Inspiratie, Tips

Een tuin op een moderne manier inrichten; dat doe je zó

moderne tuin

Ben je van plan om jouw tuin van een make-over te voorzien? Ben je gewoonweg niet meer zo tevreden over jouw huidige tuin? Of wil je graag een deel van jouw huidige tuin aan gaan passen? Bij het (opnieuw) inrichten van een tuin kun je gelukkig veel kanten op. Heel veel kanten op zelfs!

Eén van deze keuzes die je moet maken, heeft betrekking op de stijl van de tuin. Ga je voor een moderne tuin? Of kies je toch voor een tuin met een landelijke uitstraling? Dat is eigenlijk één van de belangrijkste keuzes die je moet gaan maken.

Waarom je voor een moderne tuin zou kiezen? Of waarom je voor een tuin met een landelijke uitstraling zou kiezen? Dit hangt echt volledig van jouw eigen voorkeuren af. Ons advies is dan ook om eerst jouw wensen op een rijtje te zetten, waarna je de keuze voor jezelf kunt maken.

Graag helpen wij jou daar een handje bij! Dat doen we enerzijds door veel meubelen en accessoires aan te bieden. Anderzijds doen we dit door meerdere blogartikelen te schrijven en op onze website te plaatsen. Dít artikel is daar ook een typerend voorbeeld van. Met dit artikel willen wij je graag inspireren, informeren en adviseren. Het hoofdonderwerp is daarbij duidelijk; een moderne tuin. We bespreken hoe je een moderne tuin kunt creëren en wat de voordelen van een moderne tuin zijn. Neem dit artikel op je gemakje door en kom vervolgens direct in actie. Jij hebt alle touwtjes in eigen handen om een perfecte, moderne tuin te creëren!

Waarom voor een moderne tuin kiezen?

Sta jij aan de vooravond van een nieuwe inrichting van jouw tuin? En ben je op dit moment nog een beetje zoekende naar de gewenste stijl? In dat geval is het aan te raden om jouw wensen en voorkeuren op een rijtje te zetten. Om dit voor jezelf makkelijker te maken, doe je er verstandig aan om online veel inspiratie op te doen. Zo kun je bijvoorbeeld veel foto’s online bekijken van prachtige tuinen.

Wij zien dat relatief veel Nederlandse huishoudens voor een moderne tuin kiezen. Als we naar de eigenschappen van een dergelijke tuin kijken, kunnen wij ons dat goed voorstellen. Een moderne tuin heeft namelijk een strakke inrichting, strakke patronen en er wordt gebruik gemaakt van strakke materialen. Deze combinatie tezamen zorgt voor een tuin met een moderne uitstraling. Een uitstraling waarmee je écht voor de dag kunt komen.

Bijkomend voordeel: bij een moderne tuin heb je niet heel veel omkijken naar het onderhoud. Dit komt onder meer doordat je niet voor super veel begroeiing gaat kiezen, zoals bij een landelijke tuin wel het geval is. Wel is het aan te raden om voor bijvoorbeeld een grasmat te kiezen. Deze grasmat heeft in dat geval strakke patronen/vormen, waardoor het gras ook weer makkelijk te maaien is.

Is een moderne tuin toch niet helemaal naar jouw wens? Dan kun je beter voor een landelijke tuin gaan kiezen. Uiteraard is het ook nog mogelijk om voor een combinatie van beide stijlen te gaan. Mocht jouw voorkeur wél naar een moderne tuin uitgaan, raden wij je aan om onderstaande tips op te volgen. Met deze tips kun je namelijk een tuin op een moderne manier inrichten. Strakke patronen, strak materiaalgebruik en strakke vormen horen gewoonweg bij een dergelijke tuin!

Tip 1: kies voor strakke meubelen

Allereerst willen wij je aanraden om altijd voor strakke meubelen te kiezen. Dit zijn meubelen die een strakke vormgeving hebben én van strakke materialen vervaardigd zijn. Zo kun je bijvoorbeeld voor een granieten tuintafel kiezen. Dit materiaal heeft een luxe uitstraling, maar brengt tegelijkertijd ook een strakke uitstraling met zich mee. Precies dat is wat je wilt in een moderne tuin.

Iets wat minder voor de hand liggend is, is om voor frivole vormen te kiezen. Op zich zijn dergelijke vormen prachtig, maar ze horen meer in een landelijke tuin thuis. In een moderne tuin richt je je vooral op de strakke patronen en strakke vormen.

Wil jij graag dergelijke strakke meubelen aanschaffen? Dan raden wij je aan om op je gemakje eens ons aanbod te bekijken. In ons aanbod vind je namelijk de beste meubelen van dit moment voor in de tuin. Deze meubelen zijn ook nog relatief scherp geprijsd, waardoor het een feestje is om bij ons te shoppen. Wij hebben alvast enkele suggesties voor je op een rijtje gezet:

  • Loungeset: met een strakke loungeset weet je jouw moderne tuin op een perfecte manier in te vullen. Je geniet van het comfort, maar ook van de strakke vormen en patronen.
  • Tuinset: ook een strakke tuinset hoort in een moderne tuin thuis. Voor een flink aanbod van tuinsets ben je overigens bij ons aan het juiste adres. Ongeacht wat jouw wensen precies zijn met betrekking tot de tuinset.
  • Ligbedden: wil je in jouw moderne tuin volledig tot rust komen? Dan doe je er verstandig aan om eens naar ligbedden te kijken. Deze ligbedden bieden veel comfort en horen absoluut in een moderne tuin!
  • Tuinbank: in een moderne tuin hoort ook een strakke tuinbank thuis. Met een dergelijke tuinbank creëer je bovendien op een leuke manier extra zitplaatsen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van moderne tuinmeubelen. Als je een compleet overzicht wilt bekijken, kun je het beste op je gemakje door onze webshop heen surfen. Je komt al snel veel geweldige tuinmeubelen terug; deze horen absoluut thuis in een moderne tuin. Veel shopplezier!

Tip 2: kies voor strakke kleuren

In jouw gehele tuin is het aan te raden om voor strakke kleuren te kiezen. Wat we hiermee bedoelen? Nou, voor in een dergelijke tuin kiezen veel huishoudens voor donkere kleuren. Zwart en donkergrijze tinten zijn hierbij eigenlijk de meest voorkomende kleuren.

Wil je ook nog andere kleuren in jouw tuin naar voren laten komen? Dan is het aan te raden om voor kleurrijke begroeiing te kiezen. Zet bijvoorbeeld een strakke struik in de tuin, welke in de zomer prachtige bloemetjes krijgt.

Is het dan aan te raden om allerlei kleuren in een moderne tuin te verwerken? Nee, zeker niet. Wij raden je aan om je echt tot enkele kleuren te beperken. Juist daarmee blijf je de strakke patronen en vormen te behouden. Indien je met allerlei kleuren aan de slag gaat, kom je al snel bij een meer landelijke stijl uit. Beperk dus het kleurgebruik in een moderne tuin.

Overigens kun je qua tuinmeubelen ook veel kanten op qua kleur. Het is namelijk wél fraai om bijvoorbeeld een lichtgekleurde loungeset in de tuin neer te zetten. In combinatie met bijvoorbeeld donkere bestrating zorgt dit voor een prachtig geheel. Een geheel waar je elke dag van kunt genieten!

strakke tuinmeubelen

strakke tuinmeubelen

Tip 3: kies voor grote en donkere tegels

Wil je graag een tuin op een moderne manier inrichten? Dan doe je er verstandig aan om goed naar de tegels in jouw tuin te gaan kijken. Ons advies is hierbij het volgende: kies altijd voor grote en donkere tegels. Waarom? Omdat dergelijke tegels absoluut passen bij een moderne stijl.

Des te groter de tegels zijn, des te groter jouw tuin gaat ogen. Ondertussen zorgen deze grote tegels ook voor strakke vormen en patronen. Juist dát is precies wat zo typerend is voor een moderne tuin.

Daarnaast raden wij ook donkere kleuren aan. De reden is hiervoor eigenlijk hetzelfde als we reeds hierboven benoemd hebben; de donkere kleuren zorgen ook voor een fraaie en strakke vormgeving. Mocht je nog op zoek naar dergelijke tegels zijn, kun je via het internet alvast veel inspiratie op doen. Ook kun je eens bij huizen bij jou in de buurt gaan kijken. Check eens voor wat voor tegels zij gekozen hebben. Mogelijk kun je op die manier de perfecte tegels voor in jouw moderne tuin vinden!

Tip 4: zet strakke accessoires in de tuin neer

Bij het inrichten van een tuin denk je mogelijk al snel aan de bestrating, de begroeiing en de tuinmeubelen. Logisch, maar vergeet absoluut de accessoires niet. Met dank aan de accessoires kun je jouw tuin nóg meer naar wens gaan maken.

Niet alleen op het gebied van uitstraling, maar ook op het gebied van gemak. Hoe dat zit? Nou, dit kunnen we eigenlijk het beste aangeven met behulp van een voorbeeld. Stel nou dat je in jouw moderne tuin een prachtige loungeset hebt neergezet. Je brengt veel tijd op deze loungeset door, maar je hebt wel opgemerkt dat je soms een handig tafeltje mist. In dat geval kun je het beste kiezen voor een strak vormgegeven bijzettafeltje.

Met dank aan een dergelijk tafeltje geniet je van de nodige voordelen. Zo heb je een plek waar je jouw glas drinken op neer kunt zetten, terwijl je het tafeltje ook als voetenbank kunt gebruiken. Met dank aan de strakke vormgeving is een dergelijk tafeltje overigens ook nog een aanwinst voor jouw gehele tuin!

Met andere woorden: ga direct op zoek naar de beste accessoires voor in jouw tuin. Ook daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. Je geniet bij ons van een divers én uitgebreid aanbod van accessoires. Deze accessoires zijn scherp geprijsd en zijn ook nog van de gewenste kwaliteit. Wat wens je nog meer?

Tip 5: zorg voor een strakke tuinafscheiding

Wil je dat jouw buren zomaar jouw tuin in kunnen kijken? De kans dat je ‘ja’ op deze vraag beantwoordt, is bijzonder klein. Veel mensen willen namelijk juist in hun tuin van de gewenste privacy genieten. Als dat ook voor jou geldt, is het aan te raden om te zorgen voor de juiste tuinafscheiding.

In een moderne tuin kun je daarbij het beste kiezen voor een schutting. Je kunt kiezen voor een houten schutting, maar je kunt ook kiezen voor een beton-hout schutting. Met een dergelijke schutting weet je eigenlijk de voordelen van twee materialen te combineren; hout en beton. Een dergelijke schutting is bijzonder fraai en past ook perfect in een moderne tuin.

Kun je ook voor een natuurlijke tuinafscheiding kiezen? Het is mogelijk, maar kies dan wel voor een strakke heg. Met een wild begroeide heg ga je gewoonweg niet de gewenste, moderne stijl creëren. In plaats daarvan creëer je juist een landelijke stijl.

Ga dus altijd op zoek naar een strakke tuinafscheiding. Kijk hierbij zeker naar een houten schutting of naar een beton-hout schutting. In de afgelopen jaren kiezen veel mensen voor een beton-hout schutting; dat kunnen we ons goed voorstellen. Persoonlijk vinden wij de uitstraling van een dergelijke schutting echt fraai!

Tip 6: kies voor strakke begroeiing

Tot slot willen we je aanraden om voor strakke begroeiing te kiezen. Ga niet voor wilde heggen, struiken of bomen, maar ga juist voor strakke begroeiing. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een strakke heg. Als je deze heg op de juiste momenten snoeit, weet je de strakke vorm ook te behouden. Juist dát is wat je wilt in een moderne tuin.

Let hierbij dus ook heel goed op de kleuren van de begroeiing. Voorkom dat je allerlei soorten kleuren in jouw tuin naar voren laat komen. Dergelijke kleuren zijn vrolijk en gezellig, maar horen toch meer in een tuin met een landelijke uitstraling thuis.

Bovendien raden wij je aan om eens naar de buxusplanten en –struiken te kijken. Buxus is zonder twijfel één van de populairste soorten begroeiingen in een moderne tuin. Logisch ook, aangezien je deze struik/plant volledig naar wens kunt snoeien. Zo kun je strakke vormen aanbrengen en kun je jouw moderne tuin nóg strakker laten ogen. Om meerdere redenen is het dus heel interessant om zelf ook eens naar de buxusplanten en –struiken te kijken.

Slotwoord

Wil jij graag een moderne tuin inrichten? En ben je fan van de strakke vormen en patronen? Dan is een moderne tuin inderdaad voor jou de beste keuze! Wij wensen je veel plezier en succes met het inrichten van de moderne tuin. Zodra je bovenstaande tips op weet te volgen, komt dat ongetwijfeld goed.