Inspiratie

Ga voor de jungle look in je tuin

pexels elias tigiser 2757549

De jungle look, een look vol groen, gekleurde bloemen, avontuur en dierenprints. Deze look heeft dan ook heel erg veel fans die onwijs van deze look genieten. Het is dan ook zeker weten een goed idee om deze look aan je tuin toe te voegen. Daar komt deze geweldige look overigens ook nog eens het beste tot zijn recht. De laatste tijd zien we onwijs veel tuinen in jungle look tevoorschijn komen. Het lijkt dan wel een ware trend om je tuin om te toveren tot een plek die in een echte jungle niet zou misstaan. Naast dat het voor veel sfeer en gezelligheid zorgt is het ook nog eens een hele fijne look om aan je tuin toe te voegen en om wat natuur naar je tuin toe te brengen.

Want de jungle look is natuurlijk zeker weten een hele natuurlijke look waar veel gebruik gemaakt wordt van groen en dat is natuurlijk een perfecte match met je tuin. Als je er dus over nadenkt om de jungle look aan je tuin toe te voegen dan zou ik hier niet te lang over twijfelen. Het vormt namelijk een onwijs leuke look voor je tuin en je zal nooit meer anders willen.

Maar hoe pas je die jungle look nu eigenlijk precies aan je tuin toe? En wat moet je daar dan ook eigenlijk allemaal voor doen om hier een passend totaal plaatje van te maken? Dat gaan wij je in deze blog graag laten zien. We geven je een paar hele handige tips om de jungle look aan je tuin toe te voegen zodat jou tuin er perfect uit komt te zien. Lees je met ons mee?

De perfecte jungle look

De jungle look, een hele fijne look die zich kenmerkt door veel gebruik van natuur. Maar ook een hele vrolijke en zomerse look. Op de een of andere manier doet de jungle ons vaak aan de zomer en vakantie denken en het is dan ook onwijs prettig om deze look naar onze tuinen te vertalen.

Het is natuurlijk een waar feestje om je tuin in te kunnen stappen en meteen die echte jungle look om je heen te kunnen ervaren en als het dan ook nog eens meteen voelt alsof je op vakantie bent dan is het plaatje natuurlijk helemaal compleet.

Genoeg reden dus om de jungle look ook in je eigen tuin toe te passen. Maar wat is de jungle look nu eigenlijk precies vraag jij jezelf misschien wel af. Ook hier kunnen we je natuurlijk goed antwoord op geven. De jungle look is een look waarbij de jungle dus centraal staat en dan ook vooral alles wat er in de jungle te vinden is. En wij kunnen je natuurlijk wel verklappen dat dit heel erg veel is. In de jungle zie je natuurlijk veel verschillende soorten bloemen en planten in allerlei soorten en maten en kleuren, maar ook zie je er veel verschillende dieren. Er hangt ook een soort bijzondere rust in de jungle. Je hoort de geluiden van de dieren en het ritselen van de bladeren maar verder eigenlijk niks, denk hier ook nog een fijn zonnetje bij en je hebt alle elementen voor een rustgevende plek te pakken.

Alles bij elkaar is de jungle look dus zeker weten een hele fijne look om aan je eigen achtertuin toe te voegen al was het alleen maar om dus die rust te ervaren.

Manieren om de jungle look aan je tuin toe te voegen

De jungle look is dus een hele fijne look dat kunnen we dus wel stellen. Maar hoe pas je deze look eigenlijk toe in je eigen tuin? Dat is natuurlijk wel even een ander verhaal. Welke manieren gebruik je hiervoor en hoe kun je dat dan ook het beste aanpakken.

Ten eerste is het natuurlijk heel erg belangrijk om veel groen aan je tuin toe te voegen . je zou natuurlijk denken hetzelfde groen als in de jungle te vinden is maar dat is helaas iets lastiger. Want dit groen is namelijk vaak niet bestand tegen ons klimaat. In de jungle hangt een heel speciaal klimaat een tropisch klimaat. Dit klimaat zorgt ervoor dat al deze planten in de jungle zo mooi groeien en bloeien. In onze eigen tuin hebben we dit klimaat natuurlijk niet en daarom kan het dus lastig zijn om deze planten ook in onze eigen tuin te laten groeien. Gelukkig zijn er nog veel meer andere mogelijkheden die er wel voor zorgen dat je alsnog veel groen aan je tuin toe kan voegen alleen dan met andere soorten planten en bloemen.

Niet enkel de planten zijn nodig om de jungle look aan je tuin toe te voegen. Daarnaast zien we ook vaak de dierenprint tevoorschijn komen in een jungle look. Ook dit kun je heel leuk toevoegen aan je tuin. Wel heb je hier iets meer creativiteit voor nodig maar ook dan zijn de mogelijkheden eindeloos.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor kussens en plaids in een uitvoering met deze print. Dit ziet er heel sfeervol en  gezellig uit en brengt dus ook heel snel en makkelijk die echte jungle look naar je tuin. Maar ook zijn er allerlei andere accessoires in deze prints te vinden die je tuin net dat beetje extra geven. Denk aan vazen en bloempotten, maar ook beelden en ornamenten. Op deze wijze maak jij jouw tuin extra persoonlijk en kies jij de accessoires uit die het beste bij je passen.

Niet enkel beplanting en dierenprints horen bij die echte jungle look, ook water is een onmisbaar element en ook dit kun je natuurlijk heel erg goed aan je tuin toevoegen op verschillende manieren. Ten eerste kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een vijver in je tuin te plaatsen. Dit hoeft echt niet altijd een ingegraven vijver te zijn. Je kunt ook een grote teil of bak in je tuin plaatsen die als vijver dienst doet. Ook hier kun je veel mee bereiken en veel plezier aan beleven.

Kortom er zijn dus meer dan voldoende mogelijkheden om de jungle look aan je tuin toe te passen waardoor er dus een  heel sfeervol geheel zal ontstaan.

Slingerplanten en hangplanten

Als je denkt aan de jungle dan zie je natuurlijk een wirwar van allerlei verschillende planten, wilde dieren en een zonnetje voor je. Precies deze elementen wil je dan ook terug laten komen in je eigen tuin. Gelukkig kan dit ook op een aantal verschillende manieren.

Wat dus erg fijn kan zijn is het toevoegen van hangplanten en slingerplanten aan je tuin. Juist deze planten geven dat echte jungle gevoel perfect weer en juist dat zie je dan ook zo graag terug in je tuin. Wees dan ook vooral niet te zuinig met het toevoegen van deze planten aan je tuin maar voeg ze naar hartenlust toe om er echt een jungle van te maken!

En stel je eens voor dat je op deze wijze kunt genieten van een prachtige tuin met heel erg veel groen om je heen waar je optimaal van kunt genieten. De rust en de ruimte die op je af komen zorgen voor veel sfeer en gezelligheid in je tuin

De echte jungle look in  je eigen tuin

De jungle look is een ontzettend leuke en gezellige look en is dan ook zeker weten een enorme aanrader om aan je eigen tuin toe te voegen. de jungle look zorgt dan ook voor veel sfeer en warmte in je tuin maar bovenal voor een hele natuurlijke look en dat is toch wel echt iets waar veel mensen naar op zoek zijn.

Het fijne aan de jungle look is dat je met je beplanting helemaal los kunt gaan. Liefhebbers van planten in de tuin kunnen zich met deze look dan ook volledig uitleven en ervoor kiezen om het groen op allerlei plekken in de tuin toe te voegen. Zo realiseer je dus heel makkelijk en snel een hele natuurlijke tuin vol groen die dus ook echt aan die jungle look voldoet.

Maar naast veel groen komen er natuurlijk ook veel wilde dieren voor in de natuur. Vandaar dat de jungle look zich ook wel laat kenmerken door de keuze voor het toevoegen van dierenprints aan je tuin. Ook dit kun je gelukkig weer op heel veel verschillende manieren doen. Zo zijn er vooral veel manieren te vinden waarop je de dierenprints in accessoires kunt laten terugkomen in je tuin. Denk dan aan een aantal gezellige kussentjes met deze print op de bank of wat plaids. Maar ook vazen en bloempotten doen het altijd heel erg goed.

In ieder geval zijn er meer dan voldoende mogelijkheden om de jungle look aan je tuin toe te voegen waardoor je dus optimaal kunt genieten van de prettige sfeer die deze stijl met zich meebrengt, de jungle look doet namelijk altijd denken aan zomer en vakantie. En dat is natuurlijk een heerlijk gevoel om te ervaren als jij je tuin inloopt.

Wij snappen dus helemaal de nieuwste trend van dit moment en omarmen de jungle look dan ook volledig. Een onwijs leuke  nieuwe trend om je tuin wat sfeer en gezelligheid mee te geven!