Tuinmeubelen

Een fleurige tuin in enkele simpele stappen

pexels pixabay 68507

Een tuin vol kleur en gezelligheid is natuurlijk wel een heel fijn idee. Veel mensen houden dan ook van lekker veel planten en bloemen in de tuin en willen graag dat er altijd wel iets in bloei staat om van te genieten. Het is natuurlijk ook wel een sprookjesachtig beeld een schitterende tuin met veel groen en bloemen in allerlei verschillende kleuren en vormen.

Toch is het realiseren van een fleurige tuin toch lang niet altijd even makkelijk. Er komt namelijk best wat bij kijken als je ervoor wil zorgen dat je tuin vol mooie bloemen staat in allerlei verschillende soorten en maten. Want welke bloemen kies je dan, en waar in je tuin geef je deze vervolgens een plekje? En hoe zorg je er tot slot ook nog eens voor dat alles een mooi geheel vormt met elkaar. Ook wil je natuurlijk dat er altijd wel iets in bloei staat zodat je op ieder moment kunt genieten van de bloemenpracht in je tuin.

Hierdoor moet je bepaalde bloemsoorten kiezen en deze ook nog eens allemaal op elkaar afstemmen zodat er altijd meer dan voldoende kleur in je tuin te bekennen is! Maar geen paniek we helpen je hier graag bij! Wij gaan je dan ook in deze blog uitleggen hoe je al in enkele simpele stappen voor een fleurige tuin kunt zorgen vol kleur en geur! Lees je met ons mee?

De wens voor bloemen in de tuin

Heel veel mensen hebben de wens voor veel bloemen in de tuin en dat is ook helemaal niet zo verwonderlijk. Het is dan ook heel erg leuk om verschillende soorten bloemen in de tuin te plaatsen en hiermee een heerlijke tuin vol geur en kleur te realiseren. Door de verschillende bloemen een plekje in de tuin te geven zorg je voor veel kleur en gezelligheid en laat dat nu net de bedoeling zijn!

Bloemen hebben dan ook een hele fijne uitwerking op ons mensen. We worden er eigenlijk altijd meteen vrolijk van en het maakt een ruimte daarnaast ook al meteen sfeervol en gezellig. Een tuin vol met bloemen oogt dus ook zeer sfeervol en laat dat nu net de bedoeling zijn.

Daarnaast is het ook nog eens zo dat veel bloemen heel erg goed zijn voor de natuur. Zo trekken ze insecten aan zoals bijen en vlinders en deze zijn weer heel hard nodig om voor nieuwe bloemen te zorgen en om zo de natuur in evenwicht te houden. Alles bij elkaar zijn er dus meer dan genoeg fijne redenen te vinden die het onwijs aantrekkelijk maken om dus voor bloemen in de tuin te zorgen en om hier heel veel plezier aan te beleven.

De wens voor bloemen in de tuin is dan ook zeker weten zeer begrijpelijk en het is dan ook altijd een heel goed idee om voor voldoende fleurige en mooi gekleurde bloemen in de tuin te zorgen!

Bloemen die er altijd mooi bijstaan

Nu heb je natuurlijk bloemen die maar kort bloeien maar je hebt ook bloemen die er relatief heel lang netjes bij blijven staan en waar je dus langere tijd heel veel plezier van kunt hebben, deze bloemen zijn dan natuurlijk ook een echte aanwinst voor iedere tuin omdat je er altijd netjes en vrolijk bij zit.

Nu is het natuurlijk voor veel mensen een beetje zoeken welk soort bloemen dit dan eigenlijk zijn. Vandaar dat we je in deze blog daar ook een beetje mee gaan helpen en je dus ook wat voorbeelden gaan geven van bloemen die er langere tijd fris en fruitig bij staan waardoor je er dus ook echt van kan genieten.

Ten eerste zijn dat margrieten. Dit zijn natuurlijk hele fijne bloemen die er altijd heel fleurig en vrolijk uitzien. Met wat margrieten in je tuin zorg je dan ook heel makkelijk voor wat sfeer en gezelligheid. Je kunt de margrieten bijvoorbeeld in een pot plaatsen of in een bloembak en dit ziet er dan ook al snel sfeervol en gezellig uit. Het fijne aan de margriet is dat hij dus ook nog eens langere tijd bloeit en groeit waardoor je er dus ook vrij lang plezier van kunt hebben en dat is natuurlijk wel heel erg prettig. Op deze manier heb je dus altijd wat fleurigs in je tuin staan en dat is natuurlijk precies de bedoeling.

Maar er zijn naast de margrieten nog meer bloemen die altijd voor sfeer en gezelligheid zorgen. Denk bijvoorbeeld aan de viooltjes, ook dit zijn hele fijne bloemen die eigenlijk altijd wel in bloei staan en er dus altijd kleurrijk uit zien. Het leuke aan viooltjes is dat ze er ook nog eens in heel erg veel varianten zijn. Op deze manier heb je dus altijd wel een kleur te kiezen die ook nog eens helemaal bij je tuin past en zo kun je het plaatje dan compleet maken. Viooltjes gaan dan ook zeker langere tijd mee en zorgen voor een gezellige touch aan je tuin!

Verschillende soorten bloemen met elkaar combineren

Als je graag wil zorgen voor een fleurige bloemenpracht in je tuin dan is het natuurlijk heel erg fijn om verschillende soorten bloemen met elkaar te combineren. Op deze manier kun je hier dan ook een fijne combinatie mee maken en zorg je ervoor dat je een mooi geheel in je tuin krijgt.

Je kunt verschillende soorten bloemen bijvoorbeeld mooi met elkaar combineren in een border, een bloempot of een bloembak. Op deze manier maak je een gezellig en sfeervol arrangement en dat is natuurlijk onwijs genieten. Wel zijn er een paar punten waar je goed op moet letten als je verschillende soorten bloemen met elkaar combineren gaat. Zo is het bijvoorbeeld handig om ervoor te zorgen dat je bloemen kiest die qua hoogte niet al teveel van elkaar verschillen. Op deze manier kunnen ze dan ook geen zonlicht van elkaar wegnemen en dat is natuurlijk wel heel prettig.

Daarnaast is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat ze allemaal een beetje op verschillende momenten vol uit in bloei staan. Op die manier is er namelijk altijd wel iets te zien dat bloeit in de border of de bloemenbak. Als dit namelijk niet het geval is kan het er soms maar saai en kaal uit komen te zien en dat is natuurlijk ook weer niet de bedoeling.

Ook kan het enorm fijn zijn om goed op de vormen en de kleuren van de bloemen te letten en om hier vervolgens een fijne combinatie mee te maken. Op deze manier zorg je voor een gezellige border waar genoeg te zien valt en die voor veel sfeer en kleur in je tuin zorgt!

Bloempotten in je tuin

Niet enkel maar een border of een bloembak kan een fijne plek zijn om bloemen een plekje mee in je tuin te geven. Je hebt natuurlijk ook nog bloempotten. Ook deze zijn er in veel verschillende soorten en maten en kun je dus ook heel gemakkelijk vullen met verschillende soorten bloemen. Het leuke aan bloempotten is dat je ze vervolgens heel gemakkelijk ergens een plekje in je tuin kunt geven en zo kunt zorgen voor veel sfeer en gezelligheid.

Ook hoef je in een bloempot geen verschillende soorten bloemen te combineren met elkaar maar kun je er dus heel handig voor kiezen om een soort bloemen een plekje in een bloempot in je tuin te geven. Zet ze vervolgens bijvoorbeeld gezellig op je tuin tafel of zoek een ander leuk plekje uit waar ze prima tot hun recht komen.

Ook kan het erg leuk zijn om een verzameling verschillende bloempotten met allerlei bloemen bij elkaar in een groepje te zetten. Ook dit ziet er namelijk al snel heel sfeervol en gezellig uit en zorgt voor veel kleur in de tuin. Ook kan het leuk zijn om verschillende soorten bloemen in de potten te zetten maar om wel dezelfde potten te gebruiken. Op die wijze kun je namelijk een bepaalde eenheid realiseren en dat kan toch ook wel heel leuk zijn!

Geef hangplanten een fijn plekje

We kennen ze vast allemaal wel. De prachtige hangplanten vol met bloemen die je ergens een plekje aan de schutting of een eventuele muur in je tuin kunt geven. Deze hangplanten zien er onwijs speels en sfeervol uit en je hebt ze dan ook in veel verschillende uitvoeringen.

Het is dan ook ontzettend leuk om een hangplant een plekje in je tuin te geven en om op deze manier voor sfeer en gezelligheid te zorgen! Het fijne aan hangplanten is dat je ze ook heel makkelijke regens een plekje in je tuin kunt geven. Anders dan een bloempot of een bloembak nemen ze dus op de grond weinig ruimte in beslag en dat is natuurlijk wel heel erg prettig. Wat ons betreft is een mooie hangplant dan ook echt een aanwinst voor je tuin!

Een fleurige tuin in enkele simpele stappen

Zoals je wel kunt zien zijn er dus onwijs veel leuke planten en bloemen te bekennen en kun je dus op een hele handige manier voor veel sfeer en gezelligheid in je tuin zorgen. Voeg op verschillende plekken wat fijne bloemen toe en je hebt een tuin om van te dromen!