Inspiratie

De leukste inrichting van een landelijke tuin

landelijke tuin

Voor de inrichting van je tuin zijn er heel veel verschillende stijlen te bekennen. Zo heb je de moderne stijl, de groene stijl maar ook de landelijke stijl. Deze laatste stijl is misschien ook wel de meest populaire stijl.

 

Zowel binnenshuis als buitenshuis heeft deze stijl veel aanhangers en veel mensen passen deze stijl dan ook heel graag toe. En dat is natuurlijk helemaal niet zo verwonderlijk. Het is namelijk ook een hele gezellige en sfeervolle stijl waar je dus ook enorm van kunt genieten. Wij begrijpen dus wel waarom deze stijl zo populair is en zoveel aanhangers heeft!

 

Ten eerste is het een stijl met veel leuke details en accessoires, het is dus zeker geen lege stijl, nee bij deze stijl wordt er juist zoveel mogelijk toegevoegd. Daarnaast is het ook een stijl die veel gebruik maakt van natuurlijke materialen waardoor er een heel gezellig en sfeervol beeld ontstaat! Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van hout in warme tinten en het gebruik van veel groen in de tuin! Nu heeft groen natuurlijk sowieso al de eigenschap dat het heel erg gezellig maakt! Maar in een landelijke tuin zien we dus heel erg veel groen.

 

Eigenlijk zou je de landelijke stijl in een tuin het beste kunnen omschrijven als een boerderij stijl, een boerderij is natuurlijk altijd heel erg gezellig en sfeervol en staat dus ook echt symbool voor de gezellige landelijke stijl!

 

In deze blog gaan wij je de leukste inrichting van een landelijke tuin laten zien. Hoe pak je dat nu eigenlijk precies aan en hoe zorg je ervoor dat jou tuin er gezellig en sfeervol uit komt te zien? We laten het je allemaal zien. Lees je met ons mee?

 

De kenmerken van een landelijke stijl

 

Ten eerste gaan we eens kijken naar de kenmerken van een landelijke stijl. En eigenlijk zijn deze dus vrij makkelijk. De kenmerken van een landelijke stijl zijn namelijk warmte, gezelligheid en veel groen. Dit in combinatie met hout en een heleboel leuke en gezellige accessoires. Daarnaast zien we bij een landelijke stijl ook veel gebruik van ronde vormen, het is dus allemaal niet strak en recht toe recht aan.

 

Deze kenmerken zorgen er dus vaak al snel voor dat een landelijke tuin heel erg sfeervol en gezellig oogt en dat is dan ook precies de bedoeling aangezien dat het grootste kenmerk is van deze stijl. Die gezelligheid en sfeer komt dan ook in heel veel delen van deze stijl terug!

 

Daarnaast zie je ook een bepaald gebruik van kleur, ten eerste wordt er natuurlijk veel natuurlijk groen gebruikt, maar ook bloemen zien we in veel vormen en kleuren verschijnen. Daarnaast zien we veel taupe tinten, groen tinten, maar ook lichte kleuren zoals lichtblauw en lichtroze in de landelijke tuin verschijnen. Dit alles staat natuurlijk ook weer garant voor extra sfeer en gezelligheid!

 

De soorten groen in een landelijke tuin

 

Net als bij veel andere soorten tuinen zien we ook bij de landelijke tuin het gebruik van bepaalde soorten groen voorbij komen. Denk dan bijvoorbeeld aan de olijfbomen of appelbomen maar ook de vijgenboom en perenboom. Dit zijn allemaal bomen die sfeervol en gezellig ogen en dus voor veel warmte en gezelligheid zorgen!

 

Daarnaast heb je ook nog de hortensia, deze staat eigenlijk zelfs een beetje symbool voor de landelijke tuin en zie je dan ook in heel veel tuinen in landelijke stijl verschijnen. En wij snappen dat wel het is natuurlijk ook een prachtige plant met grote witte bollen vol kleine gezellige bloemetjes!

 

Ook allerlei andere bloemen zien we vaak voorbij komen in de landelijke tuin. Dit is dan ook niet zo verwonderlijk aangezien dit meteen veel sfeer en gezelligheid geeft! Kleur heeft daarnaast ook een bijzondere uitwerking op ons mensen. Vooral de warmere en zachtere tinten zorgen namelijk direct voor een warm en knus gevoel en laat dat nu weer precies de bedoeling zijn bij een tuin in landelijke sferen.

 

Naast alle bloemen pracht zien we verder nog opvallend vaak groene heggen en grasvelden in de landelijke tuinen verschijnen. Eigenlijk alles om de tuin maar zo gezellig en groen mogelijk te maken en wij snappen dat natuurlijk wel!

 

De soorten groen in een landelijke tuin zijn dus eigenlijk best wel heel erg verschillend maar hebben in ieder geval gemeen dat je er voldoende van ziet en dat ze dus met elkaar zorgen voor een gezellig en vooral groen geheel!

 

De aankleding van een landelijke tuin

 

En dan komen we natuurlijk bij het leukste deel van deze blog aan, namelijk de aankleding van de landelijke tuin. Want hoe ziet deze er nu eigenlijk precies uit en hoe wordt er dan gezorgd voor die gezellige sfeer? Wij gaan het je in deze blog allemaal vertellen.

 

Als we het hebben over de aankleding van een tuin dan hebben we het in dit geval over de accessoires en de details. Dus niet de grotere items zoals meubelen of een schutting of tuinhuis, maar denk bijvoorbeeld aan een vuurkorf, een lekkere plaid op de bank of een gezellige krans aan de deur. Dat zijn de items die de aankleding van een tuin verzorgen en waar we dus in deze blog naar gaan kijken.

 

Bij de aankleding van een landelijke tuin zien we vaak vooral dat het heel erg draait om gezelligheid! de tuin moet er zo gezellig mogelijk uit komen te zien en hier worden kosten noch moeite voor gespaard. En toch zijn er een aantal zeer kenmerkende items die we in een landelijke tuin net even wat vaker voorbij zien komen! Denk dan ten eerste aan een krans, het is opvallend hoe vaak dit item in een landelijke tuin voorbij komt. En dan bijvoorbeeld aan een tuindeur, maar ook aan een schutting of als decoratie op een tuin tafel. Het oogt vaak meteen heel sfeervol en gezellig en dat is natuurlijk precies de bedoeling!

 

Maar ook zien we opvallend veel stoffen details, zoals heerlijke zachte kussens op de tuinbanken en lekkere warme plaids waar je heerlijk onder kunt duiken op een zomeravond in de tuin! Deze stoffen details geven direct een heel knus en warm gevoel!

 

En laten we dan vooral de kaarsen niet vergeten, ook deze vormen een belangrijk onderdeel van de landelijke tuin. Kaarsen zorgen letterlijk en figuurlijk voor warmte en licht dat staat natuurlijk meteen garant voor heel erg veel sfeer! Wij vinden het dan ook een uitstekend idee om de kaarsen niet te vergeten en om op deze manier te zorgen voor een zeer gezellige tuin!

landelijke stijl

landelijke stijl

Terug in de tijd

 

Wat opvallend en leuk aan landelijke tuinen is, je ziet vaak heel veel leuke details terug van vroeger. Denk bijvoorbeeld aan een zinken wasteil, of een houten rekje, of wat dacht je van lampionnen die vroeger gebruikt werden om een pad te verlichten.

 

Dit soort details worden in landelijke tuinen dankbaar gebruikt en zorgen dan ook eigenlijk direct voor heel veel sfeer en gezelligheid! het is dus zeker een goede tip om deze details zelf ook toe te passen als je een landelijke tuin hebt. Ga gerust de zolder op en kijk wat je nog hebt staan. Wie weet wat voor leuks je er nog mee kunt maken! Dit zorgt allemaal voor veel gezelligheid en dat is precies de bedoeling!

 

De leukste inrichting van een landelijke tuin

 

Zoals je dus wel kunt zien kun je een landelijke tuin op heel veel manieren inrichten en gezellig maken! Het is dan ook altijd heel sfeervol om een landelijke tuin in te lopen en al deze gezelligheid te zien! Het leuke aan de inrichting van een landelijke tuin is vooral ook het gebruik van veel verschillende materialen. Zo is het vaak zo dat je ziet dat er bijvoorbeeld gebruik gemaakt wordt van hout omdat dit een warme sfeer geeft, maar ook zagen we veel groen terug komen in de landelijke tuin.

 

Daarnaast was het vooral ook opvallend dat er veel details en accessoires gebruikt worden om de landelijke tuin gezellig te maken en dat is natuurlijk ook wel heel erg logisch. Op deze manier komt de tuin er heel erg gezellig uit te zien en kun je dus genieten van een heel sfeervol geheel! Geef vooral ook je eigen draai en touch aan het geheel dit zorgt vaak voor nog meer warmte en gezelligheid doordat de tuin dan heel erg eigen aan zal gaan voelen en je jezelf er meteen helemaal thuis zal gaan wanen! En dat geeft altijd direct een warm gevoel.

 

Op deze manier is jou landelijke tuin helemaal klaar voor een zeer gezellige zomer en veel warme zomeravonden met familie en vrienden waarbij jullie van elkaars gezelschap kunnen genieten! Dit is dan ook zeer prettig en zorgt voor veel warmte en gezelligheid en de landelijke warme sfeer draagt hier natuurlijk enorm aan bij! Op deze manier wordt jou tuin het middelpunt van veel gezelligheid!