Inspiratie

Typisch Hollandse tuinen

pexels aaron burden 2449549

 

Als we kijken naar de tuinen die we over de gehele wereld zien dan heeft ieder land wel zo zijn eigenschappen die je terug ziet komen in een tuin. Bijvoorbeeld bepaalde kleuren, bepaalde planten of bloemen die je dus enkel en alleen bij dat land heel veel ziet. Het is natuurlijk heel erg leuk dat een land op deze wijze zijn eigen identiteit heeft en dat je een land hier dus ook aan kan herkennen. Dat heeft dan ook zeker weten veel fijne voordelen.

In deze blog laten we natuurlijk ons eigen mooie Nederland centraal staan. Want wat is nu echt een typisch Hollandse tuin? Welke kleuren zien we in deze tuin terug en welke planten en bloemen? En welke stijl voert in deze tuin de boventoon? Wij gaan het helemaal voor je uitzoeken en vertellen je precies wat nu echt typisch past bij een Hollandse tuin.

Wellicht zijn deze kenmerken al lang in jou tuin terug te vinden of wellicht besef je dat dit niet zo is en krijg je spontaan zin om toch enkele kenmerken in jouw eigen tuin te verwerken! Wij zijn enorm benieuwd. Lees je snel met ons mee?

Een typisch Hollandse tuin

In de titel zien we het natuurlijk al staan. We gaan in deze blog kijken naar een typisch Hollandse tuin. En deze tuin voldoet dus aan een aantal kenmerken die we dus vooral in Hollandse tuinen terug zien. Nu is dat natuurlijk niet enkel  en alleen in Holland het geval. Eigenlijk heeft ieder land wel een aantal kenmerken en eigenschappen die we dus vooral in dat specifieke land in de tuin tegen komen.

Dat heeft te maken met het feit dat we allemaal graag onze eigen stempel op onze tuin drukken en dat we vaak trots zijn op ons land van herkomst en dat dan ook maar wat graag in onze tuinen terug laten komen.

En ieder land heeft daar dan vervolgens weer zo zijn eigen manieren voor waardoor het hele plaatje klopt. Ieder land heeft bepaalde planten, bloemen, kleuren of materialen die kenmerkend zijn voor precies dat land. En als je deze dus onderaan de streep terug laat komen in je tuin dan heb je dus een tuin te pakken die typisch Hollands oogt!

De typisch Hollandse kleuren

We gaan beginnen met de kleuren van een tuin. Als we kijken naar een typisch Hollandse tuin dan zijn er namelijk een aantal kleuren die er dus echt bovenuit springen. Deze kleuren zien we dan ook heel veel in deze tuinen voorbij komen en ze leggen een leuke link met ons land.

Je kunt waarschijnlijk al wel raden welke kleuren dit zijn. Namelijk rood, wit , blauw en oranje. En inderdaad dus de kleuren van onze vlag en nationaliteit. Deze kleuren laten we dan ook met zijn allen maar wat graag in onze tuinen voorbij komen en dat ziet er natuurlijk heel erg gezellig en sfeervol uit. Meer dan genoeg reden dus om je te laten weten hoe je deze kleuren nu eigenlijk het beste een plekje in je tuin kan geven.

Ten eerste kan dit natuurlijk heel erg goed met bloemen. En dan met name de tulp is hier onwijs geschikt voor. Niet alleen is deze bloem in deze kleuren te verkrijgen maar daarnaast heeft de tulp ook nog eens een leuke link met ons land en wordt het dus gezien als een typisch Hollandse bloem.

Het is dus vooral enorm leuk om met deze bloemen deze kleuren terug te laten komen in je tuin. Zie je het al voor je een border vol met tulpen in de kleuren van de Hollandse vlag. Dan is het thema natuurlijk meteen duidelijk in je tuin!

Maar er zijn ook andere manieren om deze kleuren aan je tuin toe te voegen. Wat dacht je bijvoorbeeld doormiddel van accessoires. Ook dit is een manier die veel gebruikt wordt. En ook kan het heel goed zo zijn dat je bijvoorbeeld deze kleuren toevoegt door wat houtwerk in je tuin een kleurtje te geven. Of door bijvoorbeeld kussens en plaids in deze kleuren aan je tuin toe te voegen. Kortom je kan er dus allerlei kanten mee op en het is dan ook erg leuk om deze kleur terug te laten komen in je tuin!

De bloemen die passen bij een Hollandse tuin

En naast de kleuren zijn er ook hele specifieke bloemen die echt goed passen bij een Hollandse tuin. Ook deze bloemen verdienen in deze tuinen dan ook een mooi plekje. Het eerste soort kun je natuurlijk wel raden want dat zagen we net ook al even voorbij komen en dat zijn dus inderdaad de tulpen. Maar daarnaast zijn er ook andere soorten die we opvallend veel terug zien komen. Denk bijvoorbeeld aan de narcissen maar ook de rozen en de margrieten.

Dit zijn dan ook weer allemaal typische bloemen die in een Hollandse tuin een mooie plek verdienen! Het is heel erg leuk om aan de hand van bloemen een tuin te herkennen en dus te zien welk soort bloemen toch echt een plekje in een Hollandse tuin verdienen. Op deze manier zie je dan ook het plaatje compleet en dit zorgt voor veel sfeer in je tuin en natuurlijk een echte Hollandse sfeer die niet te missen is.

Met bloemen werken maakt je tuin ook nog eens heel kleurrijk en vrolijk. Het is dan ook niet zonder reden dat veel mensen juist deze optie zo prettig vinden en graag zoveel mogelijk bloemen een plekje in hun tuin geven.

De materialen die passen bij een Hollandse tuin

En dan is er nog een factor die een rol speelt en die zorgt voor een herkenbaar kenmerk. Namelijk de materialen die we voorbij zien komen in een Hollandse tuin. Hier kunnen we met stip op nummer een zetten het steigerhout. Dit is dan ook een materiaal soort die we heel veel voorbij zien komen en die dus echt de boventoon voert in de Hollandse tuinen.

Dit is natuurlijk erg leuk om te zien en het past ook wel bij ons land. Het geeft je tuin namelijk een warme maar toch ook stoere sfeer mee en het is een mooi robuust materiaal. Kortom dit materiaal heeft alles in huis om je tuin tot een hele mooie plek te maken maar ook om die echte Hollandse sfeer naar boven te brengen en dat is natuurlijk waar het allemaal om draait.

Voeg dus gerust wat steigerhout toe aan je tuin en maak er een mooi plaatje van. Dit kun je dan ook op een aantal verschillende manieren doen en dit maakt het eindresultaat compleet.

De accessoires die passen bij een Hollandse tuin

Accessoires maken vaak het plaatje in je tuin compleet en maken het geheel mooi af. Dus ook de accessoires in een Hollandse tuin. En het is extra leuk want deze accessoires zie je dus ook veel voorbij komen in andere landen omdat ze nu eenmaal onwijs leuk zijn.

Zo is de tuinkabouter bijvoorbeeld typisch Hollands maar zien we deze ondertussen in heel erg veel landen de tuinen sieren. En dat is natuurlijk wel heel erg leuk dat ons eigen kleine landje hier de voorzet voor gegeven heeft.

Maar naast de tuinkabouter zien we ook veel bloempotten met delft blauwe tekeningen erop. Ook deze zijn natuurlijk typisch Hollands en brengen dan ook op een hele leuke en relaxte manier de Hollandse sfeer naar boven!

En vergeet vooral ook de kussens en de plaids niet. Wij zijn natuurlijk een land dat veel waarde hecht aan warmte en gezelligheid en maken het vaak zo sfeervol mogelijk. Hier komen de kussens en de plaids natuurlijk goed bij van pas! Kortom er zijn dus meer dan voldoende accessoires te vinden die het plaatje in je tuin compleet maken en die zorgen voor veel sfeer en gezelligheid.

Alles over de typisch Hollandse tuinen

Zoals je wel kunt lezen zijn er heel erg veel verschillende manieren om die typische Hollandse kenmerken in je tuin terug te laten komen. Het is natuurlijk heel erg leuk dat dit op veel verschillende manieren kan want dat geeft ook heel veel mogelijkheden.

Zo kun je bijvoorbeeld veel doen met de beplanting in je tuin, denk dan aan soorten planten maar ook allerlei verschillende soorten bloemen in de typische Hollandse kleuren. Maar heb je ook weleens gedacht aan bijvoorbeeld accessoires die daadwerkelijk die Hollandse sfeer naar boven brengen. Ook deze zijn er in heel erg veel soorten en maten en ook deze zorgen voor een hele prettige en warme sfeer in je tuin maar hebben vooral een flinke knipoog naar ons land!

En ook de materialen spelen hierin natuurlijk een belangrijke rol. Gelukkig zijn er dan ook meer dan voldoende materialen die ook heel Hollands ogen en die deze sfeer en stijl dus ook weer helemaal tot zijn recht laten komen. Denk bijvoorbeeld aan steigerhout dat alsnog een hele warme maar ook stoere uitstraling heeft en dus  kenmerkend is voor ons land.

En tot slot zouden we je natuurlijk vooral ook aanraden om de tuinkabouter een plekje te geven in je tuin. Deze mag toch ook zeker niet vergeten worden en verdiend eigenlijk zelfs een ere plek in je typisch Hollandse tuin!