Inspiratie

Schaduw? Parasols en Zonnedoeken!

Als je het over de inrichting van de tuin hebt en dan vooral over tuinmeubelen die je kunt gebruiken, dan vergeten mensen vaak het aanschaffen van een parasol of zonnedoek. Dit terwijl de het toch zeer belangrijk kan zijn om optimaal te kunnen genieten van een zomerse dag. Het is immers niet aan te raden om de hele dag al in de zon te zitten en af en toe de schaduw opzoeken is ook wel eens prettig. Zorg er daarom voor dat wanneer je tuinmeubelen koopt je ook een geschikte parasol hebt. Je kunt ook kiezen voor een zonnedoek die je kunt ophangen over de plek waar je wilt genieten van het mooie weer.

Parasols

Parasols

Een passende parasol

Een parasol die bescherming biedt tegen de zon en is zeer handig om te gebruiken in combinatie met jouw tuinmeubelen. Het is dan wel zo mooi als de parasol ook past bij de kleuren van de tuinmeubelen. Door gebruik te maken van een parasol kun je eenvoudig de zon even ontvluchten. Een ander voordeel van parasols is dat ze in veel gevallen eenvoudig te verplaatsen zijn. Er zijn verschillende soorten parasols, je hebt kleine parasols die je eenvoudig in een daarvoor geschikte voet kunt zetten, maar er zijn ook grote parasols die je met een hendeltje kunt opendraaien. Om geen last te hebben van de Parasolvoet en de paal waar de parasol aan bevestigd is kun je ook kiezen voor een zwevende parasol. De parasol hangt dan aan een grote beugel die over de tafel of de plek hangt waar je deze plaatst.

Zonnedoeken

Een zonnedoek of schaduwdoek kan eenvoudig worden bevestigd om schaduw te creëren. Er zijn verschillende soorten Schaduwdoeken. Je kunt een schaduwdoek op een vaste plek hebben, een schaduwdoek die je kunt bevestigen met touwen of daarvoor geschikte stokken en er zijn ook Schaduwdoeken die een vaste plek hebben die je eenvoudig kunt opbergen. Een voorbeeld daarvan is een harmonicadoek. Deze schaduwdoek hangt tussen twee rails en wordt als een harmonica uitgevouwen om de zon tegen te houden. Als de zon weg is kun je de harmonicadoek dan eenvoudig weer inschuiven. Zonnedoeken kunnen van verschillende materialen gemaakt worden. Het is ook mogelijk om zonnedoeken te kopen die waterafstotend zijn. In dat geval kan de zonnedoek prima buiten blijven hangen wanneer het weer minder wordt. Ook is het dan mogelijk om tijdens een bui buiten te blijven zitten zonder dat je de zonnedoek hoeft op te bergen.