Inspiratie

Welk type tuin past het beste bij jou

pexels marianne 238385

Net als dat er heel veel verschillende typen mensen zijn bestaan er ook heel veel verschillende tuin types. En gelukkig ook maar want daardoor is er dus heel erg veel keuze en kun jij dus altijd een tuin realiseren die bij jouw eigen persoonlijke wensen past. Verschillende tuin types onderscheiden zich vaak van elkaar door de inrichting, het kleurgebruik maar ook de materiaal keuze en de indeling. Al deze losse elementen spelen dan ook een grote rol in het totaal plaatje van jouw tuin. Met elkaar vormen ze dan ook een mooi geheel!

In deze blog gaan wij eens goed kijken naar welke soorten verschillende tuin types er nu eigenlijk zijn. Hoe kenmerken zij zich en waaraan kun je ze dus herkennen. Welke elementen spelen een rol? Het komt in deze blog allemaal voorbij. We laten de bekendste type tuinen de revue passeren zodat de meeste mensen hier zich wel in kunnen herkennen en zelf ook deze inrichting voor hun eigen tuin zouden willen toepassen.

Onderaan de streep weet je na het lezen van deze blog dus precies welk tuin type nu eigenlijk het beste bij jouw past en aan welke eisen dit dan ook zou moeten voldoen. Optimaal genieten dus van een heerlijke tuin vol fijne elementen die er echt een feestje van maken!

Heel verschillende typen tuinen

Net als dat er veel verschillende soorten huizen zijn en we hier dus ook verschillende types in kunnen herkennen is dit zeker ook bij tuinen het geval. Er zijn dan ook heel veel verschillende typen tuinen en allemaal zo met hun eigen persoonlijke eigenschappen. De ene tuin is heel rustgevend de ander richt zich weer heel erg op de natuur en ga zo maar door. Al deze losse elementen bij elkaar zorgen ervoor dat je dus ook altijd wel een tuin kunt vinden dat bij je past.

Maar hoe weet je nu welk type tuin voor jou het meest geschikt is en welk type tuin ook het beste bij je wensen past. Om dit te onderzoeken is het ten eerste belangrijk om bekend te raken met de verschillende type tuinen zodat je hier wat meer zicht op hebt. Op deze wijze weet je dan ook precies welke type tuinen er zijn en kun je kijken waar jou eigen voorkeur zou liggen! Uiteindelijk helpt dit dan weer bij het maken van een goede keuze!

De natuurlijke tuin

We gaan beginnen met een tuin type dat we heel veel voorbij zien komen en dat ook heel erg veel fans heeft. Namelijk het tuin type van de natuurlijke tuin! De naam zegt het natuurlijk eigenlijk al een beetje bij dit type draait het eigenlijk vooral om de natuur in de tuin. We zien bij dit type tuin dan ook vooral heel erg veel verschillende soorten bloemen en planten tevoorschijn komen. Deze bloemen en planten vinden dan ook allemaal hun plekje in de tuin.

Ook wordt er vooral gebruik gemaakt van natuurlijke materialen waardoor de tuin dus zeer zeker ook zijn natuurlijke uitstraling behoudt. En tot slot is het ook nog eens zo dat natuurlijke tinten de boventoon voeren. Alles bij elkaar dus een hele fijne sfeer voor je tuin en een type tuin dat ook zeker veel mensen aanspreekt.

Dit komt met name door het rustgevende karakter van een natuurlijke tuin. Een natuurlijke tuin biedt dan ook volop ontspanning en rust en dat is precies waar veel mensen naar op zoek zijn!

De moderne tuin

En dan gaan we snel door naar het volgende type namelijk de moderne tuin. Ook dit is weer een tuin type waar veel mensen voor kiezen en wat ook zeker erg populair is. En ook in dit geval snappen wij dat weer volledig. Een moderne tuin is dan ook zeer bijzonder en heeft aardig wat voordelen. Ten eerste zien we bij een moderne tuin dat de moderne sfeer veel mensen aanspreekt vanwege het feit dat het een hele rustgevende sfeer is vol voordelen. Zo oogt een modern ingerichte tuin vaak een stuk groter en ruimer en straalt het daarnaast ook een bepaalde rust uit. Iets waar veel mensen toch zeker wel de voorkeur aan geven.

Daarnaast is de andere kant wel dat een moderne tuin vaak een stuk killer kan ogen en wat minder sfeervol. Dat kan natuurlijk een keuze zijn maar veel mensen ervaren dit toch ook wel als een nadeel aan een moderne tuin. Het is dus wel maar net even waar je zelf ook de voorkeur aan geeft en welke stijl jou dus ook aanspreekt natuurlijk!

Wel is een moderne stijl op dit moment ook nog eens heel erg populair en zijn er heel erg veel accessoires te vinden die het plaatje in een moderne tuin ook helemaal compleet maken waardoor je deze stijl dus ook echt tot in detail door kan voeren.

De sfeervolle tuin

Een andere tuin type is de sfeervolle tuin. Ook dat is een heel fijn tuin type wat voor veel sfeer en gezelligheid zorgt. Een sfeervolle tuin is dan ook een type tuin waarin deze sfeer en gezelligheid en vooral ook warmte centraal staat en waarin een tuin wordt ingericht. Zo zien we bijvoorbeeld veel accessoires bij dit type tuin maar ook het gebruik van aardig wat kleur en sfeervolle en vooral warme materialen.

Ook met de beplanting is rekening gehouden zo zie je bij een sfeervolle tuin veel bomen, struiken en bloemen tevoorschijn komen die dus bij elkaar voor een heel sfeervol beeld in de tuin zorgen. Alles bij elkaar is dit dan ook zeker weten een fijne manier om je tuin in te richten en een stijl die veel mensen dan ook aanspreekt.

Wel is het zo dat als je meer van rust en ruimte houdt deze style voor in je tuin wellicht iets minder geschikt is omdat het toch wel een vrij drukke stijl is die erg aanwezig is en dit kan voor veel mensen ook nogal veel zijn. Zij bewaren dan ook liever de rust in de tuin en kiezen voor een andere stijl die past.

De landelijke tuin

Een ander type tuin dat we veel voorbij zien komen en dat ook erg veel fans heeft, wat wij overigens volkomen begrijpen is het type landelijke tuin. Ook bij dit tuin type zien we een aantal hele fijne kenmerken waaraan je deze stijl dus heel goed herkennen kunt! De landelijke tuin bevat bijvoorbeeld veel beplanting en natuur en op die manier zie je dan ook dat een landelijke tuin heel sfeervol en warm oogt.

Ook heeft een landelijke tuin vaak een inrichting waarbij gebruik gemaakt wordt van veel natuurlijke materialen zoals riet en hout. Op deze manier komt de natuur ook overal naar voren in een landelijke tuin en dat is dan ook zeker weten iets wat bij de inrichting van een landelijke tuin past!

En laten we dan ook vooral de knipoog naar vroeger niet vergeten die in een landelijke tuin toch ook wel vaak te vinden is. Vaak zien we dat een landelijke tuin ook wel wat brocante elementen gebruikt en deze zorgen natuurlijk ook weer voor een hele fijne sfeer in de tuin. Alles bij elkaar is een landelijke tuin dan ook zeer zeker een heel fijne sfeer voor in je tuin waar je veel voordelen uit kunt halen. Het vormt vaak een sfeervolle en warme tuin vol passende elementen die ervoor zorgen dat jij je helemaal thuis voelt in de tuin.

Een landelijke tuin kun je ook op ontzettend veel manieren inrichten en geeft dan ook heel veel mogelijkheden. Op deze manier maak je de tuin geheel naar wens. Daarnaast is het ook erg fijn dat een landelijke sfeer bij heel veel andere stijlen en sferen past waardoor er ook nog eens mogelijkheden ontstaan om verschillende stijlen en sferen met elkaar te combineren voor een prachtig resultaat. Denk bijvoorbeeld eens aan de natuurlijke stijl deze vormt een geweldige match!

Welk type tuin past het beste bij jouw

We hebben je in deze blog laten zien dat er heel veel verschillende type en soorten tuinen zijn. De inrichting en indeling verschilt dan ook enorm van elkaar bij deze tuinen waardoor er dus altijd een heel eigen sfeer ontstaat. En juist dat is natuurlijk ook het doel. Het leuke aan deze verschillende stijlen is dat je dus altijd wel een stijl kunt vinden die bij je past. Je kunt er dan ook heel erg veel kanten mee op en juist dat is zo waardevol. Het is dan ook zeker weten erg fijn om naar al deze mogelijkheden te kijken en er zo een sfeervol geheel van te maken!

Als je dus gaat kijken naar welk type tuin het beste bij je wensen past dan komen er een aantal elementen naar voren die los bij elkaar een totaal plaatje vormen! Juist op deze manier zorg je voor heel veel sfeer in je tuin en geniet je dus optimaal van een tuin in een stijl die volledig bij jou past! Kies dus jouw favoriete stijl uit en ga aan de slag !