Inspiratie

Originele kerstkransen voor aan de voordeur

pexels cottonbro studio 6063696

Nu de feestdagen weer bijna aangebroken zijn besteden we allemaal weer erg veel tijd en zorg aan de aankleding van onze woningen en tuinen. We brengen alles het liefste zo veel mogelijk in de kerstsfeer en besteden hier dan ook met liefde aardig wat tijd en geld aan . Op die manier proberen we er een mooi plaatje van te maken en zorgen we er graag voor dat alles helemaal in kerstsferen verkeerd. Hier kunnen we dan ook heel erg van genieten en dat is natuurlijk heel bijzonder.

Er zijn een aantal elementen die hierbij echt de boventoon voeren en die onmiskenbaar met kerst verbonden zijn. Deze elementen voegen we dan ook altijd wel toe als we bezig zijn met de kerstversiering. Ten eerste is dat natuurlijk de kerstboom. De meeste mensen kunnen zich geen kerst zonder een kerstboom voorstellen en een kerstboom is voor hen dan ook onlosmakelijk verbonden met de kerstsfeer.

Je ziet het natuurlijk ook al helemaal voor je een schitterend versierde boom met prachtige lichtjes en versieringen erin. Dat is natuurlijk ook wel echt een feestje. Maar naast de kerstboom zijn er nog een aantal elementen die onlosmakelijk verbonden zijn met de kerst. Denk bijvoorbeeld aan een kerstkrans maar ook aan een guirlande. Ook deze items zien we altijd wel terugkomen en zijn dan ook onlosmakelijk verbonden met de kerst.

En de kerstkrans staat in deze blog centraal. We kennen natuurlijk allemaal wel de klassieke kerstversiering waarbij de traditionele kerstkrans aan de voordeur gehangen wordt maar in deze blog laten we je zien dat dit ook net even anders kan. We laten je een paar fijne tips zien waarmee jij je kerstkrans een totaal ander uiterlijk kan geven waardoor hij volledig bij de kerstsfeer past maar toch een geheel eigen karakter heeft. Lees je met ons mee?

De traditionele kerstkrans

Een kerstkrans hoort natuurlijk onlosmakelijk bij kerst en brengt ook meteen een stukje kerstsfeer naar je voordeur toe. We kennen natuurlijk allemaal de traditionele kerstkrans wel. Een krans van groen met hier en daar wat lichtjes erin die vaak aan de voordeur wordt gehangen. Dit ziet er al snel heel sfeervol en gezellig uit en het is dan ook zeker weten een feestje om een kerstkrans op deze wijze aan je voordeur te hangen.

Maar wist je dat je zeker niet altijd maar voor de traditionele kerstkrans hoeft te gaan maar dat er ook heel erg veel andere mogelijkheden zijn? Zo kun je met de kerstkrans ongelofelijk veel kanten op en zijn er zeker ook heel wat andere opties te bekennen en wat andere manieren te vinden om een kerstkrans vorm te geven.

Uiteraard is de traditionele kerstkrans ook zeker weten heel erg mooi en sfeervol om te zien maar er zijn dus nog veel meer mogelijkheden en die laten wij je in deze blog dan ook graag even zien. Lees je met ons mee?

Een kerstkrans vol kleur

Uiteraard zijn er heel veel mensen die van heel veel kleur houden. De zogenaamde kleurrijke types! Zij zijn dol op kleur en voegen overal dan ook het liefste zo veel mogelijk kleur toe. Dit zorgt dan ook voor veel sfeer en gezelligheid en is vaak een heel erg goed idee. Maar wist je dat je met een kerstkrans ook de mogelijkheid hebt om flink wat kleur aan je kerst toe te voegen.

Je hoeft natuurlijk helemaal niet vast te houden aan de traditionele kerstkrans maar er zijn hier zeker weten nog veel mogelijkheden voor om er wat kleur bij aan te brengen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om een krans te maken van heel veel gekleurde kerstballen. Neem een simpele basis krans en bevestig hier allemaal gekleurde kerstballen aan. Op deze manier krijg je een hele bijzondere en vooral kleurrijke krans die net even wat anders dan anders oogt. En dat is natuurlijk ook wel heel erg leuk.

Een kleurrijke krans realiseer je dus in een handomdraai en oogt heel sfeervol en gezellig. Zo heb je dan ook meteen een hele kleurrijke kerstmis te pakken. Je kunt het natuurlijk zo bont maken als je zelf wil en nog veel meer kleurrijke kerstversiering aan de krans toevoegen.

Een kerstkrans vol veren

En dan hebben we nog een leuk alternatief voor de traditionele kerstkrans namelijk de kerstkrans van veren. En dan gekleurde veren wel te verstaan! Ook dit zorgt voor heel veel sfeer en gezelligheid en het is dan ook een waar feestje om deze krans aan je voordeur te zien hangen. Ook kan je met deze krans heel erg makkelijk zelf aan de slag. Het enige wat je nodig hebt is een basis krans en vervolgens dus heel erg veel gekleurde veren.

Als je vervolgens een lijmpistool hebt dan bevestig je deze veren dus heel erg makkelijk aan de krans en realiseer je op deze wijze een heel fijn eindresultaat. Ook kun je er natuurlijk naturel veren voor gebruiken of allemaal witte veren op die manier krijg je ook een heel fijn effect. Het is ook maar net waar je voorkeur zelf naar uit gaat en welke stijl je natuurlijk verder hanteert met de kerst.

Een kerstkrans vol veren is in ieder geval een heel erg goed idee en ook weer even helemaal iets anders dan we normaal gewend zijn.

Een kerstkrans met snoep

We kennen natuurlijk allemaal wel het echte traditionele kerstsnoep zoals bijvoorbeeld de rood met wit gestreepte zuurstokjes of de rendiersnoepjes. Nu kun je deze ten eerste natuurlijk lekker opeten maar je kan er nog veel meer kanten mee op. Ze dienen namelijk ook ontzettend leuk als decoratie op een kerstkrans. Zo kun je ze bijvoorbeeld prima met wat secondelijn om op een kerstkrans bevestigen en er zo een mooi geheel van maken.

Vervolgens is het natuurlijk wel de moeite om er vanaf te blijven maar het ziet er zeker weten heel gezellig en sfeervol en ook nog eens lekker uit aan de deur. Veel kinderen komen dan ook met veel plezier thuis als ze deze kransen zien hangen. Het is dan ook een feestje natuurlijk om thuis te komen met een krans vol snoep aan de deur.

Daarnaast is het ook weer eens heel iets anders dan wat we normaal zien. Op die manier heb je dan ook nog eens meteen een hele unieke kerstkrans te pakken en dat is natuurlijk ook wel heel erg leuk en fijn. Maak het jezelf dus extra gemakkelijk en sfeervol en kies voor een prachtige met snoepjes gevulde krans aan de deur. De kinderen zullen er dol op zijn, en de volwassenen stiekem ook.

Een krans in een andere vorm

Als we denken aan een kerstkrans dan zien we natuurlijk de klassieke krans voor ons met de ronde vorm, de groene takjes en de lichtjes erin. Maar wist je dat er dus ook andere vormen mogelijk zijn. En dat je op die manier dus ook voor een mooie krans aan de deur kan zorgen. Wellicht wel iets minder bekend maar het kan dus zeker.

Zo kan een kerstkrans natuurlijk in iedere vorm uitgevoerd worden. Zo hebben we ook al driehoeken en vierkanten voorbij zien komen. Maar ook een langwerpige krans of een hartjeskrans behoren tot de mogelijkheden. Op deze manier kun je dus heel erg veel kanten op en de krans naar je keuze kiezen en hier dus heel erg van genieten.

Zo kun je de krans ook nog eens helemaal bij het thema van je kerstversiering laten passen zodat het samen een heel mooi geheel gaat worden. Ook dat is natuurlijk heel erg leuk. Op die manier past alles bij elkaar en ziet het er heel erg sfeervol uit. Ook val je natuurlijk lekker op met een net wat andere vorm en is dat ook wel weer leuk om het even anders dan de rest aan te pakken.

Ga je voor kunst of echt

En dan is er natuurlijk nog de vraag ga je voor een echte kerstkrans of kies jij veel liever de kunst variant. Ook hier zijn de meningen natuurlijk over verdeeld en het is dan ook persoonlijk wat jij zelf prettiger vindt. Wel zijn er een aantal factoren waar je even rekening mee moet houden. Een krans van kunsttakjes gaat natuurlijk voor altijd mee terwijl een echte krans veel sneller kapot kan gaan en dor kan worden. Dit is natuurlijk wel iets om je goed te realiseren en het is dan ook van belang om goed te kijken wat jij hier belangrijk in vindt.

Anderzijds hoeft de krans natuurlijk ook maar een paar weken per jaar netjes te hangen en kun je daarna ook gerust weer over gaan op een andere krans. Het is dan ook maar net wat jij zelf fijn vindt. Meer dan genoeg mogelijkheden dus om goed te kijken welk soort krans het beste bij je past en waar jij blij van gaat worden.

Een mooie krans aan de voordeur

Zoals je kunt lezen zijn er heel veel variaties op de traditionele kerstkrans te vinden en hoef je dus echt niet altijd enkel en alleen maar voor de klassieke krans te gaan. Je kunt jezelf helemaal uitleven met alle andere leuke variaties die er te vinden zijn. Uiteindelijk kies je op deze wijze dan ook voor een krans die helemaal bij je past en waar jij dan ook blij van wordt en dat is natuurlijk wel heel erg prettig.

Een mooie krans aan de voordeur is dan ook zeker weten echt een cadeautje waar je optimaal van genieten kan. Als je thuis komt is de krans hetgeen je van de kerstversiering als eerste ziet en dat geeft dan ook een sfeervol beeld!

Geniet dan ook op en top van een prachtige krans aan de voordeur en laat je verrassen door de schoonheid ervan. Of hij nu klassiek of modern is, het kan allemaal.