Inspiratie

Voor welk loungeset kies jij?

Een warme zomeravond of een feestje buiten in de tuin vraagt om geschikte tuinmeubelen. Met een loungeset kun je heerlijk ontspannen genieten van de tuin en het mooie zomerse weer. Een loungeset bestaat vaak uit lage banken, stoelen en een tafel waar op je onderuitgezakt kunt zitten. Loungesets zijn te krijgen in verschillende soorten en gemaakt van verschillende materialen. Zo kun je kiezen voor een set van kunststof of een houten loungeset. Met de daarbij horende kussens kun je comfortabel een lange tijd doorbrengen in de tuin.

loungeset kiezen

loungeset kiezen

Kunststof loungeset

Een loungeset gemaakt van kunststof heeft verschillende voordelen. Het onderhoud en het schoonmaken van de set is zeer eenvoudig. Met een sopje kunnen vuil en aanslag eenvoudig verwijderd worden. Een ander voordeel van een kunststof set is het gewicht. Doordat kunststoffen loungesets weinig wegen zijn ze gemakkelijk te verplaatsen en te gebruiken op meerdere plekken. Dat is ook een voordeel wanneer je de set voor slecht weer of in de winter in een schuur of garage wilt opbergen.

Houten loungesets

De laatste jaren is het gebruikelijk om een loungeset gemaakt van steigerhout te hebben. Deze robuuste planken zorgen voor een stoere uitstraling en met de juiste kussens kun je ontspannen genieten op deze houten tuinmeubelen. Ook loungesets gemaakt van hardhout zijn zeer in trek. Deze zware meubelen gaan lange tijd mee, helemaal als je ze een keer per jaar behandelt met daarvoor geschikte onderhoudsolie of beits.

Onderhouden van de tuinmeubelen

Om ervoor te zorgen dat de loungeset die je hebt zijn kwaliteit behoud en je er veel jaren van kan genieten is het aan te raden om een loungeset goed onderhouden. Zorg er daarom voor dat de kussens die bij set horen bij slecht weer naar binnen worden gebracht. Een set van kunststof kan wel wat hebben maar voor houten loungesets is het zeker aan te raden om deze bij slecht weer binnen te stallen. Voor het onderhoud van de set kun je vaak met een sopje en een spons al veel wonderen verrichten. Afhankelijk van het materiaal kan het nodig zijn om de set te behandelen met speciaal daarvoor geschikte producten. Loungesets gemaakt van steigerhout kun je bijvoorbeeld het beste behandelen met daarvoor geschikte steigerbeits of olie. Ook een hardhouten loungeset kan het beste worden behandeld met speciale olie.

 

BEKIJK HIER ALLE LOUNGESETS