Inspiratie

Toe aan rust? Ligstoelen voor in de tuin!

Warme dagen in het voorjaar en in de zomer bieden een uitgelezen kans om lekker te genieten van het mooie weer in de tuin. Aan het einde van de werkdag of in het weekend is het dan fijn om te kunnen ontspannen op een ligstoel. Ligstoelen kun je in verschillende uitvoeringen krijgen en natuurlijk ook gemaakt van verschillende materialen zoals hout, kunststof of metaal. De verschillende materialen hebben hun voordelen en nadelen. Zo zijn houten ligstoelen vaak een stuk zwaarder maar wel robuuster. Terwijl ligstoelen van kunststof een stuk lichter zijn maar niet altijd even comfortabel zitten. Ligstoelen maken jouw tuin tot een gezellige en knusse buitenkamer waar je alleen of samen tot ontspanning kunt komen.

Ligstoelen in de tuin

Ligstoelen in de tuin

Verstelbare ligstoelen

Als je met een goed boek of een tijdschrift op een ligstoel in de tuin ligt dan is het wel zo prettig om af en toe van houding te kunnen veranderen. Zorg er daarom voor dat je een verstelbare ligstoel aanschaft. Met verstelbare ligstoelen kun je vaak de rugleuning maar ook de ondersteuning voor je voeten verstellen. Een ander voordeel van verstelbare ligstoelen is dat deze vaak ook opklapbaar zijn. Dit is handig voor wanneer je de ligstoelen wilt opbergen in de schuur. Als je kiest voor ligstoelen die vanwege het materiaal te zwaar zijn om te kunnen tillen, dan kun je er ook voor kiezen om ligstoelen te kopen die voorzien zijn van wieltjes aan de achterste poten. Dit zorgt ervoor dat je de ligstoelen zo eenvoudig kunt oppakken en naar een andere plek kunt toe rijden. Zo kun je de hele dag door in de zon blijven zitten of jezelf even verplaatsen naar de schaduw.

Materiaalkeuze

Voor het onderhoud van ligstoelen en het gewicht kun je het beste kiezen voor ligstoelen gemaakt van kunststof of metaal. Kunststof ligstoelen zijn vaak compleet van hetzelfde materiaal gemaakt en kunnen met een kussen voor een comfortabele zitplaats zorgen. Wanneer een ligstoel van metaal is gemaakt dan gaat het vaak alleen om het frame. Het gedeelte waar je op ligt is dan in veel gevallen gemaakt van bijvoorbeeld kunststof of een ander materiaal zoals stof. Je kunt er ook voor kiezen om een houten ligstoel te nemen. Deze zijn vaak een stuk robuuster en zwaarder in gewicht waardoor ze minder goed te verplaatsen zijn. Voor houten ligstoelen is het zeker aan te raden om gebruik te maken van een kussen om zo comfortabel mogelijk te kunnen genieten van die heerlijke zomerse dagen.