Inspiratie, Tips

Wat is een geschikte hoeveelheid lumen voor tuinverlichting?

tuinverlichting lumen

Wil je graag meer sfeer in jouw tuin gaan creëren? Dan kan je dit voor elkaar krijgen door meer beplanting aan te brengen, door de tuinmeubelen nóg beter op elkaar af te stemmen of door passende tuinverlichting aan te brengen. Wat passende tuinverlichting is? Dat is eigenlijk volledig afhankelijk van jouw eigen voorkeuren én van de lichtopbrengst van de tuinverlichting.

Wij krijgen regelmatig de volgende vraag binnen: Hoeveel lumen heb ik nodig voor in mijn tuin? Nadat wij deze vraag vaker en vaker binnenkregen, besloten wij dat het tijd was om dit artikel te gaan schrijven. In dit artikel vind je het antwoord op de vraag ‘Hoeveel lumen heb ik nodig?’. Nadat je dit artikel gelezen hebt, ben je vervolgens direct in staat om de juiste tuinverlichting aan te gaan schaffen.

Mocht je daar direct interesse voor hebben, ben je bij Tuinmeubelsale.nl aan het juiste adres. In ons aanbod vind je namelijk allerlei soorten tuinverlichting, waarbij ook de hoeveelheid lumen per lamp/verlichting verschillend is. Je kunt dus – met dank aan ons aanbod – de sfeer in jouw tuin volledig naar eigen wens aan gaan passen. Heb je daar interesse in? Lees dan eerst dit artikel op je gemakje door en schaf vervolgens direct de gewenste tuinverlichting aan!

tuinverlichting kopen

tuinverlichting kopen

Wat is lumen precies?

In dit artikel hebben wij meerdere keren de term ‘lumen’ laten vallen. Wij kunnen ons goed begrijpen dat je echter niet precies weet wat met deze term bedoeld wordt. Lumen is eigenlijk niks meer dan de eenheid voor lichtstroom; het wordt ook wel aangeduid als de lichtstroom van een lamp. Oftewel; hoeveel licht weet een lamp uit te stralen?

Voorheen vond je op de verpakking van tuinverlichting voornamelijk de hoeveelheid watt. Meer en meer fabrikanten zijn daar echter op teruggekomen, aangezien de hoeveelheid watt niet al te veel zegt. Nee, het is veel interessanter om te weten wat de lichtopbrengst van een lamp in jouw tuin precies is. Des te hoger de lichtopbrengst is, des te meer licht er in jouw tuin aanwezig is.

Als je van een sfeervolle tuin wenst te genieten, hoeft de lichtopbrengst niet super hoog te zijn. Dat is echter wel het geval als je bijvoorbeeld een lamp bij jouw schuur of bij jouw tuinhuisje hebt hangen. Als je ’s avonds iets in het tuinhuisje wilt zoeken, wil je daar immers goed licht bij hebben. In dat geval is het juist wel aan te raden om te kiezen voor buitenverlichting met een hoge lichtopbrengst.

Heb je in jouw tuin een standbeeld of een ander ornament dat je graag wilt verlichten? Ook dan speelt de lichtopbrengst van de buitenverlichting een cruciale rol. Je wilt immers dat het standbeeld/ornament op een fraaie manier verlicht wordt, maar het is niet wenselijk dat jouw gehele tuin daardoor verlicht wordt. De lichtopbrengst moet dus altijd afgestemd worden op het doel van de buitenverlichting.

Hoeveel lumen heb je nodig?

Ben je op dit moment bezig met het uitzoeken van tuinverlichting? Dan weet je nu in ieder geval dat de hoeveelheid lumen – oftewel de lichtopbrengst – een cruciale rol speelt. Maar, hoe weet je nou precies hoeveel lumen je in jouw tuin nodig zou hebben? Het antwoord op die vraag is eigenlijk van meerdere factoren afhankelijk.

Allereerst is het zaak om naar jouw wensen te kijken. Welk gedeelte van de tuin wil je verlichten? Op welke manier wil je dit verlichten? En wat voor lampen ga je daarvoor gebruiken? Als je dat eenmaal duidelijk in beeld hebt gebracht, kan je op zoek gaan naar de juiste lampen met de juiste hoeveelheid lumen.

Wil je bijvoorbeeld in jouw overkapping meer sfeer aanbrengen? Dan kan je kiezen voor spotjes met een niet al te hoge hoeveelheid lumen. Je kunt de overkapping daarmee op een romantische en sfeervolle manier verlichten, waardoor je nóg meer van jouw (nieuw) overkapping weet te genieten.

Wil je een sensorlamp bij de deur van jouw schuur? Moet deze lamp in het donker aanspringen zodra iemand in de buurt van de schuur komt? Dan is het wenselijk dat de hoeveelheid lumen wel behoorlijk hoog is. Daarmee verschaf je jezelf niet alleen de gewenste hoeveelheid licht, maar je weet ook nog eens inbrekers af te weren. Geen enkele inbreker vindt het immers prettig om in een onwijs verlichte tuin rond te lopen.

Mocht je nieuwe tuinverlichting aan willen schaffen, speelt de lichtopbrengst dus een cruciale rol. Onze tip is dan ook om goed de verschillende soorten tuinverlichting met elkaar te vergelijken en vervolgens de verschillende soorten ook uit te gaan proberen. Je kunt bijvoorbeeld een prachtige tuinlamp kopen en vervolgens meerdere lampen hierin draaien. Als deze lampen een verschillende hoeveelheid lumen hebben, kom je er al snel achter welke hoeveelheid lumen het meeste aansluit op jouw wensen.

Het is echter niet mogelijk om een specifiek antwoord te geven op de vraag ‘Hoeveel lumen heb ik nodig?’. Als je nieuwe tuinverlichting aan wilt (laten) brengen, is het puur een kwestie van vergelijken en uitproberen. Mocht je dat willen doen, ben je daarvoor bij Tuinmeubelsale.nl in ieder geval aan het juiste adres. Wij bieden immers allerlei soorten tuinverlichting aan.

Ons aanbod tuinverlichting

Met behulp van tuinverlichting weet je jouw tuin een stuk praktischer, sfeervoller én veiliger te maken. Vanwege drie voordelen is het absoluut aan te raden om veel tijd aan de verlichting in jouw tuin te besteden, zodat je uiteindelijk nog meer van jouw tuin kunt gaan genieten. Met de juiste verlichting in jouw tuin breng je immers het liefste zoveel mogelijk tijd in jouw tuin door.

Voordat het zover is, moet je wel eerst kritisch naar het huidige aanbod kijken. Via onze website ben je gelukkig in staat om de verschillende soorten tuinverlichting met elkaar te vergelijken. Vervolgens kan je de gewenste tuinverlichting tegen een zeer scherpe prijs aanschaffen; daarmee wordt het gezelliger, veiliger en praktischer maken vna jouw tuin alleen maar een stuk leuker.

Je weet nu ook precies wat lumen betekent en hoeveel lumen je in jouw tuin nodig hebt. Weet je dat nog niet helemaal? Ga dan de lampen met elkaar vergelijken, ga uitproberen en kom alsnog achter de juiste hoeveelheid lumen voor in jouw tuin!