Inspiratie

De wereld van het zonnescherm

zonnescherm

De zomer komt er weer aan en vaak genieten we dan van ontzettend veel zon! Ook in  onze tuin kan de zon flink schijnen en hier genieten we dan ook enorm van. Toch kan het ook prettig zijn om af en toe wat schaduw te realiseren en vandaar dat we vaak ook zoeken naar manieren om ervoor te zorgen dat we in onze tuinen ook van de schaduw kunnen genieten!

Dit doen we bijvoorbeeld door een parasol of een schaduwdoek te plaatsen. Hiermee realiseren we bijna direct een groot stuk schaduw in onze tuin en dit is natuurlijk erg welkom! Maar niet alleen onze tuinen hebben soms behoefte aan wat schaduw, het is ook erg fijn als we ervoor kunnen zorgen dat er soms wat minder zon onze woning binnenkomt. Hier kan de temperatuur namelijk ook flink oplopen als de zon steeds op het huis staat te schijnen. Het is dan ook vaak erg fijn als je de zon ook vanuit huis wat kun weren en de temperaturen zeker in de zomer binnen aangenaam blijven!

Dit kun je op verschillende manieren doen, zo kun je een parasol in de buurt van je ramen zetten of ervoor kiezen om rolgordijnen of rolluiken te plaatsen. Het nadeel is als je deze naar beneden doet dat het dan ook meteen erg donker in je woning is! Gelukkig is er ook een andere oplossing, namelijk een zonnescherm. Een zonnescherm zorgt ervoor dat het binnen niet te warm wordt maar dat het tegelijkertijd wel nog lekker licht blijft binnen en dat is natuurlijk wel zo fijn!

 

De keuze voor een zonnescherm

Als je dus besluit om schaduw in je tuin te willen realiseren dan kan het al snel zo zijn dat je bij de keuze voor een zonnescherm uitkomt. Niet zo vreemd natuurlijk want een zonnescherm heeft dan ook flink wat voordelen! Maar als je dan daadwerkelijk op zoek gaat naar een geschikt zonnescherm gaat er een wereld voor je open! Wat is er namelijk enorm veel  keuze, van de kleuren van het doek tot de wijze waarop je het scherm kunt bedienen!

Er komt direct enorm veel op je af en soms kan het dan ook best wel lastig zijn om een keuze te maken want hoe weet je nu wat het beste is? Het is dan ook zeker aan te raden om jezelf goed te laten informeren! Vraag bij de lokale leverancier goed naar alle voor en nadelen en alle mogelijkheden die er zijn. Op deze manier kun je dus zo goed mogelijk een overwogen keuze maken!

De juiste informatie is dan ook echt wel heel erg belangrijk. Zeker omdat een zonnescherm een vrij grote uitgave is wil je wel weten waar je goed aan doet en welk zonnescherm dan ook het beste bij jouw woning en je wensen past!

Daarnaast is het ook erg prettig om het zonnescherm eerst een keertje in het echt te zien voordat je tot de aanschaf ervan overgaat. Op deze manier heb je een goed beeld van het scherm en kun je dus ook goed bepalen of het bij je woning gaat passen.

 

Elektrisch of met de hand

Een van de keuzes die je onder andere kunt maken is de keuze voor de manier van bedienen van het scherm. Zo kun je ervoor kiezen om het scherm met de hand te bedienen of om dit elektrisch te laten gebeuren. Met de hand houdt in dat er vaak een draaistang aan het scherm zit waarmee je hem als het ware los kunt draaien en zo uit kunt laten vallen vanaf de woning.

Maar dit kun je ook elektrisch doen, dan druk je op een knop of draai je aan een knop en zal het scherm automatisch uitrollen. En het is zelfs mogelijk om dit zo in te stellen dat dit op bepaalde tijden gebeurt. Dat is natuurlijk helemaal handig want dan heb je er bijna geen omkijken meer naar. Uiteindelijk is het heel persoonlijk welke manier van bedienen van je zonnescherm jij prettig vindt! Wel is het zo dat je hier ook met de prijs rekening mee moet houden, een scherm dat automatisch uit en in gaat is namelijk een stuk duurder dan een scherm waarbij dit met de hand moet gebeuren. Het ligt er dus soms ook maar net aan wat je zelf kunt betalen en uiteraard aan wat je zelf prettig vindt! Soms kan het namelijk ook fysiek best lastig zijn om het scherm met de hand te bedienen en dan is een automatisch scherm een hele fijne uitkomst!

 

De voordelen van een zonnescherm

Aan de aanschaf van een zonnescherm zitten een aantal voordelen. Zo is het ten eerste heel erg handig en weet je zeker dat het scherm je voldoende schaduw zal bieden! Het scherm monteer je namelijk aan de gevel van je woning en is vaak ook in de breedte van je woning. Op deze manier heb je dus meteen een heel groot stuk schaduw in je tuin en wordt het in je woning ook niet te warm.

Dat is dan ook meteen het volgende voordeel van een zonnescherm, het zorgt niet alleen voor schaduw in je tuin maar ook je woning is meteen voorzien van bescherming tegen de zon. De zon kan namelijk niet meer zo fel naar binnen schijnen en dit scheelt echt enorm! Daarnaast is het ook nog eens zo dat een zonnescherm heel makkelijk is om in te stellen. Je kunt hem zo ver uitrollen als dat je zelf op dat moment wil en zo kun je dus ook heel erg makkelijk zelf de mate van schaduw bepalen!

Er zitten dus best aardig wat voordelen aan een zonnescherm en wij vinden het dan ook een hele fijne manier om te zorgen dat er schaduw is zowel in de tuin als in huis!

 

De nadelen van een zonnescherm

Uiteraard heeft ieder voordeel ook zo zijn nadeel en deze zijn er ook zeker aan een zonnescherm. Het grote nadeel van een zonnescherm is dat het erg prijzig is. Je bent al gauw meer dan duizend euro kwijt en dan heb je nog maar de meest simpele versie. Als je vervolgens zelf ook nog de kleur van het doek wil bepalen en bijvoorbeeld een meer afwijkende maat nodig hebt dan loopt de prijs al heel snel een stuk hoger op.

Een ander nadeel is dat een zonnescherm echt aan je woning wordt bevestigd.  Het zit daarna ook echt vast en zelfs als je het later weer zou willen verwijderen blijf je hier altijd wel iets van zien. Soms vinden mensen dit echter niet prettig en beslissen ze daarom om niet over te gaan tot het plaatsen van een zonnescherm. Uiteraard is dit een hele persoonlijke keuze en is het voor iedereen anders!

 

Ontzettend veel keuze

Als je beslist om een zonnescherm te laten plaatsen dan heb je tegenwoordig ontzettend veel keuze! Vroeger had je vaak enkel de oranje zonnescherm doeken en kon je daarnaast alleen een keuze maken in de maat. Maar tegenwoordig ligt dit gelukkig wel een beetje anders. Vandaag de dag kan je namelijk ook kiezen welk soort doek je graag zou willen en welk design dit doek mag hebben. Daarnaast zijn er ook ontzettend veel kleuren waaruit je een keuze kunt maken! Je kunt er dus echt voor zorgen dat je een zonnescherm kiest wat volledig bij al je wensen past!

Dat er zo ontzettend veel keuze is dat is natuurlijk heel erg prettig. Vaak heb je een bepaalde stijl van wonen en aangezien het zonnescherm ook echt bij je woning gaat horen en in het zicht staat is het vaak wel zo prettig dat je de stijl kunt bepalen. Deze kun je vervolgens helemaal aanpassen op de stijl van je woning!

Maak dus een keuze voor een zonnescherm dat zowel qua prijs, stijl als kleur volledig bij je past en je bent verzekerd van een mooie toevoeging aan je woning!

zonnescherm kopen

zonnescherm kopen

Gemak voor altijd

Voor ons is het een mooi verhaal, een zonnescherm is absoluut een toevoeging aan je woning. Juist doordat je zoveel  keuze hebt en het zonnescherm helemaal naar je eigen wensen kunt aanpassen is er voor een ieder wel wat wils.

Daarnaast biedt een zonnescherm ook enorm veel schaduw en dan niet alleen in de tuin. Juist het feit dat het binnen in de woning ook een stuk koeler zal blijven is een groot voordeel van een zonnescherm! Dit voordeel kun je dan ook niet bereiken met een parasol of een schaduwdoek.

De keuze voor een zonnescherm is dus een hele wijze en verstandige keuze en een keuze waar je niet snel spijt van zal krijgen! Door het zonnescherm zorg je ervoor dat jouw woning voortaan heerlijk koel blijft en je hebt daarnaast in je eigen tuin meteen een mooi stuk schaduw! Enorm handig dus en een echte investering voor de toekomst! Op deze manier zorg je voor voldoende schaduw zowel in je woning als in je tuin! Een keuze waar je dus veel profijt van zal hebben in de komende zomer en de jaren die mogen volgen!