Tips

De voordelen van een tuinman

tuinman inhuren

We hebben bijna allemaal wel een achtertuin tegenwoordig. De een groot, de ander klein, de een met veel groen en de ander met minder groen. Iedereen richt dan ook zijn tuin naar zijn eigen wensen in en daardoor is er een grote variatie in achtertuinen. Ze verschillen allemaal van elkaar en zijn aangepast op de wensen van de bewoners.

Onze achtertuinen worden steeds belangrijker voor ons, we brengen er dan ook meer tijd door nu ons klimaat zo veranderd en we flink wat meer zonuren hebben op een dag! We houden ervan om lekker buiten te zijn en tijd door te brengen met ons gezin en familie en vrienden. We ervaren ook de gezondheidsvoordelen van het vele buiten zijn en zien wat het ons brengt! Dit geeft ons nog meer redenen om zodra het kan lekker de tuin in te duiken en zonnestralen op te pikken!

Een tuin is vooral heel veel plezier! Je kunt er lekker genieten van het zonnetje, de frisse lucht en het groen om je heen. Maar daarnaast kan een tuin soms ook flink wat werk met zich mee brengen! En niet iedereen zit hierop te wachten. Nu is de hoeveelheid werk natuurlijk wel erg afhankelijk van het soort tuin en dan met name de oppervlakte en de hoeveelheid groen in de tuin spelen dan een rol.

Een tuin kan je dus soms flink wat werk bezorgen en het is dan maar de vraag of je daarop zit te wachten. Voor de een is dit nu eenmaal fijner dan voor de ander! Daarnaast is het ook nog eens zo dat tuinwerk niet voor iedereen weggelegd is , soms zijn er fysieke beperkingen of is het simpelweg niet mogelijk vanwege tijdgebrek. Dan is het natuurlijk handig als er een oplossing is om er toch voor te zorgen dat je tuin er netjes uit komt te zien! En dan zou je dus heel goed een tuinman kunnen overwegen!

Maar wanneer kies je dan voor een tuinman? En welke voordelen brengt dit dan met zich mee? Is een tuinman voor iedereen betaalbaar en welke klussen voert hij uit? In deze blog leggen we je alles uit over de werkzaamheden van een tuinman zodat jij hier een goede keuze in kunt maken!

Redenen om voor een tuinman te kiezen

Als je dus een tuin hebt die veel werk met zich meebrengt dan kan het dus soms een aanrader zijn om voor een tuinman te kiezen! Dit brengt namelijk vele voordelen met zich mee. Maar wat zijn nu redenen om niet zelf in de tuin aan de slag te gaan maar om voor een tuinman te kiezen?

Ten eerste horen we vaak als reden het tijdgebrek. We zijn tegenwoordig natuurlijk vaak heel erg druk, we combineren werk met het gezin en houden er ook nog een sociaal leven op na, en laten we dan ook vooral ons huishouden niet vergeten. Al met al slokt dit best heel veel tijd op en zijn onze dagen op deze manier dus al aardig gevuld. We komen soms al tijd te kort, laat staan dat we ook nog wat tijd voor onszelf hebben! Aan de ene kant zijn we dit drukke leven gewend maar aan de andere kant zouden we soms ook wel eens wat meer rust willen.

En dan hebben we dus ook onze tuinen nog! Uiteraard hangt het wel af van de oppervlakte van je tuin en de hoeveelheid groen die erin staat maar ook onze tuinen kunnen flink wat werk in beslag nemen! Zoveel zelfs dat ook dit aardig wat tijd van ons in beslag kan nemen. En vaak hebben we daar dan dus simpelweg geen tijd voor, of besteden we onze tijd liever anders dat kan natuurlijk ook. En dan is een tuinman een prima uitkomst! Iemand die je tuin voor je onder handen neemt en al het werk bijhoudt waardoor je er zelf niet meer naar om hoeft te kijken! Ideaal natuurlijk!

Een andere reden om een tuinman in dienst te nemen kan ook zijn dat de oppervlakte van je tuin simpelweg erg groot is, je zou er dan bijna een dagtaak aan hebben om je tuin in goede conditie te houden en dat is natuurlijk geen haalbare kaart. Een tuinman kan dan een prima uitkomst bieden en op deze manier weet je wel zeker dat al het tuinwerk gedaan zal worden en de tuin in goede conditie blijft! Uiteraard ligt het ook wel aan de indeling van je tuin, hoeveel werk er daadwerkelijk te doen is maar over het algemeen geld dat een grote oppervlakte toch zeker wel aardig wat werk met zich meebrengt!

En dan hebben we soms ook nog het feit dat er soms fysieke beperkingen kunnen zijn bij de bewoners waardoor het werk in de tuin simpelweg niet mogelijk is. Je kunt bijvoorbeeld ook denken aan leeftijd, soms als mensen ouder worden en nog wel thuis blijven wonen en een riante tuin hebben zien we namelijk ook dat ze er dan voor kiezen om een tuinman in dienst te nemen. Het werken in de tuin wordt dan zwaarder en is dan soms lichamelijk helaas niet meer te doen. Een tuinman kan dan een goede uitkomst bieden en op deze manier blijft de tuin dan toch goed onderhouden!

Daarnaast kan het dus ook zo zijn dat je tuin gewoon heel erg groot is en heel erg veel groen bevat, soms ook een type groen wat best wat kennis vraagt om te onderhouden. Dan zien we dus ook vaak dat er een tuinman wordt ingezet om er toch voor te zorgen dat de tuin in goede conditie blijft! Het tuinieren vraagt dan net even wat meer en dat is dan soms niet slim om zelf te doen! Zeker niet als je wil dat je planten langer meegaan.

voordelen tuinman

voordelen tuinman

De voordelen van een tuinman

Er zijn dus heel veel redenen om voor een tuinman te kiezen en naast al deze redenen zijn er ook nog eens heel veel voordelen aan het hebben van een tuinman! Ten eerste weet je zeker dat je tuin in absolute topconditie zal verkeren! Een tuinman heeft veel verstand van zaken en weet precies wat hij doet! Op deze manier zal al het groen in je tuin optimaal verzorgt worden en kun jij er dus wel van uitgaan dat je tuin er altijd prachtig bij zal liggen! En dat is natuurlijk wel heel erg fijn!

Een ander voordeel van een tuinman is dan ook meteen dat hij zoveel verstand van zaken heeft! Zeker als je flink wat mooie en misschien ook wel meer bijzondere beplanting in je tuin hebt staan kan dit een heel fijn voordeel zijn! Een tuinman weet dan precies hoe hij hiervoor moet zorgen en hoe hij alles in top conditie kan houden!

Een ander groot voordeel van een tuinman kan zijn dat je zelf veel meer tijd overhoudt voor andere dingen, zeker als je niet echt groene vingers hebt en zelf ook weinig plezier beleeft aan het werken in de tuin kan het heel erg fijn zijn om dit uit handen te geven. Op deze manier heb je zelf voldoende tijd over om voor andere dingen en ligt je tuin er toch altijd netjes bij! Maar zeker ook als je een drukke baan hebt kan het soms een stuk efficiënter zijn om het tuinwerk uit handen te geven. Op deze manier kost het je dus eigenlijk nog minder geld om een tuinman in te huren dan als je zelf deze tijd in de tuin kwijt zou zijn. Maar ook als je een druk gezin hebt kan het soms erg fijn zijn om het tuinwerk uit handen te geven. Je hebt dan alle tijd over voor de kinderen en je kunt hier dan ook echt optimaal van genieten!

Een ander voordeel van een tuinman is dat hij een stuk sneller werkt in de tuin dan jijzelf zal doen. Doordat het zijn beroep is en hij er zo in is getraind kan de tuinman dus echt veel sneller werkzaamheden in de tuin verrichten dan jij zelf zal kunnen en dat is natuurlijk enorm fijn! Op deze manier bespaar je ook heel veel tijd en zelf zou je het nooit in die korte tijd kunnen!

Kortom een tuinman biedt dus heel veel voordelen en kan echt enorm handig zijn! Uiteraard ligt het er wel aan wat voor soort tuin je hebt en hoe je zelf over tuinwerkzaamheden denkt! Als je dit zelf wel heel erg leuk vindt en er wel graag aandacht en tijd in wil steken dan is dit natuurlijk ook helemaal prima. Het is zelfs zo dat mensen er ook vaak voor kiezen om een deel van de werkzaamheden door een tuinman te laten doen en dat ze de rest zelf onder handen nemen! Dit is dus ook een mooie middenweg! En zo zijn er allerlei mogelijkheden bij het inhuren van een tuinman, het is maar net wat je zelf prettig vindt en wat je nodig hebt!

De eventuele nadelen van een tuinman

Uiteraard heeft ieder voordeel ook een nadeel, bij het inhuren van een tuinman voor de werkzaamheden van je tuin zou de prijs een nadeel kunnen zijn. Het is namelijk best prijzig om een tuinman in te huren en dit kan mensen soms ook zeker weerhouden om voor een tuinman te kiezen! Uiteindelijk is het altijd heel erg persoonlijk of je wel of niet voor een tuinman kiest.

Een ander nadeel kan soms zijn dat er vaak lange wachtlijsten zijn, tuinmannen zijn vaak erg druk en het kan zijn dat je soms flink lang moet wachten voordat je aan de beurt bent en niet iedereen vindt dit fijn en ziet dit zitten. Maar als je wat geduld hebt en het wachten niet erg vindt dan kun je dus echt heel veel voordeel van een tuinman ervaren!

Een tuinman kan dus absoluut heel erg handig zijn en het is zeker aan te raden om goed voor jezelf te kijken of jij ook veel voordeel van een tuinman zou kunnen ervaren! Het levert je in ieder geval extra tijd op en een prachtig onderhouden tuin!