planten

De meest handige planten voor in je tuin

vliegen weren

Een groene tuin ziet er ten eerste natuurlijk ongelofelijk mooi en gezellig uit! Het is een heel leuk gezicht om overal om je heen allerlei planten en struiken te zien bloeien en bloemetjes de kop op te zien steken! Daarnaast is het ook nog eens erg fijn om zoveel groen om je heen te hebben. Het zorgt voor een ontspannend gevoel en is daarnaast ook nog eens erg gezond voor je!

Groen om je heen heeft namelijk erg veel voordelen! Zo zorgt het voor meer zuurstof in de lucht en voor meer rust en ontspanning in je lijf. Daarnaast draagt meer groen in je eigen achtertuin ook bij aan de natuur in het algemeen en dat is ook enorm belangrijk.

De natuur werkt op een wonderlijke manier, het is leuk om te zien hoe allerlei groen door elkaar groeit en samen voor een mooi geheel zorgt! Hier kun je dan ook heel erg van genieten en zelf ook de voordelen van ervaren.

Over voordelen gesproken, wist je namelijk al dat er ook heel veel groen is met een handige functie? Of het nu gaat om het verjagen van vliegen en muggen of het verzachten van een wond. Allerlei planten kun je hier namelijk heel goed voor gebruiken. In deze blog gaan wij je dan ook precies vertellen welke planten enorm handig zijn om in je tuin te hebben staan omdat je er allerlei voordelen van kunt ervaren! Of het nu gaat om het verjagen van muggen of het verzachten van een wond het komt allemaal voorbij! Lees je mee?

 

De wondere wereld van de planten

Het is een gegeven dat de natuur op een wondere manier werkt. Het is ontzettend bijzonder dat de natuur zoveel mooie functies heeft en dat wij hier dus ook zo fijn gebruik van kunnen maken. Het is  alleen vaak erg jammer dat we ons hier vaak niet bewust van zijn. Vaak weten mensen niet welke functies planten allemaal  kunnen hebben en dat is natuurlijk ontzettend jammer.

Als je jezelf hier namelijk wel bewust van bent dan kun je hier rekening mee houden met de keuze voor planten in je tuin. Je kunt de beplanting in je tuin dan namelijk zo samenstellen dat je er veel profijt van hebt en dat je altijd heel gemakkelijk handige planten uit je eigen tuin kunt halen waar je gebruik van kunt maken!

Op deze manier laat jij dan je tuin voor je werken en pluk je er letterlijk en figuurlijk de vruchten van en dat is natuurlijk ontzettend handig en fijn! Vandaar ook dat wij je zeker zouden aanraden om je goed te verdiepen in welke mogelijkheden de natuur allemaal heeft en om te kijken wat voor jou zou werken! Je kunt hierover bijvoorbeeld heel veel informatie vinden in boeken, maar ook bij het tuincentrum kunnen ze je alle informatie geven die je nodig hebt. En tot slot is natuurlijk ook het internet je beste vriend!

Verdiep je dus in de wereld van de planten zodat ook jij precies weet welke planten je waarvoor kunt gebruiken. Uiteindelijk kun ook jij zo een goede keuze maken en kijken welke planten jij zelf in je tuin nodig hebt!

 

 

Vliegen weren

We vinden het vaak allemaal ontzettend vervelend, al die zoemende vliegen die ons maar niet met rust laten en als we even niet opletten op ons eten gaan zitten. Dit is niet alleen vervelend maar ook nog eens ronduit vies, vliegen kunnen namelijk allerlei bacterien overbrengen en daar zit je natuurlijk helemaal niet op te wachten. Het is dus niet zo vreemd dat je liever wil dat die vliegen een beetje bij je uit de buurt blijven.

Uiteraard is het natuurlijk helemaal niet vreemd dat er buiten vliegen rondvliegen en heb je deze vliegen natuurlijk ook wel een beetje nodig. Maar je hebt ze toch liever niet op je bord. Niet alleen buiten zijn vliegen heel erg vervelend maar ook binnen wil je ze liever niet hebben. Voor nu focussen we ons vooral op de vliegen waar je buiten in de tuin veel last van kunt hebben. Hier kun je namelijk prima iets tegen doen! Er zijn namelijk planten waar de vliegen absoluut niet van houden en waar ze dus ook een heel eind bij uit de buurt zullen blijven! We hebben het dan over de citroenmelisse, een prachtig en mooi groen plantje waar de vlieg dus liever heel ver bij uit de buurt blijft! Het grote voordeel van de citroenmelisse is dat het een plantje is wat ook nog eens heel erg lekker ruikt!

Het is dus heel erg leuk en lekker om dit plantje in je tuin te hebben staan! Want naast dat het ervoor zorgt dat de vliegen een deurtje verder gaan heb je dus ook een prachtig geurende tuin! Heerlijk om van te genieten en het geeft je meteen een echt zomers gevoel! Het meest slimme om te doen is een citroenmelisse plantje op je tafel te zetten buiten zo weet je zeker dat de vliegen daar niet in de buurt zullen komen.

En op deze manier kun je dus ook heel goed zien hoe mooi de natuur in elkaar zit en hoe handig het is om op deze manier ervoor te zorgen dat je geen last hebt van allerlei vervelende insecten. De natuur regelt dit dus eigenlijk heel handig allemaal zelf!

muggen verjagen

muggen verjagen

Prikkende muggen

Een ander insect waar je in je tuin flink veel last van kan hebben is de mug! Nu vinden we muggen in ons huis natuurlijk helemaal niet fijn, maar ook buiten moeten we er niet veel van hebben! Het is dan ook vaak ontzettend vervelend als je allemaal  muggen rond hebt zoemen die er ook nog eens op uit zijn  om je te prikken.

We weten allemaal wel dat er allemaal middeltjes zijn waarmee je jezelf kunt insmeren en jezelf dus ook kunt weren tegen die vervelende muggen maar vaak genoeg is dit helaas ook helemaal niet afdoende. Gelukkig zijn er meer manieren om ervoor te zorgen dat die vervelende muggen je niet meer te pakken nemen!

Zo zijn er namelijk ook plantjes waar de muggen niets van moeten hebben en waar ze liever bij uit de buurt blijven, het kan dan heel slim zijn om deze planten een plekje in je tuin te geven. Bij voorkeur natuurlijk in de buurt van de plekken waar je zelf vaak zit zodat je er optimaal profijt van kunt hebben! We hebben het dan over de rozemarijn plant! Het mooie voordeel hiervan is dat deze plant ook nog eens heerlijk ruikt en dat het natuurlijk een heel fijn kruid is om in je gerechten te verwerken! Op deze manier profiteer je er dus op meerdere punten van! Wij vinden het dan ook echt een aanrader om een rozemarijn plantje in de tuin te planten en om er veel plezier van te hebben!

Maar het allerbeste voordeel is natuurlijk dat de muggen nu echt een heel eind bij je uit de buurt blijven en zich dus niet meer laten zien! En dat is natuurlijk precies de bedoeling!

 

Wonden verzachten

We hebben het allemaal wel eens, een naar plekje waar we ons bezeerd hebben of een plekje waar we verbrand zijn. Dit zijn vaak van die gemene plekjes waar je dus ook flink wat last van kunt hebben en dat is natuurlijk helemaal niet fijn! Je wil dit dan ook graag verzachten. Nu zijn hier gelukkig wel allerlei middeltjes voor op de markt maar op de een of andere manier helpt dit vaak niet afdoende. Enorm vervelend want je kan er flink veel last van hebben allemaal!

Gelukkig zijn er ook hierbij weer een aantal verzachtende omstandigheden te bedenken, waaronder een heel fijn plantje uit de natuur wat ervoor zorgt dat jou wonden meteen wat minder zeer doen zodat je er niet zoveel last meer van hebt! Het zorgt er met name voor dat de brand uit de wond gaat, het vervelende gevoel dus!

We hebben het dan over de aloe vera plant! Een heel fijn plantje wat ervoor zorgt dat jij niet zoveel last meer hebt van die vervelende wondjes! Het is vooral het sap van de plant wat deze eigenschappen heeft en dat sap kun je vinden in de bladeren van de plant!

Het is dus ook ontzettend slim om een aloe vera plantje in je tuin te hebben staan. Je kunt hier dan dus vervolgens heel goed van profiteren als je ergens een wondje hebt of ergens last van hebt en dat is natuurlijk wel ontzettend fijn! Daarnaast zien aloe vera plantjes er ontzettend gezellig uit en zijn het ook echt mooie plantjes om in je tuin te hebben staan, dus wat wil je nog meer!

 

De wonderen van de natuur

 

Zoals je dus wel kunt zien zijn er ongelofelijk veel fijne plantjes uit de natuur waar je dus heel veel profijt van kunt hebben voor allerlei zaken in huis! Of het nu gaat om het verzachten van wonden of het weren van vliegen en muggen. Er zijn allemaal plantjes die je hier prima bij kunnen helpen! En als mooie bijkomstigheid heb je dus ook meteen een mooie groene tuin!