Inspiratie, Tips

Het ultieme tuinfeest

tuinfeest

De zomer staat weer voor de deur en we hebben er allemaal weer zin in! Heerlijke dagen vol met zon en gezelligheid en ook nog eens die fijne mooie zomeravonden waar we altijd zo van genieten! Naast dat we weer massaal het strand of een meer opzoeken en lekker veel tijd buiten doorbrengen krijgen we ook vaak wel weer zin in een feestje!

Een tuinfeest welteverstaan! Iedereen heeft er wel eens eentje meegemaakt, een prachtig tuinfeest in een sfeervolle tuin op een warme zomeravond met heerlijk eten en drinken en goede muziek! Dat is natuurlijk het ultieme genieten! En juist nu de zomer er dus weer aankomt is het ook weer tijd voor deze gezellige feesten! Laat ze dus maar komen die heerlijke lange zomeravonden wij zijn er klaar voor!

Maar wat nu als je besluit om een mooi tuinfeest in je eigen tuin te geven, waar moet je dan allemaal rekening mee houden? Wat heb je allemaal nodig? Hoe zorg je dat je tuin er helemaal klaar voor is en wat zijn nu de beste tips voor het ultieme tuinfeest? Wij zochten het allemaal voor je uit en laten je graag zien hoe jij voor het ultieme tuinfeest in je eigen tuin kunt zorgen! Lees je met ons mee?

Tijd voor een feestje

Nu de zomer weer voor de deur staat is de tijd van de tuinfeesten weer aangebroken, en laten we eerlijk zijn dit zijn toch wel vaak de allerleukste feesten! Heerlijk in de buitenlucht tussen het groen met een aangename temperatuur! Het is dan ook tijd voor een feestje!

Als je gaat beginnen met het plannen van een tuinfeest dan ga je vaak eerst een datum prikken. Denk hier goed over na want je wil natuurlijk wel dat het een mooie zomeravond is op de avond van je feest. Helaas kunnen we natuurlijk het weer niet volledig controleren maar we kunnen er wel voor zorgen dat de kans op mooi weer zo groot mogelijk is! De maanden Juli en Augustus zijn dan ook bij uitstek geschikt voor een mooie tuinfeest! In deze maanden heb je namelijk de grootste kans op mooi weer en zijn de avonden ook nog lekker lang. Kies dus bij voorkeur een avond in een van deze twee maanden uit en je weet zeker dat je goed zit!

Het is dan ook zeker tijd voor een feestje en nu de datum geprikt is kunnen de voorbereidingen beginnen, en dat alleen al is vaak een feestje op zich!

De voorbereidingen kunnen van start

De datum is geprikt en nu is het dan toch echt al tijd voor de voorbereidingen! Dit is natuurlijk al enorm leuk om mee bezig te zijn en vaak voelt het dan ook al als een feestje op zich! Je begint met het maken van een grove planning voor je feest. Waar in de tuin ga je het precies houden? Wie komen er allemaal en geef je misschien zelfs nog een thema aan je feest? Zorg je voor muziek en lekker eten en drinken en hoe ga je dit dan regelen. Dit zijn allemaal vragen waar je over na moet denken als jij jouw ultieme tuinfeest aan het plannen bent! Gelukkig is het heel handig om dit eerst allemaal uit te denken en op papier te zetten en op die manier volgt het plan vanzelf!

Kijk vooral ook goed naar de ruimte van je tuin en bedenk wat je hier allemaal mee kunt! Heb je bijvoorbeeld ruimte voor een bandje of een dj dan kun je natuurlijk overwegen om dit te doen. Wel is het dan handig om van te voren de buren even in te seinen zodat je hier geen problemen mee krijgt!

Maar kijk ook naar de rest van de indeling, wil je dat je gasten blijven staan of lekker kunnen zitten en als je wil dat ze zitten heb je dan wel voldoende zitplekken in je tuin? En hoeveel gasten kun je bijvoorbeeld kwijt in je tuin? Dit zijn allemaal dingen die je jezelf af moet vragen voordat je de rest van je feest gaat plannen!

Als je dit vervolgens allemaal gedaan hebt dan is het tijd om het feest echt helemaal te gaan regelen en plannen, de uitnodigingen gaan de deur uit en de hapjes en drankjes worden geregeld! Nog even en jouw tuinfeestje kan van start!

De volgende stap

Als je dus goed hebt gekeken wat je allemaal zou willen op je tuinfeest dan kun je het vervolgens ook echt gaan regelen! Dit is natuurlijk een hele leuke stap want nu krijgt je feest echt vorm en ga je echt al dingen vastleggen voor een geweldige dag! Je begint met het uitnodigen van de gasten. Op deze manier weet je dus ook precies wie er allemaal komen en heb je het aantal gasten goed in je hoofd. Dit is natuurlijk heel handig als je straks ook bezig gaat met de inkopen en de rest van de voorbereidingen vaak is het dan namelijk wel erg handig als je weet op hoeveel mensen je kunt rekenen!

Als het aantal gasten bekend is dan weet je in ieder geval een aantal waar je op kunt rekenen! Nu kun je vervolgens echt gaan beginnen met de invulling van je tuinfeest! Je kunt het aantal zitplekken gaan regelen, de hapjes en de drankjes, je kan alles nu bestellen omdat je weet op hoeveel man je kunt rekenen!

En dan kom je natuurlijk ook bij de versiering van je tuinfeest! Misschien zelfs wel het leukste onderdeel! Je kunt nu helemaal los gaan en er echt een gezellige sfeer van maken! Kijk eerst goed naar je huidige tuin, waar kun je bijvoorbeeld lampjes ophangen, en als je bomen in je tuin hebt staan hoe kun je deze dan gebruiken om versiering aan te brengen of om een leuke sfeer neer te zetten. Je kunt er bijvoorbeeld aan denken om lampionnen aan de takken van de bomen te hangen, of slingers, dan ziet het er eigenlijk meteen al heel feestelijk uit! Maak ook goed gebruik van de huidige indeling van je tuin, als je bijvoorbeeld een leuk plekje in je tuin hebt met bloemen gebruik dit dan om hier een gezellig hoekje van te maken waar je bijvoorbeeld een barretje neerzet, of een tafeltje om wat lekkers te pakken! Op deze manier maak je goed gebruik van de huidige kwaliteiten van je tuin en zet je deze in om je tuinfeest nog gezelliger te maken!

top tuinfeest

top tuinfeest

Een heerlijke zomeravond

Een belangrijke sfeermaker is verlichting. Op je tuinfeest mag dit dan ook zeker niet ontbreken! En het leuke is dat je hier op een tuinfeest ook nog eens heel veel kanten mee op kunt! Zo kun je gezellige lichtjes slingers in je tuin hangen of allemaal waxinelichtjes op tafeltjes zetten, dit zorgt voor een heel sfeervol geheel in je tuin en de stemming zal er dan ook meteen goed inzitten! Maar denk bijvoorbeeld ook aan fakkels in je tuin om bijvoorbeeld een tuinpad te verlichten! Dit ziet er onwijs gezellig uit en is heel erg sfeervol!

Maar het belangrijkste is natuurlijk het weer, het mooiste zou het zijn als je kunt genieten van een heerlijke en zwoele zomeravond waarbij je nog heerlijke hoge temperaturen hebt. Maar als dit niet het geval is dan is het in ieder geval heel erg fijn als je kunt genieten zonder dat het gaat regenen! Op kou kun je jezelf uiteraard kleden maar een flinke regenbui kan toch een flinke domper op de feestvreugde drukken! Het is dan ook vaan handig idee dat als je er de ruimte voor hebt en de inrichting van je tuin dit ook toelaat een tent te plaatsen, op deze manier heb je altijd ook een overdekte plek waar je een fijn feestje kunt vieren en waar je heerlijk kunt genieten van de feestvreugde! Tegenwoordig zijn er allerlei feesttenten te koop in verschillende soorten en maten, er zal er dan ook altijd wel eentje bij zitten die perfect in jouw tuin past en die jouw feestje helemaal compleet maakt!

Op deze manier zijn alle elementen aanwezig om er een onvergetelijke avond van te maken! Een heerlijke feestelijke sfeer in je eigen mooie achtertuin waar je jezelf kunt omringen met al je vrienden en familie! Prachtige versiering en sfeervolle verlichting maakt het feest compleet en zorgt ervoor dat jij een avond beleefd om nooit meer te vergeten!

Het ultieme tuinfeest

Als je dus ervoor kiest om een mooi feest in je achtertuin te houden dan moet je met een aantal elementen rekening houden! Ten eerste kijk je goed naar je tuin en de huidige indeling hiervan en maak je een plan om deze zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen en te gebruiken om de sfeer te versterken! Maak gebruik van de hoekjes in je tuin, de terrassen, het grasveld en de beplanting.

Kies de leukste en de lekkerste hapjes en drankjes uit, hang de slingers en ballonnen op en zorg voor een onvergetelijke avond en het fijne is na het feestje heb je ook nog eens geen troep in huis omdat alles lekker buiten was! Een ideaal idee dus!