Tips

Hoe profiteer je optimaal van de zon in je tuin

zon in de tuin

De zomer komt er weer aan, de temperaturen lopen op en we kijken allemaal weer enorm uit naar de mooie maanden die voor ons liggen! Hopelijk zijn het maanden vol zonneschijn zodat we weer lekker veel buiten kunnen zijn en optimaal kunnen genieten! Wat kijken we hier toch vaak naar uit en wat is het toch ook altijd een fijn seizoen!

We kunnen weer lekker veel buiten zijn en iedereen lijkt wel vrolijk en opgewekt! Daarnaast hebben we in de zomer ook vaak meer vrije tijd, het is tenslotte ook het vakantie seizoen. Maar om nu dat echte zomerse vakantie gevoel te krijgen hoef je helemaal niet ver te reizen! Je kunt dit namelijk ook prima in je eigen tuin realiseren! Het gaat er dan vooral om dat je optimaal geniet van de zonnestralen die je tuin in komen! Maar hoe zorg je er nu voor dat je ook in jouw achtertuin optimaal kunt profiteren van de zon? Wij laten je zien waar je allemaal op moet letten zodat je ook in jouw achtertuin enorm veel profijt van die heerlijke zonnestralen zal hebben! Lees je met ons mee?

Een zonnetje wat fijn

Nu de zon weer meer gaat schijnen worden we hier eigenlijk allemaal wel weer heel erg blij van! We kunnen weer lekker veel buiten zijn en optimaal genieten van het mooie weer en het buiten zijn! En dat buiten zijn doen we natuurlijk vooral ook vaak lekker in onze eigen achtertuin! Een hapje en een drankje bij de hand en lekker relaxen!

Hoe fijn is het dan als je juist in je achtertuin lekker veel kunt profiteren van de zon! Maar hoe zorg je er dan ook voor dat je lekker veel van die zon kan zien? Dat laten we je verder in deze blog heel graag weten!

Pak een lekker kleurtje mee

Het is vooral vaak heel erg fijn om zelf lekker in de zon te zitten en te genieten van een zonnetje op je gezicht. Mooie bijkomstigheid is dat je dan ook meteen een lekker kleurtje mee kunt pakken! Zie je het al voor je, lekker met je voetjes omhoog relaxen in de zon in je eigen achtertuin!

Het is dus vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat je een lekker plekje in je tuin zoekt waar je helemaal tot rust kunt komen en waar je optimaal zonnestralen kunt vangen! Reserveer hier dus ook ruimte voor in je tuin en let er dan vooral goed op hoe de zon over je tuin heen draait. Zo kun je ervoor zorgen dat je ook daadwerkelijk veel zon op deze plek kunt vangen!

Wat hierbij nog een goede aanvulling kan zijn is dat het vaak ook erg handig en vooral ook slim is om te kijken of je gebruik kunt maken van meubelen die makkelijk te verplaatsen zijn. En dan bedoelen we met name stoelen of een ligbed. Op deze manier kun je dus als het ware met de zon meebewegen door je tuin heen en steeds een nieuwe stukje zon opzoeken door gemakkelijk je stoel een ander tijdelijk plekje te geven, uiteraard moet je tuin hier dan natuurlijk ook voldoende ruimte en vooral gelegenheid voor bieden. Maar als dit het geval is kan het een hele handige tip zijn!

En vergeet ook vooral je voortuin niet, vaak hebben mensen ook een tuin aan de voorkant van het huis en is hier ook voldoende ruimte om een stoel of bankje neer te zetten! Als de zon over je woning draait en aan het einde van de dag en de avond bijvoorbeeld vooral je voortuin verlicht kan het dus een slimme aanrader zijn om lekker aan de voorkant van je woning te gaan zitten en nog wat laatste zonnestralen mee te pakken! Juist dat avond zonnetje is zo ontzettend fijn vaak!

Zet je moestuintje in de zon

Een ander onderdeel van je tuin wat enorm goed kan profiteren van heel erg veel zon is je moestuin! Juist je moestuin plantjes hebben enorm veel zonnestralen nodig om goed tot groei en bloei te komen en hoe fijn is het als je ze dus lekker een plekje in de zon kunt geven! Zorg er dus voor dat je moestuin  op een plek in je tuin gevestigd is waar lekker veel zon komt zodat je plantjes hier optimaal gebruik van kunnen maken! Op deze manier zullen ze niet alleen sneller groeien maar ook een stuk groter en daarnaast zorgt het er ook nog eens voor dat de vruchten veel zoeter zullen worden! Dit geldt overigens ook voor tomaten, hoe meer zonnestralen ze vangen hoe zoeter ze zullen zijn! En dat is natuurlijk wel heel erg lekker!

Kijk ook vooral goed in je tuin welke plek het meest geschikt zou zijn, kies vooral voor een plek die in de middag veel zon vangt, dit zijn namelijk de meest warme zonnestralen en hebben dus ook het beste effect op je moestuin! Kijk wel even goed hoe lang de zon ook deze plek verwarmt zodat je zeker weet dat je moestuin plantjes lekker lang van het zonnetje kunnen genieten!

Al het groen in je tuin

En niet alleen voor moestuinplantjes geld dat ze het heerlijk vinden om lekker in het zonnetje te staan! Dit is namelijk voor veel meer plantjes in je tuin het geval! Het groen doet het over het algemeen namelijk heel erg goed met een beetje zon erbij! Kijk van tevoren wel goed welk groen in uw tuin wel en welk groen juist niet graag in het zonnetje staan. Er zijn namelijk ook planten die hier helemaal niet van houden en die liever een plekje in de schaduw hebben!

Maar voor de meeste planten geld dat ze enorm genieten van lekker veel zonnestralen! Geef ze dus een lekker plekje in de tuin en zorg ervoor dat ze lekker van het zonnetje kunnen genieten en hierdoor heerlijk in groei en bloei kunnen staan!

terras in de zon

terras in de zon

Een terras in de zon

Ook heb je vaak verschillende plekken in de tuin waar je lekker kunt zitten! Zo heb je bijvoorbeeld vaak een terras in je tuin waar je een tafel met stoelen hebt staan zodat je lekker met zijn allen buiten kunt eten. Voor dit terras is het alleen vaak niet handig om het in de zon te plaatsen, het kan dan al snel te warm zijn en zeker als je lekker aan het eten bent kan dit niet zo prettig zijn soms.

Maar je hebt vaak ook nog wel een terras waar je een paar lekkere stoelen hebt staan, of een heerlijke loungebank! Hierbij is het vaak juist weer wel handig als dit terras lekker veel zonnestralen kan vangen! Het is ten slotte natuurlijk ook echt genieten als je lekker in het zonnetje kunt loungen en relaxen! En uiteraard kun je ook altijd extra schaduw toevoegen door er een parasol te plaatsen zodat je ook hier de keuze hebt of je helemaal in de zon wil zitten of dat je toch ook wat schaduw zou willen af en toe!

Allemaal losse elementen

Maar de beste manier om in je eigen achtertuin optimaal van de zon te genieten is door het plaatsen van allemaal losse elementen! Op deze manier zorg je er heel makkelijk voor dat je altijd ergens een stoel, bank of tafel neer kunt zetten als er zon is! Door op deze manier met je tuin mee te bewegen profiteer je optimaal van de zon en al het moois in je tuin!

Maak ook met het groen in je tuin gebruik van losse elementen, denk hierbij aan bijvoorbeeld potten die je makkelijk kunt verplaatsen, of bloembakken met wieltjes eronder zodat je ze makkelijk een fijn plekje kunt geven! Zorg er met deze losse elementen voor dat je overal zonnestralen mee kunt pakken en geniet dan ook optimaal van de zon in jouw eigen tuin!

Optimaal profiteren van de zon in je tuin

We hebben je in deze blog laten zien hoe je optimaal van de zon kunt profiteren in jouw eigen tuin. Je kunt heerlijk meebewegen met de zon en er op deze manier voor zorgen dat je overal zonnestralen vangt! Ook voor de beplanting in je tuin kan het erg prettig zijn om lekker in het zonnetje te staan, al is dit overigens niet altijd het geval. Houd hier dus ook rekening meen en zorg dat de planten die zon moeten ontvangen dit ook kunnen en bescherm de planten die niet goed tegen de zon kunnen tegen de stralen ervan!

En denk ook aan je moestuin! Deze plantjes profiteren namelijk optimaal van alle zonnestralen! Het is dan ook zeker een goed idee om ze heerlijk in het zonnetje te zetten en ze op deze manier goed te laten groeien! Je gewassen groeien zo niet alleen sneller en harder maar kunnen er zelfs ook zoeter van worden! En dat is natuurlijk mooi meegenomen!

De zon kan dus een hele fijne rol spelen in je eigen achtertuin! Let er vooral op dat je overal lekker in het zonnetje kunt zitten en dus voldoende zonnestralen kunt vangen! Op deze manier zorg jij ervoor dat je in je eigen achtertuin optimaal kunt genieten van de zon!