Inspiratie

De beste bodembedekkers voor op je balkon

pexels emre can acer 2079695

In Nederland zijn er heel erg veel huizeneigenaren met een tuin maar ook heel erg veel met een balkon. Beide vragen zo hun eigen manier van inrichten en je hebt voor beide dan ook weer andere items en elementen nodig. Daarnaast heb je ook bij allebei juist weer andere mogelijkheden. Dit zorgt ervoor dat je een tuin en balkon ook niet met elkaar moet vergelijken en dat je bij allebei een andere manier van inrichten aan moet houden.

In deze blog staat de inrichting van een balkon centraal want wij kunnen je wel verklappen dat daar toch wel flink wat bij komt kijken. Het lijkt wellicht heel makkelijk een balkon en dat is in zekere zin ook wel zo maar het inrichten ervan vraagt zeer zeker ook voldoende aandacht.

Er zijn met name een paar belangrijke factoren waar je even goed rekening mee moet houden wil je de inrichting van je balkon tot een succes maken en het is dan ook zeker weten verstandig om dit goed te doen. Op deze manier weet je zeker dat je balkon goed is ingericht en dat je er veel kanten mee op kan. En dit staat weer garant voor optimaal genieten iets dat we natuurlijk allemaal wel graag willen onderaan de streep.

Een van de dingen die bij de inrichting van je balkon naar voren komen is het bedekken van de bodem van je balkon. Hier zijn een aantal mogelijkheden voor en het kan soms heel lastig zijn om hier een keuze uit te maken terwijl het wel een belangrijke keuze is.

Maar welke bodembedekkers zijn er dan eigenlijk en hoe maak je hieruit dan ook het beste een keuze? Dat gaan we je in deze blog laten zien. Lees je met ons mee?

De trotse eigenaar van een balkon

Als je de trotse eigenaar van een balkon bent dan is dit ten eerste natuurlijk wel heel erg fijn. Van een balkon kun je dan ook zeker weten optimaal genieten en het is dan ook echt niet altijd zo dat een tuin fijner is dan een balkon. Ook een balkon heeft zeker weten zo zijn voordelen.

Wel is het natuurlijk zo dat deze twee wezenlijk van elkaar verschillen en dat een balkon dan ook een hele andere indeling vraagt dan een tuin. ook moet je met de inrichting ervan andere keuzes maken en dan met name met betrekking tot de ruimte die je tot  je beschikking hebt maar ook met de materialen die je gebruikt. Uiteindelijk kun je zo onderaan de streep er dus voor zorgen dat je de juiste keuzes maakt en je balkon volledig naar wens inricht.

En er zijn ook veel mensen die vinden dat een balkon veel voordelen heeft ten opzichte van een tuin. En dat is natuurlijk persoonlijk maar er zit zeker wel een kern van waarheid in. Bij een balkon heb je ten eerste een stuk minder kosten voor de inrichting en aanleg ervan. Daarnaast is het ook nog eens zo dat je minder werk hebt aan het onderhoud van een balkon. Bij een tuin kan dit bijvoorbeeld flink oplopen en heb je er soms echt aardig wat werk aan.

 

Bij een balkon is dit dus zeer zeker niet het geval en dat is voor heel veel mensen een erg fijn voordeel. Daarnaast is het ook nog eens zo dat je ziet dat bij een balkon je beschut zit. Dus je kan er wel weer al heel snel lekker buiten zitten zowel in de zomer als in de herfst, ook met minder weer zit je toch al snel beschut en lekker droog. Dat is natuurlijk wel een erg prettig voordeel.

De inrichting van een balkon

Net als bij een tuin moet ook een balkon natuurlijk aangelegd worden. En net als bij een tuin moet dit weer op een specifieke manier gebeuren. Bij een balkon heb je een aantal kenmerkende verschillen ten opzichte van een tuin. Ten eerste heb je een stuk minder ruimte tot je beschikking, daarnaast heb je te maken met een bodem van beton in plaats van grond. En tot slot werk je in de hoogte in plaats van op de begane grond. Wezenlijke verschillen dus tussen het werken met een tuin of een balkon.

Je kunt je dan ook vast wel indenken dat de indeling van een balkon een hele andere aanpak vraagt dan die van een tuin. Ook heb je natuurlijk geen direct zonlicht van bovenaf op je balkon. Hier moet je bijvoorbeeld ook met de keuze voor de planten en bloemen in je tuin rekening mee houden.

Alles bij elkaar dus genoeg factoren die een rol spelen en waar je dus even goed naar moet kijken om uiteindelijk te kunnen zorgen voor een goede inrichting van je balkon.

Werken met de beschikbare ruimte

Eigenlijk komt het er vaak op neer dat je bij een balkon al sneller keuzes moet maken wat betreft de inrichting dan bij een tuin. Dit komt omdat je bij een tuin nu eenmaal meer ruimte tot je beschikking hebt en hier kun je dan ook duidelijk meerdere kanten mee op. Bij een balkon is dit dus niet het geval en moet je dan ook echt keuzes maken.

Ook moet je werken met de ruimte die je hebt. Dit betekend niet enkel maar dat je bepaalde factoren weg moet laten. Ook betekend dit bijvoorbeeld dat je ervoor moet zorgen dat je alle ruimte die je hebt wel ook goed benut. Doe je dit niet dan is dat natuurlijk heel erg zonde en ook niet de bedoeling. Haal dan ook alles uit de ruimte wat erin zit zodat je optimaal genieten kan.

Het is dus van groot belang dat je werk met de ruimte die je tot je beschikking hebt en dat je hier het beste uit probeert te halen. Bekijk vooraf dus goed wat je allemaal kwijt zou willen op je balkon en hoe je dit aan gaat pakken!

De bodem van je balkon

Als we dan komen bij de inrichting van het balkon dan speelt de bodem hierbij een belangrijke rol. Het is dan ook zeker van belang om er voor te zorgen dat de bodem van je balkon goed bedekt is zodat je er veel profijt van kan hebben. Als je balkon namelijk een goede bodembedekker heeft dan dempt dit ten eerste de geluiden een beetje. Daarnaast heeft het ook een isolerende werking dus blijft er meer warmte hangen op je balkon en tot slot zorgt het natuurlijk ook gewoon voor een nette afwerking.

Alles bij elkaar is de bodem van je balkon dus enorm belangrijk en het is dan ook maar goed dat er verschillende manieren zijn om deze bodem vorm te geven. Verschillende materialen zijn namelijk geschikt voor de bodem van het balkon en dat maakt dan ook een groot verschil. Nu vraag je jezelf natuurlijk af welke materialen dat dan zijn. Wij vertellen je dat graag.

Ten eerste kun je kiezen voor houten vlonderdelen op de bodem van je balkon. Deze vlonderdelen zijn heel erg nuttig maar zien er ook nog eens sfeervol uit. Daarnaast werken ze goed isolerend en zorgen ze ook nog eens voor een warme sfeer op je balkon. Een hele goede keuze dus en eigenlijk ook de keuze die we het meeste voorbij zien komen.

Een andere keuze die je kan maken voor de bodem op je balkon is hem te bedekken met kunstgras. Ook dit kan er erg sfeervol uit komen te zien en brengt ook meteen een natuurlijk gevoel naar je balkon toe. Ook is kunstgras natuurlijk makkelijk te onderhouden en netjes te houden. Zo kun je het bijvoorbeeld zelfs stofzuigen om er op die manier voor te zorgen dat het netjes en schoon blijft. Ook werkt het geluiddempend en isolerend en zorg je er op deze manier voor dat je balkon netjes oogt.

En tot slot kun je zelfs nog bedenken aan vinyl of vloerbedekking. Er zijn dan ook zeker mensen die hiervoor kiezen op hun balkon. Ook de optie van een jute kleed zien we vaak voorbij komen en kan voor veel sfeer op je balkon zorgen.

Wel is het zo dat deze laatste opties wat sneller beschadigen en dus ook wat minder lang meegaan en vaak zitten mensen daar natuurlijk niet zo op te wachten. Het is dan ook maar net wat je zelf prettig vindt. In ieder geval is het erg belangrijk om voor een goede bodembedekker te zorgen voor extra comfort en zodat de betonnen bodem niet kapot gaat.

Let ook op de rest van de inrichting

Als je een goede bodembedekker gaat kiezen voor je balkon is het belangrijk om ook goed op de rest van de inrichting van je balkon te letten. Want ook hier kun je natuurlijk aardig wat keuzes in maken en ook hierbij is het vooral erg belangrijk om dit weloverwogen te doen. De inrichting van je balkon vraagt dan ook zeker wat aandacht en het is wel zo prettig als dit samen met de bodem een geheel gaat vormen.

Dit doe je voornamelijk door de stijlen en kleuren op elkaar aan te passen. Op die manier zorg je er dan ook snel en gemakkelijk voor dat alles een geheel gaat vormen en goed bij elkaar past. Dit zorgt dan weer voor een bepaalde eenheid op je balkon en zeker op een kleine ruimte is dit wel heel erg prettig.

Ook kan het nog een hele fijne tip zijn om op je balkon vooral veel lichte kleuren te gebruiken. De ruimte is vaak natuurlijk al niet al te groot en door het gebruik van lichte kleuren op je balkon lijkt de ruimte optisch groter en dat is natuurlijk wel een pluspunt. Ook weerkaatst dit heel erg fijn het licht en ook dat is heel prettig.

De beste bodembedekkers voor op je balkon

Een balkon kan echt enorm veel voordelen bevatten ten opzichte van een tuin. Als je namelijk de trotse bezitter van een balkon bent dan zien we vaak dat je er veel minder onderhoud aan hebt en dat je er dus minder tijd aan kwijt bent. Voor veel mensen is dit een enorm fijn pluspunt. Zij vinden het dan ook niet prettig om een tuin te hebben met veel onderhoud en hebben ook geen groene vingers. Dan kan een balkon werkelijk waar een prima oplossing zijn.

Zeker omdat je op die manier ook echt minder werk eraan hebt maar alsnog wel een buitenruimte hebt. Want dat is natuurlijk wel heel erg prettig. Over het algemeen wil iedereen graag een plek hebben waar je lekker even buiten kan gaan zitten en kan relaxen en dan het liefste gewoon lekker bij je eigen woning in plaats van dat je ergens naartoe moet reizen.

Als je een balkon hebt dan wil je dit natuurlijk ook het liefste zo sfeervol mogelijk inrichten. En daar komt dan best wel wat werk bij om de hoek kijken. Het is dan ook van belang dat je goed kijkt of de inrichting van je balkon helemaal klopt en of je er dan ook de voordelen van ervaart. Een van de dingen die erg belangrijk zijn bij de inrichting van een balkon zijn de bodembedekkers. Het is dan ook van belang dat deze allemaal in orde zijn en dat je ervoor zorgt dat de bodem goed bedekt is. Dit heeft een aantal fijne voordelen. Ten eerste bescherm je op die manier de betonnen vloer en daarnaast is het ook nog eens geluiddempend en isolerend. Allemaal hele fijne eigenschappen die het dus heel fijn maken om je vloer te laten bedekken.

Dit draagt ook zeker weten allemaal erg bij aan het comfort dat je op je balkon ervaart. Er zijn verschillende opties als het gaat om het bedekken van de bodem op je balkon en het is dan ook persoonlijk welke optie je uiteindelijk kiest. Dit kan onder andere te maken hebben met de stijl maar ook met het comfort. Kortom meer dan genoeg mogelijkheden en zo kun jij dus altijd de bodembedekker kiezen die het beste bij je balkon past.