Inspiratie, Tips

Welke boom past in mijn tuin?

Boom in de tuin

Bij het inrichten van jouw tuin moet je een belangrijke keuze maken: ga je voor een moderne uitstraling of ga je voor een landelijke uitstraling? Uiteraard kun je ook voor een combi van beide stijlen kiezen, maar het is voor de hand liggend om voor één van de twee stijlen te kiezen.

Gaat jouw voorkeur uit naar een landelijke stijl? Dan is het bij de tuinmeubelen bijvoorbeeld aan te raden om voor houten varianten te kiezen. Zo kun je het beste voor een houten tuintafel kiezen, voor een houten tuinbank kiezen en voor een wicker loungeset. Zowel hout als wicker brengen een natuurlijke uitstraling met zich mee en passen dus perfect in een tuin met een landelijke uitstraling.

Uiteraard moet je ook bij de overige inrichting van de tuin rekening houden met jouw eigen voorkeuren. Zo is het onder meer van cruciaal belang om goed naar de begroeiing in jouw tuin te kijken. Gaat jouw voorkeur uit naar een tuin met een moderne uitstraling? Dan is het voor de hand liggend om voor strakke begroeiing te kiezen; je kiest in een dergelijke tuin immers veelal voor strakke vormen en patronen.

Gaat jouw voorkeur echter uit naar een landelijke tuin? Dan heb je op het gebied van begroeiing eigenlijk veel meer mogelijkheden. Zo is het onder meer mogelijk om te kiezen voor allerlei soorten planten, struiken én bomen in jouw tuin. In dit artikel zetten wij de boom graag even centraal; in onze ogen wordt een boom in een tuin namelijk wel eens ondergewaardeerd.

welke boom in de tuin

welke boom in de tuin

Waarom voor een boom kiezen?

Wil je echt de natuur naar jouw tuin gaan halen? Wil je jouw tuin wellicht ook nog enige privacy geven? En lijkt het jou heerlijk om de kleuren van de natuur door het jaar heen te zien veranderen? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een boom.

Met een boom weet je namelijk echt de natuur naar jouw tuin te halen. Je geniet niet alleen van de fraaie boomstam, maar je geniet uiteraard ook van alle bladeren. Deze bladeren veranderen door het jaar heen regelmatig van kleur; een prachtig fenomeen om gedurende het jaar in de gaten te houden.

Daarbij kan een boom dus ook nog voor de gewenste privacy zorgen. Handig als je ook wel eens in jouw bikini of jouw zwembroek in de tuin wilt liggen, maar niet echt op pottenkijkers zit te wachten. Dankzij een boom kun je eigenlijk jouw tuin op een handige én fraaie manier afschermen.

Het is namelijk ook een feit dat een boom een prachtige uitstraling met zich mee brengt. In onze ogen zijn zowel de stam als de bladeren van toegevoegde waarde voor elke tuin; dankzij de stam en de bladeren weet je simpelweg een extra dimensie aan jouw tuin toe te voegen.

Tot slot is het ook nog mogelijk om de boom perfect te combineren met andere onderdelen in jouw tuin. Zo kun je perfect een boom combineren met verschillende tuinmeubelen, maar ook met verschillende soorten begroeiing. Zo staat een boom ook prachtig in combinatie met een grote haag of met fraaie plantjes in jouw tuin. Je kunt simpelweg alle kanten op met een boom!

Wat is de juiste boom voor in jouw tuin?

Spreken bovengenoemde voordelen jou aan? Heb je daardoor ook interesse gekregen om een boom in jouw tuin te plaatsen? Dan is het aan te raden om goed na te gaan denken over de boom. Je moet hierbij niet alleen over de afmetingen van de boom nadenken, maar ook over het soort boom.

Laten we aftrappen met de afmetingen van de boom: wil je voor een hele grote boom gaan? Of geef je de voorkeur aan een iets kleinere boom? Deze keuze is met name afhankelijk van jouw eigen voorkeuren én de aanwezige ruimte in jouw tuin. Als je bijvoorbeeld een niet al te grote tuin hebt, is het niet voor de hand liggend om voor een grote boom te kiezen. In dat geval kun je beter kiezen voor een iets kleinere boom.

Daarbij moet je ook goed naar het soort boom kijken. Wil je een boom met bijzondere bladeren? Wil je een boom met een bijzondere groei? Of wil je mogelijk een boom waar vruchten en/of fruit aan gaat groeien? Je hebt tegenwoordig de keus uit onwijs veel verschillende bomen; je kunt dus altijd wel een boom vinden die volledig op jouw wensen aansluit.

Daarbij is het ook van belang om goed naar de plaats in jouw tuin te kijken. Waar wil je de boom precies in jouw tuin neerzetten? Hoeveel ruimte heb je vervolgens om de boom heen? En hoe hoog kan de boom maximaal worden? Dit zijn stuk voor stuk belangrijk antwoorden waar je voor jezelf een passend antwoord op moet zien te vinden.

Kortom: het uitzoeken van de juiste boom voor in jouw tuin is geen gemakkelijke klus. Je moet met meerdere factoren rekening houden en je moet jouw wensen duidelijk op een rijtje zien te zetten. Op basis van jouw voorkeuren kun je vervolgens gericht op zoek gaan naar de beste boom.

Daarbij willen wij je ook nog het volgende aanraden: let goed op het prijskaartje van de boom. Als je echt een grote boom in jouw tuin neer wilt zetten, moet je namelijk vrij diep in de buidel tasten. Probeer daarom voor jezelf ook een maximum budget vast te stellen; binnen dat maximale budget kun je vervolgens gericht op zoek gaan naar de beste boom voor in jouw tuin.

Wil je graag direct een boom aanschaffen? En wil je deze boom vervolgens direct in jouw tuin op laten nemen? Dan is het aan te raden om ook goed naar de rest van de inrichting van jouw tuin te kijken. Wil je bijvoorbeeld nieuwe tuinmeubelen aanschaffen? Of lijkt het jou fraai om een tuinhuisje half onder de boom neer te zetten? Je hebt in ieder geval meer dan voldoende keus om jouw tuin op de gewenste manier in te richten en aan te kleden. Voor alle tuinmeubelen en tuinaccessoires ben je bij ons in ieder geval aan het juiste adres!