Tips

Alles wat je moet weten over een loungeset

Een warme zomeravond of een feestje buiten in de tuin vraagt om geschikte tuinmeubelen. Met een loungeset kun je heerlijk ontspannen genieten van de tuin en het mooie zomerse weer. Een loungeset bestaat vaak uit lage banken, stoelen en een tafel waar op je onderuitgezakt kunt zitten. Ze zijn te krijgen in verschillende soorten en gemaakt van verschillende materialen. Zo kun je kiezen voor kunststof of hout. Met de daarbij horende kussens kun je comfortabel een lange tijd doorbrengen in de tuin.

loungeset kopen

loungeset kopen

Kunststof loungeset

Een set gemaakt van kunststof heeft verschillende voordelen. Zo is het onderhoud en schoonmaken zeer eenvoudig. Met een sopje kunnen vuil en aanslag makkelijk verwijderen. Een ander voordeel van een kunststof set is het gewicht. Ze wegen weinig, dus je kunt ze gemakkelijk verplaatsen en op meerdere plekken gebruiken. Dat is ook een voordeel wanneer je jouw tuinmeubels voor slecht weer of in de winter wilt opbergen in een schuur of garage.

Houten loungeset

De laatste jaren is de steigerhouten Loungeset erg populair. De robuuste planken zorgen voor een stoere uitstraling en met de juiste kussens kun je ontspannen genieten op deze houten tuinmeubelen. Ook loungesets gemaakt van teakhout zijn zeer in trek. Deze zware meubelen gaan lange tijd mee, helemaal als je ze een keer per jaar behandelt met een daarvoor geschikte onderhoudsolie of beits.

Onderhoud van jouw loungeset

Om ervoor te zorgen dat de lounge set die je hebt zijn kwaliteit behoud en je er veel jaren van kan genieten is het aan te raden om een lounge set goed onderhouden. Zorg er daarom voor dat de kussens die bij lounge set horen bij slecht weer naar binnen worden gebracht. Een Loungeset van kunststof kan wel wat hebben maar voor houten lounge sets is het zeker aan te raden om deze bij slecht weer binnen te stallen. Voor het onderhoud van de lounge set heb je vaak aan een sopje en een spons al voldoende. Afhankelijk van het materiaal kan het nodig zijn om de Loungeset te behandelen met speciaal daarvoor geschikte producten. Lounge sets gemaakt van steigerhout kun je bijvoorbeeld het beste behandelen met steigerbeits of olie. Ook een hardhouten Loungeset kan het beste worden behandeld met speciale olie.