Inspiratie

Welke trendkleuren voeren de boventoon dit seizoen

pexels pixabay 40799

Ieder seizoen staan wij weer voor je klaar met de nieuwste trendkleuren op tuin gebied. En ieder seizoen zijn dit dan ook weer mooie en verrassende kleuren die de boventoon voeren. Het is vooral onwijs leuk om al deze verschillende kleuren te zien en om te ontdekken wat de trends van dit seizoen zijn.

De trendkleuren zijn vaak vrolijk en speels en net even anders dan je dacht, dat maakt het dan ook heel erg leuk om ze te ontdekken en ze vervolgens in je eigen tuin een plekje te geven. Dit kan dan ook op heel veel verschillende manieren en ook daar besteden we in deze blog wat aandacht aan.

Trendkleuren zijn de kleuren die een trend vormen en die je dus in een bepaalde periode opvallend vaak voorbij ziet komen. Ieder seizoen zijn dit weer andere trends en dus ook andere kleuren en juist deze wisseling maakt het zo leuk allemaal.

Nu de zomer bijna is aangebroken staan er dan ook een aantal heel zomerse trends klaar waar je zeker weten veel aan kan hebben. Deze trends zorgen voor vrolijkheid en warmte en laten jouw tuin helemaal tot leven komen en stralen.

Lees dus snel met ons mee en leer in deze blog de nieuwste trendkleuren van dit moment kennen en daarnaast leer je ook meteen hoe je deze kleuren het beste in je tuin kunt toepassen.

De zomerse trendkleuren van dit moment

We kunnen dus ieder seizoen de nieuwste en meest leuke trends ontdekken. En dit seizoen zijn dan ook de zomerse trends aan de beurt. Voor veel mensen is dit toch wel echt de favoriet omdat er dan vooral heel veel vrolijke kleuren te ontdekken zijn.

Sowieso vinden veel mensen de zomer natuurlijk een heel erg prettig seizoen omdat er dan lekker veel buiten geleefd kan worden en laten we eerlijk zijn met een zonnetje is alles ook net even een beetje beter en leuker natuurlijk.

In deze blog laten we de zomerse trendkleuren dan ook stuk voor stuk zien en vertellen wij wat deze kleuren zo bijzonder maakt. Maak je borst dus maar nat voor vrolijke en sfeervolle warme kleuren die je tuin dan ook een stuk sfeervoller en gezelliger maken en die het echte zomerse gevoel naar je tuin toe brengen natuurlijk.

Mintgroen is niet te missen

Uiteraard zijn de meeste trend kleuren al vaker voorbij gekomen ook deze oude bekende. Al is het wel weer even geleden dat deze kleur zo onwijs populair was. En dat is eigenlijk jammer want het is dan ook een heerlijke kleur die zich ook nog eens perfect laat combineren.

We hebben het dan over de kleur mintgroen, een hele frisse maar toch ook warme kleur die een tuin meteen heel veel sfeer en warmte meebrengt. Het is ook een kleur waar je eigenlijk meteen heel vrolijk van wordt en dat is dan ook wel heel erg leuk natuurlijk.

Het leuke aan mint groen is dat het een kleur is die zich ook erg fijn laat combineren met allerlei andere kleuren. Vooral zomerse kleuren doen het erg goed samen met deze kleur. Dat is natuurlijk heel prettig want daarom biedt het gebruik van deze kleur ook heel erg veel mogelijkheden voor je tuin. Je kunt de kleur dan ook op verschillende manieren toepassen en er zo een fijn geheel van maken en een warm en vrolijk totaal plaatje.

Zomers geel voert de boventoon

En dan hebben we nog een leuke trendkleur klaarstaan die ook zeker weten al vaker voorbij gekomen is maar die toch ook echt niet te missen is. We hebben het dan over de kleur geel. Als er een bepaalde kleur is die symbool staat voor de zomer dan is het natuurlijk deze kleur wel. Het is dan ook niet zo vreemd dat zomers geel voor veel trend liefhebbers de boventoon voert.

Als je zomers geel aan je tuin toevoegd dan weet je in ieder geval een ding zeker en dat is dat je meteen heel erg veel sfeer en warmte je tuin binnen haalt en dat is natuurlijk wel echt een feestje. Zomers geel doet dan ook meteen aan de zon denken en dus aan vrolijkheid en warmte want dat is ook de associatie die veel mensen met deze kleur maken en met de zomer.

Zomers geel is dan ook een heerlijke kleur die nu dus weer vol in de spotlight staat en in veel tuinen wordt toegepast. Het is dan ook zeker weten een kleur die niet te missen valt en die echt iets toevoegt op een positieve manier aan je tuin.

Zomers geel is dus wederom een fijne trendkleur die dus ook heel gemakkelijk een fijn plekje in je tuin kan krijgen en waar je dus ook zeker weten je voordeel mee kan doen.

Mooi paars is niet lelijk

En dan komen we nu bij een trend kleur waar de meningen over verdeeld zijn. De een vindt dit een geweldige kleur de ander heeft zo zijn of haar bedenkingen en beide is natuurlijk prima. We hebben het dan over de kleur paars. Een kleur waar dus veel over te doen is en waar iedereen vaak een uitgesproken mening over heeft. Waar de een deze kleur helemaal geweldig vindt is dat bij de ander dus zeker niet het geval en zijn er bedenkingen. Wij kunnen in ieder geval stellen dat dit een kleur is die wel degelijk tot de trend kleuren van dit moment behoort en die dus niet te missen valt.

Paars is dan ook zeker een hele uitgesproken kleur. En dat maakt ook meteen dat veel mensen er zo verschillend over denken. Waar de een het dus een hele fijne kleur vindt geldt dit niet voor de ander en vinden veel mensen de kleur zelfs lelijk. Dat is heel jammer want het is wel degelijk een hele fijne trend kleur die dus ook zeker veel sfeer aan je tuin toe kan voegen.

Paars is er dan ook in veel verschillende tinten. Van donkerpaars tot lila en alles er tussen in. Al deze tinten vallen onder de noemer paars en kunnen dus echt wat betekenen voor je tuin. Het is dan ook vooral heel erg leuk om hier een beetje mee te spelen en om zo de perfecte tint paars te ontdekken.

En wist je dat paars heel erg goed samen gaat met goud, zilver, roze en geel.  En laten hier nu precies ook weer een aantal fijne trendkleuren tussen zitten. De moeite waard dus om je oordeel over paars een beetje bij te stellen en deze fijne kleur dan ook een kans te geven.

Roze in allerlei verschillende tinten

En een andere trend kleur van dit moment is de kleur roze. En nu weten wij natuurlijk wel dat er ongelofelijk veel verschillende tinten roze zijn. Het leuke aan de trend van dit moment is dat al die verschillende tinten er toe doen en dus voorbij komen. Het is dan ook niet een bepaalde tint roze die vooral in de schijnwerper staat maar alle tinten roze zien we voorbij komen en vallen dan ook goed op.

Roze is voor veel mensen een zeer geliefde kleur en dit heeft dan ook verschillende redenen. Ten eerste is het een hele zachte en lieve kleur en dit spreekt dan ook veel mensen aan. Maar dat is natuurlijk niet de enige reden. We zien namelijk ook dat roze een vrolijke tint is. Veel mensen worden over het algemeen erg vrolijk van het zien van deze kleur en dat maakt het dan ook tot een echt succes verhaal.En ook roze combineert dus weer heel erg goed met allerlei andere zomerse kleuren. Dat maakt dan ook deze trend weer erg prettig en zorgt er dan ook weer voor dat ook roze dus prima een plekje in je tuin kan verdienen.

Oranje boven vergeten we niet

En dan komen we nu bij een trendkleur aan waar wederom de meningen vaak over verdeeld zijn en dat is enorm zonde want het is bovenal dus vooral een heel fijne kleur waar je dus ook zeker weten je voordeel mee kan doen. We hebben het dan over oranje. Een kleur die we vooral veel met koningsdag zien maar eigenlijk is het zonde dat de meeste mensen de kleur enkel voor deze dag bewaren. Het is dan ook een heerlijke kleur die zeker weten op meer manieren in een tuin tot zijn recht kan komen. Ook dit keer is het dus weer helemaal niet vreemd dat juist dit een trendkleur blijkt te zijn!

Ook oranje is ten eerste weer een hele vrolijke en speelse kleur. Maar ook een hele warme en sfeervolle kleur. Deze eigenschappen bij elkaar maken het dan ook tot een geliefde trend kleur. Als je het beeld van een kleur met koningsdag dus een beetje los kan laten dan zie je dus al snel dat oranje een hele prettige kleur is die in je tuin dus zeker weten tot zijn recht komt.

En het is al bijna niet verrassend meer maar ook oranje laat zich dus prima combineren met allerlei andere kleuren en dat maakt ook oranje weer tot een hele fijne trendkleur waar je ook echt wat aan kan hebben!

De hoogste tijd dus om deze kleur los te gaan zien van koningsdag en om deze kleur een eerlijke kans te geven en hier dan ook je voordeel mee te doen! Combineer oranje bijvoorbeeld eens met roze en paars. Het lijkt wellicht eerst een beetje vreemd maar wij beloven je dat als je deze combinatie eenmaal een keer hebt gemaakt je dit nooit meer anders wil doen. Het is dan ook een hele vrolijke en zomerse combinatie waar de meeste mensen erg blij van worden.

Oranje is dan ook zeker weten een hele fijne nieuwe trend kleur die er dan ook helemaal bij hoort. Hij doet ook nog eens heel zomers aan en combineert prachtig met geel. Genoeg redenen dus om ook de kleur oranje in je tuin te verwerken.

De nieuwste trendkleuren van dit seizoen

Zoals je wel kunt zien zijn er dus verschillende trendkleuren te bekennen en al deze trendkleuren hebben zo hun eigenschappen. De ene kleur is juist heel vrolijk terwijl de andere kleur juist weer heel goed combineert met verschillende kleuren. En zo hebben ze allemaal wel iets wat ze meebrengen en wat er dus voor zorgt dat je een mooi totaal plaatje krijgt in je tuin.

Uiteraard zijn de meningen verdeeld over het volgen van de trendkleuren waar de een dit heel graag doet vindt de ander juist dat trends komen en gaan en dat het geen duurzame oplossing is. Voor beide is natuurlijk iets te zeggen en het is dan ook maar net waar jou eigen voorkeur naar uit gaat. Onderaan de streep kies je toch de kleuren die bij je passen en waar je vrolijk van wordt.