Inspiratie

Wat doen we met de kerstboom in Januari

kerstboom

Bijna half Nederland heeft in de decembermaand een kerstboom in huis staan. Dit past niet alleen goed bij de feestdagen maar geeft ook nog eens heel veel sfeer en gezelligheid in huis. Vaak versieren we de boom en geven we hem een prominent plaatsje in onze woonkamer. Op deze manier is de boom goed zichtbaar en vormt hij een belangrijk deel van de feestversieringen die we graag ophangen met de feestdagen.

Het is in ons land dan ook een zeer fijne traditie om rond de feestdagen alles te versieren en ervoor te zorgen dat alles er heel sfeervol en gezellig uit komt te zien! Gelukkig kun je dit op heel veel verschillende manieren doen en is er in ons land ook nog eens heel veel verschillende feestversiering te verkrijgen! Dit zorgt ervoor dat je in heel veel woonkamers tijdens de decembermaand van een hele gezellige sfeer kunt genieten!

Maar als de decembermaand eenmaal voorbij is dan is het natuurlijk voor veel mensen vaak wel de vraag wat ze dan nu met de kerstboom aan moeten. En hierover zijn dan ook vaak de meningen verdeeld. Waar de een de boom toch het liefst zo lang mogelijk nog laat staan voelt de ander hier niets voor en is hij deze boom ook het liefste zo snel mogelijk weer kwijt. Het is dan ook heel erg persoonlijk wat jij graag met je boom doet en hoe je dit aanpakt na de decembermaand.

In deze blog laten wij je een aantal keuzes zien en daarnaast geven we je ook nog eens een aantal hele handige tips zodat ook jij ervoor kunt zorgen dat je kerstboom een mooi plekje krijgt of goed terecht komt ook na de feestdagen. Lees je met ons mee?

Een boom in huis in december

Veel mensen halen in de decembermaand graag een kerstboom in huis, dit hoort dan ook een beetje bij de tradities in ons land en is voor veel mensen erg leuk! Ze kijken er soms al het hele jaar naar uit tot ze eindelijk de feestdagen kunnen vieren en doen dit dan ook met veel plezier. En een mooie kerstboom mag daarbij dan vaak niet ontbreken! Het ziet er natuurlijk ook wel heel erg leuk en sfeervol uit, een prachtig versierde boom in huis met ballen en versieringen en niet te vergeten kerstlichtjes! Wij snappen zeker wel dat veel mensen dit niet willen missen.

Vervolgens staat de boom vaak heel de decembermaand in de kamer te pronken en geeft hij extra veel sfeer tijdens  de feestdagen. Na de feestdagen is het vaak over met de pret en wordt de boom weer weggehaald. Maar dat hoeft natuurlijk niet je kunt de boom ook prima nog een tijdje houden staan of bijvoorbeeld op een andere manier nog gebruiken. In deze blog geven we je dan ook graag wat inspiratie zodat ook jij niet meteen na oud en nieuw de boom hoeft te verwijderen!

Van de huiskamer naar de tuin

De eerste tip is om de boom vervolgens na de feestdagen een gezellig plekje in de tuin te geven! Op deze manier kun je toch nog net even wat langer van de boom genieten en dat is natuurlijk wel heel erg fijn! Je kunt hem buiten in de tuin trouwens ook nog prima versieren met wat lichtjes waardoor je dus ook nog eens voor wat extra sfeer in je achtertuin zorgt!

Het is natuurlijk best wel zonde om maar zo kort van de boom te genieten en gelukkig hoeft dat ook helemaal niet zo te zijn! door de boom van binnen naar buiten te verplaatsen zorg je er alsnog voor dat de boom zijn nut heeft en hoef je hem dus echt niet meteen weg te doen. Heel veel bomen kun je zelfs nog in een pot verder planten zodat je er ook echt lang plezier van hebt. En zo kunnen ze dan zelfs nog langer mee gaan en volgend jaar kerst misschien zelfs wel weer in huis komen te staan!

Op deze manier heb jij dus extra lang plezier van je boom en dat is natuurlijk wel zo prettig! Het hoeft dan ook zeker helemaal niet ingewikkeld te zijn en het hoeft zeker niet zo te zijn dat je boom maar korte tijd dienst kan doen in huis! Door je boom vervolgens naar buiten te verplaatsen heb je er net even wat langer plezier van en dat is natuurlijk wel zo fijn!

kerstboom opruimen

kerstboom opruimen

Lekker lang binnen laten staan

Maar je bent natuurlijk helemaal niet verplicht om de boom daarna naar buiten te doen, er zijn namelijk ook mensen die de boom gewoon lekker lang binnen laten staan. Uiteraard moet dit natuurlijk wel mogelijk zijn in verband met de conditie van de boom. somt komt het namelijk voor dat een boom best snel gaat hangen met zijn takken of dat alle naalden uit gaan vallen en dan is het natuurlijk maar de vraag of het haalbaar is om de boom langer binnen te laten staan.

Maar we zien dus vaak dat mensen helemaal geen zin hebben om de boom al zo snel weer weg te halen en dat ze hem dus lekker lang laten staan. Niet altijd perse met veel versiering erin maar soms ook enkel met lichtjes erin. Dit ziet er dan toch heel sfeervol en gezellig uit en laat dat nu precies de bedoeling zijn! een boom in huis kan dus een heel erg goed plan zijn en voor veel sfeer en gezelligheid zorgen!

Met de takken kun je alle kanten op

Uiteraard is het natuurlijk niet per definitie zo dat je de boom precies zo moet laten als dat hij nu is. Het kan namelijk ook een prima plan zijn om de takken van de boom eraf te halen en om hier iets leuks mee te doen. Denk dan bijvoorbeeld aan een leuke manier om je woning wat meer versiering te geven.

En het fijne is dat de kerstboom op deze manier toch nog goed van pas kan komen. Je hoeft hem dus helemaal niet vroeg weg te doen maar kunt de takken dus nog prima als versiering gebruiken en dat is natuurlijk wel heel erg prettig! Het is dan ook vooral leuk om hier lekker creatief mee bezig te zijn en op deze manier ook zelf een leuke bestemming voor de takken te vinden! Zo heb je extra plezier van je boom en hoef je hem dus ook niet zo snel weg te doen.

Een echte winterboom

Wat ook een heel leuk idee kan zijn is om je boom te versieren als een echte winterboom. Ook dit kun je gelukkig vrij gemakkelijk doen! Je zorgt voor winterse versiering in plaats van typische kerst versiering en op deze manier geef jij je boom dus een heel winters tintje en ziet het er dus ook niet perse echt uit als een boom die enkel voor kerst bestemd is.

Op deze manier is het dus ook veel logischer en fijner om je boom wat langer te laten staan omdat je er dus heel de winter op deze wijze plezier van kunt hebben en dat is natuurlijk wel zo prettig! Een echte winterboom is dan ook zeker een hele leuke toevoeging voor je woonkamer. En qua versieringen kun je dan bijvoorbeeld denken aan leuke ijspegels, ijssterren of sneeuwpoppetjes. Kortom je kunt er alle kanten mee op en deze winterboom zal zeker weten de show stelen bij jullie in huis! Op deze manier zorg je dus niet alleen ervoor dat je boom langer mee kan maar je zorgt ook nog eens voor een gezellige sfeer in huis welke langere tijd aan kan houden! Wij zijn dus helemaal fan van winterboom zoals jullie vast wel snappen!

Wat te doen met de kerstboom in Januari

Zoals je dus wel kunt zien kun je best nog aardig wat kanten op met de kerstboom in Januari en hoeft het dus zeker niet zo te zijn dat het meteen einde oefening is! Het kan dan ook zeker een heel leuk idee zijn om de boom nog op verschillende manieren te gebruiken. Welke manier je kiest heeft natuurlijk vooral met je eigen voorkeuren te maken! Zo kun je ervoor kiezen om de boom buiten nog een plekje te geven of je kiest ervoor om enkel de takken van de boom nog te gebruiken, maar ook kun je ervoor kiezen om je kerstboom om te toveren tot een echte winterboom.

Op deze manier kun je heel de winter periode veel plezier van je boom hebben en is het natuurlijk op en top genieten van een boom met winterse versieringen! Deze winterse versieringen kunnen een flinke tijd mee gaan en zorgen ook meteen voor heel veel gezelligheid in huis! Een echte winterboom kan dan ook zeker weten een heel goed idee zijn en voor veel sfeer en gezelligheid in huis zorgen.

Maar je kan het ook een stuk simpeler aanpakken en enkel de boom met lichtjes laten staan, op deze manier heb je ook sfeer in huis en meteen ook groen zonder dat het enkel een kerstboom is die aan kerst doet denken. Kortom je kunt dus echt alle kanten op!