Inspiratie

De leukste picknick plekken

picknick plekken vinden

Het zorgt vaak voor een romantisch plaatje, midden in de natuur een kleedje op de grond en mensen die genieten van heerlijke hapjes en drankjes! Een mooie picknickmand erbij gevuld met de meest lekkere dingen! Een fijn zonnetje dat schijnt en het genieten kan dan ook beginnen!

Picknicken is voor veel mensen van jong tot oud een leuke en fijne bezigheid! Het is ontzettend leuk om enkel een mand te hoeven vullen met wat lekkers te eten en te drinken en om dan vervolgens ergens neer te kunnen strijken en te genieten van de natuur en het heerlijke weer en gezelschap! Het is dan ook niet voor niets dat picknicken al sinds de middeleeuwen een zeer gewaardeerde bezigheid is! Al sinds die tijd zien we geschiedenis beelden terug van goed gevulde picknickmanden en kleden met een parasolletje erboven in het groene gras! En die populariteit is eigenlijk altijd gebleven!

Zeker ook met kinderen kan picknicken een onwijs leuke bezigheid zijn! Kinderen vinden het vaak enorm leuk en vooral ook avontuurlijk om gezellig ergens neer te strijken en te genieten van een heerlijke picknick! Maar het is zeker niet alleen voor kinderen een leuke bezigheid, ook volwassenen kunnen het picknicken vaak erg waarderen!

Maar wat zijn nu leuke plekken om je kleedje neer te leggen en te genieten van een gezellig picknick? En waar moet je allemaal op letten als je gaat picknicken? In deze blog laten wij het je allemaal weten! We vertellen je leuke plekken en vertellen je daarnaast ook waar je beter niet je kleedje neer kunt leggen! Tot slot geven wij nog wat tips voor een goedgevulde picknickmand! Eet smakelijk!

Een plekje bij het water

Voor veel mensen is het heel romantisch om een mooi plekje bij het water te zoeken om het picknickkleed vervolgens neer te leggen! Hoe leuk is om naast een riviertje of aan de rand van een meer te genieten van het zonnetje en een lekkere picknick en wie weet komen er nog wel wat bootjes voorbijvaren!

Maar hoe leuk het ook is om aan de rand van het water te picknicken dit brengt ook wel een aantal uitdagingen met zich mee waar je jezelf goed bewust van moet zijn. Ten eerste is het zo dat aan de rand van het water vaak wat meer insecten leven. En zeker als je daar dan gaat zitten met lekkere hapjes en drankjes loop je de kans dat deze insecten de weg naar jou ook snel weten te vinden! En vooral de weg naar je eten en drinken. Dit kan soms voor flink wat overlast zorgen en dit wil je natuurlijk liever voorkomen! Daarnaast is het ook zo dat de grond aan de rand van het water vaak wat natter kan zijn en ook dit heb je natuurlijk liever niet, zeker niet als je vervolgens je kleedje neerlegt en met natte billen eindigt!

En tot slot is het soms met kleine kinderen ook niet heel handig zeker als ze nog niet kunnen zwemmen. Je loopt natuurlijk altijd de kans dat ze in het water terecht komen en dat wil je natuurlijk ook liever voorkomen! Vandaar dat het raadzaam is om goed op te letten en ervoor te zorgen dat je ze dan te allen tijde in de gaten houdt, uiteraard is dit wel iets minder ontspannen. Dus wellicht is het ook met kinderen erbij de moeite waard om te overwegen je picknick kleedje ergens anders neer te leggen waar geen water in de buurt is.

Dus hoe mooi en romantisch het idee ook lijkt een picknick in de buurt van het water heeft ook zeker wel wat andere kanten die je misschien liever wil vermijden!

picknick plekken

picknick plekken

Midden in het bos

Een andere leuke picknick plek is vaak midden in het bos. Heel veel mensen vinden het heel fijn om hier hun kleedje neer te leggen en te genieten van een heerlijke picknick midden tussen de bomen! Maar ook het bos heeft zo zijn voor en nadelen als het gaat over het gemak van picknicken!

Ten eerste zit je in het bos vaak wat koeler dan op andere plekken, dit kan op een hele hete dag een groot voordeel zijn natuurlijk maar over het algemeen is het vaak toch ook wel fijn om een lekker zonnetje mee te pakken. Dus het is dan maar net de vraag wat je zelf het liefste wil! Ten tweede kan het zo zijn dat je ook in het bos flink wat last kunt hebben van insecten en beestjes die je eigenlijk liever niet te dicht in de buurt van je picknickkleedje wil hebben!

Maar er zitten zeker ook voordelen aan het picknicken in een bos! Ten eerste is het heel erg leuk om tussen de bomen je broodje op te eten, het ziet er namelijk vaak prachtig uit in het bos en dit is dan toch wel echt genieten! Daarnaast is het ook erg fijn dat er vaak overal in het bos picknicktafels staan, dit kan ook een hele fijne plek zijn om te genieten van een picknick, zeker als je liever niet op de grond gaat zitten!

Het bos heeft dus zeker zo zijn voor en nadelen maar voor echte natuurliefhebbers kan het bos een geweldige picknick plek zijn waar je heerlijk kunt genieten van de rust en natuur om je heen!

Een mooi open veld

Maar de leukste plek om te picknicken voor heel veel mensen is toch gewoon een heel mooi open gras veld! Hier kun je vaak een heerlijk plekje vinden om je kleedje neer te leggen en heb je een stuk minder last van insecten. Ook kunnen kinderen hier naar hartenlust rondlopen en spelen en lopen ze niet het risico om in het water te vallen!

Daarnaast is het ook nog eens heerlijk om lekker het zonnetje op je gezicht te voelen als je in het gras zit! En vaak zijn er ook nog eens hier en daar mooie bloemen te vinden die voorzichtig boven het gras uitpiepen en hoe leuk is het om hier een mooi veldboeket mee te maken!

Nee wij snappen helemaal dat veel mensen een mooi open veld verkiezen als beste picknickplek! En er zijn er gelukkig ook genoeg van te vinden in ons mooie land! We weten dan ook zeker dat er ook bij jou in de buurt vast wel een plekje is waar je jouw kleedje neer kunt leggen en kunt genieten van het weer, de rust, ruimte en natuur!

Picknick in een stadspark

En in het verlengde van een open veld hebben we ook nog een stadspark, net als bij het open veld picknick je dan ook lekker in het gras alleen met een hele andere omgeving eromheen! Waar het open veld midden in de natuur ligt en heerlijk rustig is, kun je in het stadspark natuurlijk wel wat meer beleven! Hier is vaak juist vrij druk en zie je overal wel wat bewegen. Je zal dan ook zeker niet de enige zijn die ervoor kiest om zijn picknick kleedje in het park neer te leggen. Zeker op een mooie en zonnige dag stromen de stadsparken vaak vol met mensen die hun kleedje neerleggen en heerlijk gaan genieten van het mooie weer en een lekker hapje en drankje!

Een picknick in het stadspark kan dus zeker heel gezellig zijn en er valt dan ook altijd wat te zien en beleven. Ook voor kinderen kan het zeker een hele leuke en fijne picknickplek zijn! Ze kunnen hier namelijk al snel contact maken met andere kinderen en zo heerlijk met elkaar genieten en spelen! En dit is voor jou als ouder ook wel weer heel makkelijk want op deze manier heb jij ook wat meer je handen vrij en krijg je zelf ook tijd om lekker te genieten!

Een picknick in een stadspark is dus een hele goede optie om de dag door te brengen! Wel is het zo dat je jezelf goed moet realiseren dat het er wel een stuk drukker is dan op de andere picknickplekken die we hebben aangeraden, maar uiteraard kan dit een hele bewuste keuze zijn! Maar ben je meer op zoek naar rust dan zouden we je liever een andere plek aanraden!

Dichtbij huis of uit de buurt

Het leuke aan picknicken is dat je het eigenlijk overal kunt doen! Het enige wat je nodig hebt is een kleedje en een goed gevulde mand en vervolgens een plekje waar je dit kleedje neer kunt leggen! Het leuke met picknicken is dan ook dat je ervoor kunt kiezen om een stuk uit de buurt te gaan en hier ergens je kleedje neer te leggen maar dat je ook juist heel dicht bij huis kunt blijven. Je kunt zelfs picknicken in je eigen achtertuin en op deze manier toch het gevoel hebben alsof je op stap bent.

En dat is misschien ook wel meteen de charme van het picknicken je kunt het dus echt werkelijk waar altijd en overal doen!

De slimste tips

Picknicken is dus een hele leuke bezigheid waar heel veel mensen met regelmaat van genieten! Maar er zijn wel een paar slimme tips die het picknicken een stuk leuker en makkelijker maken! Denk bijvoorbeeld aan het meenemen van een picknickkleed met een plastic onderkant. Op deze manier heb je er geen last van als het gras waar je het kleed op gaat leggen eventueel nog nat is. Door de plastic onderlaag van het kleed blijft je kleed zelf beschermt en zit jij dus lekker droog!

Een andere goede tip is om altijd lekker kokend water mee te nemen, je weet namelijk nooit waar het mee van pas komt! Heb ook altijd een theezakje bij de hand in je picknickmand op die manier kun je de picknick altijd afsluiten met een lekker kopje thee!

Natte doekjes zijn een ware levensredder als je aan het picknicken bent! Zorg er dan ook altijd voor dat je en pak natte doekjes bij je hebt! Zo kun je ze gebruiken als er een ongelukje gebeurd en er per ongeluk iets om valt maar ook als je gezichtjes en handjes schoon moet maken die onder plak zitten! En tot slot kun je er ook nog altijd een vieze picknick bank of tafel mee afdoen voordat je er plaats gaat nemen! Behoorlijk handig dus die natte doekjes voor allerlei doelen!

En de laatste tip, zorg dat je altijd pleisters en insectenmiddel bij je hebt! Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je geprikt wordt of dat er een ongelukje gebeurd, het is dan natuurlijk wel zo handig als je zelf pleisters bij je hebt! Op deze manier hoef je niet meteen terug naar huis maar kun je ter plekke de wond verzorgen en hoeft er niet direct een einde aan jullie picknick uitje te komen. En dat is natuurlijk wel zo gezellig!

De lekkerste picknick gerechten

En dat tot slot hebben we nog een paar tips voor de meest heerlijke picknick gerechten! Ten eerste is het altijd enorm lekker om een grote kan met water gevuld mee te nemen en hier stukjes vers fruit en takjes munt in te doen! Op deze manier heb je een heerlijke fles water met een smaakje!

Maar ook qua eten hebben we wat handige en lekkere ideetjes! Zo kun je bijvoorbeeld stukjes meloen met serranoham eromheen meenemen, of stokbrood en lekkere franse kaasjes! Maar ook gevulde wrapjes doen het altijd heel erg goed of kipspiesjes!

Neem vooral mee wat jullie zelf lekker vinden en waarvan je zeker weet dat jullie het ook gaan opeten. Het leuke aan picknicken is dat je zelf kunt bedenken wat je allemaal mee wil nemen en dit ook helemaal zelf in kunt vullen! Succes gegarandeerd!

Een picknick is zoals je ziet dus altijd een goed idee, daarnaast biedt de natuur in Nederland ook nog eens meer dan voldoende mooie picknickplekken! Het is dan ook vooral aan jezelf waar jij de voorkeur aangeeft en welke plek voor jouw fijn voelt! Een ding is zeker, genieten zal je sowieso wel. Vooral met de juiste voorzorgsmaatregelen en een goed gevulde picknick mand kom je goed beslagen ten ijs!