Inspiratie

Zet de gouden trend ook door in je tuin

gouden kleuren in de tuin

Je ziet het opeens overal voorbij komen, van kranen tot deurklinken of lichtknopjes. Dit alles uitgevoerd in de kleur goud. In korte tijd heeft deze trend ineens enorm aan terrein gewonnen. Ook allerlei woon accessoires worden tegenwoordig in een goudkleurige uitvoering verkocht.

Je zou zelfs wel kunnen zeggen dat goud de trend is van dit jaar, vooral in combinatie met zwart zien we het dan ook overal verschijnen. Niet zo vreemd natuurlijk aangezien het gebruik van de kleur goud zorgt voor een luxe en bijzonder effect, wij snappen dan ook wel dat veel mensen er zo dol op zijn.

Tegenwoordig is het dus heel erg hip om de kleur goud in je interieur te gebruiken maar vroeger was dit wel anders, toen werd het vooral gezien als een opzichtige kleur en kwam je hem eigenlijk bijna niet tegen behalve bij de elite, die maakten uiteraard wel gretig gebruik van deze kleur!

Maar niet alleen binnenshuis kom je de kleur goud tegenwoordig veel tegen, de trend heeft zich ook verplaatst naar onze tuinen. In deze blog vertellen wij je dan ook graag hoe je de trend van goud ook door kunt voeren in je achtertuin. We geven je de beste tips en tricks om deze kleur op een mooie manier samen te voegen met de huidige inrichting van je tuin! Lees dus gezellig met ons mee en leer hoe ook jij jouw eigen achtertuin een gouden tintje kunt geven!

Waarom is de kleur goud zo populair

We vertelden natuurlijk net al even dat de kleur goud tegenwoordig enorm populair is maar dat dit vroeger dus wel even anders was! Toen werd goud vooral door de elite gebruikt om te laten zien hoe rijk ze waren, uiteraard hebben we het dan niet over het gebruik van de kleur goud maar gebruikte de elite puur goud. Voor veel mensen die niet zo rijk waren en die niet tot deze groep behoorden was het dan ook vaak een teken van arrogantie, zij vonden al het goud opzichtig. Uiteraard kwam deze mening waarschijnlijk voort uit jaloezie, maar het zorgde er dus wel voor dat de kleur goud niet zo populair was onder een groot deel van de bevolking.

Maar vandaag de dag is alles anders en kijken we op een hele andere manier naar de kleur goud. Vandaag de dag is het een enorm populaire kleur die we inderdaad nog wel accessoires met rijkdom en luxe maar dan op een fijne manier. We brengen allemaal graag een stukje luxe onze woningen binnen en hoe kun je dat nu beter doen dan door de kleur goud ergens in je interieur toe te voegen!

En dat is dan ook meteen de reden dat de kleur goud zo populair is, het zorgt voor een bepaald luxe gevoel en dit vinden mensen heel erg fijn! Daarnaast is goud in tegenstelling tot het andere edelmetaal zilver, ook nog eens een hele warme kleur, het staat dus al snel heel warm en gezellig in huis. En laat dat nu ook precies een gevoel zijn waar heel veel mensen in huis naar op zoek zijn! De kleur goud levert dus een positieve bijdrage aan dit gevoel in huis en vandaar dat de kleur ook zo ontzettend populair is!

Waar zien we de kleur veel terugkomen

De kleur goud is de laatste jaren dus enorm populair geworden en heeft ook zijn weg naar onze woningen gevonden. Steeds meer interieurs zijn opgesierd met leuke gouden accessoires, en de markt op dit gebied breidt ook nog steeds ontzettend uit! Maar waar in ons interieur zien we deze kleur dan eigenlijk allemaal terugkomen? En welke mogelijkheden zijn er dus allemaal om goud aan je interieur toe te voegen? Wij kunnen je alvast verklappen dat de mogelijkheden eindeloos zijn!

We gaan beginnen met de keuken, hier zien we dus ook opvallend vaak de kleur goud terug komen. Ten eerste in de kranen, deze worden steeds vaker uitgevoerd in het goud. Dit ziet er dan ook meteen ontzettend luxe uit en dat is natuurlijk precies de bedoeling! Maar het blijft niet alleen bij de kranen, want ook de lichtknopjes en handvatten van de keukenkastjes worden steeds vaker in het goud uitgevoerd. Het zijn ook vaak juist die kleine details die ervoor zorgen dat een keuken helemaal af is

en wat een luxe uitstraling geeft aan het geheel!

Maar vergeet ook vooral de tegels niet in de keuken, deze zien we dus de laatste tijd ook opvallend vaak uitgevoerd in het goud! En dat is natuurlijk wel heel erg leuk! Door bijvoorbeeld de achterwand van je keuken te bedekken met goudkleurige tegels zorg je voor een heel gezellig en opvallend geheel! En voor diegene die van goud houden is dat natuurlijk stiekem ook wel een beetje de bedoeling toch?

Maar naast deze vaste elementen in een keuken zien we ook vaak dat er met losse accessoires wordt gewerkt welke in de gouden kleur zijn uitgevoerd. Denk aan een mooie vaas, kaarsenstandaard, theedoos of zeeppompje, door deze accessoires in het goud uit te voeren geef je op een hele subtiele manier een luxe tintje aan je keuken!

Van binnen naar buiten

Maar van de keuken stappen we nu dus over naar buiten! Want naast dat we de kleur goud binnen in ons huis dus vooral veel terug zien komen en dan met name in de keuken. Is het ook de tuin die er de laatste tijd aan moet geloven en waar de kleur goud dus echt een opmars maakt!

Je zou het misschien in eerste instantie niet verwachten, maar ook in je tuin kun je dus veel bereiken door het toevoegen van de kleur goud! Dit zorgt ook buiten namelijk direct voor een heel warm en luxe gevoel en wie wil dat nu niet in zijn eigen achtertuin.

Daarnaast zal het je ook verbazen op welke subtiele manieren je buiten met de kleur goud kunt werken. Voor veel mensen is het vaak een stuk makkelijker en meer duidelijk hoe ze de kleur goud binnen toe kunnen passen. Hoe dit er buiten uit zou moeten zien vinden ze zich vaak wat lastiger voor te stellen. Maar toch kun je ook zeker buiten met de kleur goud goed uit de voeten! Wij laten je dan ook graag zien hoe je dit doet!

gouden tuin

gouden tuin

Het zit hem in de details

Voor het toevoegen van de kleur goud in je tuin hoef je het niet te zoeken in hele grote items of gebaren. Dit kan natuurlijk wel maar hoeft absoluut niet. Ook met kleinere items kun je op een hele mooie en vooral verfijnde manier een bepaalde sfeer neerzetten met de kleur goud! Ze zeggen niet voor niks dat het verschil hem vaak in de details zit. Dat is in dit geval dan ook zeker waar!

Maar hoe voeg je nu die gouden details toe aan je tuin? Hoe zorg je ervoor dat ze opvallen maar niet te overheersend zijn en dat je tuin dus mooi in balans blijft? Wij kunnen je in ieder geval verklappen dat de belangrijkste les hierbij is om het rustig te houden. Voeg dus geen goud in overvloed toe, hoe leuk dit ook lijkt. Dit zal helaas al snel voor een onrustig beeld zorgen en dat is natuurlijk net niet de bedoeling. Daarnaast kan het goud juist ook zorgen voor een beeld van overdrevenheid en dit wil je natuurlijk liever ook voorkomen! Veel beter is het dan ook om de kleur goud in kleine details toe te voegen en zo te zorgen voor een rustiger beeld in de tuin!

Op welke manieren voeg je de kleur goud toe aan je tuin

Je kunt de kleur goud op de volgende manieren aan je tuin toevoegen. Ten eerste is het heel erg leuk om bijvoorbeeld te kiezen voor enkele goudkleurige bloempotten. Deze zorgen eigenlijk al direct voor heel veel sfeer in je tuin! Je kunt de bloempotten op een subtiele manier verspreid over je tuin plaatsen! Dit is eigenlijk meteen al genieten! En het mooie voordeel is ook nog eens dat als het zonnetje erop schijnt de bloempotten onwijs mooi zullen gaan schitteren!

Maar niet alleen met bloempotten in de tuin kun je op een subtiele manier kleur toevoegen. Ook doormiddel van bijvoorbeeld de bediening van je zonnescherm of parasol in het goud uit te voeren heb je op een snelle manier toch een leuke toevoeging. Of wat dacht je van het uitvoeren van de deurknoppen van je tuinhuis in de kleur goud. Ook dit zijn dus weer subtiele details die voor een groots effect zorgen!

En dan hebben we nog de accessoires natuurlijk, want vooral hiermee kun je een enorm verschil in je tuin aanbrengen. En gelukkig zijn er dan ook meer dan voldoende goudkleurige accessoires te vinden! Denk bijvoorbeeld aan mooie vazen voor op je tuintafel in de kleur goud. Of goudkleurige kandelaars met kaarsen op tafel. Maar je kunt ook denken aan kussentjes op je tuinbank, of servies. Eigenlijk kan je het zo gek niet bedenken qua accessoires of je kunt het ook vinden in de goudkleurige uitvoering en dat is natuurlijk ontzettend fijn!

Door het toevoegen van deze accessoires aan je tuin kun je op een hele rustige en subtiele manier de kleur goed in je tuin binnenbrengen. Juist door het met accessoires te doen en kleine details en niet te opvallend zorg je dus voor een heel rustig en smaakvol geheel. Het zal dan niet snel opzichtig worden, iets wat met het gebruik van de kleur goud toch wel snel op de loer ligt.

Juist door de kleur heel subtiel door te voeren zorg je voor een luxe en warme uitstraling van je tuin! Een tuin die uitnodigt om gezellig te gaan zitten en een drankje te drinken terwijl de zon de goudkleurige accessoires nog meer tot hun recht laat komen!

Subtiel is het toverwoord

Zoals we net al even lieten zien is het dus vooral belangrijk om de kleur goud op een subtiele manier aan je tuin toe te voegen. Helaas loop je al snel het risico dat het wat opzichtig zal worden en dat wil je natuurlijk graag voorkomen! Door de kleur goud op een subtiele manier toe te voegen zorg je juist voor dat luxe effect. In tegenstelling tot wat mensen denken, zij denken namelijk juist vaak dat je dit alleen bereikt door de kleur in overvloed toe te voegen maar niets is dus minder waar!

Juist als je teveel goud aan je tuin toevoegt gaat het mooie en luxe effect waar je zo naar op zoek bent verloren en dat is natuurlijk wel heel erg zonde! Zorg dus voor kleine details en accessoires en laat op die manier de kleur goud in je tuin terugkomen zonder dat het de boventoon zal gaan voeren!

Genieten van de luxe

Als je dus hebt gekozen om de kleur goud op een subtiele manier aan je tuin toe te voegen dan is het daarna vaak tijd om van de luxe te genieten! Heerlijk is het dan om dan lekker in het zonnetje in je eigen achtertuin te zitten en te genieten van al dat moois om je heen! De gouden kleur zorgt voor een mooi effect en zeker als het zonnetje erop schijnt krijgt het nog eens een extra dimensie!

Het luxe gevoel wat de kleur goud in je tuin brengt wil je graag vasthouden en zorgt voor een heerlijk gevoel! En daarnaast is het ook nog eens heel erg fijn dat de kleur goud zo goed combineert met allerlei andere kleuren! Daardoor is het een kleur die je ook nog eens heel erg makkelijk aan je tuin toe kunt voegen! En het mooie voordeel is dat vooral de kleur groen heel mooi samengaat met de gouden kleur. En dat is natuurlijk wel heel erg handig in een tuin! Aarzel dus niet om de kleur goud ook in jouw tuin toe te voegen en zorg voor een schitterend geheel waar je heel de zomer lang van kunt blijven genieten! En dat gewoon allemaal in je eigen achtertuin, wat wil je nog meer!