Inspiratie

De meest populaire tuinmeubelen op een rijtje

pexels belle co 785080

Tuinmeubelen vormen een onwijs belangrijk onderdeel binnen iedere tuin. Eigenlijk kunnen we zelfs gerust stellen dat ze een onmisbaar onderdeel binnen iedere tuin vormen. Een heerlijke bank om lekker op te zitten of te relaxen, een paar mooie ligstoelen waarop je heerlijk de eerste zonnestralen mee kunt pikken of wat dacht je van een mooie tafel met stoelen voor de meest gezellige etentjes met vrienden en familie. Kortom tuinmeubelen horen onmiskenbaar thuis in je tuin en dienen daar ook veel verschillende doelen.

Ook blijft de wereld van de tuinmeubelen altijd in ontwikkeling. Ieder jaar weer zien we steeds weer nieuwe soorten tuinmeubelen verschijnen met de meest vernieuwende ontwerpen. Ook bestaan er een aantal fijne trends onder tuinmeubelen die iedere keer veranderen en ons steeds weer verrassen! Het is voor veel mensen erg leuk om deze trends op de voet te volgen en zo ook steeds weer andere tuinmeubelen in de tuin te hebben staan.

Ook dit jaar zijn er weer een aantal nieuwe trends en ontwerpen te ontdekken en zijn er een aantal soorten tuinmeubelen onwijs populair die dus met kop en schouders boven de rest uitsteken. In deze blog gaan we dan ook even goed kijken welke soorten tuinmeubelen dat zijn en zetten we ze even goed voor je op een rijtje. Lees je met ons mee?

Verschillende soorten tuinmeubelen

Als we gaan kijken naar tuinmeubelen dan valt het natuurlijk meteen op dat er ontzettend veel verschillende soorten tuinmeubelen bestaan. Ze verschillen in ontwerp, afmetingen maar ook in materiaal keuze en functie. Dit maakt dan ook dat iedereen altijd wel  meubelen kan vinden die bij zijn of haar wensen voor de tuin passen. Juist doordat er zoveel aanbod is heb je ongelofelijk veel keuze en dat is natuurlijk ook wel heel erg prettig.

Uiteraard staat de functie eerst vooraan bij het maken van een keuze. Je hebt vaak een bank nodig of juist een tafel of stoelen en hier filter je dan ook vaak het eerst op. Maar daarna speelt het uiterlijk van de meubelen ook zeker weten een grote rol en is het ook erg belangrijk om goed te kijken welke look en stijl je nu eigenlijk het meeste aanspreekt.

Uiteindelijk kun je zo dus verschillende soorten tuinmeubelen kiezen die jouw tuin helemaal compleet maken en die dus ook aan al je tuinwensen voldoen. Op die manier breng je straks met veel plezier tijd in de tuin door en heb je meer dan voldoende plek om lekker te loungen of zitten.

De nieuwste trends op de voet volgen

Net als met mode hebben tuinmeubelen ook bepaalde trends die wij natuurlijk op de voet volgen.  Ieder seizoen komen de nieuwste trends weer naar voren en krijgen we te zien welke tuinmeubelen dat seizoen in de spotlight staan. We zien welke meubelen nieuw zijn maar ook welke steeds meer aan populariteit winnen. Alles bij elkaar hebben we zo dus een goed beeld van de nieuwste trends en de meest populaire soorten tuinmeubelen.

Veel mensen vinden het erg leuk om deze trends op de voet te volgen en schaffen dan ook maar wat graag om de paar jaar nieuwe tuinmeubelen aan. Er zijn echter ook veel mensen die dit zonde vinden, zeker omdat het wat duurdere producten betreffen. Zij houden het liever bij de meubelen die ze hebben maar genieten alsnog wel enorm van het bekijken van de nieuwste trends.

De trends worden vaak op verschillende manieren kenbaar gemaakt. Zo zien we vaak reclame folders voorbij komen waarin de nieuwste trends afgebeeld staan. Maar ook in de winkels kun je natuurlijk de nieuwste tuinmeubel trends bewonderen. En dan heb je natuurlijk ook de tv reclames nog. Er wordt in ieder geval op verschillende manieren van alles gedaan om ervoor te zorgen dat jij de nieuwste trends onder ogen krijgt en wellicht in de verleiding komt om ze ook aan te schaffen!

Welke tuinmeubelen zijn er op dit moment populair

En dan gaan we nu natuurlijk even kijken naar welke tuinmeubelen er nu eigenlijk op dit moment heel erg populair zijn. En dat zijn er nogal wat. De laatste tijd zijn er aardig wat nieuwe trends voorbij gekomen die allemaal al snel aan populariteit wonnen en niet zo verwonderlijk want er zitten werkelijk waar pareltjes bij!

Ten eerste gaan we kijken naar de tuinmeubelen van bamboe. Dit klinkt een beetje retro en dat is het eigenlijk ook wel natuurlijk. In de jaren 70 was dit een heuse hype en zag je deze tuinmeubelen eigenlijk bijna in iedere tuin wel terug. Later veranderde dit juist meer en begonnen ze wat meer op de achtergrond te raken en na verloop van tijd waren ze juist totaal niet meer populair.

Gelukkig veranderde dit na een tijdje ook weer en wonnen ze weer aan populariteit en dat is natuurlijk wel heel erg prettig. Want dit zijn meubelen die zeker weten een plekje in jouw tuin verdienen. Het fijne aan bamboe tuinmeubelen is dat ze een enorm mooie look hebben. Ze ogen heel fris en zonnig en ze maken je eigenlijk ook meteen heel blij. Daarnaast doet het bamboe materiaal je vaak ook meteen aan vakantie denken en ook dat is dus zeker wel een feestje!

Genoeg redenen dus om deze bamboe meubelen ook vandaag de dag weer in je tuin te verwerken. De stijlen die overigens op dit moment erg populair zijn matchen ook meer dan prima met het bamboe. Denk dan bijvoorbeeld aan de Ibiza stijl of de hippie stijl, twee stijlen waarbij het bamboe dus prima tot zijn recht komt. Een hele leuke nieuwe trend dus en wij snappen wel dat deze meubelen zeer populair zijn.

De hangstoel

We zagen hem het afgelopen seizoen natuurlijk ook al vaak voorbij komen en dit seizoen is daar niks aan veranderd en is de hangstoel nog net zo populair. Het is dan ook een heel relaxed meubel om in je tuin te hebben staan met een hele fijne aantrekkingskracht. Als je namelijk een hangstoel ziet hangen krijg je bijna altijd de neiging om er even lekker in te gaan hangen en dat is natuurlijk wel heel erg prettig.

Daarnaast is de vormgeving van de hangstoel natuurlijk ook erg mooi waardoor hij ook al snel een echte blikvanger in je tuin vormt en daarnaast ook echt een statement geeft aan je tuin en een bepaalde stijl. Het zorgt voor een hele relaxte stijl en aangezien we tegenwoordig steeds meer waarde hechten aan ontspanning in onze tuin past dit daar natuurlijk perfect bij.

Ook de hangstoel is er weer in veel verschillende uitvoeringen waardoor het dus makkelijker wordt om een hangstoel te vinden die bij je wensen past. Op die manier kun je dan ook heerlijk genieten van het relaxte gevoel dat een hangstoel met zich meebrengt en dat is dan ook heel erg belangrijk natuurlijk!

De houten tuinbank

Het is waarschijnlijk zelfs het eerste tuinmeubel wat we in onze tuinen gingen gebruiken. Namelijk de tuinbank. En deze is er dan ook in heel erg veel verschillende uitvoeringen. Het fijne aan de tuinbank is dat hij eigenlijk altijd wel past. Hij past bij bijna iedere stijl en sfeer en daarnaast is hij er ook in zoveel afmetingen en formaten dat je hem eigenlijk ook altijd wel bij je tuin kunt laten passen en dat is natuurlijk erg prettig. Op deze wijze heb je dan ook altijd wel plek voor een tuinbank in je tuin.

Ze zijn er tegenwoordig in veel verschillende varianten, zo verschilt de kleur en vormgeving vaak enorm maar ook de afmetingen. Hierdoor ontstaat er veel keuze en dat is erg prettig. Ook is het erg fijn om op deze manier een tuinbank te kunnen vinden voor de plek in je tuin die je zelf in gedachten had.

Het leuke is dat er op deze wijze eigenlijk ook weer een stukje nostalgie terugkomt. We gaan weer een beetje terug in de tijd en veel mensen geeft dit dan toch ook wel een warm en fijn gevoel. Dat is dus een groot voordeel van de keuze voor deze tuinbank. Daarnaast is het ook nog eens zo dat je op deze manier ziet dat je de tuinbank nog heel leuk kunt decoreren waardoor hij zich eigenlijk aan bijna iedere stijl aan kan passen. Zo kun je er gezellige kussens en een plaid opleggen maar ook potten met planten en bloemen misstaan niet. Alles bij elkaar geef je de tuinbank zo een heel eigen stijl in je tuin en dat is fijn.

Een boomstamtafel

En dan hebben we nog een heel fijn tuinmeubel voor je klaarstaan wat op dit moment echt ongelofelijk populair is. Namelijk de boomstamtafel. Een prachtige tuintafel vervaardigd vanuit een boomstam wat het blad vormt. Hierbij zijn de nerven van het hout goed zichtbaar en dat levert natuurlijk een heel spectaculair effect op! De boomstamtafel is dan ook enorm populair en veel mensen genieten enorm van deze tafel!

Het leuke is dat je ook hierin weer heel erg veel keuze hebt en dat daarnaast geen tafel hetzelfde is doordat ieder stuk boomstam anders is. Dat is natuurlijk heel erg leuk want hierdoor heb je dus ook echt een uniek item in de tuin staan en dat is heel bijzonder. Er is geen tweede exemplaar van.

Ook qua stijl kun je dus met de boomstamtafel heel erg veel kanten op. De boomstamtafel past al makkelijk bij allerlei verschillende stijlen en zeker als je wat meer warmte in je tuin wil hebben dan is de boomstamtafel echt een prima keuze. Wel vraagt de boomstamtafel het nodige onderhoud zeker als je graag wil dat het hout in goede conditie blijft. Maar als je hier goed van zorgt kun je onwijs lang plezier hebben van deze schitterende tafel!

De meest populaire tuinmeubelen op een rijtje

Dat waren ze dan. De meest populaire tuinmeubelen op een rijtje van dit moment. Ieder seizoen veranderen de trends weer en zien we vaak ook weer veel nieuwe soorten tuinmeubelen voorbij komen. Het is ontzettend leuk om dit proces op de voet te volgen en steeds weer nieuwe verrassende items voorbij te zien komen.

Er zijn de laatste tijd dan ook weer veel trends bij gekomen en ook trends die weer nieuw leven ingeblazen zijn. Opvallend is hierbij vooral dat we weer een beetje terug lijken te gaan naar de jaren 70 en dan vooral de vrijheid en het relaxte gevoel dat er toen heerste. Dit zie je in de trends van dit moment vertaald worden en zorgt voor schitterende meubelen natuurlijk!

Van een mooie hangstoel tot een tuinbank en een tafel met een boomstamblad. Het kwam allemaal voorbij en vormt allemaal een schitterende toevoeging aan je tuin. deze trends hebben overigens gemeen dat ze allemaal vrij gemakkelijk te combineren zijn met andere trends. Hierdoor heb je dus veel mogelijkheden om ze toe te passen in je tuin en er een mooi geheel van te maken.

Ook zijn de trends er in veel verschillende uitvoeringen en afmetingen waardoor er ook nog eens heel erg veel keuze is en ook dat is natuurlijk heel erg prettig. Alles bij elkaar kun je er zo dus voor zorgen dat het hele plaatje klopt en dat je kunt genieten van sfeer en gezelligheid en dat je het plaatje in je tuin helemaal compleet kunt maken met de nieuwste trends op tuinmeubelgebied van dit moment!

Volg de trends dan ook op de voet en wie weet zit er voor jou wel een hele passende trend bij die jouw tuin een heel andere sfeer geeft of die juist perfect past bij de huidige sfeer in je tuin. De keuze is enorm en er zit dus altijd wel iets voor je bij!