Inspiratie

Een trampoline in de tuin waar let je allemaal op

Tuin en trampoline

Als kind is het natuurlijk een ware droom die uitkomt. Een echte trampoline in de tuin! Heerlijk lekker spelen en springen alleen of met je vriendjes of vriendinnetjes. Je hebt al snel de meest populaire tuin uit de klas met een trampoline erin!

 

Veel ouders gaan dan ook overstag en vinden het zelf eigenlijk ook wel heel erg leuk om een trampoline in de tuin te hebben! Maar het is natuurlijk niet zo dat je deze zomaar even aanschaft en ook zomaar even neerzet. Daar komt nog best wel wat bij kijken en vandaar dat we dat in deze blog eens goed op een rijtje gaan zetten. Want waar moet je nu eigenlijk echt allemaal rekening mee houden als je een trampoline in de tuin wil hebben. En wat is dan bijvoorbeeld de beste plek in de tuin? En hoe zorg je ervoor dat je kinderen veilig kunnen springen want dat is natuurlijk ook wel heel erg belangrijk.

 

Daarnaast is een trampoline ook nog eens vrij groot dus ook dat is zeker iets waar je rekening mee moet houden en aan moet denken bij de aanschaf ervan. Er zijn in ieder geval voldoende mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je met een trampoline heel veel plezier kunt beleven en dat je er een mooi plekje in je tuin voor kunt vinden! Lees je met ons mee?

 

De keuze voor een trampoline in de tuin

 

Het is natuurlijk helemaal niet zo verwonderlijk dat veel ouders ervoor kiezen om een trampoline in de tuin te plaatsen! Kinderen kunnen hier nu eenmaal echt heel erg veel plezier aan beleven en het kan dan ook een ware aanwinst zijn! het is natuurlijk altijd heel erg fijn als je kinderen lekker kunnen genieten en veel lol kunnen beleven en een trampoline in de tuin draagt daar ook zeker aan bij!

 

De keuze kan dan ook snel gemaakt zijn! als je eenmaal besluit om een trampoline in de tuin  te plaatsen komen er vervolgens ook nog eens heel erg veel mogelijkheden op je af! Er is namelijk zoveel keuze in het soort trampoline en de afmeting ervan dat je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien.

 

Het is dan ook zeker aan te raden om de trampoline die je uiteindelijk op het oog hebt ook altijd even in het echt te bekijken. Zo heb je er een heel duidelijk beeld van en zeker omdat het een grote aankoop is lijkt ons dat niet onverstandig. Als je dus de keuze voor een trampoline maakt dan is het vervolgens zaak om alles goed uit te zoeken voor het beste resultaat. En dat doe je op de volgende manieren!

 

trampoline in de tuin

trampoline in de tuin

 

Waar komt de trampoline te staan in de tuin

 

Nog voor je gaat kijken naar de grote van trampoline ga je eerst bedenken waar hij komt te staan in de tuin! Zoek een mooie plek uit en houdt hierbij ook wel rekening met een aantal factoren zodat je zeker weet dat alles goed tot zijn recht komt en dat de trampoline ook op een veilige plek komt te staan in je tuin.

 

Kijk ten eerste naar de ondergrond. Vaak zetten mensen hem op een terras maar onthoud dan wel dat mochten je kinderen ondanks het veiligheidsnet toch onverhoopt vallen ze dan hard neerkomen. Het kan soms beter zijn om bijvoorbeeld te kiezen voor een ondergrond van gras of van rubberen tegels welke ze ook vaak bij speeltuinen gebruiken. Dit wordt ook daar niet voor niets gedaan, het zorgt er namelijk voor dat de hardheid van de val gebroken zal worden!

 

Daarnaast zorgen zowel het gras als de rubberen tegels wel voor een ondergrond die stabiel genoeg is voor de trampoline. En dat is natuurlijk ook wel weer heel erg belangrijk want je wil natuurlijk wel dat de trampoline stevig komt te staan!

 

Maar  niet alleen de ondergrond is belangrijk, ook is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de omgeving van de trampoline veilig is. Het is dus niet handig als daar stenen potten of bakken staan of andere items waar je jezelf aan zou kunnen bezeren. Ook is het aan te raden om een trampoline niet te dicht tegen de schutting aan te zetten ook dit kan erg onhandig zijn en voor problemen zorgen!

 

Het beste is om de trampoline op een plek te zetten waar er zo min mogelijk omheen staat. Op deze manier kun je dus ook zo veilig mogelijk springen. Daarnaast kan het natuurlijk ook nog een aanrader zijn om de trampoline niet vlak bij je huis of bij je terras te zetten of dat van de buren. Als je natuurlijk lekker rustig een drankje wil doen en de kinderen springen vlak naast je dan kan dat natuurlijk wat onhandig zijn. vandaar dat we ook zeker aanraden om dat niet te doen en om te zorgen voor een plek die zo vrij mogelijk ligt in je tuin. Uiteraard begrijpen we wel dat de mogelijkheden die je hiertoe hebt ook enorm afhangen van het formaat van je tuin maar over het algemeen moet dat wel lukken!

 

Dat zijn dus de voornaamste factoren waar je goed rekening mee kunt houden als je ervoor kiest ome en trampoline in je  tuin te plaatsen. Op deze manier kun je namelijk zo veilig mogelijk springen en plezier maken en dat is natuurlijk wel zo fijn!

 

Het formaat van de trampoline

 

Na de omgeving van de trampoline komt er natuurlijk ook nog wel een andere belangrijke keuze aan. Want voor welk formaat trampoline kies je eigenlijk? Dat kan dus ook nog een flink vraagstuk zijn en het is dan ook erg belangrijk om te kijken  wat voor jou het beste werkt.

 

Uiteraard begint het ermee met hoeveel plek je in je tuin hebt om de trampoline kwijt te kunnen. Hoeveel ruimte heb je om hem een plekje te geven en hoe zorg je er dus ook voor dat je trampoline fijn komt te staan. Je wil hierbij voorkomen dat je trampoline te groot of te klein is voor de ruimte die je kiest. Dit kan namelijk nadelige gevolgen hebben. Het is daarom heel erg belangrijk om ervoor te zorgen dat het formaat van je trampoline klopt en dat je dit goed regelt allemaal!

 

Houd bij het formaat van de trampoline ook rekening met de leeftijd van je kinderen dit kan natuurlijk best verschil maken. Kleine kinderen hebben een kleinere trampoline nodig dan grotere kinderen dus hier kun je goed naar kijken tot je tot de aanschaf overgaat ervan.

 

Daarnaast ligt het er ook aan hoeveel ruimte van je tuin je op wil offeren aan een trampoline en dat is natuurlijk heel erg persoonlijk en zal voor iedereen anders zijn. het is in ieder geval wel goed om jezelf dit af te vragen en om te kijken wat je zelf fijn en belangrijk vindt! Uiteindelijk kun je zo dus beslissen welk formaat trampoline het beste bij jullie en natuurlijk bij jullie tuin past en zo tot de aankoop ervan overgaan!

 

Let op de veiligheid

 

Naast dat een trampoline natuurlijk heel erg leuk is en ook echt heel erg veel plezier kan geven is het natuurlijk niet geheel zonder gevaar. Gelukkig kun je er zelf wel veel aan doen om dat gevaar tot een minimum te beperken! Zo is het bijvoorbeeld verplicht om een veiligheidsnet om de trampoline heen te plaatsen. Op deze manier ben je er namelijk zeker van dat jou kleintjes veilig kunnen springen zonder risico te lopen!

 

Het is echter wel belangrijk dat het net ook aan de veiligheidseisen voldoet en op een goede manier bevestigd is anders loop je helaas nog steeds heel veel risico. Maar als dit allemaal in orde is dan kun je op een veilige manier en met een gerust hart springen!

 

Daarnaast is de omgeving van de trampoline natuurlijk ook heel erg belangrijk want ook dit zorgt er natuurlijk voor dat je veilig kunt springen zonder al teveel risico. Zorg dat de omgeving zo leeg en veilig mogelijk is dan beperk je de risico’s namelijk enorm!

 

Daarnaast is het ook echt heel erg belangrijk om de trampoline met regelmaat te laten controleren op gebreken. Op deze manier weet je zeker dat alles nog naar behoren werkt en dat er geen extra risico’s zijn doordat er iets niet helemaal goed zit. Dit zorgt ervoor dat je met de trampoline zo goed mogelijk uit de voeten kunt en er dus ook op een veilige manier plezier aan kunt beleven.

 

Welk soort trampoline kies je

 

En dan kun je natuurlijk ook nog het soort trampoline kiezen en ook hier heb je weer een aantal keuzes in. Zo kun je kiezen qua vorm, ze zijn er rond maar ook vierkant maar ook kun je kiezen voor hoeveel personen de trampoline geschikt is. Ook dit zijn allemaal keuzes waar je het beste even goed voer na kunt denken zodat je een goede keuze maakt en zoveel mogelijk plezier van je trampoline zal hebben!

 

Ook de vormgeving kan erg belangrijk zijn en dan voornamelijk voor het zicht in je tuin. Het is dan ook erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de trampoline bij je tuin past. ook hier heb je weer veel keuze in. Zo zijn er trampolines die vrij rustig zijn en neutraal van kleur of in zwart zijn uitgevoerd. Maar ook zijn ze er in felle kleuren en zelfs met allerlei prints. Het is natuurlijk maar net waar je de voorkeur aan geeft en welk soort het beste bij je tuin past.

 

Op deze manier zorg je ervoor dat je een trampoline hebt waar je echt gebruik van kunt maken en waar je kinderen veel plezier aan beleven maar die ook nog eens helemaal bij je tuin past! beter kun je het natuurlijk niet bedenken!

 

Uiteraard is het altijd aan te raden om bij de aanschaf van een trampoline echt even naar de winkel te gaan en hier de trampoline ook in het echt te bekijken! Op deze manier weet ja namelijk zeker dat de trampoline bij je past en dat je er veel plezier van zal hebben!

 

Een trampoline in de tuin

 

Je kunt dus wel stellen dat er best wel wat komt kijken bij het uitzoeken voor een trampoline voor in de tuin. Zo zijn er flink wat factoren waar je rekening mee moet houden en daarnaast is het ook zeker zo dat je vooral moet zorgen dat je kinderen veilig kunnen springen en daar komt best wel even wat bij kijken! Gelukkig kun je dit met de juiste voorbereiding heel goed organiseren en kun je er dus wel voor zorgen dat de trampoline veilig gebruikt kan worden.

 

Daarnaast heb je ook veel keuze om een trampoline helemaal naar wens te maken. Zo kun je kiezen uit de vorm en de soort maar ook de kleur kan een rol spelen. Op deze manier kies je dus een trampoline uit die op alle vlakken bij jou en je tuin past en dat is natuurlijk wel belangrijk. Zo kun je de trampoline qua afmetingen helemaal kiezen op de plek waar hij zal komen te staan en kun je daarnaast ook de vormgeving aanpassen.

 

Maar let vooral ook op de veiligheid bij een trampoline in de tuin. Zo is de ondergrond bijvoorbeeld enorm belangrijk maar ook een veiligheidsnet wat aan alle eisen voldoet is natuurlijk onmisbaar. Alleen op deze manier kun je er namelijk voor zorgen dat je optimaal van een trampoline in de tuin kunt genieten met al het fijne dat daarbij komt kijken!

 

Je kinderen zullen zeer zeker erg blij zijn en het kan dan ook echt een hele leuke toevoeging aan je tuin zijn. wel kan het slim en prettig zijn om de buren even te informeren om ongenoegen te voorkomen en zodat het genieten echt onbezorgd bovenaan blijft staan! Op deze manier heb je het meeste plezier van de trampoline in je  tuin!