Inspiratie

Welke kleuren combinaties kies jij voor je tuin

pexels pixabay 87452

Kleuren kunnen enorm van betekenis zijn in onze tuinen. Kleuren brengen namelijk een bepaald gevoel naar boven maar kunnen ook heel gemakkelijk een bepaalde sfeer of stijl neerzetten in je tuin en dat is natuurlijk heel erg prettig. Er zijn natuurlijk ook heel erg veel verschillende soorten kleuren en het is dan ook fijn om hier keuze in te hebben.

Nu zien we over het algemeen vaak dat mensen een enkele kleur gebruiken in de tuin terwijl het juist heel erg fijn is om combinaties van kleuren te maken. Juist door verschillende kleuren te combineren ontstaat er vaak een heel mooi en verrassend geheel.

Wel is het belangrijk om de juiste kleuren met elkaar te combineren voor het beste resultaat. Als je dit niet doet kan het namelijk juist onrustig ogen en het gevoel geven niet helemaal te kloppen en dat wil je natuurlijk liever voorkomen.

Vandaar dat het ook erg belangrijk is om goed te kijken naar welke kleuren combinaties voor jou gaan werken en hoe je die dan ook het beste kan maken. Lees je met ons mee?

Meerdere kleuren met elkaar combineren

De meeste mensen maken dus een combinatie tussen twee kleuren en dat is dan ook een heel erg goed idee. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om meerdere kleuren een combinatie te laten vormen maar de kans dat het dan niet helemaal goed uitpakt wordt wel wat groter.

Houdt het dus bij voorkeur bij twee kleuren die goed bij elkaar passen en die dus samen een mooie combinatie vormen. Zo zorg je voor harmonie en rust in de tuin en een hele fijne en prettige sfeer. Het is dan ook zeker weten de moeite waard om te kijken welke kleuren bij jou in de tuin passen en welke kleuren je dan ook het beste een combinatie kan laten vormen. Zo zorg je dus voor een heel fijn resultaat waar je zeker weten je voordeel mee kan doen.

Kijk echter wel altijd eerst goed of de door jou gekozen kleuren ook echt goed combineren alleen zo maak je natuurlijk het plaatje compleet en zorg je voor een hele gezellige en sfeervolle tuin vol kleur.

Welke kleuren passen goed bij elkaar

Dan is het nu natuurlijk tijd om ook even goed te gaan kijken naar welke kleuren dan eigenlijk goed bij elkaar passen. Gelukkig zijn dit heel erg veel kleuren en heb je zo dus ook heel erg veel opties. Over het algemeen is het echter wel zo dat het vooral kleuren die vrij veel van elkaar verschillen goed bij elkaar passen.

Zo zie je bijvoorbeeld dat kleuren als roze en oranje heel erg goed samen gaan terwijl je dat wellicht eerst niet zo zou denken. Ook kleuren als geel en groen vormen een fijne match en ook deze kleuren zou je wellicht op het eerste oog niet samen zetten maar doen het in een tuin dus heel erg goed.Het is echter wel belangrijk om bij het maken van combinaties ook goed te kijken naar welke kleuren er goed bij de rest van de tuin passen. Je wil er natuurlijk wel een mooi totaal plaatje van maken en daarvoor is het van belang dat het hele plaatje klopt.

Gelukkig zijn er zo dus meer dan voldoende mogelijkheden om er een fijn geheel van te maken en om te zorgen voor een tuin waarbij alles goed klopt en waarbij het genieten dus echt wel bovenaan staat! Genoeg reden dus om lekker aan de slag te gaan en er een mooi en vooral kleurrijk geheel van te maken in je tuin.

Waar let je op voor de keuze voor een kleurencombinatie bij jou in de tuin

We gaan nu ook nog even specifiek naar jou eigen tuin kijken. Want welke kleurencombinatie werkt bij jou? En waar let je op in je eigen tuin voor je over gaat tot het kiezen voor bepaalde kleuren? Ten eerste kijk je goed naar de huidige inrichting van je tuin. Welke kleuren zijn er gebruikt en hoe passen deze bij elkaar. Vormt je tuin een geheel of is het juist eerder zo dat alles nog een beetje los van elkaar staat. Het kan dan namelijk fijn zijn om ervoor te zorgen dat alles wel bij elkaar past en met elkaar een fijn geheel gaat vormen.

De keuze voor een kleurencombinatie bij jou in de tuin is dus een hele belangrijke keuze waar je zeker even goed over na moet denken. Vaak speelt de beplanting in je tuin hierbij ook zeker weten een belangrijke rol. Er zijn vaak verschillende soorten beplanting in je tuin te vinden en het is belangrijk dat deze ook goed matchen met de kleuren die je toe gaat voegen. Uiteindelijk wil je dus wel echt die harmonie bereiken die alles tot een fijn geheel zal maken!

Let hier dan ook zeker weten goed op bij de keuze voor de juiste kleurencombinatie voor in jouw eigen tuin zodat je er zelf dus ook echt een feestje van kan maken.

Maak de keuze voor pasteltinten

Zoals we net al aangaven zijn er dus onwijs veel verschillende kleurencombinaties te vinden die allemaal zo hun eigen voordelen hebben. Wat we tegenwoordig vaak zien is dat er veel gekozen wordt voor de zogenaamde pasteltinten. Dit begrijpen wij ook wel want over het algemeen zijn dit prachtige tinten die heel goed met elkaar matchen. Het is dan ook heel erg leuk om kleurencombinaties met pasteltinten voor in je eigen tuin te gebruiken en om er zo een mooi geheel van te maken.

Pasteltinten zie je bijvoorbeeld in de roze tinten, maar ook de tinten groen en blauw zijn er in de meest prachtige pasteltinten. Het is dan ook erg leuk om hier een beetje mee te spelen en om er zo onderaan de streep dus een heel fijn geheel van te maken.

Uiteraard kun je natuurlijk ook de keuze maken om pasteltinten op hun beurt juist weer te mengen met andere tinten om er zo dus een mooie mix van te maken met kleuren die bij elkaar passen terwijl je dit wellicht op het eerste oog niet zou denken.

Pasteltinten geven daarnaast ook nog eens een heel rustgevend effect aan je tuin en dat is natuurlijk zeker weten iets waar je niet zonder zou willen! Onderaan de streep is het dus vooral heel belangrijk om op deze wijze met je tuin om te gaan zodat je er dus een hele fijne plek kan maken!

De overgang tussen verschillende kleuren

En als je dan dus al die verschillende kleuren in je tuin gebruikt is het ook wel heel erg fijn om hier een mooie overgang tussen te maken. Zorg er dan ook voor dat je de tinten rustig in elkaar over laat lopen of dat je er eventueel wat ruimte tussenlaat. Plaats bijvoorbeeld gekleurde bloempotten niet direct tegen een heg aan of een geverfde schutting of muur maar laat hier nog even wat ruimte tussen zodat het allemaal net even wat beter bij elkaar past. Op die manier weet je dan ook zeker dat de overgang van de verschillende kleuren niet te heftig is en dat het dus ook allemaal bij elkaar past.

Maar wees verder vooral ook niet te bang om kleur te gebruiken. Het gebruik van kleuren in je tuin heeft juist heel erg veel fijne voordelen en het is dan ook erg belangrijk en fijn om lekker veel kleur toe te voegen. Op die manier zie je dan ook dat kleur een belangrijke rol speelt in je tuin en dat dit dus ook het plaatje helemaal compleet maakt.

Kleuren brengen dan ook een bepaalde stijl of sfeer naar je tuin toe waar je ook echt optimaal van kan genieten. Het is dan ook zeker weten een feestje om hier je voordeel mee te doen en om hier heel blij van te worden! Kleuren kunnen rust brengen maar ook juist energie en speelsheid. Maar ook natuurlijk heel veel sfeer en warmte. Kortom met kleuren kun je dus heel erg veel kanten op en het is dan ook zeker van belang om hier goed naar te kijken en om hier dus handig mee om te gaan zodat het hele plaatje uiteindelijk klopt!

Welke kleuren combinaties kies jij voor je tuin

Zoals je dus ziet zijn er heel erg veel verschillende kleuren combinaties en kun je dan dus ook prima zelf kijken welke combinaties voor jou werken. Op die manier zie je dan ook dat de kleuren in je tuin tot hun recht komen en je tuin tot een heel sfeervol geheel maken. Het is dan ook erg leuk om met kleuren in je tuin te werken.

Kies vooraf een bepaalde stijl of sfeer die je graag in je tuin terug zou willen zien en probeer hier vervolgens met de kleuren naartoe te werken. Op die wijze zie je dan ook dat je kleuren hier heel gemakkelijk voor in kunt zetten en dat je hiermee dus ook handig en snel het doel kunt bereiken dat je voor ogen hebt!