Tuinmeubelen

Wat te doen met die saaie muur in je tuin

muurschildering

We kennen het allemaal wel, in je tuin heb je een blinde muur staan, of dit nu de muur van je woning is of van je tuinhuis, of wellicht een muur die je tuin omheind, het kan allemaal maar een fraai gezicht is het meestal niet. Het ziet er over het algemeen nogal kaal en kil uit en kan voor veel mensen een ware doorn in het oog zijn! Maar gelukkig hoeft het niet zo te blijven!

Er zijn tegenwoordig namelijk ontzettend veel manieren om die saaie muur in je tuin om te toveren tot een ware eye catcher! Je hoeft je dus niet langer te ergeren en je kunt zelfs zorgen dat de muur het favoriete onderdeel van je tuin gaat worden! Je kunt je muur dan ook werkelijk omtoveren van saai en kil naar warm en gezellig!

We horen je denken, hoe doe ik dat dan? Gelukkig gaan wij je in deze blog alle manieren laten zien om die saaie muur wat meer charme te geven en een echt onderdeel van je tuin te laten worden! We doen dit met kleur, met groen en met accessoires en we laten je ook nog een paar verrassende opties zien! Wij weten in ieder geval zeker dat jij na het lezen van deze blog voldoende leuke plannen hebt gezien om ook jouw saaie muur om te toveren tot een ware blikvanger. Daarnaast hebben we er ook nog eens op gelet dat er een paar budget vriendelijke opties bij zitten! Dus ook met wat minder budget kun je met deze opties prima uit de voeten en jouw muur een ware metamorfose geven!

De muur hoeft niet saai te blijven

Als je een blinde muur in je tuin hebt staan kan dit echt een doorn in je oog zijn. Constant je blik op die grijze bakstenen zonder ook maar een vleugje gezelligheid. Je kunt je er dan ook echt heel erg aan storen en je gaat vaak liever op zoek naar een andere oplossing. Het probleem is vaak wel dat je aan die muur vastzit en er niet veel mogelijkheden zijn om ervoor te zorgen dat je de muur uit je tuin kunt verwijderen. En als dit al wel mogelijk zal zijn dan is het natuurlijk wel een hele rigoureuze optie. Gelukkig zijn er veel makkelijkere manieren om er toch voor te zorgen dat je jezelf niet meer zo ergert aan die stenen muur en dat hij een stuk aantrekkelijker wordt om naar te kijken.

Die saaie muur in jouw tuin hoeft dus zeker niet saai te blijven! Er zijn heel veel opties om hem gezellig op te vrolijken! En wij laten ze je in deze blog allemaal zien!

Een mooie muurschildering

Ten eerste kun je dus kiezen voor een mooie muurschildering. Op deze manier geef je die saaie muur direct veel meer kleur en dat ziet er natuurlijk wel heel gezellig uit! Je hebt ook nog eens de keuze uit heel veel verschillende muurschilderingen, zo kun je kiezen voor een muurschildering die de illusie wekt dat er achter de muur nog een heel stuk tuin of landschap verscholen ligt. Op deze manier lijkt je tuin ook meteen optisch groter en dat kan een leuke bijkomstigheid zijn! Maar je kunt er ook voor kiezen om een muurschildering met natuur te nemen, door het schilderen van bloemen en groen op de muur krijgt je tuin meteen een hele mooie en vooral groene uitstraling en dat staat dan natuurlijk weer ontzettend gezellig!

Maar je kunt ook kiezen voor gepersonaliseerde muurschilderingen van items of plaatjes die jij zelf mooi vindt of waar je een connectie mee hebt. Op deze manier maak je de muurschildering heel persoonlijk en dat is natuurlijk een mooi idee!

Wij zouden je vooral aanraden om een muurschildering met veel kleur in je tuin te gebruiken. Op deze manier krijgt je tuin natuurlijk een hele levendige uitstraling en dit haalt je tuin dan ook helemaal op! Zeker in de zomer draagt een muurschildering met veel kleur heerlijk bij aan een gezellig en zomers sfeertje!

Een canvas doek voor buiten

En in het verlengde van de muurschildering hebben we ook nog het canvas doek voor buiten. Deze schitterende doeken bevatten prachtige foto’s of plaatsje die je heel goed buiten kunt hangen in je tuin. Je kunt ze vaak op verschillende manieren bevestigen en daardoor is er altijd wel een plekje in je tuin voor een schitterend doek te vinden. Daarnaast zijn ze ook nog eens verkrijgbaar in allerlei maten en uitvoeringen zodat er altijd wel een model bij zit wat goed in jouw tuin past!

Het leuke aan een canvas doek voor buiten is dat je het helemaal zelf kunt samenstellen. Uiteraard is er een basis collectie waar je vaak uit kunt kiezen maar je kunt bijvoorbeeld ook zelf een plaatje of foto aanleveren en deze op het doek voor in je tuin laten drukken. Op deze manier kun je meteen een heel persoonlijk tintje aan je tuin gegeven.

En dan hebben we nog een hele leuke tip om het helemaal persoonlijk te maken, je kunt er namelijk ook voor kiezen om een mooie vakantiefoto af te laten drukken op een canvas doek voor buiten in de tuin. Op deze manier heb je standaard een vakantie gevoel als je jouw tuin in loopt! En dat is natuurlijk heerlijk genieten! Want zeg nou zelf wie wil dat nu niet, je achtertuin in stappen en het gevoel hebben alsof je op vakantie bent!

canvas doek tuin

canvas doek tuin

Groen, groener, groenst

Maar buiten een muurschildering en een canvas doek aan de muur zijn er nog veel meer leuke manieren om ervoor te zorgen dat jouw blinde muur in de tuin aanvoelt als een echte blikvanger. Zo kun je van de muur ook een soort verticale tuin maken. Het idee is eigenlijk heel simpel, je plaatst namelijk een paar potten aan de muur en deze vul met je allerlei kleine plantjes. Op deze manier ziet je muur er al meteen heel groen uit en dit zorgt natuurlijk voor een heel gezellig gezicht!

En het is ook een heel leuk idee om een kruidentuin op je muur te bevestigen. Vul de potten aan de muur met allerlei verschillende soorten kruiden en op deze manier heb je dus meteen een gezellige groene muur en kun je genieten van de heerlijke geuren van de verse kruiden die je tegemoet komen! Wat ruikt dat toch meteen lekker en wat is het toch ook leuk dat je ook nog eens kunt koken met verse kruiden uit eigen tuin! Dat maakt het feestje toch wel helemaal af natuurlijk!

Maar niet alleen met kruiden kun je de potjes vullen, ook allerlei andere groene plantjes zorgen namelijk voor een heel gezellig gezicht. Of wat dacht je van allemaal kleine plantjes met bloemetjes erin. Ook dit is natuurlijk heel fleurig en gezellig om naar te kijken.

Uiteraard bedenk je helemaal zelf hoe je de potjes aan de muur wil bevestigen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een rij met potjes te maken maar het is ook heel leuk om de potjes spelenderwijs over de muur te verdelen. Op deze manier krijg je een wat speelser effect en dat ziet er natuurlijk ook wel heel gezellig uit. Maar het is vooral belangrijk om te kiezen voor een manier die het beste bij je past en waar je zelf helemaal blij van wordt!

En je hoeft niet enkel met de potjes te werken natuurlijk, zo kun je ook met het laten groeien van groen tegen de muur. Denk bijvoorbeeld aan een mooie klimop plant die tegen de muur op groeit en ervoor zorgt dat de muur er prachtig groen uitziet! Maar niet alleen klimop is een goede optie er zijn meer groene planten die de muur een prachtig groen gezicht kunnen geven. Op deze manier betrek je de muur ook echt helemaal bij je tuin en dit zorgt voor een heerlijk gevoel!

Accessoires die bij je passen

En als laatste hebben we nog een andere optie om je blinde muur in je tuin om te toveren van saaie muur tot echte blikvanger. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om de muur te versieren met allerlei accessoires die goed bij je passen! Denk bijvoorbeeld aan mooie ornamenten die de muur een gezellige en sfeervolle uitstraling geven. Door deze ornamenten kun je jouw muur heel persoonlijk maken, geen ornament is hetzelfde en ook door meerdere ornamenten met elkaar te combineren zorg je voor een hele mooie eigen stijl!

Maar denk ook eens aan windlichten of verlichting aan de muur. Dit kan werkelijk voor een heel mooi effect zorgen! Zeker als het avond is en het licht schijnt op de bakstenen kan er een prachtig plaatje ontstaan! Het ziet er dan werkelijk sprookjesachtig uit en je kunt er dan ook enorm van genieten! Daarnaast is het ook een leuke manier om wat extra sfeer en stijl in je tuin aan te brengen! Door de vormgeving van de lampen kun je namelijk heel makkelijk een bepaalde sfeer aan je tuin geven, het zijn vaak juist de details die hier heel bepalend voor zijn!

Kies dan ook vooral accessoires uit die goed bij je passen en die mooie de stijl die je voor je tuin voor ogen hebt weergeven! Dit zorgt ervoor dat alles er al snel heel gezellig uitziet en je jezelf helemaal thuis zal voelen in je eigen tuin!

Van saaie muur tot blikvanger

Het leuke aan al deze oplossingen voor de blinde muur in je tuin is dat je op deze manier de muur dus echt kunt omtoveren van een saai muur naar een prachtige blikvanger in je tuin! Je maakt op die manier dus juist gebruik van de muur in plaats van dat je hem alleen maar als een doorn in het oog ziet. Juist door je eigen stijl aan de muur toe te voegen betrek je hem helemaal bij je tuin en maak je hem eigenlijk zelfs onmisbaar! En dat is natuurlijk ontzettend leuk en fijn!

Iedere keer als je nu in de tuin zit en uitzicht op je eigen muur hebt zal je blij zijn met het resultaat en genieten van hoe mooi de muur geworden is! Uiteraard is het daarom wel enorm belangrijk dat je de muur helemaal naar je eigen wensen vormgeeft!

Maar met een paar handige tips en wat inspanning kun je jouw saaie blinde muur dus omtoveren tot de ware blikvanger van je tuin!

Helemaal naar je eigen smaak

We gaven het net al even aan dat het vooral heel erg belangrijk is om de muur helemaal naar je eigen smaak te maken! Op deze manier zorg je ervoor dat hij helemaal bij je tuin past en zal het ook een echte blikvanger zijn!

Uiteraard zijn de tips in deze blog slechts een idee en zijn de echte mogelijkheden eindeloos! Je kunt op zoveel manieren ervoor zorgen dat de muur helemaal opvalt en in het oog springt! Welke manier je hier uiteindelijk voor kiest is uiteraard heel persoonlijk! Je kunt de verfkwast erbij pakken maar wellicht vindt je het veel leuker om met een canvas doek aan de slag te gaan, of heb je gewoon groene vingers en kies je ervoor om planten tegen de muur te plaatsen of met potjes met planten in de weer te gaan.

Welke manier je ook kiest het is altijd heel leuk om lekker bezig te zijn en er op deze manier voor te zorgen dat jouw saaie muur er weer heel gezellig uitziet! Het uitzicht in je tuin zal je dan ook een stuk beter bevallen en het is dan ook echt genieten!

En dat is uiteindelijk waar het allemaal om draait, genieten van het buiten zijn en je heerlijke tuin. Die helemaal naar je eigen wens en smaak is ingericht, en die blinde en saaie muur? Die springt nu helemaal in het oog en is eigenlijk het pronk stuk van je tuin geworden!