Inspiratie

Zo kom je na de vakantie terug in een opgeruimde tuin

tuinmeubelen opruimen

De zomervakantie komt er weer aan we trekken vaak allemaal massaal naar het buitenland. Soms blijven we ook in eigen land maar we gaan in ieder geval altijd heel graag een paar weken op vakantie. We pakken alles thuis in en laten huis en haard achter om tijdelijk ergens anders te verblijven en te genieten van een heerlijke vakantie in een andere omgeving.

 

Even helemaal ontspannen en tot rust komen en natuurlijk heel veel leuke avonturen beleven met elkaar. Na een aantal weken komen we vaak weer terug thuis en dan begint het normale leven weer. Het is dan ook ontzettend fijn als je thuis komt in een opgeruimd huis en niet eerst ook nog thuis aan de slag moet. Maar niet alleen voor je huis geld dit, ook voor je tuin. Als je jouw tuin namelijk onverzorgd achter laat dan kun je er op wachten dat er na je vakantie flink wat werk voor je klaar ligt. En dat is natuurlijk nu net niet de bedoeling. Je wil namelijk zeker na je vakantie zo lang mogelijk dat ontspannen gevoel vasthouden en je zit er niet op te wachten dat je dit meteen al weer kwijt raakt doordat je aan de slag moet.

 

Het is dan ook aan te raden om je tuin in een dusdanige staat achter te laten zodat je als je terug komt er ook meteen weer van kunt genieten en je niet eerst allerlei klusjes hoeft uit te voeren. Het is dus zeker een heel slim idee om een opgeruimde tuin achter te laten voordat je op reis gaat! En in deze blog laten wij jou graag zien hoe je dat het beste kunt doen. Waar moet je allemaal op letten? En hoe zorg je ervoor dat je jouw tuin zo netjes mogelijk achter laat zodat je er na de vakantie meteen weer van kunt  genieten!

 

Heerlijk op vakantie

 

Vaak kijken we er al het hele jaar naar uit, het moment dat we heerlijk op vakantie kunnen gaan. We hebben vaak heel hard gewerkt het hele jaar door en kunnen niet wachten om dit eindelijk even allemaal los te kunnen laten en om te gaan genieten van een heerlijke vakantie! Het is ontzettend fijn om  dan even helemaal niets te moeten en echt tot rust te komen.

 

Dat is natuurlijk ook echt het doel van vakantie. Het is ook na je vakantie als je thuis komt natuurlijk heel fijn om dit gevoel nog even vast te houden. Je huis en je tuin vragen natuurlijk vaak veel onderhoud en tijd voor je en dit is lang niet altijd makkelijk. Maar juist als je ervoor zorgt dat je ze op de juiste manier achter laat heb je er veel minder werk aan en  kun je ervoor zorgen dat je met een gerust hart op vakantie kunt.

 

Vaak denken we alleen wel aan alles wat er in onze huizen moet gebeuren en zorgen we ervoor dat we dit allemaal onder controle hebben, onze koelkasten maken we leeg en onze prullenbakken legen we, de gordijnen worden gesloten en de verwarming uitgezet, alle stekkers gaan uit het stopcontact en we werken de laatste restjes was nog even weg. Op deze manier zorgen we er namelijk voor dat we weer heerlijk thuis komen in een opgeruimd huis waar we heerlijk kunnen genieten van alles en iedereen om ons heen!

 

En eigenlijk geld dus voor je tuin precies hetzelfde ook hierbij is het namelijk er belangrijk om deze helemaal netjes achter te laten zodat je daarna met een gerust hart weer thuis kunt komen en kun genieten van een opgeruimde tuin zonder dat hier bergen met werk op je liggen te wachten!

opgeruimde tuin

opgeruimde tuin

Een opgeruimde tuin

 

Maar hoe kun je er nu het beste voor zorgen dat je jouw tuin helemaal netjes achterlaat? En wat moet je eigenlijk allemaal doen zodat je vervolgens zonder zorgen op reis kunt gaan en vooral ook zonder zorgen weer thuis kunt komen? Wij gaan het je allemaal vertellen!

 

Ten eerste is het heel belangrijk om het onkruid in je tuin te verwijderen. Uiteraard kun je niet voorkomen dar er weer flink wat onkruid terug zal groeien tijdens je vakantie maar als je al begint met een achterstand is het straks helemaal niet meer te overzien als je terugkomt! Zorg er dus voor dat je het onkruid netjes weghaalt zodat je thuis kunt komen in een opgeruimde tuin en het werk nog te overzien is!

 

Zorg er daarnaast ook voor dat je de heggen allemaal netjes snoeit, op deze manier overwoekeren ze niet en kom je thuis met nette heggen. Als je dit namelijk niet doet voor je vertrek dan loop je de kans dat ze enorm overwoekeren en dan ben je daarna een hoop meer tijd kwijt om ze weer een beetje in model te krijgen!

 

En dan komen we bij het volgende punt en dat is namelijk het onderhouden van je beplanting, het is namelijk enorm slim om voordat je vertrekt even heel je tuin door te lopen en alle planten in je tuin even goed na te lopen. Kijk daarbij vooral goed of ze allemaal netjes zijn en geen dorre takken en bladeren hebben. Als dit wel het geval is dan is het aan te raden om deze te verwijderen!

 

Maar vergeet ook vooral je tuinmeubelen niet, tijdens je afwezigheid kan het natuurlijk alle kanten op gaan met de meubelen in je tuin! Het kan heel hard regenen of waaien en dit is natuurlijk niet handig voor je meubelen die netjes buiten staan. Het is dan ook zeker altijd aan te raden om de kussens van je meubelen binnen te leggen en eventueel de hoezen om je tuinmeubelen heen te doen zodat ze beschermd zijn tegen alle weersomstandigheden die voorbij kunnen komen!

 

En tot slot is het ook handig om ervoor te zorgen dat er geen losse troepjes meer in je tuin liggen, loop dus alles even goed na en zorg ervoor dat alles helemaal netjes is en er geen dingen meer liggen die je na je vakantie dan weer zou moeten opruimen. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je straks heerlijk thuis komt in een opgeruimde tuin waar je meteen lekker van kunt genieten!

 

Een goede planning

 

Nu denk je misschien dat het best nog heel veel werk is om je tuin dus helemaal vakantie klaar te krijgen, maar dat valt gelukkig heel erg mee. het geheim zit hem er namelijk in dat je iedere keer een beetje doet en alles gewoon goed bij gaat houden. Als je dit namelijk al vanaf het begin doet dan heb je er uiteindelijk ook vlak voordat je weg gaat helemaal niet zoveel werk aan!

 

Houdt dus eigenlijk heel de Lente en zomer je tuin goed bij, haal regelmatig even wat onkruid weg, zorg ervoor dat je heggen netjes gesnoeid zijn en loop met regelmaat je beplanting even na. Als je dit iedere week een keer doet dan loopt het werk niet op en hoef je uiteindelijk alleen nog maar alles een keer extra na te lopen vlak voordat je weggaat. Dit scheelt je natuurlijk enorm veel werk bij terugkomst!

 

Na de vakantie terugkomen in een opgeruimde tuin

 

Het is dus zoals je ziet ontzettend fijn om terug te komen na je vakantie in een opgeruimde tuin. Het kost misschien even wat werk maar als je heel de Lente en Zomer al goed zorgt voor je tuin dan valt dit allemaal reuze mee gelukkig! Het is werkelijk zo dat als je jouw tuin goed bij gaat houden je uiteindelijk alleen nog maar even je tuin goed na hoeft te lopen voordat je op vakantie vertrekt!

 

Als je er vervolgens voor zorgt dat je tuin er helemaal  netjes bij ligt voor dat je vertrekt naar je vakantie adres dan zorg je er ook voor dat je bij thuis komst niet ineens heel veel werk hebt. Op deze manier kun jij je vakantie gevoel zo lang mogelijk volhouden en dat is natuurlijk wel zo fijn. Het is heerlijk om in alle rust thuis te komen en niet meteen aan de slag te hoeven maar eerst even lekker bij te kunnen komen en het genieten thuis voort te zetten! Hoe fijn is het om nog even lekker met een drankje in je eigen opgeruimde tuin te zitten in plaats van dat je meteen allemaal klusjes om je heen ziet! Dat is natuurlijk een stuk prettiger! Op deze manier maak je het jezelf dan ook een stuk makkelijker en houdt je het vakantie gevoel zo lang mogelijk vast!

 

Uiteraard is de mate van onderhoud bij iedere tuin verschillend en ligt dat natuurlijk heel erg aan de oppervlakte van je tuin en de inrichting ervan. Een tuin met heel veel groen en een groot gazon zal bijvoorbeeld meer voorbereiding vragen dan een relatief kleine tuin met veel tegels. Houdt hier dan ook rekening mee en kijk goed naar wat jouw tuin nodig heeft! Op deze manier ben je er zeker van dat je ervoor kunt zorgen dat jouw tuin er helemaal netjes bij komt te liggen en er ook bij thuis komst nog netjes uitziet. En dat is wel zo fijn thuiskomen!