het leuke is dat ze er ook nog eens in allerlei soorten en maten en uitvoeringen zijn waardoor het dus ook nog eens erg makkelijk wordt om de juiste sfeer aan je tuin toe te voegen. Kortom deze bloembakken en bloempotten zijn een echte aanwinst voor je tuin en wij laten je dan ook graag zien hoe je ze het beste een plekje kunt geven. Lees je met ons mee?

We houden van sfeer in onze tuinen

Ten eerste staat het boven water dat we erg veel van sfeer en gezelligheid houden in onze tuinen. Helemaal niet zo verwonderlijk natuurlijk want sfeer kan ook ontzettend veel doen voor je tuin. Het is natuurlijk volkomen logisch dat je liever tijd doorbrengt in een sfeervolle tuin dan in een kale en kille tuin. Dit is dan ook de hoofdreden waarom veel mensen kiezen voor veel sfeer in de tuin.

En dan ligt het er natuurlijk ook nog wel aan welke sfeer je kiest. Hier heb je dan ook weer veel keuzes in. Wil je bijvoorbeeld een moderne sfeer, een brocante sfeer, een warme sfeer of een kleurrijke sfeer. Kijk vooral goed wat het beste bij je past en waar jij je ook het meest prettig bij voelt. Op die manier realiseer je uiteindelijk een hele fijne en vooral sfeervolle tuin die volledig bij jou lijkt te passen.

Dat we dus van sfeer in de tuin houden is niet vreemd en al helemaal geen verrassing en zorgt dan ook vaak voor hele fijne momenten in onze tuin! Momenten om te koesteren!

Verschillende manieren om voor meer sfeer te zorgen

Als we dan gaan kijken naar de manieren die er zijn om meer sfeer naar de tuin toe te brengen dan komen we vaak ook al snel op het punt dat het een goed idee is om wat items toe te voegen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan allerlei accessoires die het net even wat sfeervoller maken in de tuin. Op deze manier maak je het dan ook meteen een stuk gezelliger in de tuin.

Ook kan het erg slim zijn om bijvoorbeeld te zorgen voor goede sfeerverlichting in de tuin ook dit brengt dan ook al snel veel sfeer naar je tuin toe. Tot slot kan het ook enorm helpen om er voor te zorgen dat je geniet van alle sfeer in je tuin doormiddel van de beplanting in je tuin. Ook hier kan je dan ook heel veel mee realiseren en ook dit zorgt voor veel sfeer in  je tuin vooral doordat je op deze manier ook wat kleur naar je tuin toe brengt. En we weten allemaal kleur zorgt meteen voor een fijne sfeer.

En dan kun je dus ook nog accessoires, kleur, en beplanting combineren. Doormiddel van het toevoegen van een bloempot of een bloembak heb je dus alles in een en dat is natuurlijk wel een heel erg fijn idee. Op deze manier zorg je er dan ook voor dat alles klopt en dat je veel sfeer en  gezelligheid in de tuin ervaren kunt.

Allerlei soorten bloempotten en bloembakken

Het leuke aan bloembakken en bloempotten is dat ze er in heel veel verschillende soorten en uitvoeringen zijn. Hierdoor kun je dus heel makkelijk een bloempot of bloembak kiezen die helemaal past bij de rest van de sfeer in je tuin en dat is natuurlijk wel heel erg fijn.

Maar welke verschillende soorten zijn er dan allemaal eigenlijk. De hoogste tijd dus om daar eens naar te kijken. Zo zijn er bijvoorbeeld bloembakken van allerlei verschillende soorten materialen te koop. Denk bijvoorbeeld aan hout, steen, kunststof of rotan. Al deze materialen hebben allemaal hun eigen eigenschappen waardoor ze ook allemaal op een andere manier gebruikt kunnen worden.

En dan heb je natuurlijk ook nog het uiterlijk van de bloembakken ook dit verschilt natuurlijk enorm. Waar de ene bloembak vooral veel kleur bevat is de andere juist heel naturel. Sommige bloembakken zijn dan ook versierd met allerlei soorten steentjes, kleuren en andere details en andere zijn juist heel sober gehouden. Het is dan ook maar net wat het beste past bij de stijl die jij voor je tuin voor ogen hebt.

Naast de bloembakken heb je natuurlijk ook nog bloempotten. Ook deze zijn allemaal heel verschillend en ook hier heb je dus weer heel erg veel keuze in. Ten eerste verschilt ook hierbij het materiaal vaak alleen zien we over het algemeen toch wel dat deze bloempotten vooral van steen zijn.  Wel hebben ze allemaal verschillende kleuren of patronen en onderscheiden ze zichzelf op die manier van de rest. Dit zorgt dan ook voor een leuk plaatje en vooral ook veel sfeer en gezelligheid!

Je snapt natuurlijk wel dat het op deze manier heel erg makkelijk is om de bloempotten en bloembakken aan te passen op de rest van de stijl van je tuin. Je maakt er op deze wijze ook echt een geheel van en juist dat is zo enorm belangrijk. Dit zorgt ervoor dat het hele plaatje klopt en zo maken de bloempotten en bloembakken de sfeer compleet.

De invulling van je bloembak of bloempot

En dan heb je natuurlijk wel de basis maar is het ook nog belangrijk om de bloempot of bloembak vervolgens sfeervol in te vullen. Ook hier heb je weer aardig wat mogelijkheden in. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om er lage planten en bloemen in te zetten maar je kunt ook de hoogte in gaan en juist kiezen voor hoge bloemen en planten. Ook dit zorgt voor een heel sfeervol geheel en vooral ook veel gezelligheid.

De invulling van de bloembak of bloempot is dan ook persoonlijk en ligt er maar net aan welke planten en bloemen jij graag terug wil zien in je tuin. Daarnaast is het ook erg leuk om bodembedekkers aan de bloempotten of bloembakken toe te voegen. Ook dit ziet er al heel snel heel sfeervol en gezellig uit! Een heel erg goed idee dus ook waar je veel profijt van kan hebben!

De invulling van je bloembak of bloempot maakt dan ook zeker weten het plaatje compleet en zorgt er ook voor dat je een bepaalde sfeer in de tuin krijgt. Alles bij elkaar zorgen een bloembak en bloempot zo dus voor veel sfeer in de tuin.

Bloempotten en bloembakken als sfeermakers in de tuin

Er zijn natuurlijk onwijs veel verschillende soorten bloembakken en bloempotten te vinden in allerlei uitvoeringen. Al deze bloembakken en bloempotten kun je vervolgens ook weer op een eigen en unieke manier vullen en zo maken ze dan ook het plaatje compleet en zorgen ze voor veel sfeer en gezelligheid in de tuin.

Het zijn dan ook zeker weten echte sfeermakers en je kunt ze ook nog eens op verschillende manieren een plekje in de tuin geven. Zo kun je ze ten eerste gebruiken als roomdivider maar dan eerder tuindivider. Door ze ergens in de tuin een plekje te geven kun je verschillende delen van de tuin van elkaar afscheiden. Dit zorgt voor veel sfeer en gezelligheid in je tuin en is dan ook een heel slim idee. Zo kun je verschillende delen van je tuin allemaal hun eigen functie geven zonder dat ze elkaar in de weg zitten.

Ook kan het erg fijn zijn om de bloembakken en bloempotten te gebruiken om zo meer sfeer je tuin in te krijgen. Ook dit is natuurlijk een hele fijne toevoeging en ook dit zorgt voor aardig wat gezelligheid. Alles bij elkaar zorg je er zo dan ook voor dat je tuin een mooi plaatje gaat vormen en ook zeer sfeervol gaat ogen.

Kies dus de bloempot of bloembak die het beste bij je tuin  past en die dus ook bij jou in de tuin het plaatje compleet maakt. Alleen zo bereik je dan ook een heel sfeervol eindresultaat waarbij alles ook nog eens heel erg goed klopt en past bij elkaar!