Inspiratie, Tips

Tien tips voor het inrichten van een gezellige tuin

gezellige tuin

Vind jij het ook zo fijn om veel tijd in jouw tuin door te brengen? Dan is het advies om jouw tuin geheel in jouw stijl in te richten. Elke dag als je weer tijd in jouw tuin doorbrengt, ben je weer in een opperbeste stemming. Je geniet immers van de fraaie tuin, van het lekkere (Nederlandse) weer en van het mooie leven.

Tevens is jouw tuin een ideale plek om even tot rust te komen. Dit kun je op een relaxte manier doen, terwijl je ook de handjes uit de mouwen kunt steken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om lekker te tuinieren in jouw tuin; daarmee ben je lekker bezig én hou je jouw tuin strak.

Ben je op dit moment mogelijk niet 100% tevreden met jouw tuin? Zoals de inleiding van dit artikel duidelijk laat zien, is het in dat geval aan te raden om jouw tuin opnieuw in te richten. Door jouw tuin opnieuw in te richten, kun je weer voor de volle 100% van jouw tuin gaan genieten.

Met dit artikel willen wij je een handje helpen! In dit artikel vind je daarom de beste tips voor het inrichten van een gezellige tuin. We bespreken hoe je dit kunt doen, voor welke meubelen je het beste kunt kiezen en voor welke accessoires je zoal kunt kiezen. In dit artikel verwijzen wij daarom ook naar de nodige meubelen en accessoires; een compleet overzicht van de meubelen en accessoires vind je in onze webshop. In onze webshop kun je de beste meubelen bovendien tegen de scherpste prijzen aanschaffen. Wat wens je nou nog meer?

Wat verstaan wij onder een gezellige tuin?

Iedereen stelt andere wensen aan zijn/haar tuin. Dat blijkt niet alleen uit de vele vragen die wij binnen krijgen, maar ook uit de daadwerkelijke inrichtingen van de tuinen in ons land. Als je een rondje bij jou door de woonwijk loopt, kom je allerlei soorten inrichten tegen. Dit varieert bijvoorbeeld van erg strak tot aan lekker natuurlijk. Het is aan jou om te bepalen waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Wij raden je in ieder geval aan om voor een gezellige tuin te zorgen. Maar, wat verstaan wij nou precies onder een gezellige tuin? Nou, in onze ogen is een gezellige tuin een tuin die gezelligheid uitstraalt. Deze gezelligheid kan op meerdere manieren gecreëerd worden; juist daarvoor vind je in dit artikel de beste tips. Als je wilt weten hoe je precies een gezellige tuin in kunt richten, kun je daarom het beste dit artikel even op je gemakje doornemen!

Tip 1: kies voor een grasmat

Ja, dit is één van de beste tips die wij mee kunnen geven. In onze ogen doe je er te allen tijde verstandig aan om voor een grasmat in jouw tuin te kiezen. De groene kleur van het gras brengt namelijk de nodige gezelligheid met zich mee. Bovendien kun je dit groene gras perfect combineren met de bestrating in jouw tuin. Op die manier weet je een fraai contrast te creëren; dat gaat ook gepaard met de nodige gezelligheid.

Kun je dan beter voor natuurgras of beter voor echt gras kiezen? Dat hangt volledig van jouw eigen voorkeuren af. Wij schreven recent in ieder geval een uitgebreid artikel over de verschillen tussen natuurgras en echt gras. Wij raden je aan om dat artikel op je gemakje door te nemen, zodat je de juiste keuze kunt maken.

Tip 2: kies ook voor andere soorten begroeiing

Door voor gras te kiezen, weet je in jouw tuin al de nodige gezelligheid te creëren. Dat gezellige gevoel versterk je alleen maar door voor meer en meer begroeiing te kiezen. Zo is het aan te raden om voor gezellige plantjes, mooie bloempjes en fraaie struiken te kiezen.

Waarom? Ook hierbij geldt weer dat de groene kleur de nodige gezelligheid met zich mee brengt. Als je voor kleurrijke bloemetjes en plantjes kiest, wordt de gezelligheid eigenlijk alleen maar naar een hoger niveau getild. Onder aan de streep zorgen de nodige kleurtjes absoluut voor een gezellige sfeer in jouw tuin.

Hoe kun je nou bepalen wat voor jou de juiste soort begroeiing is? In onze ogen is het daarvoor aan te raden om via internet de nodige inspiratie op te doen. Bekijk bijvoorbeeld via het internet de nodige foto’s van tuinen; je kunt op basis daarvan direct bepalen welke begroeiing je wel én niet mooi vindt. Op basis daarvan kun je de juiste keuzes maken voor de begroeiing in jouw tuin.

Overigens zorgt begroeiing ook voor de aanwezigheid van insecten. Met dank aan de aanwezigheid van de insecten geniet je in jouw tuin van nóg meer gezelligheid. De insecten brengen immers het nodige leven met zich mee; wat wens je nog meer?

Bonustip: kijk ook eens naar een natuurlijke tuinafscheiding. Je kunt voor bijvoorbeeld een normale schutting kiezen, maar je kunt ook een fraaie haag in jouw tuin plaatsen. Met dank aan zo’n haag spreekt jouw tuin eigenlijk direct meer. Daarmee maak je jouw tuin ook in één klap een stuk gezelliger. Dat is uiteindelijk wat je wilt, niet waar? 

tuin accessoires

tuin accessoires

Tip 3: creëer meerdere gezellige zitjes in jouw tuin

Wil jij graag veel tijd op een gezellige manier in jouw tuin door kunnen brengen? Dan doe je er verstandig aan om een gezellig zitje in jouw tuin te creëren. Sterker nog; wij raden je aan om meerdere gezellige zitjes in jouw tuin te creëren. Door meerdere zitjes in jouw tuin te creëren, kun je de gedurende de dagen nog voor de gewenste variatie zorgen.

Hoe creëer je nou meerdere zitjes in jouw tuin? Dat doe je onder meer door bij jouw terras én onder de overkapping voor een zitje te kiezen. Heb je geen overkapping? Dan is het wellicht interessant om na te denken over de plaatsing van een dergelijke overkapping.

Heb je twee terrassen in jouw tuin? Dan leent zich dat uitstekend voor twee soorten zitjes. Je kunt op het ene zitje bijvoorbeeld voor een loungeset kiezen, terwijl je op het andere zitje voor bijvoorbeeld een tuinset kiest. Door voor twee soorten zitjes te kiezen, breng je de nodige variatie naar jouw tuin. Ook dat is wenselijk bij het creëren van meer gezelligheid in jouw tuin!

Weet je niet zo goed hoe je de zitjes in moet richten? Wij raden je aan om hiervoor ons aanbod van tuinmeubelen te bekijken. Bekijk de vele soorten tuintafels, tuinstoelen en complete sets maar eens op je gemakje. Doe daar de nodige inspiratie mee op en kom vervolgens direct in actie.

Tip 4: creëer warmte in jouw tuin

In ons land is het in de afgelopen zomers lekker weer geweest. Helaas hebben we ook nog met enige regelmaat met minder tot slecht weer te maken. Wil jij op de dagen met slecht weer ook tijd in jouw tuin door kunnen brengen? Dat is mogelijk als je voor één van de handige accessoires kiest. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een terrasverwarmer.

Met een terrasverwarmer weet je op een handige manier jouw tuin een stuk gezelliger te maken. Je geniet hierbij niet alleen van de gezelligheid, maar ook van hogere temperaturen in jouw tuin. Die twee aspecten gaan overigens hand in hand met elkaar.

Met dank aan de terrasverwarmer kun je nóg meer tijd in jouw tuin doorbrengen. Doordat je jouw tuin gezellig inricht, is het nóg aangenamer om zoveel tijd in jouw tuin door te brengen. Alleen om die reden al is het aan te raden om voor een terrasverwarmer te kiezen.

Spreekt een terrasverwarmer jou niet helemaal aan? Dan kun je ook kiezen voor de aanschaf van een vuurtafel. Een vuurtafel is eigenlijk een tafel met daarin een verwarmingselement. Door dit verwarmingselement aan te doen, geniet je van kunstvuur. Dit kunstvuur brengt niet alleen warmte met zich mee, maar uiteraard ook de nodige gezelligheid. Het is eigenlijk net alsof je bij een kampvuur zit te chillen. In plaats daarvan zit je ‘gewoon’ aan een vuurtafel.

Tip 5: zorg voor kleurrijke bestrating

Heb jij interesse om jouw tuin helemaal vol met tegels te leggen? Dan kunnen wij je maar één ding adviseren: doe dit vooral niet. Als je jouw tuin vol met tegels legt, geef je het regenwater geen mogelijkheid om te verdwijnen. In plaats daarvan doe je er verstandig aan om te kiezen voor een combinatie van begroeiing en bestrating.

In onze ogen is bestrating in elke tuin onmisbaar. Als je jouw tuin gezellig wilt maken, is ons advies daarbij wel om voor kleurrijke bestrating te kiezen. Je kunt voor donkergrijze of zwarte tegels kiezen, maar dat brengt niet zozeer gezelligheid met zich mee. Nee, dergelijke kleuren brengen vooral een strakke en ietwat zakelijke uitstraling met zich mee.

Wil jij het echt gezellig in jouw tuin maken? Dan kun je eens kijken naar felgekleurde tegels. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld felrode tegels; dergelijke tegels vallen in jouw tuin op en laten jouw tuin een stuk vrolijker ogen. Wat wens je nog meer?

Tip 6: plaats leuke accessoires in jouw tuin

Ben je er met het plaatsen van alleen tuinmeubelen al? Nee, zeker niet. In onze ogen is het vooral van belang om een huiselijk gevoel in jouw tuin te creëren. Het creëren van een huiselijk gevoel doe je onder meer door ook accessoires in jouw tuin neer te zetten.

Over wat voor soort accessoires we het hebben? Nou, onder meer over de eerder genoemde vuurtafel en terrasverwarmer. Daarnaast raden wij je ook aan om voor de nodige plantenbakken te kiezen. De plantenbakken zelf brengen een toffe uitstraling met zich mee, terwijl dit uiteraard ook voor de inhoud van de plantenbakken geldt. Ook hiermee weet je weer het nodige groen in jouw tuin te creëren.

Overigens is het ook van belang om met praktische gemak rekening te houden. Heb je bijvoorbeeld een gezellig zitje gecreëerd? Dan kan de plaatsing van een goede parasol eigenlijk niet ontbreken. Met een goede parasol bescherm je jouw lichaam tegen de felle zonnestralen; dat is zéér wenselijk. Tevens brengt een fraaie parasol ook nog een toffe uitstraling met zich mee. Een uitstraling waar je dubbel en dwars van gaat genieten, met alle dank aan de forse afmetingen van een parasol.

 

Tip 7: durf te experimenteren

Is het aan te raden om altijd maar voor het veilige te kiezen? Nee, zeker niet. Wij willen je graag aanraden om ook eens out of the box te durven denken. Durf eens een bijzondere combinatie in jouw tuin te maken. Durf eens voor kleurrijke meubelen of accessoires te kiezen. En durf eens unieke tuinmeubelen aan te schaffen. Door hier mee te experimenteren, kun je op termijn echt de tuin van jouw dromen creëren. Een tuin waar je van ongekend veel gezelligheid geniet.

Hoe je nou het beste kunt experimenteren? Wij raden je hiervoor aan om eens door ons aanbod heen te scrollen. Als je onze meubelen en accessoires bekijkt, word je eigenlijk direct blij. Door dit op je gemakje te doen, kun je direct de nodige inspiratie op doen. Juist door deze inspiratie op te doen, kun je eens out of the box beslissingen maken. Beslissingen waar je op termijn absoluut blij mee gaat zijn.

Ook kan het wel eens handig zijn om een rondje bij jou in de buurt te wandelen. Kijk eens hoe andere huishoudens hun tuinen ingericht hebben en doe ook hier de nodige inspiratie mee op. Mogelijk kun je op die manier ook nog unieke elementen voor in jouw tuin bedenken!

Tip 8: koop jouw meubelen & accessoires bij Tuinmeubelsale.nl

Wil jij graag jouw tuin geheel naar wens in gaan richten? Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, heb je voldoende mogelijkheden om jouw tuin gezellig te maken. Als afsluiter van dit artikel willen wij je echter nóg een waardevolle tip meegeven: bestel jouw meubelen & accessoires via onze webshop.

Waarom? Omdat wij je een divers aanbod van de beste meubelen en accessoires voorschotelen. Als je voor één van de producten uit ons aanbod kiest, kies je eigenlijk voor kwaliteit en een lange levensduur. Daarnaast hoef je bij ons niet de hoofdprijs te betalen voor onze producten. Nee, wij stellen alles in het werk om de prijzen zo laag mogelijk voor je te houden. Daarmee wordt het inrichten van jouw tuin nog leuker; veel plezier met het creëren van jouw gezellige tuin!