Inspiratie

Van bohemian tot modern: welke stijl past bij jouw tuin?

pexels pixabay 40799

De tuin is een verlengstuk van je woning en kan net als je interieur worden ingericht in verschillende stijlen. Het is dan ook net als je woning heel erg leuk om dit met veel zorg en aandacht te doen. Eigenlijk is het erg jammer dat we vaak het meeste aandacht aan onze woning besteden en dat onze tuin er een beetje bij inschiet terwijl het minstens zo belangrijk is om ook hier goed aan de slag te gaan.

Het begint er natuurlijk allemaal mee dat je eerst een stijl moet bepalen en juist dat kan soms best even lastig zijn. Want welke stijl past nu eigenlijk bij jou en welke stijl spreekt jou dan ook aan? Maar minstens zo belangrijk welke stijl past vervolgens ook goed bij jouw tuin?

In deze blog hebben wij besloten om speciaal voor die mensen die niet kunnen kiezen een aantal stijlen uit te lichten en deze even kort te omschrijven. Op deze manier heb je een beetje een idee welke mogelijkheden er eigenlijk allemaal zijn en wie weet zit er wel een stijl bij die jou heel erg aanspreekt en waar jij dus ook heel vrolijk van wordt.

Hieronder beschrijven we dus enkele veelvoorkomende stijlen en laten we daarnaast de belangrijkste kenmerken van deze stijlen zien. Wie weet helpen wij jou zo een handje op weg en zit de stijl die helemaal bij jou past er wel bij! Lees je met ons mee?

Bohemian

We starten met de bohemian stijl. In onze ogen dus echt een heerlijke stijl waar we een aantal jaren geleden dan ook helemaal verliefd op zijn geworden. En wij kunnen je verklappen dat is helemaal niet zo lastig want als je met deze heerlijke stijl in aanraking komt dan is de keuze snel gemaakt en weet je dat je zelf ook overstag zal gaan.

De bohemian stijl is dan ook een heerlijke stijl waar je eigenlijk direct een beetje vrolijk van wordt. Het is een stijl die staat voor vrijheid en creativiteit en waarbij we vooral ook veel kleur naar voren zien komen. Daarnaast is het ook een stijl die vooral een bonte mix aan kleuren en materialen laat zien waardoor alles er zeer gezellig en sfeervol uit komt te zien. Als je dus gaat voor die echte hippie vibe dan is zeker weten deze sfeer een heel erg goed idee!

Het leuke is dat deze stijl ook nog eens vrij makkelijk in je tuin te realiseren is. Je hoeft er niet eens zoveel over na te denken en het is dan ook vooral zaak om lekker veel items en kleuren te kiezen die jou aanspreken zonder je druk te maken of ze eigenlijk allemaal wel bij elkaar passen. Op deze wijze maak je er dan ook echt een feestje van en laat dat nu net de bedoeling zijn!

Landelijk

Van de bohemian stijl gaan we naar een minstens zo bekende en populaire stijl namelijk de landelijke stijl. We kunnen zelfs wel stellen dat deze stijl op nummer een staat van de meest gekozen stijlen voor de inrichting van een tuin. De meeste mensen kiezen dan ook voor deze stijl en dat is zeer zeker niet zonder reden het is dan ook werkelijk waar een heerlijke stijl waarbij rust en ontspanning bovenaan staan.

Als we het beeld voor ons zien van een landelijke tuin dan zien we vooral een tuin met een romantische en rustieke uitstraling en daarnaast heel erg veel groen in allerlei soorten en maten. Denk aan bloemen, planten, struiken en bomen van allerlei verschillende soorten met elkaar gemengd tot een bonte mix!

Maar ook hout zien we enorm veel terugkomen bij deze stijl en dan ook nog eens op veel verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan houten meubelen maar ook aan houten accessoires zoals bijvoorbeeld een houten bakje of een houten tafel. Dit past dan ook allemaal perfect bij de landelijke stijl en maakt de sfeer en deze stijl dan ook helemaal compleet.

Modern

Het is wel helemaal anders dan de landelijke stijl maar daarom niet minder leuk. We hebben het dan over de moderne sfeer en stijl. Ook dit is een stijl die je bijna niet kan missen en die heel erg veel specifieke kenmerken heeft. Dit maakt deze stijl dan ook zo bijzonder en dit zorgt er daarnaast voor dat we deze stijl heel veel terug zien komen in verschillende tuinen.

Maar hoe herken je dan eigenlijk een moderne stijl voor je tuin? Ten eerste zie je bij een moderne tuin dat die strak en minimalistisch is ingericht dit wordt daarnaast dan ook gekenmerkt door een neutraal kleurenpalet. Denk bijvoorbeeld aan strakke lijnen en een gebrek aan decoratie. Je zou het dus zelfs het tegenovergestelde van een landelijke tuin kunnen noemen. Alles wat we in een landelijke tuin in overvloed terug zien dat mis je in een moderne tuin. Maar dat geeft natuurlijk niet want hierdoor ontstaat ook weer een hele unieke stijl die ook veel mensen aanspreekt.

Verder zien we dat als er al accessoires worden toegevoegd aan een moderne tuin dat dit dan vooral accessoires zijn die gemaakt zijn van metaal, glas of kunststof. Nu moet je met glas in de tuin natuurlijk nog wel goed oppassen aangezien dit ook snel stuk kan gaan.

Ook de meubelen in de tuin zien we met name uitgevoerd in deze materialen  en het is dan ook zeker weten een mooi geheel bij elkaar en de stijl komt zo heel erg goed tot zijn recht!

Mediterrane

Een andere stijl die we graag in dit rijtje willen meenemen is de mediterrane stijl. Ook dit is een stijl die veel fijne kenmerken heeft en die dan ook prima past in het rijtje van stijlen die we makkelijk in onze tuinen toe kunnen passen. Wat we bij de mediterrane stijl vooral zien is dat er veel invloeden van Frankrijk en Italië naar voren komen. Dat is natuurlijk ook totaal niet vreemd aangezien deze stijl op deze landen is geïnspireerd! Je ziet de invloed van deze landen dan ook op allerlei manieren naar voren komen binnen deze stijlen en dat is natuurlijk ook wel heel erg leuk om te zien!

Het zorgt er dan ook zeker weten voor dat deze stijlen heel erg warm en sfeervol ogen en dat je bijna meteen het gevoel hebt om op vakantie te zijn. En je kunt jezelf dus ook vast wel voorstellen dat als je deze stijlen aan je eigen tuin toevoegt dit voor een heerlijk gevoel zorgt.

Zeker als je ook nog eens fan bent van deze twee warme vakantielanden zorgt deze sfeer voor een heerlijke stijl voor bij jou in de tuin. Het is dan ook heerlijk om op deze wijze juist deze stijlen toe te voegen thuis en hier optimaal van te genieten in je tuin. Volgens ons hoort deze stijl dan ook zeer zeker in dit rijtje thuis!

 

Industrieel

En dan hebben we nog de industriële tuin. Ook dit is een tuin met een heel uitgesproken sfeer en ook deze sfeer herken je dan ook meteen uit duizenden. Ook hierbij zien we dus weer een aantal kenmerken heel erg duidelijk naar voren komen waardoor het dus niet te missen is dat je met deze stijl te maken hebt.

Vooral bepaalde materialen zien we heel duidelijk terug bij deze stijl en zijn dan ook onlosmakelijk verbonden met deze sfeer. Denk dan bijvoorbeeld aan het gebruik van beton, staal en ijzer. En daarnaast spelen ook de kleuren een grote rol bij het herkennen van deze stijl. Als je een industrieel uiterlijk aan je tuin wil geven dan kun je het beste de kleuren zwart, grijs en bruin veel terug laten komen en hier en daar een wit accent. Op deze wijze zorg je er dan ook voor dat deze stijl nog beter tot zijn recht komt in je tuin en nog beter te herkennen is!

In het verleden moesten veel mensen best even aan deze stijl wennen en dat is ook helemaal niet zo vreemd. Het is dan ook een stijl die anders is dan de meeste stijlen die we tot dan toe vaak voorbij hebben zien komen en het is dan ook niet meer dan logisch dat dit soms wat tijd nodig heeft. Gelukkig werd deze stijl uiteindelijk helemaal omarmt en ook nog eens met een heel fijn resultaat. Deze stijl hoort dan ook zeer zeker in dit rijtje thuis en veel mensen profiteren dan ook enorm van deze fijne stijl!

Heel veel verschillende stijlen

We hebben je in deze blog natuurlijk vooral heel goed laten zien dat er heel veel verschillende stijlen zijn waarop jij je tuin in kunt richten en die je dus in je tuin toe kunt passen. Het leuke aan al deze verschillende stijlen is dat ze samen een heel erg mooi geheel vormen! Het is dan ook zeker weten een feestje om al deze stijlen te bekijken en om uiteindelijk een keuze te maken voor de stijl die je graag in je eigen tuin terug zou willen zien.

Doordat er zoveel keuze is kan het soms nog best lastig zijn om een keuze te maken. We hopen het je in deze blog een stuk makkelijker te hebben gemaakt. Het ligt natuurlijk ook voor een groot deel aan jouw persoonlijke smaak welke stijl jij uiteindelijk kiest en dat is natuurlijk ook logisch. Uiteindelijk vormt de tuin dus een heel fijn verlengstuk van je woning en is het dus wel erg prettig als jij jezelf hier ook helemaal in thuis gaat voelen. Zoek dus vooral naar manieren om er zelf een mooi geheel van te maken en om de stijl te vinden die volledig bij jouw wensen past. Pas dan realiseer je ook een tuin waar jij jezelf helemaal prettig in zal gaan voelen!