Inspiratie

Pimp je tuin tot een vakantie oord

loungen in de tuin

Het is weer zomer en dat betekend voor heel veel mensen vakantie! Sommigen blijven thuis maar anderen trekken er lekker op uit en zoeken hun vertier en ontspanning elders! Uiteraard is het ontzettend leuk om op vakantie te gaan en om herinneringen op een nieuwe plek te maken. We zijn dan ook een reislustig volk en houden er van om op vakantie te gaan.

 

Toch kan het soms ook zo zijn dat je er voor kiest om lekker thuis te blijven. Soms sla je een jaartje over, en soms hou je misschien wel helemaal niet zo van vakantie en blijf je misschien wel veel liever thuis in je eigen omgeving met al je eigen spullen bij de hand! Hier is dan ook zeker wat voor te zeggen! Als dit het geval is en als je dus lekker thuis blijft dit jaar dan is het vaak zo dat je veel tijd in je eigen achtertuin door brengt.

 

Zeker als er een lekker zonnetje schijnt kan dit erg prettig zijn en is het heerlijk om in je eigen achtertuin rust en ontspanning te zoeken!  Het is dan natuurlijk wel zo fijn als je eigen achtertuin helemaal tot in  de puntjes verzorgd is en je er ook echt het gevoel kunt hebben dat je vakantie aan het vieren bent! Gelukkig kun je er met een paar simpele tips voor zorgen dat je jouw tuin helemaal omtovert tot een waar vakantie paradijs! Op deze manier gaat zelfs de meest avontuurlijke reiziger niet twijfelen of hij niet beter thuis kan blijven!

Op vakantie of thuisblijven

 

Voor veel mensen is het ieder jaar weer de grote vraag, gaan we weg dit jaar of blijven we lekker thuis. Vaak zijn er dan een aantal redenen om te bedenken waarom je lekker weg zou kunnen gaan maar zijn er ook vaak redenen te vinden om juist lekker thuis te blijven.

 

Het kan dan nog een flinke puzzel zijn om af te wegen waar je uiteindelijk voor kiest! Het beste wat je kunt doen om uiteindelijk een keuze te maken is de voor en nadelen tegenover elkaar zetten en er zo voor kiezen of je wel of niet weg gaat. Dit kan soms knap lastig zijn.

 

Als je uiteindelijk besluit om niet op vakantie te gaan dan horen we vaak dat mensen het thuis wel zo gezellig mogelijk willen maken om hier optimaal te genieten. Het geeft dan ook niet als dat wat gaat kosten want dit wordt immers weer uitgespaard op de vakantie! Wij gaan je laten zien hoe je zonder de hoofdprijs te betalen met een paar slimme aanpassingen je tuin tot een waar vakantie oord omtovert.

loungeplek

loungeplek

Maak het jezelf gemakkelijk

 

Ten eerste gaan we kijken wat er nu voor zorgt dat je een vakantiegevoel krijgt. Voor heel veel mensen is dit toch wel het feit dat het zo heerlijk rustig en ontspannen is. Even niks moeten maar alleen maar relaxen en natuurlijk heel erg veel genieten.

 

Als je dit gevoel dus ook in je eigen achtertuin wil bereiken dan is het ten eerste heel belangrijk om er dus voor te zorgen dat je het jezelf zo makkelijk mogelijk maakt. Dit kun je doen door er bijvoorbeeld voor te zorgen dat je van alle gemakken voorzien bent. Zorg voor een lekkere plek waar je kunt relaxen en waar je ook gemakkelijk iets te drinken en te eten bij kunt pakken. Op deze manier kun je optimaal genieten.

 

Maar ook is het bijvoorbeeld heel fijn om bij wat warmere temperaturen lekker af te kunnen koelen en ook dit kun je dus heel fijn doen door bijvoorbeeld een zwembadje op te zetten in de tuin. Al ga je er na een warme dag alleen maar even met de voeten in het zorgt meteen al voor een heel prettig gevoel!

 

Er zijn dus best wel wat dingen die je kunt doen om het jezelf gemakkelijk te maken en om ervoor te zorgen dat je optimaal kunt ontspannen in je eigen achtertuin!

 

Een heerlijke loungeplek

 

Het is dus vooral heel fijn om een plek te hebben waar je even helemaal tot rust kunt komen, even geen drukte om je heen maar alleen maar lekker genieten! En hoe kun je dit nu beter doen dan op een heerlijke loungeplek! Gelukkig kun je deze heel makkelijk realiseren in je achtertuin!

 

Zo kun je bijvoorbeeld lekker veel kussens op je loungebank leggen en op deze manier heerlijk relaxen, daarnaast helpt het ook erg mee om te zorgen voor voldoende schaduw zodat je jezelf goed kunt beschermen tegen de zon. Zorg dus dat je een fijne parasol in de buurt hebt of een schaduwdoek. En tot slot is het natuurlijk ook wel heel erg prettig om wat lekkers te eten en drinken bij de hand te hebben. Een klein tafeltje in de buurt waar je dit op kan zetten is dan ook geen overbodige luxe!

 

Op deze manier kun je dus een heerlijke loungehoek realiseren waar je heel fijn kunt genieten van het zonnetje en de vakantie in je eigen achtertuin! En als je klaar bent met loungen dan houdt natuurlijk niets je nog tegen om een heerlijke duik in je zwembad te nemen!

 

Slingers en lichtjes

 

Er zijn twee dingen die er eigenlijk altijd meteen voor zorgen dat je een heel fijn gevoel krijgt, en dat zijn slingers en lichtjes! Het is dan ook heel erg leuk om slingers in je tuin op te hangen om zo optimaal te genieten van een heerlijk sfeertje in je tuin!

 

Zo kun je ervoor kiezen om een vlaggetjeslijn te spannen maar je kunt ook heel makkelijk zelf slingers maken van allerlei verschillende reepjes stof in vrolijke kleuren! Op deze manier ziet je tuin er meteen heel anders uit en krijg je al direct een heel feestelijk gevoel!

 

Maar ook lichtjes hebben deze uitwerking op ons! Het is dan ook een hele slimme tip om te zorgen voor allemaal gezellige lichtjes in je tuin! Dit kun je bijvoorbeeld doen door een lichtjesslinger in je tuin te plaatsen maar ook door een lantaarn neer te zetten of overal kleine lichtjes en kaarsen. Als je vervolgens je tuin instapt dan heb je echt het gevoel alsof je in een tropisch oord beland bent! Zeker als het een lekkere warme zomerdag is! Dit staat dan ook garant voor een heerlijke zomeravond!

 

Het eten staat klaar

 

Wat we ook heel graag doen op vakantie is lekker eten en drinken en dan het liefst natuurlijk lekker buiten! Dat is dan vaak ook meteen het grote voordeel van vakantie dat je heerlijk buiten kunt eten! Dit is niet alleen heel gezellig maar het is ook gewoon erg prettig om op deze manier zoveel mogelijk buiten te zijn en echt dat vakantie gevoel te ervaren.

 

Ook als je dus vakantie viert in je eigen achtertuin kan het dus heel erg prettig zijn om ervoor te zorgen dat je lekker vaak buiten kunt eten! En dit is natuurlijk helemaal leuk aan een mooi gedekte tafel! Zorg er dus voor dat je de tafel mooi dekt en dat het er allemaal feestelijk en gezellig uit ziet! Of je dan vervolgens gaat koken, de barbecue aanzet of voor lekker makkelijk kiest en een afhaal maaltijd laat komen het is allemaal even gezellig!

 

Juist door lekker buiten te eten ervaar je een waar vakantie gevoel, zeker als het zonnetje lekker schijnt en je kunt nagenieten en na praten van een heerlijke vakantiedag in je eigen tuin waar je hopelijk optimaal van hebt genoten. Het fijne is ook nog eens dat je alles wat je maar nodig hebt bij de hand hebt omdat je zo even je eigen keuken in kunt duiken! Ook is het geen enkel probleem om een drankje te drinken want je hoeft daarna toch niet meer te reizen! Eigenlijk een ideale situatie dus!

 

Jouw tuin als vakantie oord

 

Zoals je kunt zien is er dus ook heel wat voor te zeggen om lekker thuis te blijven en om vakantie te vieren in je eigen achtertuin. Het lijkt soms veel werk maar met een paar kleine aanpassingen kun je dus ook prima vakantie vieren in je eigen tuin en hier dat echte vakantie gevoel realiseren. Want dat is uiteindelijk wel waar het allemaal om gaat! Je wil heel graag dat echte vakantie gevoel ervaren en gelukkig kan dit dus ook heel erg goed in je eigen achtertuin met een paar fijne aanpassingen!

 

Zorg ervoor dat je van alle gemakken voorzien bent en dat er een fijne sfeer hangt in je tuin. Zorg voor een lekkere plek om te relaxen en waar voldoende comfort en luxe heerst, maar zorg ook voor schaduw als dit nodig is! Vervolgens is het alleen nog zaak om wat lekkers te eten en te drinken in huis te halen en dan kun je optimaal gaan genieten!

 

Je hoeft dus helemaal niet ver weg op reis te gaan maar kunt dus ook prima het vakantie gevoel in je eigen achtertuin beleven! En wie een beetje creatief is maakt er een waar feestje van!