Tips

Het voordeel van fruit uit eigen tuin

fruit telen

Aardbeien, bananen, sinaasappels en appels, we lusten ze eigenlijk allemaal wel! Heerlijk vers fruit, lekker gezond en ook nog eens boordevol smaak! En naast dat het erg lekker smaakt is het ook nog eens heel erg gezond voor ons! Het eten van vers fruit brengt namelijk allerlei voordelen met zich mee! Zo is het een erg goede manier om veel vitamines binnen te krijgen en deze zorgen er weer voor dat we langer gezond blijven en meer weerstand krijgen! Het is dan ook niet voor niets dat er altijd wordt aangeraden om twee stuks vers fruit per dag te eten!

Fruit is dus heel erg lekker en ook nog eens erg gezond voor ons! Meestal kopen we ons fruit in de supermarkt, hier is dan ook een ruim assortiment te koop, de supermarkt haalt het fruit namelijk niet alleen uit ons eigen land maar ook uit het buitenland, op deze manier is er dus een ruime keuze aan vers fruit in de Nederlandse supermarkten verkrijgbaar!

Maar niet alleen in de supermarkt kun je vers fruit halen, hoe leuk zou het wel niet zijn als je kunt genieten van heerlijk vers fruit uit je eigen tuin! Zie je het al voor je, prachtige appel en peren bomen die zorgen voor lekkere appels en peren. Mooie struiken met bramen, aardbeien en bessen. En een prachtige druivenstruik die tegen je muur aangroeit! Het kan allemaal niet op en de mogelijkheden om heerlijk en vers fruit in je eigen tuin te laten groeien zijn dan ook eindeloos!

En het mooie is dat je dus niet enkel profiteert van heerlijk en vers fruit uit je eigen tuin maar dat je ook nog eens kunt genieten van het verbouwen van het fruit! Hoe leuk kan het wel niet zijn om zelf de vruchten te kweken en ze vervolgens ook te kunnen oogsten, je kunt er op deze manier een leuke hobby op na houden en daarnaast is het ook nog eens erg fijn en gezond om zo lekker buiten aan het werk te zijn! Wij zien er dus wel de voordelen van in!

Verschillende soorten fruit

Als mensen horen dat het leuk is om fruit in je eigen tuin te kweken dan denken ze eigenlijk al snel aan een appelboom. Dit is dan ook wel de meest bekende en meest voorkomende soort uit eigen tuin. Maar het zal je verbazen dat er daarnaast nog zoveel meer mogelijk is! Heel veel soorten fruit hoeven echt niet enkel in de kas of in landen met een tropisch klimaat gekweekt te worden maar kunnen ook prima uit de voeten in onze Nederlandse tuinen!

Zo kunnen we dus ook prima aardbeien, kersen, druiven, bramen en bessen kweken in onze eigen achtertuin net als peren. We kunnen dus eigenlijk heel veel kanten op en het kan dan ook erg leuk zijn om verschillende soorten fruit in je achtertuin te kweken, op deze manier kun je ook lekker variëren met het eten van fruit en dit is natuurlijk erg gezond en ook nog eens lekker!

Ook is het goed om veel verschillende smaken te leren kennen, niet alleen voor jezelf maar ook voor je kinderen, op deze manier leren ze dus al vroeg de verschillende smaken kennen en genieten ze des te meer van een stuk heerlijk vers fruit

De voordelen van het kweken van fruit in eigen tuin

Het kweken van fruit in je eigen tuin heeft een aantal grote voordelen. Ten eerste kun je het niet verser krijgen, doordat je het zelf kweekt in je eigen achtertuin is het echt verser dan vers! Daarnaast bepaal je ook helemaal zelf welke zaden, aarde en eventuele bemesting je gebruikt. Op deze manier komt er niks bij jouw fruit in de buurt wat jij niet zou willen! Je hebt dus niet te maken met schadelijke stoffen en alles is heerlijk vers en verantwoord, beter en gezonder kun je het eigenlijk niet krijgen!

Daarnaast kun je ook nog eens flink wat geld besparen als je ervoor kiest om fruit in je eigen tuin te verbouwen. Fruit wordt tegenwoordig steeds duurder, de prijzen lopen dus aardig op. Het is tegenwoordig soms al zo erg dat mensen met een heel klein budget niet eens meer alle soorten fruit kunnen betalen. Vooral aardbeien en druiven zijn erg duur en dit wordt op deze manier eigenlijk bijna een luxe product. Hoe leuk is het als je deze dus zelf in je eigen tuin kunt verbouwen, je bent er dan helemaal niet veel geld aan kwijt en je kunt toch heerlijk genieten van vers fruit, wat ook nog eens heel erg gezond is en helemaal geen toevoegingen heeft!

Je bent dus vriendelijk voor je portemonnee en je werkt ook nog eens aan je gezondheid, wat een prima combinatie zouden wij zeggen! Daarnaast heb je vaak ook nog eens een flinke oogst dus je zou ook nog uit kunnen delen aan de mensen om je heen zodat zij mee kunnen delen en proeven van jullie heerlijke fruit!

Maar naast dat het de kosten dus enorm kan drukken is het ook nog eens erg leuk om zelf je eigen fruit in je tuin te kweken! Het is enorm leuk om mee bezig te zijn en om met een zaadje te beginnen of een klein plantje en uiteindelijk met een bak vol met fruit te eindigen! Je kunt op deze manier het hele proces van a tot z meemaken en dat is ook nog eens erg leerzaam, vooral voor kinderen! Het is dan ook zeker een goede tip om je kinderen erbij te betrekken zodat ze ook op een spelende manier zoveel mogelijk leren over het kweken van fruit, op deze manier leren ze alles over de verschillende soorten fruit en de smaken en zijn ze ook eerder geneigd om hapjes te proberen! En wat wil je als ouder nu nog meer!

Het voordeel van fruit uit eigen tuin

Het voordeel van fruit uit eigen tuin

Zorg voor een leuk aanbod

Als je dus fruit in je eigen tuin wil gaan kweken dan is het ten eerste handig om goed te bedenken welke soorten fruit jullie normaal gesproken allemaal eten. Op deze manier weet je ook zeker dat de oogst gegeten zal worden en je profijt zal hebben voor het verbouwen van fruit in eigen tuin!

Daarnaast is het ook nog eens mooi meegenomen dat je op deze manier zorgt voor een leuk aanbod en een variatie aan fruit op de keukentafel! Kijk ook naar welke soorten fruit leerzaam zijn om te kweken of welke soorten fruit jullie graag zouden willen leren kennen! Ook deze soorten fruit kunnen dan vervolgens erg leuk zijn om te kweken omdat je hier dan veel van kunt leren!

Maar het oog wil ook wat! Als jij het bijvoorbeeld erg leuk vind om een mooie struik tegen je blinde muur in de tuin te laten groeien dan kan het erg leuk zijn om een druivenstruik in de tuin te hebben! Deze kan dan prachtige de muur bedekken en naast dat het zorgt voor een erg mooi gezicht heb je ook nog eens heerlijke trossen met druiven uit eigen tuin!

En wat dacht je van appel en peren bomen! Ook dit kan erg leuk zijn in je tuin, het is namelijk een erg gezellig gezicht om allemaal kleine bomen in je tuin te hebben staan waar de meest lekkere appels en peren aan groeien! En het mooie voordeel is dat deze bomen in het voorjaar ook nog eens boordevol bloesem komen te staan waardoor ze helemaal voor een prachtig aangezicht zorgen.

Tijd om te oogsten

Als je hebt gekozen voor verschillende soorten fruit uit je eigen tuin dan heb je dus op een gegeven moment ook een oogst. Het kan enorm leuk zijn als deze tijd eindelijk is aangebroken en je dus je eigen gekweekte fruit kunt gaan oogsten en vervolgens ook nog eens kunt gaan proeven.

Je zal versteld staan van de heerlijke verse smaken van het fruit, zo lekker en puur heb je het waarschijnlijk nog nooit geproefd. Vaak horen we ook dat mensen als ze eenmaal zulk vers fruit geproefd hebben niet meer anders willen en enkel nog vers gekweekt fruit willen eten uit eigen tuin!

En naast dat je het fruit vers kunt eten kun je het ook nog eens heel lekker verwerken in allerlei gerechten. Denk bijvoorbeeld aan sauzen, taarten of heerlijke fruit smoothies! Kortom je kunt er dus allerlei kanten mee op en het is heerlijk om zoveel lekkers met vers fruit uit eigen tuin klaar te maken!

We hebben je in deze blog dus laten zien dat het ontzettend leuk en lekker kan zijn om vers fruit in eigen tuin te kweken! Je kunt hiervoor allerlei soorten fruit kiezen en het zal je dan ook verbazen hoeveel soorten fruit je hier dus prima op Hollandse bodem kunt kweken, ze hoeven dus lang niet altijd uit de kas of uit een land met een tropisch klimaat te komen! Uiteraard zijn er altijd wel soorten die je natuurlijk niet in ons klimaat kunt kweken, maar de keuze die overblijft zal je verrassen!

Ga dus de uitdaging aan en kies ervoor om heerlijk vers fruit in je eigen tuin te verbouwen, het proces alleen al zal enorm leuk en leerzaam zijn, en het eindresultaat ontzettend lekker!