Inspiratie

Vanuit ligstoelen genieten van je eigen tuin?

Wat is er lekkerder dan in jouw eigen tuin, vanuit jouw ligstoelen, genieten van heerlijk warme dagen? Lekker tot rust komen en comfortabel liggen. Zie je het al voor je? Lekker hé, aan het einde van de werkdag of in het weekend fijn ontspannen op een ligstoel. Ligstoelen kun je in verschillende uitvoeringen krijgen. Ook kun je kiezen voor verschillende materialen zoals hout, kunststof of metaal. De verschillende materialen hebben hun voordelen en nadelen. Zo zijn houten ligstoelen vaak een stuk zwaarder maar wel robuuster. Terwijl kunststof exemplaren een stuk lichter zijn maar niet altijd even comfortabel zitten. De juiste ligstoel maakt jouw tuin tot een gezellige en knusse buitenkamer waar je alleen of samen lekker kunt ontspannen.

ligstoelen

ligstoelen

Verstelbare ligstoelen

Als je met een goed boek of een tijdschrift op een ligstoel in de tuin ligt dan is het wel zo prettig om af en toe van houding te kunnen veranderen. Zorg er daarom voor dat je verstelbare ligstoelen aanschaft. Je kunt in veel gevallen niet alleen de rugleuning maar ook de ondersteuning voor je voeten verstellen. Een ander voordeel is dat de stoelen vaak ook opklapbaar zijn. Dit is handig voor wanneer je ze wilt opbergen in de schuur. Als je kiest voor ligstoelen die vanwege het materiaal te zwaar zijn om te kunnen tillen, dan kun je er ook voor kiezen om ligstoelen te kopen die voorzien zijn van wieltjes aan de achterste poten. Dit zorgt ervoor dat je de ligstoelen alsnog eenvoudig kunt oppakken en naar een andere plek toe kunt rijden. Zo kun je de hele dag door in de zon blijven zitten of tussendoor even de schaduw opzoeken.

Materiaalkeuze

Voor het onderhoud van ligstoelen en het gewicht kun je het beste kiezen voor kunststof of metalen uitvoeringen. Kunststof ligstoelen zijn vaak helemaal van hetzelfde materiaal gemaakt en kunnen met een kussen een comfortabele zitplaats bieden. Wanneer een ligstoel van metaal is gemaakt dan gaat het vaak alleen om het frame. Het gedeelte waar je op ligt is dan in veel gevallen gemaakt van bijvoorbeeld kunststof of een ander materiaal zoals stof. Je kunt er ook voor kiezen om een houten ligstoel te nemen. Deze zijn vaak een stuk robuuster en zwaarder in gewicht waardoor ze minder goed te verplaatsen zijn. Bij hout is het zeker aan te raden om gebruik te maken van een kussen om zo comfortabel mogelijk te kunnen genieten van die heerlijke zomerse dagen.